DR kampagne efteråret 2014 – du behøver stadig ikke betale licens!

Har du ligesom mange andre, der ikke betaler licens, modtaget et brev fra DR?

Det skal du ikke tage så tungt. Det er let at undgå at betale licens – og risikofrit. Du har sikkert en masse spørgsmål – og vi har svarene: Ofte stillede spørgsmål

Følg den guide, så kan du fortsat selv vælge, hvilke medier du vil betale til.

7 thoughts on “DR kampagne efteråret 2014 – du behøver stadig ikke betale licens!

 1. Hej
  Har for nyligt afmeldt min licens.
  Har nu fået et brev med en regning for det resterende beløb.
  Skal jeg betale den?

 2. Du skriver blandt andet: Selv om lisence inspektøren kan se udefra, at beboeren har stående et tv-apparat, behøver beboeren ikke at tage det tungt, men kan blot fortsætte med at svare dr. “Jeg er ikke lisensce pligtig”. Jeg vil egentlig håbe du har ret i dit synspunk. Der er andre folk – som jeg – der ikke har tv, men nok en pc med internetforbindelse. Nu hvor politikerne een gang mere, foruden gjort med medie-lisencen, bestemte hen over hovedet på det danske folk. Og dermed gjorde al kommunikation med det offentlige pligtig at ske via digital-kommunikation, så finder jeg begge deres bestemmelser utålelig udemokratisk. Ligefrem at vedtage, at mennesker med en pc, men som ikke har tv, alligevel skal betale en sådan lisence. Når man i praksis bliver påtvunget til at anskaffe en pc. I praksis tvinges ældre mennesker, som aldrig før har ejet en pc, til at anskaffe een. Alternativet er at tage hen på et bibliotek. Der kan være langt til et bibliotek. Kan derfor koste til befordring. Der kan være kø på biblioteket. Brug af en biblioteks-computer er langt mere usikkert til brug i kommunikation, hvori indgår personlige data. De fleste ældre kan slet ikke magte den opgave indenfor en sikkerhedsmæssig akseptabel niveau. Forslaget fra offentlige ansatte, ofte fra ansatte i ledende stillinger, om at man kan få hjælp fra forskellige andre personer. Eksempelvis, vis man ikke har børn eller anden tæt familie, der kan hjælpe, så kan hjælp fås fra en biblioteksmedarbejder.

  Sammen med den megen afsløring af overvågning via pc, hvor danske myndigheder (PET og andre i dk.) samarbejder med usa’s efterretningsvæsener m.m., anser jeg det for klart, at politikerne ønsker en 100% overvågning af alt og alle. Politikerne kunne i stedet for have lavet en lov om afstemning og valg via pc, hvor både de store og mindre afgørelser blev udlagt til folkets afgørelser. Men det vil politikerne ikke. For det ville reducere folketingets behov for medlemmer. Og folketingsmedlemmer vil selv beholde magten til at afgøre sager af enhver slags. Deres motto har vi ofte hørt fra flere sider, det går sådan “Vi må jo forklare befolkningen, hvor galt det står til med økonomien”. Politikerne har selv ødelagt den europæiske og den vestlige verdens økonomi, ved at tillade de fri markedskræfter at konkurere med hinanden om at importere kinesiske skidt-varer billigst muligt. Resultatet er en næsten uddød europæisk industri af kvalitetsprodukter. Og forbrydernes undskyldende, men forløjede råben op om “Køberne efterspørger billige varer”. Vi er nu her i dk. således bundet os selv op på en enorm export af svinekød til kina. Så politikerne tager fra de økonomisk svage her i dk.. Først var det de arbejdsløse. Det næste blive de mange folkepensionister. Først og fremmest gælder det dem selv og deres egen fremtid og aflønning i folketinget. Der egne vilkår er det basale først og fremmest at sørge for. Magten vil de ikke afgive til folket. Det vil gøre mange af dem arbejdsløse og / eller mindre aflønnet.

  Er bange for, du tager fejl. Det er strafbart at undlade lisence betaling, hvis man alligevel har tv og / eller pc.
  Derfor kan politiet resikere at komme ind i sagen. Hvis en lisence-inspektør har syn for sagen, tror jeg, at dr. kan istandsætte en undersøgende bekræftelse via politi.

  Jeg er i tvivl. Er ikke juridisk uddannet. Er du?. Jeg efterlyser en vejledning fra juridisk kompetent side. Har der været retssager om snyd med lisence?. Er endda i tvivl om, hvorvidt det kan være strafbart at opfordre til snyd med lisence. Loven om lisence er jo behandlet og vedtaget i folketinget. Sådanne love er mig bekendt strafbare at bryde.

  Med venlig hilsen
  Ejvind

  • Nu er selve den måde, som licenssystemet er skruet sammen på, i direkte strid med Grundloven. Der jo som bekendt overtrumfer al anden lovgivning.
   Så du kan roligt afmelde licensen, og leve trygt derefter. Du bliver ikke anholdt eller hevet i retten for at eje licenspligtige apparater uden at betale licens for dem. For DR er udmærket klar over, at det kan give nogle læsterlige bagslag.

 3. hej dr jeg her ikke mere smart phone derfor betale jeg ikke licens igen tak venlig hilsen
  Guled

 4. Elixir wird für Aktionen von Einheiten und Gebäuden in der Schlacht benötigt.

 5. Goddag, jeg har modtaget en kvittering for betaling af DR-licens, men jeg har ikke et tv, en smartphone, en tablet osv. Jeg har heller ikke internetforbindelse. Hvorfor skal jeg betale for denne licens?
  Mvh. Olena

Comments are closed.