Farvellicens.dk hjælper dig af med licensen!

Velkommen til den splinter-nye anti-licenside Farvellicens.dk!

Siden kommer til at køre parløb med facebook-gruppen “Støt Lars’ kamp mod DR licens“. Hvor facebook-gruppen sikrer tilstedeværelse på de sociale medier, vil denne side blive en slags værktøjskasse, der nemt kan skabe et overblik over, hvad man bør vide som licensnægter.

F.eks. har siden en FAQ, er svarer på de mest almindelige afmeldings- og undragelsesspørgsmål, og vi har en liste over de numre som DRs licensafdeling ringer fra.

Så følg med herinde. Vi planlægger både at lave et anti-licens instruktionsvideoer og poste klummer om forskellige licensrelaterede emner.

Stay tuned!

Mange mediefrihedshilsner

Lars Kragh Andersen, licensnægter

15 thoughts on “Farvellicens.dk hjælper dig af med licensen!

 1. Kanon projekt!!! Jeg ville næsten ønske, at jeg kunne afmelde mig…! 🙂

 2. Hey, fed side, har betalt licens i nok 4-6 års tid og leder efter en måde at stoppe med at betale hva skal jeg skrive til dr,..? At jeg har solgt mit tv hehe..

  • Du følger bare linket i vores FAQ og afmelder dig. Du skal ikke angive nogen årsag 🙂
   Husk at hvis DR på et senere tidspunkt ringer til dig, eller banker på døren, så har du absolut ingen pligt til at lade dig afhøre, ligesom de ingen rettigheder har overfor dig og dit hjem. Så fortæller du dem blot “Jeg har ingen licenspligtige apparater – Farvel!” 🙂

 3. hej jeg er helt vild med at komme ud af licens jeg ser aldrig tv hvordan gør man?

 4. jeg afmeldte mig omkring d 1/4-13 samtidigt med at jeg opsagde mit abonoment hos canal digital og på trods af dette modregnde de licens i min restskat
  nu har jeg igen på trods af at jeg jo har afmeldt mig i april måned atter fået en regning på licens

 5. Hejsa

  Jeg gjorde som der stod, det hjalp men her da årsopgørelsen kom tilbage fra SKAT, så kom der også et gebyr via SKAT med licens forpligtelse. Så jeg må betale den regning. Virker jo ikke alligevel hvis man alligvel får et smæk når årsopgørelsen er ledig.

 6. Licensmanden var et smut forbi min bolig. Jeg informerede ham om, at jeg kun brugte en iphone, men at denne iphone ikke står i mit navn. Fortalte ham også, at jeg ikke ville meldes til Licens. De meldte mig så alligevel til licens og opkræver nu penge af mig. Hvad kan man gøre ved det?

 7. Hej venner.
  Lidt en træls sag her. Jeg havde besøg af en inspektør få dage efter jeg var flyttet ind på ny adresse, hvor jeg informerede ham om at jeg ikke havde nogle apperater. Det skal siges at jeg her troede at man var licenspligtig som borger om man har apperater eller ej.
  Så 3 mdr senere går jeg så ind på nettet og tilmelder mig licens over pbs, for god ordens skyld. Et par måneder senere opdager jeg at jeg har 2-3 breve i postkassen fra perioden hvor inspektøren havde været forbi og der står at jeg skylder 600-etellerandet kr. Jeg bliver dybt frustreret af flere grunde, jeg har ikke råd til at betale så stort et beløb som studerende og jeg fatter ikke jeg kan få regninger på noget jeg på daværende tidspunkt ikke har sagt ja til. Jeg raser ind på nettet for at finde ud af hvordan jeg skal forholde mig i forhold til loven. Og ser så jeres side. DR får dernæst en mail fra mig om at de bedes fjerne regningen da jeg ikkke har sagt ja til de første måneder, ej heller at jeg har apperater. De vender tilbage med en begrundelse hvor de siger at fordi jeg ikke har henvendt mig omkring brevene i postkassen, og herefter har tilmeldt mig pbs, nu har godkendt den første regning og nu hæfter for den lovmæssigt. Også selvom jeg ikke har sagt ja. Det skal også side at jeg i perioden hvor jeg ikke har tjekket postkassen har været sygemeldt og været hos min mor i holstebro. Så nu er jeg fanget eller hvad? Føler jeg er blevet fanget af et bagholdsangreb.

  Lang smøre, men nu hvor DR ikke kan og vil henvise til paragraffer som siger at jeg SKAL betale, og begrunder det med at fordi jeg selv har tilmeldt mig pbs skal betale deres første regninger, spørg jeg jer i håbet om at få et svar på om der er NOGET jeg kan gøre?

 8. Hej Farvellicens.dk
  Jeg er lige ved at blive kørt igennem licensmøllen. Jeg har for en uge siden haft en licensmand ude, og han havde set et tv gennem vinduet, og kunne set mit trådløse netværk. Jeg benægtede at have alle disse ting, og da han bedte om lov til at komme indefor, sagde jeg “Du kan komme ind, hvis du har en ransagningskendelse, ellers ikke.” Så bød jeg ham en god aften og lukkede døren.
  Jeg ventede i spænding på mit tilmeldings giro-kort, og det kom her til aften.
  Jeg har netop sendt en mail til direktionen@dr.dk som i opfordrer til i jeres FAQ. Email-adressen fungerer ikke længere!
  Man skal ind på DR’s hjemmeside of udfylde en formular på siden:
  https://www.dr.dk/om-dr/licens/kontakt-dr-licens
  Her skal man blandt andet opgive sit CPR-nummer og telfonnummer, hvilket jeg naturligvis nægtede. Skrev 1111 osv. Adresse og By, skrev jeg “dem kender I så udemærket”. Jeg fyldte derefter “spørgsmål”-feltet med email copy/paste delen fra jeres FAQ.
  Gælder delen om aktinsigt stadig? Jeg kan jo ikke bevise at jeg har afsendt en email. Jeg ved ikke om det er et taktisk træk fra DR, for at kunne nægte at have modtaget mails. Derfor har jeg screenshottet både min udfyldelse af formularen, og beviset for indsending, ved hjælp af print screen så jeg får computerens dato med også.
  Jeg ville bare opdatere jer om denne ændring, så I har mulighged for at ændre lidt i jeres FAQ.
  Tak for en udemærket (dog lidt out-dated) side.
  En stolt licensnægter.

 9. SÅ blev det min tur – for et par uger siden var en licensmand forbi og luskede rundt på min grund – han mente han kunne se et TV, men “det er i stykker” og igår kom så et girokort… idag har jeg ringet og svinet DR til, og sagt “jeg er ikke licens pligtig og har aldrig været det” hvilket jeg hævdede at jeg også havde sagt til den luskende licensmand.
  De har så fået en mail, som set her på siden…
  Nu må vi se hvad de så finder på.

 10. Hej! Jeg håber en velformuleret person herinde kan hjælpe mig ! 🙂

  Jeg har idag d. 17/6-16 modtaget en giroindbetaling fra DR licens, der skriver at licensinspektøren har været forbi d.6/7-16 kl.13 og har observeret, “intet svar, men jeg kunne se et TV gennem vinduet..”
  “Hvis du mener du ikke er licenspligtig, skal du dokumentere dette inden 14 dage efter inspektørens besøg.”

  Idag er det så fredag d.17/6 hvor jeg har modtaget brevet, jeg har altså 1 hverdag inden de 14 dages frist der så er på tirsdag……..
  Udover dette, så var jeg på ferie og slet ikke hjemme, desuden med nedrullede gardiner… så hvordan de overhovedet har kunnet se et tv igennem vinduet på 1 sal er mig en gåde. Fjernsynet står endvidere heller ikke placeret så det kan ses fra gadevinkel… Og på den anden side af gaden er der ikke lejlighedskompleks/bygning med trappeopgange der vender mod gaden.

  Mit spørgsmål er nu, jvf jeres andre fantastiske svar til breve der bliver sendt fra DR – Hvordan sammenfletter jeg bedst muligt min demonstration imod at betale denne regning de har sendt mig?

Comments are closed.