FAQ

Denne guide er for dem, der ikke har lyst til at betale medielicens på baggrund af at eje moderne teknologi.

Man skal fra starten gøre sig klart, at DRs magtbase ligger i den ubegrundede frygt for, at de kan “gøre én noget”, og at de kan finde ud af forhold om dig, som de reelt ikke kan.

Man skal også gøre sig klart, at der ikke er det fjerneste moralsk angribelige i, at unddrage sig licensen og lyve over for DR angående ens ejerskab af tv, internet og smartphones. Det vedkommer ikke en statslig tv-station, hvad danskerne ejer af elektronik.

Ordningen er indlysende nok ikke rimelig, og derfor skal du ikke have det dårligt med at udøve denne form for civil ulydighed. For som en klog person engang sagde: “Når uret bliver ret, bliver modstand en pligt”.

Guiden svarer på de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet her på siden:

Q: Kan DR se, at jeg har en et tv, en internetforbindelse, en smartphone og en kabelpakke?

A: Nej, DR har ikke nogen efterforskningskompetencer og har derfor heller ikke nogen adgang til registre, der omhandler ens ejerskab af elektronik. Den eneste måde DR kan se, om du ejer et tv på, er ved at kigge gennem dit vindue fra offentligt tilgængeligt område.

Q: Hvad hvis DR uopfordret sender mig et girokort eller en blanket, uden at jeg har tilmeldt mig, og uden at jeg har talt med nogen fra DR?

A: Hvis du ikke selv har tilmeldt dig, eller en licensinspektør har tilmeldt dig efter at have luret ind af dine vinduer (det skal de lade dig vide, hvis det sker), sker der absolut ingenting ved at smide girokortet/blanketten ud. DR sender disse breve ud i stor stil i håb om at folk betaler dem ud af misforstået pligtopfyldelse og frygt. Så ud med det! Det er ikke farligt.

548573_10151334928049195_1984219976_n

Q: Kan jeg komme til at betale licens med tilbagevirkende kraft?

A: I princippet kan man godt risikere det, men i praksis kan man ikke. Bevisbyrden ligger hos DR, så hvis du selv indrømmer, at du har været licenspligtig i en periode, er der en teoretisk mulighed for det. Dog er det en praksis som DR ikke bruger – de ved nemlig godt, hvor upopulære de ville blive, hvis de begyndte at agere sådan. Så: Indrøm intet – de har ingen ret til at få svar på noget som helst.

Q: Hvad skal jeg sige til licensmanden, hvis han møder op på min bopæl?

A: Licensinspektører har ingen lovhjemmel til at komme ind i dit private hjem. De er at betragte som privatpersoner i den henseende. Så du siger blot: ”Jeg er ikke licenspligtig og har aldrig været det. Hav en dejlig dag. Farvel”

Q: Hvad hvis DR tilmelder mig efter at have været på besøg eller efter, at de har ringet til mig?

A: Hvis DR tilmelder dig efter de har haft kontakt til dig, kan du nemt slippe uden om kravet ved at skrive til adressen direktion@dr.dk. Brevet kan lyde sådan:

”Kære DR. Jeg er blevet kontaktet af jer den. XX/XX og jeg forklarede, at jeg ikke var licenspligtig. Alligevel har I imod min vilje og i strid med loven tilmeldt mig medielicensen. Jeg anmoder venligst om, at I frafalder kravet imod mig, og jeg anmoder om aktindsigt i min licenssag, så jeg kan få overblik over grunden til den fejlagtige tilmelding. Husk at overholde tidsfristen for aktindsigt som angivet i forvaltningsloven. Med venlig hilsen…”

Efter sådan et brev lægger DR sig fladt på ryggen – også selv om de faktisk har set du havde et tv.

Q: Hvordan afmelder jeg medielicensen?

A: Afmelding sker nemt på adressen: https://www.dr.dk/DR/Licens/DR.Licens.Forms/HusstandUnsubscribe.aspx

Og DR er forpligtet til at respektere afmeldingen.

Q: Hvilke konsekvenser kan det have for mig, at afmelde mig medielicensen, selv om jeg reelt er licenspligtig?

A: Den eneste konsekvens det har, er at DR igen kan tilmelde dig medielicensen. Du får ingen bøder og DR gør ikke krav på betaling med tilbagevirkende kraft. Så bedriv dit licensnægteri med den reneste samvittighed og uden frygt.

Q: Optager DR Licens deres telefonsamtaler?

A: Nej! Ifølge Persondatalovens § 6, for at gøre det så SKAL en samtale indledes med at man bliver oplyst at den bliver optaget, ellers er det ulovligt. Derfor kan du være helt rolig – DR optager dig ikke. På samme måde, så dokumenterer licensinspektørerne ikke, hvad du siger, når de opsøger dig i døren.

Q: Hvorfor beder I mig om at søge aktindsigt i min licenssag?

A: Aktindsigt er en rettighed man har ifølge forvaltningsloven til at få indsigt i sagsbehandlingen, når offentlige myndigheder behandler en sag, hvor man er involveret. I forhold til DR, er aktindsigt det relevante juridiske værktøj at bruge til at få DR til at indrømme at de reelt ikke har nogen beviser mod en.
Når man søger om aktindsigt, så SKAL DR som udgangspunkt svare en i løbet af 10 arbejdsdage, dvs. to uger.
I tilfælde af at man skriver et brev til dem, fordi de netop har tilmeldt en, så vil kravet om at give aktindsigt i DR’s beviser mod en, være nøglen til at få dem til at opgive kravet mod en.

Q: Når jeg sender en mail, er det så en god idé at afslutte min mail med teksten “Sendt fra min iPhone”?

A: Nej.

Q: Hvordan forholder jeg mig, hvis licenskravet er sendt til inddrivelse hos SKAT?

A: Er inddrivelseskravet havnet hos SKAT, skal man forholde sig på samme måde som ved ethvert andet krav fra DR. Man skal sende DR en mail, hvor i man klager over, at de uretmæssigt har tilmeldt én. Det kan lyde som følger:

“Kære DR. Jeg er blevet kontaktet af jer den. XX/XX og jeg forklarede, at jeg ikke var licenspligtigt. Alligevel har I imod min vilje og i strid med loven tilmeldt mig medielicensen.
Jeg anmoder venligst om, at I frafalder kravet imod mig, og jeg anmoder om aktindsigt i min licenssag, så jeg kan få overblik over grunden til den fejlagtige tilmelding. Husk at overholde tidsfristen for aktindsigt som angivet i forvaltningsloven. Jeg forventer naturligvis, at I får annulleret SKATs inddrivelse af den ulovligt opkrævede licens. Med venlig hilsen…”

Sender man et brev med ca. den ordlyd kontakter DR SKAT og stopper inddrivelseskravet imod en.

652 thoughts on “FAQ

 1. Jeg tænkte på det med at “licensmanden” kan kigge gennem dit vindue fra offentligt tilgængeligt område.
  Er det ikke en krænkelse af privatlivet ?
  Bare lige en tanke.

  • Jo – men ikke desto mindre, har han ifølge Bekendtgørelse om Licens lov til det.

    • jo – men vær opmærksom på bygningen overfor.. Man kan ses fra andre opgange osv osv. Så den er ikke sikker fordi man bor højt oppe !

     • Og vær også opmærksom på, at licensmanden ikke behøver at se dit licenspligtige apparat. Det er nok, hvis han hører det f.eks. gennem en væg.

     • Ja, efter at have hevet gardinerne ned (i en lejlighed på øverste sal), og ikke lukket licensbassen ind, blev jeg alligevel tilmeldt licens. De må være godt udlært de licensmænd..

     • Hehe..
      Jeg skrev et brev til dem at min computer var i stykker, og at jeg afmelder mig indtil den er lavet om et par måneder. Det er et par år siden, har ikke betalt siden :o)

     • Henrik:
      I det tilfælde, er det ikke fra offentligt tilgængeligt område.

     • Hvis licensmanden stirrer fra en opgang er det jo ikke på offentligt areal længere…

     • Men opgangen på modsatte side er meget sjældent offentligt område, så den gælder heller ikke.

     • Det er faktisk ret enkelt. De har KUN beføjelse til at kigge ind “gennem vinduer synlige fra den offentligt tilgængelige adgangsvej til husstanden eller fra indgangsdøren til ejendommen”.

      At lure ind af andre vinduer, uagtet om de er offentligt tilgængelige, eller andre kneb, er en overtrædelse af deres beføjelser.

      At de sikkert gør det, er en anden sag, og de har netop gjort det med mig, på trods af at jeg bor på 2. sal. Licensmandens formulering inkluderede også “lys i huset var tændt”, så det lyder som en standardskrivelse han tilmelder alle med.

      En anden ting jeg bemærkede, er at et TV faktisk ikke er licenspligtigt hvis det IKKE er tilsluttet noget til at modtage TV-signal (f.eks. antenne eller set-top boks). Jvf. §26 stk. 6.

      Dermed burde det faktisk være ulovligt for en licensinspektør at tilmelde husstande licens, da han ikke kan dokumentere at et TV rent faktisk er tilsluttet (medmindre der altså vises en TV-udsendelse).

   • og det har de så ikke alligevel da DR faktisk bryder to love inde for grundloven så de skal bare pis af eller blive sagsøgt i fucking hoved og røv
    Grundlovens § 43 er overtrådt
    og grundlovens § 77 også

    • Kom ind på Facebook, vi er ved at kigge på et fælles søgsmål! “støt lars’ kamp på DR licens”

   • Nu er Bekendtgørelse om Licens jo Grundlovs stridig i det den ikke er vedtaget af folketinget. Men af et enkelt ministerium… så det har han faktisk ikke lov til 🙂

    • Derudover har vi i dansk lovgivning princippet lex superior, som betyder, at grundlovbestemmelse går forud for lovbestemmelse, som går forud for bestemmelse i bekendtgørelse 🙂

     • Man kan syntes om licens hvad man vil, men det med at det er grundlovsstridigt er noget vrøvl. Det er ganske enkelt folk der ikke ofrstår at læse en lovtekst som har startet den myte.

   • Er en bekendtgørelse en lov?

    En anden metode er at sætte et skilt i vinduet hvor betingelserne for udnyttelse af viden opnået via vindueskiggeri er oplyst. F.eks. ved udnyttelse af viden opnået ved vindueskiggeri indvilger den som har kigget gennem vinduet i at betale DKK 45000,- til husets ejer, bruger, lejer (et specifikt navn) osv.

    I henhold til persondataloven gives der ikke samtykke til videregivelse af personfølsomme oplysninger vedr. husstand, ejer, lejer, bruger, (specifikt navn) osv. overtrædelse medfører gebyr som betales af den som har videregivet oplysninger.

    Enhver som forsøger at udnytte oplysninger som er opnået ved vindueskiggeri indvilger i at betale DKK. 45000,- til: ……. navn, lejer, ejer osv. igen.

    Man kan også sende en anbefalet skrivelse til DR eller gå hen på DRs kontor og indlevere ved skranken mod stepel på medbragt brevkopi for modtagelse og dato (stempel fra DR med dato) hvor efter de ikke kan løbe fra det. Samme metode kan med held bruges mod parkerings snylte selskaber. Læg betingelserne i forruden så det kommer med på P vagternes billede af p skiven.

    SKAT har heller ikke beføjelser til at kræve adgang da man ikke har pligt til at inkriminere sig selv, den ret fremgår af skats egne hjemmesider.

    Politiet fotofælder er også ulovlige og man kan bnytte samme kontrakt/aftale lov metode om at de ved at fotografere ind i bilen indvilger i at betale 25000 DKK eller lign. Se §791a i retsplejeloven. Og huske at sige nej tak til digitalpost i november, læs lov om offentlig digital post § 10 som er en anbefalet post paragraf der ifølge myndighederne skulle medføre at alt som blot er sendt til digitalpostkassen er juridisk bindende eller gyldigt uanset om man har set eller læst det. Det burde hedde diktaturpost og ikke digitalpost. Så nej til alt deres lort.

    • Hej det lyder ret interessant,. jeg har selv haft problemer med parkeringsselskaber. hvor kan jeg få sådan en seddel eller hjælp til at skrive den ??

     • Anders, da du skrev:
      “Jeg skrev et brev til dem at min computer var i stykker, og at jeg afmelder mig indtil den er lavet om et par måneder. Det er et par år siden, har ikke betalt siden.” Hvilken adresse sendte du brevet til og skrev du brevet i hånden er computer?

    • Er enig i alt det du skriver, med undtagelse af det sidste. Digital post er en naturlig overgang til et mere digitalt Danmark. Det er meget billigere at bedrive og faktisk syntes jeg det er utrolig meget nemmere for mig selv at få post der i gennem. Ja det bliver hårdt for nogle ældre i en længere periode, men langt de fleste af dem har folk som kan hjælpe.
     En naturlig udvikling som er nødvendig.

   • Jeg kom hjem en dag og der gik en mand rundt i min have, jeg blev aldelse forskrækket, jeg var ikke alene, og jeg opdagede hurtigt at han have en skjorte på hvor der stod DR.

    Jeg spurgte hvad han bildte sig ind, at gå rundt i min baghave og snuse rundt, og kikke ind af vinduerne, han mente at var i sin fulde ret til det, da ingen lukkede op, og han mente at der måske var nogen i baghaven, som ikke kunne høre klokken, som har så kontrolerede.
    Han spurgte om jeg havde, tv comp. eller smartphone, jeg svarede nej, og bad han om at forlade privat område, ud igennem min havelåge, det var lidt pinligt for han, og han spurgte om jeg ville have en folder med oplysning om licensen, og jeg sagde nej tak.

    Må han godt det? Og er det noget jeg børe klage over?

   • Nej det må han absolut ikke, han er på privat grund og der gælder husfreden, Det er forbudt uanset hvem han er, at glo ind ad folks vinduer det er ulovligt i Danmark, hvis han vil ind i dit hjem skal han have politiet med, som der også skal have dommerkendelse tror næppe de for sådan en på det grundlag om licens, Politiet må kun komme ind i folks hjem hvis der er sket noget alvorligt vold/død ellerstor mistanke om noget meget ulovligt ( Kriminelt eller andet der kan forvolde skade )

  • Nu har jeg siddet og læst alle svar og spørgsmål igennem , men ikke fundet noget svar til mit spørgsmål. Jeg har lige afmeldt mig via den her side. Men i snart 10 år, har jeg været tilmeldt det licens pis der, fordi jeg i sin tid også havde besøg af sådan en licens hustler der. Men jeg har aldrig betalt dem, men så har skat, jo så taget til licensen hver eneste gang jeg har fået børneenge. Kan man få det stoppet, og så endda få sine penge igen med tilbage virkende kraft ? eller kan jeg få det stoppet, så jeg i det mindste kan blive nulstillet hos skat, for den gæld ?

   • Jeg trede faktisk ikke, at de måtte tilbageholde børnepengene, det er jo til børnene og ikke en indtøgt som sådan.
    Den ville jeg nok gå videre med og få undersøgt det.

  • Hey nysgerig jeg for breve ind pga jeg ikke betaler der står at de indberater til skat skal betale gebyr hvad gøre jeg de trur med skat i brevet

   • “Kære DR. Jeg er blevet kontaktet af jer den. XX/XX og jeg forklarede, at jeg ikke var licenspligtigt. Alligevel har I imod min vilje og i strid med loven tilmeldt mig medielicensen.
    Jeg anmoder venligst om, at I frafalder kravet imod mig, og jeg anmoder om aktindsigt i min licenssag, så jeg kan få overblik over grunden til den fejlagtige tilmelding. Husk at overholde tidsfristen for aktindsigt som angivet i forvaltningsloven. Jeg forventer naturligvis, at I får annulleret SKATs inddrivelse af den ulovligt opkrævede licens. Med venlig hilsen…”

    Sender man et brev med ca. den ordlyd kontakter DR SKAT og stopper inddrivelseskravet imod en.

    • Det gjorde jeg, Palle, men så svarede de tilbage, at i forbindelse med aktindsigt i min licenssag kan de oplyse, at jeg blev kontaktet af DR Licens den XX.XX, fordi der ikke blev betalt licens på din adresse. Du blev tilmeldt licens, fordi du oplyste, at du havde mobil med internet, hvilket er et licenspligtigt apparat. Og nedenfor findes der en printscreen fra deres system med mit navn, tlf.nummer, kontaktdato og oplysninger.

     Hvad gør jeg så nu? 🙁

     • Skriv tilbage, at din mobil er solgt og du ejer nu en Nokia 3310, uden internetadgang ?

  • Du kan også lukke hundene ud. Så må vi se om han kan komme hurtigt nok væk. Du må gerne have dine hund(e) gående og hvis han som uvedkommende komme ind på jeres område. Så har de et tyggeben indtil han måske kommer væk.

  • Er denne side fortsatt gyldig? Har det skjedd noen lovendringer siden 2012?

    • ifølge bekendtgørelsen skete der en lovændring 27.12. 2014. jeg er sådan i tvivl om jeg kan undlade at betale, når der rent faktisk er lov om dette? har nemlig lige fået et brev om, at jeg er blevet tilmeldt.

  • Min mand har over telefonen oplyst at vi er licenspligtige da vi li er flyttet, men jeg nægter at betale. Har skrevet til dem at det er en fejl og vi ikke vil betale, men de opkræver stadig fra den dato han sagde ja i telefon og en måned frem. Jeg krævede at få den annulleret samt indsigt i min sag, men de skriver blot at deres medarbejder har noteret at min mand har sagt at han ejer en smartphone. Hvad gør jeg?

   • Hej Banaei,

    Lykkedes det for dig? Har du fået din licens annuleret? Jeg står nemlig i den samme situation 🙁

   • Sig at telefonen er en firma telefon og at han tog fejl angående licensen fordi han troede det også galt firma telefoner.

    • Det gælder også firma telefoner, hvis man bruger den privat. Med mindre virksomheden betaler medielicens for deres enheder. Jeg vil nok bare sige, at telefonen er solgt eller gået i stykker så nu bruger I en gammel telefon I fandt i skuffen og den har i hvert fald ikke internetadgang.

     • Nixon, har du firma telefonen og må bruge den privat, bliver du beskattet af den, med en medie beskatning, som dækker licensen for den pågældende device. DR kan Ikke opkræve licens af en firma betalt tlf /tablet /pc.

  • Jeg har ikke snakket med en licenskontrollør hverken personligt eller over tlf, men jeg modtager Giro kort og rykkere med krav om betaling. Jeg er dog i tvivl om hvorvidt jeg rent faktisk er tilmeldt da jeg ikke er klar over om der stod på det første girokort jeg modtog at de har set licenspligtige produkter gennem vinduet og derved er blevet tilmeldt. Kan jeg ringe til dem og høre om min status og der igennem afmelde mig? Eller skal jeg sende ovenstående email til direktion@dr.dk? Min bekymring ligger i om min regning går videre til skat hvis den fortsat ikke bliver betalt.
   På forhånd tak for hjælpen

 2. Jeg har lige haft besøg af licensmanden og han så mit fjernsyn i stuen. Han spurgte så om det var mit og det kunne jeg jo ikke rigtig benægte. Hvad gør jeg så nu? For har jo faktisk indrømmet at have licenspligtigt udstyr.

  • Hej Jonas,

   Du venter til du får girokortet, og så klager du til DR over uberettiget tilmelding, jfr. vores FAQ.
   Følg anvisningen der – så dropper DR kravet mod dig 🙂

   • Vil det samme ske hvis licensmanden dukker op og man nægter at man har nogle apparater?

    • Så skal han undlade at tilmelde en, medmindre at han objektivt kan konstatere at man er licenspligtig 🙂

     • Hvad nu hvis man argumenterer for at det 40′ tv ikke er funktionelt, men at jeg lader det blive for pyntens skyld? (Kunst kan være ALT…sagde min dansklærer altid)

   • Jeg fulgte anvisningen og sendte email til DR omkring uberettiget tilmelding efter licensmanden besøgte og tilmeldte mig. Alligevel, har jeg fået afslag på klaget. Hvad kan jeg gøre? Skal jeg bare lade være med at betale girokortet?

   • Jeg har i dag modtaget et Giro kort, hvor de beder mod indbetale 1.169.69kr. Jeg har ikke på noget tidspunkt sagt “ja, jeg vil gerne tilmeldes”, men dog alligevel sagt over telefonen at jeg har et tv. Kan keg smide brevet ud og lade som ingenting? Optager de opkaldene som bevis? Hvad skal jeg gøre?

  • Btw. Så må man gerne have et tv. De fleste tv kan ikke automatisk tage DRs kanaler, man skal have et apparat der gør tricket….

   • Det at man har en oversized skærm er ikke ensbetydende med at man har en boks der kan trække tv signal. Bare sig at den er sat op til en gammel stationer pc som du bruger som afspiller hvis det diskussionen når så langt.

   • Jeg har tv men ingen boks, så det kan altså ikke bruges til at se tv, men bruger det til vhs

  • Næste gang siger du bare, at det er en computerskærm, som du bruger til DVD’er 😀

   • Det vel også licens pligtigt? Når man bare har dvd og tv uden kanaler.
    Jeg blev besøgt af en L. Mand som sagde han kunne se jeg havde en ip adresse. Jeg spurgte mit antenne selskab om de kunne oplyse licens det, det sagde de self nej til. Så hvordan i alverden ved han det?? Undrer jeg mig over..!

    • Dit internet hedder tilfældigvis ikke dit navn eller din adresse?

 3. “A: Nej, DR har ikke nogen efterforskningskompetencer og har derfor heller ikke nogen adgang til registre, der omhandler ens ejerskab af elektronik. Den eneste måde DR kan se, om du ejer et tv på, er ved at kigge gennem dit vindue fra offentligt tilgængeligt område.”

  vil blot påpege at hvis man f.eks. køber sin elektronik i dansk supermarked, vil DR automatisk få besked om ens produkt køb. (gælder kun ved varekøb over 900 kr.) Dog kan man blot fortælle dem at det var til en gave.

   • Det registreres ikke mere hos Dansk Supermarked – det gjorde de engang, men ikke mere – ved ikke hvornår de er stoppet med at indberette det, men det er nogle år siden!

    • Jo det gør, da jeg købte en computer i Bilka for ca. 3 år siden, stod der øverst på den formular jeg skulle udfylde at en kopi ville blive sendt til DR.

     • At du køber en computer er ikke ensbetydende med at du kobler den på internettet. Fortæl dem at du er paranoid, og er bange for at computeren får virus gennem internettet.

  • Bare skriv en falsk adresse 😉 Eventuelt bare et lidt højt husnummer, som ikke engang findes på den gade..

  • Her er hvad jeg gør, når DR ringer – præcis som forleden dag:

   DR: Hej, jeg ringer fra DR. Jeg kan se I ikke er tilmeldt licens.

   Mig: Nej, det er korrekt.

   DR: Har du ikke TV, computer eller smartphone?

   Mig: Nej, det har jeg ikke.

   DR: Hvordan kommer I så på nettet?

   Mig: Jeg benytter nettet på mit arbejde og min kæreste har adgang til nettet via computerne på hendes skole.

   DR: Hvad så hvis I skal chekke en email når I er hjemme? Bruger I der jeres telefoner?

   Mig: Tja, det kan vi jo ikke rigtig, vel?

   DR: Så hvis det er en rigtig vigtig email, hvad gør I så?

   Mig: Det var dog et ualmindeligt dumt spørgsmål, synes du ikke?

   DR: Okay, det er hermed noteret. Farvel.

   Mig: Farvel.

   • Her er hvad jeg siger:

    DR: “Hej det er fra DR, jeg ka..”

    Mig: “Har jeg fået jobbet?”

    DR: “..øhh hvad for noget..”

    Mig: “Ja jeg har jo søgt jobbet som licensmand ved DR, for at undergrave jeres virksomhed indefra, .. Ved at gå rundt og fortælle folk at de ikke skal betale til ddr.. -Har jeg fået jobbet?”

    DR: ” øhh, nej jeg skal lige høre min chef… Og så blev der lagt på..”

  • Hvordan helvede det ?
   Jeg oplyser da hverken navn eller adresse når jeg køber TV, selv ikke når det koster over 10.000,- Det eneste jeg skal er at gemme min kvittering hvis lortet går i stykker.

  • Det var da noget vås.. og hvis du bu betalte kontant? Hva så?

 4. -> Mads Emil Jensen:
  Et lille tip er at købe dit TV/licenspligtige apparat i en vens eller familiemedlems navn (hvis de betaler licens vel at mærke!). På den måde har du stadig en gyldig garanti på apparatet, idet du blot får din ven/familiemedlem til at indlevere apparatet til forhandleren hvis det går i stykker.

  • Køb dit tv i Tyskland, eller Sverige så er problemet løst uden at sætte nogen i forlegenhed, hvis det er muligt.

 5. Hvordan I alverden skal DR få at vide, at man har købt et fjernsyn? Det hænger da slet ikke sammen! Hvad nu hvis man f.eks. betaler kontant? Man skal jo ikke ligefrem oplyse CRP-nummer når man køber ind!

  • De kan vel finde ud af det ud fra ens kreditkortoplysninger måske. Ellers ved jeg heller ikke hvordan 🙂

  • Når man handler i f.eks.. Bilka får man udleveret sine varer i varerudleveringen, og inden man kan det (på trods af man har betalt for sin vare) skal man udfylde et stykke papir hvor man opgiver navn og adresse og andre personlige oplysninger..
   De papirer bliver så videregivet til 3-part. På den måde kan DR se hvem der har købt licenspligtige apparater! :@

   • Sådan et stykke papir lader man bare være med at udfylde. Du har jo betalt, og varen er din. Hvis jeg køber noget på nettet og de forlanger man laver en konto, skriver jeg til dem at de desværre lige har mistet et salg. Nogle gange kan det så godt lade sige gøre at handle alligevel.

    • Det er jo noget værre vås, meget af det i fyrer af. Der er ingen måde de kan finde ud af at man har købt et TV (eller hvad det end ellers skulle være) medmindre man selv fortæller dem det, eller de ser det gennem ens vindue. Og hvis det endeligt skulle være, kan man bare afmelde sig igen. Bevisbyrden ligger hos DR; har de set at man har et TV gennem ens vindue kan man altid sige at man ikke har det længere – de har ikke engang ret til at vide hvorfor.
     Generelt: “Benægt, benægt, benægt!”

     Man kommer langt med en logisk tankegang.
     Lad os nu sige jeg købte et TV fra ; hvordan skulle DR så få det at vide? Det er altså ikke fordi butikkerne indrapporterer en – det ville jo være en fantastisk måde at miste kunder på, og de har ikke ret til at videregive ens oplysninger uden samtykke.

     Jeg har nu været licensfri i ca. 7 år (siden dagen jeg flyttede hjemmefra som 18-årig), og har derved sparet ca. 17.000kr. Jeg ser heller aldrig DR, eller TV for den sags skyld, because internet.
     Welcome to the information age.

     • Hej Mikkel
      Du kan lige præcis tro, at butikkerne villigt indrapporterede køb af TV/computer/smartphone. – De GJORDE det tidligere. og jeg tro at nogle fortsat gør det. Her er min “butik-rapport”
      I 1996 købte jeg spritnyt TV – Hos Merlin. En uge senere dukke Licensfar op. Dengang tilstod jeg strax, og betalte licens af det et par år, førned jeg strammede mig an, og skrev et håndskrevet brev, at jeg havde solgt det (løgn seføli) her efter skrev de jævnlihgt til mig, ganske høfligt, og bad mig 117 gange om, at bekræfte at jeg ikke havde TV mere. De vedlagde i ny og næ en “Tro&Love Erklæring”, som de ville have mig til at underskrive. Den smed jeg bare væk. Det var ren skræmmekampagne fra dem.
      Nå men frem i tiden til vist 2007. Her købte jeg en mobul tlf, der VISTNOK var licens pligtig. Købte den vist hos en Sonofon forhandler med abonnement.. Yes, blev få dage senere kontaktet af licens, de ringede, men jeg lagde bare røret på. Sonofon havde oplyst dem om mit køb.
      I 2012 købte jeg et nyt fladskærms TV. Nej jeg oplyste hverken navn eller adresse, fik bare en ganske almindelig bon, og et garanti bevis. Ka sgu ikke huske hva forretningen hed, den er lukket nu. Jeg hørte intet fra Licensbørge
      I 2014 købte min kæreste en Samsung smartphone hos Telenor. De stak hende flux, og nogle dage senere blev hun ringet op af licens, men hun smed røret på, og har vist ikke hørt noget siden.
      I 2015 købte hun en fin ny computer i El-Giganten, og opgav navn og adresse. Vi sagde så til sælgeren, om han ville give hånd på IKKE at stikke os. Han svarede at det gjorde de aldrig, og at han selv heller ikke betalte licens. Han gav hånd på det, og min kæreste hørte intet.
      Licens har vist været ved min dør en enkelt gang på “alm kontrol visit” men jeg siger bare “nej og amen” og så går han igen.
      Så du kan Fanme tro, at butikkeren har stukket folk til licens, og det i den grad. Det var kutyme, en hemmelig del af handlen. Måske er de holdt op, men ligegyldigt hvad, så undgå at give navn og adresse hvis muligt, eller få sælgeren til at love at de ikke gør det, evt ved skriftlig erklæring, eller barehåndtryk, som vi gjorde v den seneste computerhandel.
      DR chefen har lige fået over 2mill i gtldent håndtryk, så der må jo være nogle tosser, der betaler. Det er licenspenge, hun der får, men ikke mine da.

  • Det har været sådan, at når man indkøber et medieprodukt hos en forhandler, så har forhandleren pligt til at indgive data til DR, via oplysningerne man giver ved købet (i forbindelse med købelovens garanti)….
   – Om det stadig er således, ved jeg ikke med sikkerhed…

  • Jeg købte engang et tv og betalte med dankort. Og kort efter fik jeg brev fra licens. Så noget kan de åbenbart se?! Men ved ikk hvordan ?

  • Jeg købte for flere år siden et tv i FONA, betalte kontant og min søn kørte det hjem på en trækvogn, så skulle man syntes det kunne være nok med en bon, som garantibevis! De bad om navn og adresse, men jeg sagde, at det kunne være ligegyldigt, det var betalt! Det var loven, som sagde, at det var min pligt, at oplyse navn og adresse, ellers kunne jeg ikke købe det tv! Han var ikke til at rokke med!
   Så jeg opgav min søsters navn og adresse og fik mit tv med!
   I dag havde jeg nok købt mit tv et andet sted! Jeg mener ikke, at føtex er så slemme til det!
   Forleden sendte jeg min ældste søn i FONA for at købe en Ipad! ( kontant betaling) Der var navn og adresse på kvitteringen! De er stadig strikse!
   Så man skal stadig oplyse navn og adresse, når man køber tv, pc, Ipad og telefon!
   Men DR licens, de omgås jo grundloven letsindigt! Så mon ikke der sker et eller andet, feks. et tillæg til grundloven på et tidspunkt, for jeg tror ikke på, at vi får vores penge igen!
   Jeg har skrevet til DR licens, hvor jeg fortalte, at det sidste år ( som de siger jeg skylder i licens) SKULLE jeg ikke betale licens, men fra 1 juni fik jeg internet, såhh.. Jeg skal vel tilmelde mig! Som svar skrev de, der havde været en af deres “luskede vindueskiggere” ude på min adresse, og der skulle jeg ha sagt ja, jeg har lige fået tv!
   Det passer ikke! Det skrev jeg, men de sendte deres vedtægter i stedet!
   Nu er det sendt til skat! Og de tager bare selv! 850,-kr pr måned! Sådan! Det er da mange penge, som jeg så ikke får noget for, eller har fået!!!
   Skat, de siger så jeg kan anke, men hvem får ret der??

   • da du indsendte brevet hvor du fortalte at du ikke var licens pligtig, huskede du da at kræve aktinsigt i din sag?

   • Jeg har undladt at betale to regninger fra DR Licens og de truer nu med at overgive det til SKAT – hvad har jeg af muligheder? Hvad kan jeg skriv til DR?

   • Det gør du. DR må ikke tvinge dig til at modtage licens, hvis du påstår at du ikke er licenspligtig. Hvis du i fremtiden skal købe licenspligtige apparater, så gør det over Internettet, da du så skal have fragtet varen til din adresse og dermed kan undskyldningen “Det var en gave” blive meget mere legitim, da de ikke kan bevise at apparatet var til dig selv ud fra fragtoplysningerne alene. Jeg køber altid min elektronik over nettet, for så kan de ikke sige noget. Så vidt jeg har hørt, så skulle Licensloven være en lov som aldrig er blevet vedtaget i Folketinget, hvilket dermed gør den ulovlig i forhold til Grundloven. Så hvis det lykkes dig at få solide beviser for at DR overtræder Grundloven og andre love, ja så kan du sådan set slæbe dem i retten for det. Men der kommer det selvfølgelig an på hvad man vil risikere.

    Men nej, DR kan ikke tvinge dig til at betale licens uanset hvad. Copy/Paste det sidste svar fra siden her og send det som mail til DR og bed dem om både aktindsigt i din sag, samt om tilbagetrækkelse af opkrævelseskravet, da de ellers overtræder forvaltningsloven. Hvis du sender via mail, så tilføj at du bruger en computer på enten Biblioteket, en ven eller familie eller på dit arbejde. De har ikke rettigheder til at efterforske om din påstand er korrekt, ligesom de heller ikke må spørge nærmere ind, da det er private oplysninger 🙂

  • Det er mange år siden, at TV salg blev registreret med henblik på licens tjek. Det har i hvert fald ikke eksisteret siden 2004.

  • Når man køber tv i Bilka skal man oplyse navn og adresse, dels i forbindelse med garanti, dels til DR. Dette uanset om du køber kontant eller betaler med kreditkort.
   Jeg har prøvet at fortælle medarbejderen, at det da ikke er nødvendigt at afgive disse oplysninger FØR jeg evt. indleverer apparatet til reparation, men det vil de slet ikke høre tale om

 6. hejsa. har lige for 5 min siden haft besøg af en meget ubehagelig og påtrængende licens mand. som spurgte hvad han nu end spurgte om, fattede ikke halvdelen af hvad han sagde da han snakkede meget forvirrende og jeg selvfølgelig blev lidt nervøs, ved bare han begyndte at true med at sende politiet ud?!.
  men jeg sagde jeg ikke havde noget licenspligtigt udstyr computer eller lign.
  og han spurgte flere gange og jeg blev ved og benægtede alt.
  skal jeg nu “frygte” politiet komme rendende eller hvad, og eller hvad sker der ?!
  mvh en let bekymret nægter

  • Nej du skal ikke! Han er fuld af løgn og forsøger bare at intimidere dig til at lade dig tilmelde 🙂

   • Havde som skrevet besøg af licens manden, og har nu modtaget et Giro kort, er det så det samme som en tilmelding? Så jeg skal ind og afmelde mig igen, eller er det bare at smide kortet ud og glemme det hele? 🙂

    • Jeg ville betragte det som en “tilmelding” fortæl om besøget – hvornår du modtog girokortet, også ellers copy/paste den mail der står i FAQ’en ind til DR

     • Jeg har prøvet at afmelde flere gange. Får alligevel girokort med oplysning om, at hvis jeg bare betaler skyldigt beløb, skal de nok afmelde mig …???
      Jeg er så bange for, at det skal gå til incasso, som man jo ikke kan snakke med. Derfor betaler jeg

  • når politiet ikke har mandskab nok til, at gøre deres daglige rutine opgaver (min bedste vens far er politimand og ved det via den vej), tvivler jeg på de vil spilde dyrbare ressourcer på, at rykke ud til en dum licens mand og hans trusler. med mindre altså du overfalder man (hvilket er tvivlsomt at du gør)

   mvh en der afskyer dr’s gangster lignende metoder, at fravride os vores surt tjente penge.

  • Du skal fluks melde den slags til politiet! Det har ikke været en licensmand. Da jeg anmeldte en person, der udgav sig for at være fra DR, var politiet mere end almindeligt interesserede i at høre alt, hvad jeg havde at fortælle.
   Sig roligt og venligt, at du ikke ønsker at blive udsat for den slags behandling, sig farvel og luk din dør. Og ring straks til politiet!

 7. Hej

  Tak for god hjemmeside først og fremmest
  Har nu et problem. Der blev den anden dag ringet telefonisk af licensmanden. Enden i samtalen blev, at han ville sende et girokort ud. Hvad skal jeg nu gøre?
  1: Vente på girokortet kommer og derefter sende mail jf. jeres faq til direktion@dr.dk
  2: Skrive til direktion@dr.dk allerede nu?
  3: Afmelde mig licens inde på det link i giver oppe i jeres faq?
  4: Begge dele (men selvfølgelig kun den ene af dem vedrørende direktion@dr.dk

  Vh.

  • Jeg er I samme båd.

   Jeg sagde dog aldrig ja til tilmeldingen, men sagde at jeg ville læse op på reglerne ang. licenspligtige apparater. Så hun sagde at hun ville sende girokort samt regler for medielicens.

   Så jeg afmelder mig vel også bare via link når girokort kommer ind ad døren??

   Det irriterer mig at jeg ikke havde flere nosser i den tlf. samtale, men damen ringede sgu lige midt i gardin-opsætning, så jeg var helt rundforvirret. Sidst Licens Leif mødte op på min adresse ownede jeg hans liv og han begyndte at true mig med at han ville kontakte YouSee for at få dem til at sladre, og der nikkede jeg blot og lukkede døren. Dammit!

   • Jeg oplevede lidt det samme. Lige til aftensmad dukkede licens manden op, jeg blev helt forfjamsket og sagde til ham at joe jeg havde da godt nok en iPhone men at jeg ikke brugte nettet, han skrev mit navn på synligste og sagde at jeg ville få Giro kortet, javel så, i panik betalte jeg der, og efter nogle dage afmeldte jeg igen. Jeg skrev at jeg havde givet min iPhone væk, og det var skam ok, bare jeg lige underskrev en kontrakt på at jeg ingen licens pligtige apparater har i hjemmet… Den ligger nu og glor, og jeg ved ikke helt hvordan jeg skal forholde mig. I denne aflytnings tid er det desværre nemt at blive paranoid..
    HJÆLP…

  • Hej Kasper,

   Fandt du nogensinde ud af noget angående dette? Jeg er netop selv blevet tilmeldt.

   • Jeg er lige blevet op ringet af denne her Dr trunte som sagde at jeg ikke var tilmeldt Dr-licens og må indrømme at jeg var pænt rundtosset og overrasket over opkaldet.
    Hun fortalte mig pris – hvilket jeg syntes var helt vildt derude – og sagde så at jeg ikke havde råd fordi jeg skal på S.U. Hvilket hun så siger hun selv er på S.U. og klarer den fint.
    Manipulation?
    Så snakkede hun om betalings service, hvilket fik alarmen i mit hoved til at ringe. Ikke tryk ved at hun skal sætte sådan noget sammen når jeg har så lidt i forvejen, så hun sender Giro-kortet. Blev en smule bange over det må jeg sige, men har så læst igennem dette forum og føler mig mere tryk.
    Når jeg så for Giro-kortet, så skal jeg smide den ud og afmelde?
    Hun spurgte om jeg har Tv, og sagde så jah, men jeg ikke har tv-kanaler, så spurgte hun til COmputer og Iphone; jah, computer og en Galaxy m. Internet. Men jeg sagde aldrig ja, jeg sluttede af med at sige; ” Jeg har vidst ikke noget valg. ”
    Men jeg har sku ikke råd og vil virkelig gerne undgå at betale noget så frækt som Medie-Licens.

    • Du har ikke råd til at betale licens? Men du har garanteret råd til at gå i byen? Stop dit selv ynk og kom videre i teksten.

     • >PH< aka. (LicensManden) ohh du så klog og ved hvad andre har og ikke har. Vindues Kigger.

 8. Min kæreste, som er svensk, blev idag ringet op.
  Hun anede intet om dr-licens, og svarede hun havde da en iphone.
  Resultatet blev jo så at vi nu er tilmeldte, selvom hun flere gange i samtalen sagde at det nok var mig de skulle snakke med.

  Hvordan skal jeg forholde mig nu? Hvad gør vi?

  • Jeg er i samme situation. Min kæreste er japansk og han har absolut INGEN glæde af nogen af DR’s tjenester i kraft af at han ikke snakker et ord dansk.
   Han kom til at sige ja til at have internet over telefonen, og har nu fået et brev fra DR. Skal jeg bede ham afmelde sig først (er der et link på engelsk?) eller skal der også skrives brev til DR.

 9. Jeg har netop afmeldt mig licensen i dag, men siden jeg har været licenspligtig som sådan hele dette år, så kan jeg vel ikke negligere næste licensregning, vel?

 10. Det er en fin hjemmeside.
  Jeg mener det engang blev hævdet at ophavsmanden “tabte” fordi SKAT ville tilbageholde eller trække beløbet fra hans løn. Blev det problem løst?
  Kasper, girokortet er et kontrakt tilbud. Du kan frit sige nej tak. Du behøver ikke engang begrunde det. Jo mindre du siger til dem jo mindre har de at fange dig på.
  Og til dem der ikke kan lade være med at åbne når det banker på døren (gør de ikke mest det når de skal intimidere “os”) så tjek denne lille video. http://www.youtube.com/watch?v=vcLc8ltP5xA&feature=related

  • Hejsa
   Dit link virker ikke længere.

   Når man åbner det får man følgende frem:

   “How to deal with the TV L…” Den YouTube-konto, der er forbundet til denne video, er lukket på grund af en række underretninger fra tredjeparter angående krænkelse af ophavsretten.

   • det er nok DR som har gjort det so at folk ikke ved hvad de skal gøre og fordi det afslører dem og deres metoder. Vi har ikke endnu set en tv program på DR med en dokumentar som viser dr mafia metoder..De skal anmeldes til EU domstoler, og så vil der kommer ændringer.

 11. Hey, jeg har via jeres link lige afmeldt mig licens i dag. Dog har jeg et girokort gældende for de næste 6 måneder. Det skulle ha været betalt i går, men da det er for de næste 6 md. og jeg lige har afmeldt mig i dag, skal jeg så smide girokortet ud eller er jeg nødsaget til at betale?

  • i forhold til FAQ skal du ikke betale girokortet med blot smide det ud. du skal ikke betragte det som en regning, men nærmere end kontrakt anmodning.

  • Du smider det bare ud, der sker intet der eller gem det som et minde hehe dit valg

   • Jeg sidder i samme klemme og har fået en regning for December på 201,17,- og to regninger for November på i alt 406,67,-, på trods af at jeg faktisk har været inde og afmelde mig efter jeg betalte det ene girokort i perioden fra 10/10-31/10 – ligeledes modtog jeg et brev om at jeg skulle skrive under på at jeg ikke havde licens-pligtige apparater og tilbagesendte det til dem – alligevel har jeg modtaget girokort?!

    HJÆLP!! De skriver jo at man får en rykker for manglende betaling og jeg vil så nødig have noget af det..

 12. inspektøren må da ikke kigge ind af folks vinduer eller må de..:0)???????

  • NEJ, det må de ikke. Skulle det ske at de kigger ind hos dig igennem vinduet kan du anmelde dem for “vindueskiggeri” som er ulovligt. Har en ven som gjorde det og han har så heller aldrig hørt fra DR siden 🙂

   • Helt enig! Jeg har flere gange været ude for at licensmændene har sagt de har set TV’et fra vinduet. Jeg truede dem bare med at ringe til politiet og sagsøge dem, fordi det krænker mit privatliv.

    Så gik de igen. Jeg fik efterfølgende en melding om at jeg var tilmeldt licens. Den afmeldte jeg med et brev og så var det slut.

    De kommer ca. en gang om året og det er den samme mølle hver gang. Har aldrig betalt licens og vil heller aldrig komme til det 🙂

   • Jo, LicensKaj må netop gerne kigge ind af dit vindue fra offentlig vej eller område for at se om du har et TV eller andet licenspligtigt kørende.
    Se Bekendgørelse om Licens og lad være med at udtale dig skråsikkert om noget du ikke ved noget om.

    Som løsning kan jeg anbefale et gammelt husmandsråd: gardiner/persienner/lameller placeret strategisk foran vinduer med udsyn til tv-apparat.

   • Hej

    Licensmanden må gerne kigge ind ad vindue. Det er ihveretfald hvad der står i licensbekendtgørelsens §29 stk 3 “herunder hvis inspektøren observerer et apparat gennem vinduer synlige fra den offentligt tilgængelige adgangsvej til husstanden eller virksomheden m.v.”
    men derfor mener jeg stadig det er forkert

 13. Er man licenspligtig hvis det udstyr der i hjemme ikke er mit … men jeg har adgang til det

  Bor til leje hos en men tv og radio er ikke mit er jeg så licenspligtig ?

  • Hvis du spørger DR så ja, hvis du har adgang til licens udstyr der hvor du bor, så skal du, meeeen hvis du nu siger til DR at i er kærester så skal i kun betale for en licens.
   DR giver rigtig meget mening ikk?

   • Det må de faktisk gerne. Bekendtgørelse om Licens giver dem lov til det, så længe det er fra en offentlig anliggende.

  • hvis du bor til leje hos en og personen selv er der så er du dækket af hans licens præsis ligesom hvis man er kærester

 14. OK, jeg vil bare gerne lige forstå én simpel ting. Med din FAQ ovenfor søger du at hjælpe folk til at undgå at betale licens, men hvordan i alverden vil du få DR overbevist om, at man i dagens Danmark ikke har computer eller mobil med adgang til internettet? Det er jo også licenspligtigt udstyr, altså er ikke kun tv’et omfattet 🙂

  • I følge loven skal alle danskere have gratis adgang til Internettet; derfor er det muligt at gå på biblioteket og benytte deres computere (inden for åbningstiden).

   Der er derfor intet underligt i dette.

  • Jeg var tidligere tilmeldt privat til TV-licens med S/H-fjernsyn.
   Da så S/H TV-licens bortfaldt, blev det jo så til radiolicens.
   Da den så også bortfaldt for nogen tid siden, så afmeldte DR mig fuldstændigt. . . .
   Nu er man så begyndt at sende vi-ser-gerne-at-du-tilmelder-dig kort ud – til min private og efter persondatalovens §28 og 29 beskyttede adresse. Det har jeg nu klaget over til Datatilsynet.
   I øvrigt, hvis man skal sende mails til DR – så gør det fra en it-cafe, biblioteket eller fra en adresse, som betaler licens – aldrig fra din egen personlige adresse.
   Mht. YouSee og andre udbydere – de må ikke oplyse til DR om forhold ved specifikke adresse (slet ikke hvis de er beskyttet efter persondatalovens § 28/29). Det kan kun en offentlig myndighed som Skat eller Kommunen få oplyst, men de må heller ikke videregive det til DR.

 15. så har jeg prøvet at melde mig fra. Håber det går godt 🙂

 16. Hej jeg blev d. 3. januar ringet op er Hr. Licens og på en eller anden måde fik jeg dummet mig og sagt at jeg havde tv.. Nu har jeg så selvfølgelig modtaget et girokort på 1200kr (inden jeg nåede at afmelde mig Dr Licens igen).. Hva gør jeg? kan jeg afmelde mig og så få et nyt girokort for den tid jeg har været tilmeldt, eller skal jeg virkelig betale for et halvt år? please hjælp mig 🙂

  • Det samme skete for os. Vi afmeldte os et par dage efter vi var blevet tilmeldt via en telefonsamtale med DR. Vi ignorerede den første regning (der dækkede et halvt år). Senere kom der er en lille regning på 73 kr., som jo så kun dækkede de to-tre dage, vi var tilmeldt. Den betalte jeg. Siden har jeg intet hørt fra dem 🙂

  • Du afmelder dig blot endnu engang på deres hjemmeside med feks. begrundelsen at du har været nødsaget til at sælge dine licenspligtige apperater igen pga økonomiske årsager…

 17. Hej. Min kæreste blev ringet op af licensmanden, og blev desværre presset ud i at indrømme at vi var licenspligtige. Det resulterede i at vi modtog et indbetalingskort med posten. Jeg afmeldte mig straks via. jeres link og skrev en email til dem hvor jeg bad om agtindsigt – nøjagtig som i anbefaler. I deres svar bad de mig blot om min adresse, så de ku sende mig indsigten. Men hvad gør jeg nu?! jeg havde forventet at de bare ville droppe det hele? skal jeg betale kortet eller lade det ligge? og hvad gør jeg lige med den agtindsigt jeg modtager med posten?! Håber nogen kan hjælpe svare mig.

  Mvh Anders.

  • Jeg vil også gerne vide hvad man gør i dette tilfælde?

  • Jeg har lige gjort det samme med god succes, og det eneste jeg kan se, jeg har gjort anderledes, er at jeg oplyser min adresse og rykker-id. Det er de jo nødt til at have, hvis de skal kunne se hvilken sag, de skal annulere. Rimeligt nok 🙂
   Så skriv du bare din adresse til dem, så de kan skrive en bekræftelse af afmeldingen til dig.

   Jeg bringer her mit og DRs brev i anonymiseret udgave, og håber andre kan have glæde af at læse det. VH

   “DR-licens Backoffice” svarer følgende:

   “Kære (mit navn)
   Vi har den 17. juli 2013 modtaget din mail, hvor du skriver, at du fejlagtigt er blevet tilmeldt medielicens.
   Jeg kan bekræfte, at du nu er afmeldt igen.
   Din licenssag
   Du beder om aktindsigt i din licenssag. I den forbindelse kan jeg oplyse, at du blev kontaktet af en medarbejder fra DR Licens den 2. maj 2013, fordi der ikke bliver betalt licens på din adresse.
   Der må dog være sket en misforståelse mellem dig og vores medarbejder angående din accept af tilmeldingen. Vi beklager fejlen og den ulejlighed det har medført dig.
   Vores tilmeldingsprocedure
   Det er lovpligtigt at betale licens, hvis man har licenspligtige apparater. Derfor tager vi løbende kontakt til personer på adresser hvor ingen er tilmeldt licens, for at høre om de skal tilmeldes.
   Du kan løse mere om licens og licenspligten på dr.dk/licens.
   Hvis du har spørgsmÃ¥l, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 70 20 13 13 mandag til torsdag kl. 9.00-16.30 og fredag kl. 9.00-14.00.
   Venlig hilsen
   (medarbejderens navn)
   DR Licens og Programservice
   DR
   DR Byen
   Postboks 888
   DK-0999 København C”

   Min meddelelse til dem var:
   “Att. DR:
   Vedr. licens: Jeg er blevet kontaktet af en mand, som ringede på min dør en dag i maj dette år, og som hævdede, at han arbejder for jer. Jeg forkyndte venligst den pågældende person, at jeg ikke er licenspligtig, og at jeg ikke har noget mellemvørende med DR. Alligevel har I imod min vilje og i strid med loven tilmeldt mig medielicensen. Jeg har ikke modtaget nogen opkrævning fra DR efter den omtalte persons henvendelse, men har så i dag modtaget en rykker. Jeg anmoder venligst om, at I frafalder kravet imod mig. Ydermere anmoder jeg hermed om aktindsigt i min licenssag, så jeg kan få overblik over grunden til den fejlagtige tilmelding samt den besynderlige rykkerskrivelse.
   Husk at overholde tidsfristen for aktindsigt som angivet i forvaltningsloven.
   Såfremt I har videresendt inddrivelsen til SKAT, hvilket der orienteres om i jeres rykkerskrivelse (rykker-id xxxxxxxxx), forventer jeg naturligvis, at I får annulleret SKATs inddrivelse af den ulovligt opkrævede licens!
   Venligst,

   Mit Navn (og adr.)

   • Hvor langt tid går der normalt før man for en mail tilbage fra dem? Der er gået 2 uger nu og jeg har tidligere rykker liggende hvor datoen nu er udløbet.

 18. Jeg fik også besøg af licensmanden for længe siden. Han sagde at jeg havde oplysningspligt og at han kunne kræve at jeg oplyste ham om jeg havde tv eller ej. Han mente desuden at jeg skulle lukke ham ind, men det blev han ikke.
  Jeg sagde til ham, at jeg ikke mente han havde krav på at jeg skulle oplyse noget som helst og efter han havde spurgt en del gange, gav jeg ham samme svar.
  Så kom den sidste trussel: ” Hvis du ikke udtaler dig, vil du blive kontaktet af den juridiske afdeling!!”
  Til det svarede jeg, at de var hjertens velkommen til at kontakte mig.

  Jeg har intet hørt fra den såkaldte juridisk afdeling og ej heller fået besøg af licensmanden. Det er efterhånden en del år siden han var forbi.

  ps. jeg er faktisk i tvivl om tv’et kørte i baggrunden, da jeg fik det fine besøg af licensskræmmeren..

  • Tak for beretningen. De er unægteligt ikke lige opfindsomme, de licens-mænd. “Den juridiske afdeling” er faktisk en af de mere reelle trusler, for selvom DR givet vis IKKE har 20 advokater på et kontor ansat til at inddrive licens, så er det jo det billede, som vil dukke op i hovedet på mange ordentlige mennesker, når man står der med licensmanden og hans ID-kort i døren. Jeg synes det bliver decideret ondskabsfuldt, når licensfolk truer med at ringe efter politiet på stedet, hvilket politiet selvfølgelig ALDRIG ville spille deres tid på, hvis de gjorde det! Licensopkrævere arbejder ud fra den antagelse, at danskere er autoritetstro og meget meget ignorante, når det gælder rigtig viden om ret og pligt. Jeg mener i lighed med dig, Susanne, at den eneste måde at komme medielicensen og DRs chikane til livs på, det må være at gi’ dem af samme skuffe men på en venlig, anstændig måde: Evt. at minde om, til en start, at licensmanden er en privatperson, ikke en offentlig myndighed, og at man ikke har pligt til at tale med ham (Man har for øvrigt heller ikke pligt til at tale med politiet!). Hvis han, lige gyldigt hvor usympatisk, anmoder om, at man beviser, der ingen licenspligtige apparater er inden for døren, kan man jo passende anmode ham om at bevise, han ikke er indbrudstyv. Indbrudstyve er jo de eneste fremmede privatpersoner, der kan ha’ en logisk grund til at glo ind i vores hjem efter elektronisk udstyr. Det har jeg tænkt mig at se hvad han siger til næste gang ;-). Det kan også være, jeg bare lukker døren og siger “Ikke licenspligitg. Ha’ en god dag”. Det plejer at være rigeligt.

   • HVIS licensfyren m/k virkelig ringer til Politiet og HVIS Politiet kommer, vil de høfligt spørge om de må komme ind. Det siger du at de ikke må og så kører de igen. Politiet ved nemlig godt at man kun må komme ind i private hjem hvis man giver dem lov, eller de har en dommerkendelse med. Sådan en tror jeg ikke de får på det grundlag.

  • Det er princippet ligemeget om tvet eller radion kørte. Hvis licensmanden tilmelder dig, skal det senere hen dokumenteres af DR udsendelsestidspunkt og og indholdet af tidpunkt
   læs evt §29 stk 4

 19. Nu er jeg en lidt nervøs sjæl når jeg skal stå overfor en anden person, så har ikke lyst til at stå over for en licens mand, men har jeg ikke bare ret til at lade være med at lukke ham ind? Jeg kan snildt se igennem min “kikkert” i døren om det er en jeg kender som banker på.
  Det samme med opkald. Hvis jeg kan se det er fra DR de ringer fra kan jeg vel sagtens lade være med at tage den ikk?

  • Well hvem kan tvinge dig til at åbne? eller tage telefonen? Du kunne jo have travlt…. eller tro det var en voldsmand der stod ved døren…. man ved jo aldrig i disse tider. Så du kan roligt lade ham stå og vente foran din dør. Kan han jo ikke rigtigt gøre noget ved.

   • Jep du lader bare være med at åbne. Eventuelt kan du sige højt at du ikke har tid. Og telefonen lader du bare være med at tage. Kender godt det der med at når man lige står over for manden at så kan man blive lidt nervøs

 20. Det her er fra DR “Betingelser” for at opsige licens:
  “Computere eller andre enheder, der kan modtage og gengive billedprogrammer eller -tjenester, såfremt der samtidig via apparatet er adgang til internet, eller andet netværk, med en download hastighed på 256 Kbits eller derover.” – er licenspligtige.

  Er det ikke bare at sende en liste til alle internet udbydere, og krydse den liste med listen af kunder?

  Det ser lidt for godt ud, til at være sandt.

  • DR kan ikke lovligt kræve information af private firmaer. Så nej, det kan ikke lade sig gøre uden en dommerkendelse.

   • Og det første firma som giver deres kunde oplysninger til DR, kan lige så godt lukke ned og pakke sammen bagefter, for de ville miste alt tillid fra kunderne og dermed alle kunderne..

 21. Har lige haft besøg af en licensmand, der åbenbart så vores tv gennem vinduet ude fra gaden. Han ringede på, præsenterede sig og at vi ikke var tilmeldt, hvor vi sagde at vi ikke havde nogen licenspligtige apparater. Hvortil han sagde at han så vores tv. Han sagde at der ville komme et brev én af dagene, når nu der ikke allerede var kommet et.

  Hvad skal vi gøre herfra? Smide girokortet ud og evt. fremtidige girokort eller sende en mail med tekstlyd jf. jeres FAQ og stadig ikke frygte noget?

  Mht. ordlyden i omtalte tekst hvor vi beder om aktindsigt og de så evt. har fotodokumentation hvad så? Og må de overhovedet det?

  • Svaret står i FAQ’en. I kan sagtens slippe og nej, de tager ikke billeder.

   • Tak for svarene. Eftersom der er to muligheder i FAQ’en (enten smide girokortet(ne) ud, eller sende direktionen en mail med den angivne ordlyd) så kunne jeg godt tænke mig at vide om det er underordnet for processen og fremover hvilken af de to muligheder vi benytter os af eller om der er én at foretrække?

    Et tillægsspørgsmål: hvis vi ender med at sende direktionen en mail kan de så tjekke ens IP-adresse?

    • Det kommer lidt an på hvordan det er registreret fra din udbyders side hos ripe.net

     Du kan gå på http://www.myip.dk og herefter slå den ip op som du får på http://www.ripe.net (brug boksen under Ripe database).
     De fleste udbydere registrerer en kæmpe ip blok som “TDC dhcp customers” feks., så det er kun specifikt hvis du har din egen ip range, at den er registreret til dit navn. Dog vil min umiddelbare mening være at DR ikke kan bruge informationen til noget – det sker ofte at internet udbydere ikke får opdateret ripe informationer.

     hvis du sender mailen fra en gmail konto, kan jeg dog ikke se at ens ip fremgår af headeren – det er nok gmails ip de får at se

    • De behøver ikke tjekke noget som helst – din ipadresse bliver oftest skrevet med ind i din mail-header. (du kan ikke se det direkte, du skal kigge på “mail headers”)

     Når dét så er sagt, så er det kun tilfældet hvis du sender din mail fra f.eks outlook, windows mail, outlook express, opera eller andre programmer installeret på din computer.

     Hvis du sender din mail fra internettet, eksempelvis gmail.com, hotmail.com, sol.dk eller én af de utallige andre webmails, så kan de kun se IP-adressen på webmailen. IKKE din egen IP-adresse.

    • Jo, det er det nemmeste i verden at checke din IP-adresse. Men de får kun oplyst navnet på din internet-udbyder. De fleste har dog ikke en fast IP-adresse, men får tildelt en ny ved hvert besøg på internettet. Og din udbyder må ikke udlevere oplysninger om din private bopæl. Så risikoen er absolut minimal. Er du i tvivl, så brug en hotmail-konto el.lign.

    • DR kan ikke lovligt kræve information af private firmaer. Så nej, det kan ikke lade sig gøre uden en dommerkendelse, og sådan en får de ikke. 🙂

 22. Hej jeg vil lige høre om nogle kan oplyse mig om mine rettigheder i forhold til dr licens

  Det skal siges at jeg ikke ønsker at snyde, men vil dog ikke betale hvis ikke jeg er berettiget til det.

  sagen er at jeg bor sammen med en kammerat, dr påstår at vi begge skal betale dr licens… hvilket jeg ikke forstår..

  for jeg ejer en mobil kun almindelig,ikke med internet opkobling.
  og en pc til skolebrug ikke med internet opkobling, og har intet tv og internet.

  derimod har min kammerat et tv, men hvad er det med mig at gøre.. og hvorfor skal vi betale dobbelt

  • Når man bor sammen med en anden (der ikke er ens kæreste eller barn), så skal man begge betale. Det er desuden ikke snyd, at nægte DR penge. Det er derimod god civil ulydighed over for lovgivning, der er krænkende og forkert. Så meld du dig bare fra.

   • engang i mellem må man godt tænke før man poster….

    citat: Det er desuden ikke snyd, at nægte DR penge. Det er derimod god civil ulydighed over for lovgivning.

    ……. ehh ulydighed over for lovgivningen er ikke snyd / ulovligt ? jeg må gerne køre for stærkt det er bare at være lidt ulydig over for lovgivningen også ?

   • Du siger bare i er kærester. Det er ikke forbudt at være bøsse og DR må ikke videregive det til andre.

 23. Tak for de beroligende svar Lars.

  Eftersom der er to muligheder i FAQ’en (enten smide girokortet(ne) ud, eller sende direktionen en mail med den angivne ordlyd) så kunne jeg godt tænke mig at vide om det er underordnet for processen og fremover hvilken af de to muligheder vi benytter os af eller om der er én at foretrække?

  Et tillægsspørgsmål: hvis vi ender med at sende direktionen en mail kan de så tjekke ens IP-adresse?

  • DR har slet ikke ressourcer til at tjekke den slags. Desuden kræver det en retskendelse for at se, om en given ip-hører til en given adresse. Og sådan en vil DR aldrig nogensinde få. Du kan med andre ord være helt rolig.

   • Super tak!

    Hvad er så din holdning til mit andet spørgsmål -det om valgmulighederne (smide girokortet ud eller skrive dorektionen en mail) ift. den videre process?

    Er én af disse at foretrække frem for den anden eller er det fuldstændig underordnet?

 24. Hej alle kære licensnægtere!

  Jeg kom til at tænke på noget.

  Jeg har en internetforbindelse, men som står i mit eget lille firma, ligeledes har jeg computer og smartphone, som er stillet til rådighed af det firma jeg arbejder i. Så i princippet ejer jeg ikke noget af det, skal jeg så betale licens?

  Jeg har dog tv, men overvejer kraftig at lodde tuneren ud af det, hvis det kan gøre at jeg frit kan lukke licensmanden inden, og spilde HANS tid! 😛

  • Mig bekendt så er firmaer også licens forpligtiget, og det skulle ikke undre mig hvis de kræver at man får tuneren fjernet hos et autoriseret værksted – så hvis det var mig ville jeg ikke spilde min tid med det – bare nægt alt hvad de spørger om, og luk ham ikke ind

   • Det er irrelevant om der er tuner i tv-apparatet – eller om du har fyldt 2komponent epoxy i antennestikket. Så længe det har været solgt som et “TV”, så gælder det.

    Jeg kørte rundt med dem på et tidspunkt dog: jeg havde stor hjemmebiograf med projektor(150″ lærred), mediecenterPC og server med et par hundrede film og serier(rippet fra lovlige medier, selvfølgelig), og et par ekstra computere stående i lejligheden(jeg var single, så må man godt!). Jeg havde lukket min internetforbindelse, jeg havde en normal telefon med GPRS og der var IKKE tunere i mit mediecenter. Jeg havde en surroundforstærker uden radio, ingen clockradio eller noget andet. Og jeg trak ikke altid for når jeg så serier/film om aftenen. 3 gange på et år kom de forbi. Hver gang havde han jo ikke kunnet undgå at se(og høre!) whatever film eller serie jeg sad og så. Så han mente jeg skulle tilmeldes, og så lykkedes det mig faktisk 2 af gangene at invitere ham indenfor, vise systemet frem og svare grundigt på spørgsmål om jeg havde diverse ting. Alle 3 gange måtte han opgive og give mig ret i at jeg da absolut ikke var licenspligtig. Omend han ikke forstod det.

    Den ene af gangene begyndte han at spørge ind til hvordan man dog fik sådan et stort anlæg og skærm osv. Måtte jo fortælle ham at man smed på den anden side af 60K efter det. Og at man ville kunne tjene dét ind igen på blot 26 år når man nu ikke var licenspligtig.

    Jeg morede mig indvendig.

 25. Yo!
  jeg har aldrig betalt licens. Så blev jeg ringet op af licensmanden der spurgte om jeg han ikke skulle tilmelde mig. Uden at have læst om, at man bare skulle benægte alt og så var man “free to go”, sagde jeg at han bare kunne tilmelde mig.
  Nu er jeg blevet oplyst, og har ikke i sinde at betalte licens. Jeg har bare smidt mit girokort jeg fik med posten i skraldespanden.

  Nu har jeg jo haft en reel samtale med licensmanden, hvor jeg sagde at han bare kunne tilmelde mig. Men har ikke betalt licens før. Jeg blev desuden ikke oplyst om, at samtalen blev optaget, så det formoder jeg ikke, at den blev.
  Skal jeg bare køre ræset herfra som det er forklaret på denne hjemmeside, eller er jeg den uheldige person der er blevet fanget i kløerne på licens lars?

  • “Skal jeg bare køre ræset herfra som det er forklaret på denne hjemmeside”

   Det ville jeg gøre. Formentlig har han ikke optaget samtalen, så det er vel bare hans ord mod dig hvis det kom til det. Nægt at have erkendt at du var licenspligtig.

   • Og selv hvis han havde optaget det, uden at fortælle dig det – ville det ikke føre til andet end at han fik en bøde på rundt regnet 5000 kr. hvis han forsøgte at bruge det som bevis af nogen som helst art. Så ånd du bare lidt lettere – tror ikke han vil sætte sin økonomi og – sandsynligvis – job overstyr 😉

   • i følge loven så skal det oplyses hvis det bliver optaget ellers kan det ikke bruges til noget som helst

 26. Hej jeg er blevet tilmeldt licens, og frameldte mig samme dag. Jeg har fået en regning for perioden 14.2.2013 – 31.07.2013 men jeg har modtaget en e-mail hvor der står at jeg er blevet frameldt licens d. 14.02.2013 …

  • Prøv at skriv til dem, eller følg guiden på siden her – der er også forklaret hvordan du skriver til deres direktion. Det var jo en fejl at du blev tilmeldt, så hvorfor skulle du dog betale licens.

   De gange jeg har snakket med dem, prøver de altid på listig vis lige at spørge om man har smartphone eller lign., så vær opmærksom på at du ikke har sådan noget.

 27. Nu er situationen blevet mere kompliceret pga mobiltelefoner, hvad hvis man har købt mobiltelefon hos et teleselskab – da skal man jo angive sin adresse og CPR. De vil selvfølgelig også kende nummeret. Kan DR finde ud om jeg har købt mig et smartphone? Er teleselskaberne (3, Telia, TDC, osv) forpligtet til at “stikke” kunderne?

  • Tror ikke der er nogen selskaber der stikker kunderne med mindre de bliver præsenteret for en dommerkendelse. Så vidt jeg har kunne researche mig frem til, så er der ikke tidligere faldet dom hvor argumentet var at “vi tror at personen har en mobil”.

   Måske havde de en sag, hvis de står og lurer på dig, og napper et billede af dig med din nye iphone, men jeg tvivler på at DR er villig til at lægge de resourcer det kræver at sætte sådan et projekt igang

 28. Jeg har siddet og læst en masse spørgsmål og svar igennem, men ikke fundet svar på mit spørgsmål.
  Lad os sige jeg udelukkende ejer en konsol, og derfor også en skærm til at vise billedet fra konsollen. Skærmen har ikke antenne til at modtage kanaler, og der er heller ikke kabel/sattelit-signal. Der er heller ikke internet i konsollen, udelukkende offline spil. Kan de da kræve licens? Man må sige man ikke har mulighed for at modtage deres produkter i dette tilfælde.
  Jeg håber på et svar.

  • Jeg vil gætte på, at du stadige er licensligtig. Og kan de fleste konsoller ikke også gå på nettet nu til dags?

  • Hvis du har et TV med en tuner er du, mig bekendt, licens pligtig – at du så ikke har internet, antenne eller noget andet der kan modtage kanaler er så en mindre detalje set fra DR’s synspunkt

   • Men som der er skrevet her, så kan du bare afmelde dig hvis du er blevet tilmeldt, og ellers bare nægte alt hvis du bliver spurgt – DR skal ikke gøre sig til herre over om du sidder i skæret af dit stearin lys og læser bøger hver aften 😀

  • Jeg står i samme situation med et tv for at spille på min playstation 1. Jeg har adskillige gange snakket med Dr licens og pænt fortalt dem at: ja, jeg har et tv, til min oldsag af en spilkonsol, men at der hverken er nogen tv- eller internet opkobling på noget som helst jeg ejer. At jeg har fået spærret signalet hos boligselskabets antenneudbyder, fordi jeg virkelig ikke har brug for at se ligegyldige programmer på tv’et. Og det har altså været ok med dem, at jeg derfor ikke betaler licens. Jeg har betalt for de spil jeg spiller, og det må være godt nok!

   • Jeg har også lige fået et girokort i dag, fordi de har set mit tv fra gaden af. Kan jeg godt skrive til dem, at jeg kun bruger det når jeg spiller på min gamle game cube, der hverken har internetforbindelse eller andet?

 29. hej
  jeg er blevet tilmeldt gennem tdc da jeg oprettede tv boks internet og mobil, og eftersom jeg har modstand på licens er det nu skat der har overtaget og trækker mig , hvad kan jeg gøre..

  • Hej Michella jeg har været ansat ved TDC og jeg kan garantere dig de ikek har udleveret oplsynigner til DR: !!

 30. Har DR adgang til CPR-registret? Det undrer mig, at hver gang de sender deres brev, så er mit navn, CPR og adresse påført?

  Mvh. Lars (licensnægter-Lars)

  • Ja, de har adgang til CPR-registret. Det er helt almindeligt at virksomheder har adgang til det. Jeg har selv arbejdet med opdateringer fra CPR-registret i en mindre virksomhed. Der er INGEN beskyttelse.

 31. Hvad er det for noget pjat om, at de ikke kan gøre noget?! Det kan få deres penge igennem SKAT! Det er 100 kr. om måneden.. Seriøst.. Er det virkelig værd at gøre sig til tyv for? 🙂

  • tror det er omkring sådan ca 227 jeg betaler hver måned.
   Og jeg har ikke noget tv. Jeg boykutter alt hvad der har med tv at gøre, når det skal være tvang, ja så må det være sådan at man ikke følger med i det crap: Jeg sparer min tid og finder så andre måder til at betale de der over 200 kroner pr måned det nu er.

 32. Hej,

  Jeg er lige blevet ringet op af licens, fandens! De spurgte mig og jeg havde tv og jeg kunne simpelthen ikke få mig selv til at lyve, så hun tilmeldte mig licens med det samme. Mit spørgsmål er nu; hvis jeg framelder mig, hvad sker der så? Jeg har jo i og for sig indrømmet at have tv. Kan jeg risikere at skulle tilbagebetale?

  Venligst,

 33. Jeg har betalt min licens i ca 3 år på den her adresse jeg bor på-
  Kan jeg så bare uden videre afmelde mig ?

 34. Altså vi har 3 fjernsyn men ingen tvpakker.. Vi bruger kun vores tv via computer eller telefon.. Vi betaler stadig licens ?

  • Du skal betale licens hvis du har internet adgang. For så kan du jo potentielt gå ind på dr’s hjemmeside og bruge deres produkter!! Vanvittigt, men sandt. Har du derimod hverken internetadgang, radio, smartphone med netadgang eller tv med signal skal du ikke betale…

 35. hvad hvis de ringer op til ens iphone? Skal man så også nægte at man har en?

   • Hvad hvis man har 3 eller oister, der kræver en 3g telefon? Det er vel forholdsvis simpelt at finde ud af hvilke numre der hører ind under de selskaber.

    • Både 3 og Oister kan virker med 2G telefoner. Det kræver bare at man kan vælge manuelt netværk på den og vælge TDC net. 3/oister har en aftale med TDC om at låne deres 2G net de stede deres 3G net ikke virker.
     Har selv fået sat gamle Nokia’er uden 3G til at virke for kunder, med 3/oister, som skulle bruge en låner.

 36. Nu skal du høre. jeg er røget ind til skat fordi jeg ikke har betalt mine licensregninger men bare har smidt dem ud. Der kom rykker efter rykker og nu er de begyndt at trække dem i min løn. Så tænker jeg bare at jeg står og kan intet gøre så det med at smide giekortet ud det er ikke den bedste ide …??????

  • Du skal afmelde dig licensen. Ellers kommer du til at skylde mere og mere.

  • du skal bruge følgende teknik:

   Q: Hvordan forholder jeg mig, hvis licenskravet er sendt til inddrivelse hos SKAT?

   A: Er inddrivelseskravet havnet hos SKAT, skal man forholde sig på samme måde som ved ethvert andet krav fra DR. Man skal sende DR en mail, hvor i man klager over, at de uretmæssigt har tilmeldt én. Det kan lyde som følger:

   “Kære DR. Jeg er blevet kontaktet af jer den. XX/XX og jeg forklarede, at jeg ikke var licenspligtigt. Alligevel har I imod min vilje og i strid med loven tilmeldt mig medielicensen.
   Jeg anmoder venligst om, at I frafalder kravet imod mig, og jeg anmoder om aktindsigt i min licenssag, så jeg kan få overblik over grunden til den fejlagtige tilmelding. Husk at overholde tidsfristen for aktindsigt som angivet i forvaltningsloven. Jeg forventer naturligvis, at I får annulleret SKATs inddrivelse af den ulovligt opkrævede licens. Med venlig hilsen…”

   Sender man et brev med ca. den ordlyd kontakter DR SKAT og stopper inddrivelseskravet imod en.

   • Hej
    Jeg har altid syntes det burde være ulovligt at opkræve en licens bare fordi man ser fjernsyn. Jeg betaler i forvejen penge til viasat for deres kanaler og ser aldrig DR kanalerne alligevel. Jeg er fået licenskravet sendt til inddrivelse hos skat og jeg skylder omkring 30000 kr. av…. Jeg har så skrevet under på at jeg ikke har pengene nu da fogeden ellers ville komme. Kan jeg stadig bruge det med at jeg er blevet tilmeldt licens uretmæssigt? Tak for de gode råd herinde.

 37. Man skal vel blot afvise man har et TV, og ud over det afvise at ens computer/smartphone/tablet har internet – De kan jo fås uden 3-4G 🙂 – Det er kun TV’et de som sådan ikke må se, resten kan de godt se, bare fordi man har det, er det ikke ens betydende med at der er internet til.

  Du skal betale medielicens, hvis du har:
  tv
  computer med internetforbindelse
  smartphone med internetforbindelse
  tablet eller andre enheder med internetforbindelse.

  Jeg har lige afmeldt mig efter at have set og læst opslag på denne side, man kan godt se vores TV uden fra gaden af, men det er vel blot at afmelde sig igen efter det har tilmeldt en, og påstår man har afskaffet sig med det TV de lige har set, så kan de igen komme ud og se der sidder et nyt, og så starter vi forfra. Latterligt ja, men det kan vel lade sig gøre.
  Jeg har massere af computere/telefoner/tablets, men de er jo “Uden” internet 🙂 Så det er ikke noget problem.
  Håber på jeg om nogle år kan se tilbage på en masse penge sparet.

  Hvis jeg modtager Giro kort, skal jeg altid afmelde mig om og om igen ik også og sende en mail?
  Hvis jeg får et opkald skal jeg bare nævne/nægte at eje TV og adgang til internet?

  Tak for denne side og disse informationer, jeg er nu sikker på mange kan komme i klemme ved at gøre dette, men jeg håber nu naturligvis det modsatte.

  • Hej

   Jeg står nogenlunde i den samme situation, hvorfor jeg ville høre hvordan det har gået hidtil ?

   Vh.

 38. Halløjsa!
  Bliver man ikke automatisk registreret i RKI når man ikke betaler sin licens?
  Når jeg nu har TV, så skal jeg vel også betale?

 39. Hej

  genialt website firsøt og fremmest anyway da jeg var under uddannelse og boede på et lille “klub værelse” i sønderjylland der tja valgte jeg enlig bevist ikke og om så og sige tilmelde mig men det var sådan mere pga. princip årsager men efter som der da var et par gange hvor jeg fulgte med i so ein ding grundet indholdet og vil gætte på at de har logget og backtracket IP adressen ( firma betalt ) til det klubværelse for en 6 mdrs. tid senere dumpede et girokort ind af døren skønt de jo havde sendt deres øv “reklamer” om licens betaling og sådan men har ikke haft nogen form på det tidspunkt intentioner om og betale for det grundet princippet i at det ikke er noget jeg selv har bestilt og så længe det ikke var det ville jeg heller ikke betale for det ( hvilket jeg så godt nok kom til da girokortet kom ind af døren men men men
  deres hustands website og deres “alle over 18 år skal betale” website modsiger lidt hinanden så tja jeg kørte med den i 1½ år efter at jeg var færdiguddannet og af bestemte årsager flyttede jeg tilbage til forældrene for og have en base der som jeg så kunne søge ud fra hvad job angår men jeg ringede da så også derind og forhørte mig og for og pointere at deres website modsiger hinanden og for og høre om der er mulighed for og få en refundering på den for meget betalte licens hvilket der var og har det sådan at hvis jeg rykker til udlandet en dag så er det op bag i med at de piver over at man skal betale og sådan men den med at man kan se ting og sager på sin mobil hvad deres tumpede website angår personligt gider jeg ikke sidde og se sådan noget på en mobil og lytter stort set ikke til deres P kanaler i radioen det er reklame financieret lokal radioer der høres i min bil
  men vil da indrømme at hvis de nu var smarte så hoppede DR med på den bølge der hed kanal pakken ved viasat eller sådan noget og blev en del af de kanal pakker der hvilket de jo “også i bund og grund mener de er” men det er lige før at man betaler lige så meget pr. 6 måned til DR som man gør på et år til viasat eller canal digital eller sådan noget og så kalder di sig selv “public service for vi har ingen reklamer” øhh NOOOT under OL sende de da reklamer og det må de officelt IKKE da det er “public service hmm det er lidt ligsom TDC mastodonden at de vil have at man betaler leje af den telefon som du selv har været nede og købe for dine surt optjænte penge men tja sådan er det desværre men kunne godt tænke mig at mastodonden DR tog det faktum væk der hedder public service for det er det ikke sådan som jeg ser det for nyheder og sådan noget det får man blæst ind i bøtten når det er at man bare tænder for sin computer eller sågar for sin mobil såå på et punkt så grinder de hele vejen hen til banken hver dag fair nok ham jeg snakkede med på licenskontoret var da til og snakke med og sød og sådan da det jo trodsalt ikke er ham der har lavet reglerne han gør jo bare sig arbejde

  mvh

  Daniel

  ps. keep up the great work 🙂

 40. Hej
  Jeg har afmeldt mig licens, men alligevel har de sendt mig en regning på 1.059,48 kr. Jeg vil så sende dem en mail, men skal jeg så skrive mit CPR-nummer eller? For hvordan kan de ellers vide, hvem jeg er?

  • Det er squ ikke nemt at skrive til direktionen, når deres system er ved at blive opgraderet. Jeg sidder med en regning, der skal betales senest den 16. maj, selvom jeg har afmeldt mig, har de alligevel sendt mig en regning (ikke en tilmeldingsblanket, en regning på næsten 1100 kr), så jeg skrev til dem, som du har skrevet, jeg skulle, og så får jeg svar tilbage om, at de ikke kan behandle min mail/sag før engang i juni. Hvad helvede skal det hjælpe, når jeg har fået en regning, jeg ikke kan betale. Jeg har bogstaveligt talt ikke penge til det, hvad fanden, vil de have jeg skal gøre? Jeg er total i panik, for vil ikke have en bøde eller rykker.. Hvad skal jeg gøre? Ringe til dem?

   (Undskyld mit lidt sure opstød, men panikker lidt heromme..)

   • Hej Signe. Hvad er der sket siden? Jeg ved det er længe siden, men jeg er nysgerrig. Ifølge siden her, så skal man bare smide regningerne ud. De har jo ret til at kræve dem, lige så vel som du har ret til ikke at betale.

 41. Hej

  Jeg har afmeldt mig, men har fået en mail om at jeg skal angive min adresse hvis jeg skal have aktindsigt. Kan det passe? De skriver yderligere i en mail at “Det er ikke muligt at afmelde licens med tilbagevirkende kraft, og derfor fastholder vi den del af din licensgæld hos SKAT Inddrivelsescentret, som ligger før afmeldingsdatoen.”
  Er der nogen der ved hvilke handlemuligheder jeg har for at slippe for at betale? Der står i FAQ’en at DR kontakter SKAT og stopper inddrivelseskravet imod en. Det virker ikke som om dette er tilfældet med mig.

  Tak

 42. Hej.
  I forskellige andelsboligforeninger har de billigere tv-pakker, da de har lavet en aftale med f.eks. parknet. Hvis man som andelshaver tilmelder sig en tv-pakke, kan DR i så fald se, at jeg er tilmeldt denne pakke?

  MVH

 43. Jeg har ikke betalt licens før, men jeg blev lige fanget på det forkerte ben af et besøg fra licens manden i dag. Tilmelder han en med det samme, eller kommer tilmeldingen sammen med det giro-kort han sender ud. For hvis han tilmelder en med det samme, så vil jeg da bare gå ind og afmelde mig med det samme

 44. Har afmeldt min licens i dag og fik så denne mail:

  “Tak for din henvendelse om afmelding af licens.

  Og undskyld! – du kommer desværre til at vente lidt længere end sædvanligt på svar

  Vi opgraderer nemlig vores databaser, og så længe det står på, kan vi ikke behandle din henvendelse. Der kan gå op til 6 uger, før du modtager et svar på, om din afmelding er registeret. Din afmelding vil naturligvis gælde fra den dag, du har sendt den til os.

  Vi takker for din tålmodighed og vil arbejde på højtryk for at behandle din sag, når vi åbner for behandling af henvendelser igen i begyndelsen af juni. Du hører fra os snarest muligt derefter.”

  Jeg har tidligere betalt licens over betalingsservice og DR trækker licensen her d.3 juni. Denne regning kan jeg vel ikke undgå at skulle betale (med mindre jeg afviser betalingen på netbank) , men så trækker de det vel bare over SKAT?

 45. Hej

  Jeg så lige det her i bekendtgørelsen, der står de kan hive en i fogedretten og give kontrolafgifter.
  Er dette sandt?

  § 26. Hvis tilmeldingspligten efter § 5 ikke overholdes, kan DR Licens opkræve en kontrolafgift. Størrelsen af kontrolafgiften svarer til det unddragne licensbeløb, dog minimum 500 kr. Indsigelse vedrørende kontrolafgiften kan indbringes for fogedretten, jf. lov om radio- og fjernsynsvirksomhed § 71, stk. 5-8. Licensbetaleren skal fremsætte begæring herom over for Skat.

 46. Hejsa,
  Måske et tosset spørgsmål, men jeg er alligevel i tvivl.
  Er jeg licenspligtig, når jeg kun benytter mig af tv og computer på min arbejdsplads..?

  Venligst Per

 47. Hej alle..

  Vil lige dele en sjov lille telefonsamtale med jer, som jeg havde med en DR medarbejder forleden dag 🙂

  Samtalen lød således:
  Sød pige i telefonen: Goddag det er fra DR, vi kan se der ikke bliver betalt medielicens på din adresse.

  Mig: Det er fuldstændig rigtigt.

  Den søde DR pige: Du har altså ikke noget fjernsyn?

  Mig: nej

  Den søde DR pige: og heller ikke noget internet?

  Mig: nej

  Den søde DR pige: hvilken mobiltelefon benytter du?

  Mig: det behøves jeg ikke oplyse dig om

  Den søde DR pige: Det er bare i orden. Jeg skal ikke bruge mere af din tid, kan du have en fortsat god dag.

  Mig: tak og i lige måde…

 48. Hvis en licensarbejder møder op og man ikke føler, man kan benægte, man er licenspligtig, kan man så godt sige, jo, det er jeg, hvorefter han så går igen, man modtager girokort, brænder det girokort og så bare afmelder sig via DR? Eller SKAL man sende den email først til DR, hvor man beder om aktindsigt?
  Tak på forhånd

 49. Der står intet i Persondatalovens §6 om hvorvidt det er lovligt at optage telefonsamtaler eller ej, så svaret på det spørgsmål skal i nok lige have rettet til. Den paragraf der er i spil her er Straffelovens §263, der forbyder optagelse af telefonsamtaler man ikke selv deltager i. Så jo, det er fuldt lovligt at optage sine egne telefonsamtaler, uanset om man er privat-person eller firma, uden at gøre modparten opmærksom på det.

 50. Jamen de sender det videre til skat og tager det over løn

 51. Hej.

  Jeg hader overalt på denne jord den kommunistiske indrivende DR LICENS, og har absolut ikke lyst til at betale dem noget som helst andet end et nej TAK … Derfor har jeg altid nægtet at betale lincens af egen fri vilje, det giver som nævnt “ret” til, at skat indriver det jeg så skulle “skylde”. Hvis sagen allerede ligger ved skat, hvad gør jeg så? Kan jeg stadig bare afmelde mig ?

  mvh
  Kjell

  • kommunistiske? Arhhh det er de vist ikke. kapitalistisk er vist det ord der passer bedst på den statsstøttede konkurrence forvridende mafia også kaldet Danmarks Radio

 52. Jeg har 2 stk. TV, men jeg har ingen antenne tilmeldt, og det er gamle billedrørs TV, som ikke ville er klar til at modtage digitale signaler. Jeg har ikke haft TV siden vi gik over til analog. Er man licens pligtig på TV, som ikke er tilsluttet nogen former for antenne? Jeg ser en del DVD film. Total Old School – I know.

 53. Hejjj.

  Ang alt det her medie licens. Jeg har nu igennem flere år blevet opkrævet licens, og de har sendt det vidre til inddrivelse hos skat… Jeg har prøvet at ringe til dem og sige at jeg ikke har noget, men alligevel blir de ved, og jeg kan bare IKKE få det stoppet…. Vi er begge to førtidspensionister, og ved virkelig IKKE hva det er for noget at vi skal betale 1200kr hvert halve år, og ik nok med det, så de kæmpe ublu renter de sætter på, og sætter os i gæld, som bare gror og gror os over ørene…. Hvordan dælen skal man så få stoppet det… Har prøvet at afmelde herfra siden, men så kommer der en side op, som skriver at der er op til 6 ugers ventetid på besvarelse af denne, da der er ved at blive lavet en opdatering af siden…. Og hvordan i alverden får jeg dem til at trække alt det tilbage igen, som de har overført til skat.. Tror sku beløbet er på omkring 5-7000,- kr… Er virkelig langt nede over alt det røveri fra en, syntes sku at der blir trukket nok fra os førtidspensionister…

  M.v.h En Meget Bekymret middelaldrende mor/førtidspensionist..

 54. Har boet i Svendborg, og dagen efter man flyttede ind, kom der en licens mand fra DR og ringede på. Jeg åbnede døren uden at vide hvem der stod på den anden side, og han spurgte om vi var tilmeldt medielicens, hvortil jeg stod med et stort ?

  Jeg sagde vi ikke havde noget tv, men havde en radio på et sko bænk ude i gangen, som ikke var sat til. Skal siges det var en gammel radio.

  Dernæst sagde han, at hvis man bare havde en mobil, der kunne gå på nettet, skal man betale medielicens, for så kunne man hører/se tv på den måde. Så derefter måtte han jo tilmelde os, sure penge at betale, når vi idag stadig ingen tv har, har dog kun radio i bilen, og vores PC.

 55. Hej,

  Jeg har for nylig haft besøg af licensmanden og er blevet tilmeldt via betalingsservice gennem jyske netbank.

  Mit spørgsmål er nu hvordan jeg skal forholde mig. Er jeg allerede er tilmeldt og skal melde mig ud med det samme, eller er jeg først er tilmeldt når jeg har bekræftet første betaling over netbank?

  Jeg vil gerne melde mig ud, men gider ikke have dem på nakken hvis jeg afmelder over nettet ubegrundet, så er det bedre at ringe og afgive forklaring?

  Tak for inputs! 🙂

 56. Hej.

  Jeg har betalt licens i et par år, afmeldte mig feb. 2013, og troede alt var fint. Forleden fik jeg et girokort en ad døren igen, hvilket jeg syntes var underligt. Det gik op for mig at DR havde sendt mig en mail (ser jeg desværre først nu), hvori der stod at jeg havde oplyst forkert cpr.nr., hvilket ikke er sandt, så de kunne ikke framelde mig og jeg forsat skulle betale licens. Jeg vil ikke betale, da jeg mener jeg har frameldt rigtigt, og ikke accepterer DR´s postulat om forkerte oplysninger. Er der noget jeg kan gøre, eller skal jeg bare bide i det sure æble?

  Mvh C

 57. Jeg har forsøgt, for et halvt års tid siden, at afmelde licens. Men fik blot en bekræftelse på modtaget” og at bekræftelsen ikke betød licens var afmeldt. Har intet hørt siden. Jeg er licensnægter, har aldrig betalt, så de trækker den ud af min løn, desværre. Hvis man afmelder sig, men de fortsætter med at sende giro kort og man ikke betaler dem, Ka de så trække de nye beløb ud af min løn? Eller sende mig i rki? Jeg ved godt at det jeg skylder skal betales, og det blir det jo os, men er ikke interesseret i at betale for evigt..
  Derudover; vi har tv, men ingen antenne og den er ikke koblet på noget, udover vores NAS. Mandens arbejde betaler medielicens på hans tlf. Vi har giver et indlagt i huset, det betaler de Oz.. Så det Ka vi vel bruge til fri afbenyttelse når det er betalt af hans arbejde?

  • Det sku stå fiber net i huset, os betalt af arbejdet..

 58. I min lejlighed har vi lige fået en rykker fra Licens ind ad døren der advarer om inddrivelse fra Skats side af hvis vi ikke betaler.

  Nu er sagen så den at vi ikke har TV mere og vi endda har fået (og gemt) en seddel om at vores antenneforening har haft en tekniker ude og lukke for vores signal da vi afmeldte det.

  Så hvad gør vi så nu med licens rykkeren? For kan vi nå at afmelde os nu og bevise at vi ikke har haft TV i en god periode nu via den seddel?

  På forhånd tak
  Christian

 59. Jeg er førtidspensionist og betaler halv licens 2 gange om året ca. 660kr.Jeg er nu flyttet sammen med min kæreste. Skal jeg så betale fuld licens fremover ?. Jeg mener ældresagen engang oplyste, hvis licensen står i mit navn, er det jo stadig, jeg som førtidspensionist, der er ejer af et tv og jeg som er hjemme om dagen og kigger på det og min økonomi er jo blevet mindre. Hvor kan jeg finde oplysninger om det. hvis de kræver fuld licens næste gang. Kan jeg så melde mig ud. Jeg ser jo aldrig dr. programmer. Så hvorfor betale til dem. mvh vibeke

 60. Så længe de kan ringe til en, kan de vel konstatere med det samme at man har et licenspligtig apparat.. eller ?

  • De kan ikke se igennem telefonen, hvilken en du snakker i, eller om du har tv eller computer stående i lejligheden/huset.

 61. Jeg har i mange år, nægtet at betale licens, men har år efter år modtaget en opkrævning. Denne er med rykkere efterhånden røget op i mere end 20.000,- kr. Indkrævningen af disse penge er havnet hos SKAT.

  Jeg købte et TV apparat for at kunne bruge min Playstation og forretningen som jeg købte apparatet af, meddelte DR licens, at jeg havde købt et tv.

  Mit spørgsmål er simpelt. Hvordan får jeg det her rykker og SKAT mareridt til at stoppe?

 62. Jeg blev lige besøgt af licensmanden. Jeg sagde jeg ikke havde noget at snakke med ham om, og at det behøvedes jeg ikke. Så sagde han: “Det er derfor vi kan >et eller andet meget udtydeligt<, så jeg skriver dig op til et halvt år, og hvis du er utilfreds med det, kan du så snakke med en dommer." Er det noget ny praksis? Er træt af jeg ikke bare lukkede døren i hovedet på ham med det samme, men det er jo klassisk. Overraskelsesmomentet.

 63. Hejsa.
  Min kæreste har i sidste måned (juli) fået en rykker og regningen lød på 1300 et eller andet. Da hun aldrig havde fået noget brev fra dem før undrede hun sig meget over at hun fik en rykker og at hele beløbet var så højt da hun ikke har tilmeldt sig nogen licens. Hun ringede derfor derind og hun fik af vide hun bare skulle skrive at hun ingen licenspligtigeapparater har og regningen vi blive slettet og at hun ikke skulle tænke mere over det.
  Nu har hun så lige idag fået endu et brev fra licens hvor hun nu skal betale 2300 et eller andet.. Grundet beløbet er så højt er fordi der står i brevet noget med nogle renter og diverse rykkere..
  Hvordan i H….. kan det lade sig gøre? Hvordan kan hun få rykker på det første brev hun får og efterfølgende ringer derind og de forklare hun skal gøre det og det og så bliver det slettet.. og så kommer dette brev?

 64. Jeg blev også engang tilmeldt licens, fordi jeg købte et TV i bilka. Så det med at betale kontant er måske en god ide – eller skulle jeg skrive en seddel på det, det kan faktisk godt være? Kan ikke huske det. Jeg fik en fin seddel med, at de havde fået besked via. bilka. Det burde bilka faktisk oplyse en om?? Er det lovligt at videresende info?

  Jeg har et tv, men ved endnu ikke, om jeg køber en tv-pakke, når jeg flytter (snart). Jeg har ingen computer, lever næsten i stenalderen, teknisk. Jeg har først fået en smartphone nu (er lidt stædig), en billig en, som ikke kan følge med på nettet.

  Så synes det er lidt åndssvagt at betale licens, fordi man har en mobil, som godt nok hedder smartphone, men slet ikke bruges til det fancy’e fjæsbog osv.

  Jeg har også alm. mobiler liggende, som ikke kan gå på nettet, så kan jeg bare sætte sim kortet i dem, så har de ikke noget at komme efter. 🙂

 65. Hej
  Jeg har siden jeg flyttede hjemme fra i 1998 smidt alle breve ud med Dr som afsender.
  Og nu finder jeg ud af at jeg har en gæld til licens på lige over 19,000 kr.
  Så kontakter jeg dem og de siger at jeg i 2001 er i kontakt med en fra licens hvor jeg skulle have sagt at jeg ønskede at betale licens og at jeg skriftligt har afmeldt mig i 2011.
  Det kunne jeg ikke forstå så jeg kontakter licens igen og spørg indtil det, og finder sp ud af at jeg skulle have købt et farve tv i 2001 som jeg ikke lige mindes da jeg er opvokset uden tv og har aldrig ejet dette, og derfor er jeg tilmeldt.
  Jeg finder så også ud af at jeg er afmeldt fordi jeg får hemmelig adresse i 2011. og ikke fordi jeg har afmeldt mig.

  Mig spørgsmål er så er det lovligt at licens nu trækker mig 400kr hver månede for noget som jeg ikke har fået, som jeg ikke har bestilt og som jeg ikke har afmeldt

 66. A: Hvis DR tilmelder dig efter de har haft kontakt til dig, kan du nemt slippe uden om kravet ved at skrive til adressen direktion@dr.dk. Brevet kan lyde sådan:

  ”Kære DR. Jeg er blevet kontaktet af jer den. XX/XX og jeg forklarede, at jeg ikke var licenspligtig. Alligevel har I imod min vilje og i strid med loven tilmeldt mig medielicensen. Jeg anmoder venligst om, at I frafalder kravet imod mig, og jeg anmoder om aktindsigt i min licenssag, så jeg kan få overblik over grunden til den fejlagtige tilmelding. Husk at overholde tidsfristen for aktindsigt som angivet i forvaltningsloven. Med venlig hilsen…”

  Efter sådan et brev lægger DR sig fladt på ryggen – også selv om de faktisk har set du havde et tv.

  Eftersom jeg fik en regning på 523 kr har jeg gjort som overstående .. fik en mail tilbage om at jeg er afmeldt.. men skal jeg så stadig betale de 523 kr?

  “Vi har den 26. august 2013 modtaget din mail hvor du skriver, at du fejlagtigt er blevet tilmeldt medielicens.

  Jeg kan bekræfte, at du nu er afmeldt igen. ” men hvad så med den regning skal jeg se bort fra den?

 67. Hej,

  Hvis jeg lige har afmeldt min licens, skal jeg så betale når den næste regning kommer ? som sagt jeg skal helst ikke have rykkere eller lande i RKI.

  Med Venlig Hilsen

  Claus Andersen

 68. Hej
  Er man licens pligtig, hvis man har en firma smartphone som man også bruger privat?

  Anne

 69. Bliver jeg registreret af Danmarx radio hvis jeg køber en smartphone over nettet? Hvis jeg køber en i en butik? Elgiganten og Bilka har jeg kig på nogen. Mener at i nogle butikker skal man skrive adr. og navn osv. v. køb af stumper, måske husker jeg bare forkert. Føler mig lidt Ghandi agtig, når jeg ikke betaler (rødmer)

 70. Nu er jeg flyttet i lejlighed, hvor tv-pakke er en del af huslejen.
  Hvor stor er sandsynligheden for at de melder mig til licens på dén konto? Kan det betale sig at ringe og forhøre sig, eller kommer man så først ind i møllen?

 71. Er der andre regulativer hvis man bor en privat vej, bor helt oppe på toppen af en blind privat vej, mr licens har da ikke lov til at gå herop vel ?

  /kj

 72. Jeg tænkte på er det licenspligtig hvis man har en tv-pakke, men undlader at installere nogen af DR-kanalerne på sit tv?

 73. HI, guys

  I think the DR is subscribed me because i am getting letters now, the first that i got, was a bill, ad now the second is more. what should I do with it now?
  If I unsubscribe it then this bill is still going to be more and more?

  thanks in advance guys

 74. Hmm har lige fundet ud af at dr trækker licens på både mig og kærsten har lige frameldt hende hun har boet hos mig i 5 år nogen måde man kan få hendes licens retur godt nok er jeg modstander af licens så når de skal have nogen gryn for dette må skat trække dem

 75. Hej!

  Jeg er rigtig glad for denne side, for lige nu står jeg i den uheldige situation, at jeg er blevet tilmeldt licens. Jeg havde besøg af en licensinspektør for halvanden uge siden, men det var min kæreste, der åbnede døren og licensdamen snakkede altså ikke med mig personligt. Selvom min kæreste var kvik og sagde nej til alt, hvad hun spurgte om og dernæst sagde pænt farvel og lukkede døren, så er jeg blevet tilmeldt licens.

  Jeg har sendt en mail, hvor jeg beder om, at de frafalder kravet og beder om aktindsigt i min sag. Ligesom I skriver, at man skal gøre. Nu er mit spørgsmål så, hvad jeg gør, hvis de ikke svare mig, inden jeg skal have betalt de 1100 kr., som de forlanger af mig? Skal jeg så betale dem og håbe på, at de frafalder kravet og evt. tilbagebetaler pengene?

  Eller skal jeg afmelde mig nu inde på deres hjemmeside, eller kommer jeg så til at betale de 1100 kr.? Jeg vil selvfølgelig gerne undgå det, da jeg ikke har pengene og ikke er licenspligtig. Desuden synes jeg det er ualmindeligt luskede metoder de bruger at udspørge min kæreste og så tilmelde mig!

  På forhånd tak for hjælpen!

  Mvh. Anna

 76. Først og fremmest vil jeg sige … KANON hjemmeside du har kørende her. 🙂
  Derudover har jeg et lille spørgsmål:
  Jeg blev kontaktet via en opringning fra licens den 2/9. Hvor jeg benægtede at jeg var licens pligtig. Samme dag fik jeg (good knows why) dårlig samvittighed og ringede samme dag og tilmeldte mig. (Det var så herefter jeg stødte på denne side:I typisk!)
  Jeg har i dag modtaget et giro kort der skal betales senest den 26/9. (Som jeg naturligvis ikke har tænkt mig) Derfor har jeg skrevet følgende:
  ”Kære DR. Jeg er blevet kontaktet af jer den. 02/09 og jeg forklarede, at jeg ikke var licenspligtig. Alligevel har I imod min vilje og i strid med loven tilmeldt mig medielicensen. Jeg anmoder venligst om, at I frafalder kravet imod mig, og jeg anmoder om aktindsigt i min licenssag, så jeg kan få overblik over grunden til den fejlagtige tilmelding. Husk at overholde tidsfristen for aktindsigt som angivet i forvaltningsloven. Med venlig hilsen undertegnede…” til direktion@dr.dk

  Dertil har jeg to spørgsmål:
  1) Jeg blev jo først kontaktet af licens… men ringede derefter selv, hvoraf ordlyden i den mail jeg har sendt, nok er lidt fordrejet.. Er det underordnet?
  2) Hvis jeg har forstået det ret, er tidsfristen for DR to uge, før de skal give mig tilbagemelding om frafald (men giro kortet skal betales inden 8 dage) hvad skal jeg gøre?- betale ? eller vente på svar? (Og får man i øvrigt et svar fra dem)

  Håber virkerlig du kan hjælpe 🙂

  • Hej

   Jeg sidder nu i samme problem. Det er nu 2 uger siden jeg sendte en mail til dem uden svar. Men har en regning liggende – skal jeg betale regningen?

 77. Hej jeg vil gerne vide hvordan skal jeg forholde mig til denne mail og det kommende brev.. På forhånd tak..

  Mvh Morten..

  Du er blevet tilmeldt medielicens, fordi du den 22.8.2013 har oplyst til vores medarbejder, at der er et licenspligtigt apparat på din adresse.

  Du har efterfølgende sendt os en afmelding, men før vi kan annullere din tilmelding, skal du sende en erklæring på, at du ikke længere har licenspligtige apparater.

  Der er derfor et brev på vej til dig med posten, som du skal underskrive og returnere.

  MERE INFORMATION
  BEMÆRK! Denne e-mail kan ikke besvares.
  Besøg dr.dk/licens, hvis du vil vide mere om licensen. Du er også velkommen til at ringe til os på telefon 70 20 13 13 mandag-torsdag kl 9.00-16.30 og fredag kl. 9.00-14.00.

  Venlig hilsen
  Jannie D
  DR Licens- og Programservice

 78. Kan man hvis man har et TV, og invitere dem indenfor, vise dem at man kun bruger det som skærm til sin pc, for at fremvise købte dvdfilm? 🙂
  – Der er self. ikke noget internet i hjemmet heller… 😉

 79. Hejsa. Hvordan kan jeg se om jeg er tilmeldt inde på skat.dk?

  Jeg mener jeg betalte derigennem sidste år, så den er vel stadig tilmeldt..

  Mange tak for det gode arbejde 😉

 80. Hejsa! Jeg tænkte på, hvis man allerede har betalt for et halvt års licens (1200 kr.) og hvis man så afmelder sig fra dags dato, er det så muligt at få pengene tilbage for de sidste par måneder?

 81. Hej.. Rigtig god guide
  Dog har jeg har jeg et spørgsmål angående hvis man, som jeg har betalt en regning for 1 måned siden for det næste halve år? Mvh Rasmus

 82. For det første, awesome hjemmeside! Jeg har dog ikke fået læst alle spørgsmål igennem, da siden jo er så populær at der er en heeeeeel del 🙂

  Jeg havde en samtale med Licens for en del måneder siden, jeg ejer ikke et fjernsyn, men sagde desværre ja til smartphone (havde ikke læst denne fantastiske hjemmeside inden da)
  de sendte straks et girokort, som jeg pænt har ladet ligge. Men det er så først idag jeg har frameldt mig licens – skal jeg så egentlig betale for de måneder hvor de har haft tilmeldt mig? og i så fald, skal jeg så kontakte dem for at få nedsat girokortet?

  På forhånd tak,
  Viviana

 83. Hej jeg er fra meldt mig licens.. men jeg modtog denne her email:
  Tak for din henvendelse om afmelding af licens.

  Du er blevet tilmeldt medielicens, fordi du den 21. september 2013 har oplyst til vores medarbejder, at der er et licenspligtigt apparat på din adresse.

  Du har efterfølgende sendt os en afmelding, men før vi kan annullere din tilmelding, skal du sende en erklæring på, at du ikke længere har licenspligtige apparater.

  Der er derfor et brev på vej til dig med posten, som du skal underskrive og returnere.

  Er det noget nyt noget de er begyndt på ? syntes det lyder lidt giftig med en erklæring?

  er det stadig helt ufarligt ?

  hilsen lasse

 84. Hej, jeg vil bare lige spørge om, er licens bagud eller forud betalt?
  Jeg afmeldte licens d. 31/9-2013 men har per d. 1/10 betalt licens på 1200kr. Hvis den er forudbetalt, skal jeg vel have de penge tilbage, da jeg er afmeldt.

 85. Hejsa,

  “En licens-mand banker på, og en kvinde lukker op.
  Licens: Jeg kan se du har TV og computer, men ikke har betalt.
  Kvinden: Jeg ser ikke DR eller bruger DR’s hjemmeside eller lignende.
  Licens: Derfor skal du jo stadig betale, du har jo midlerne til det.
  Kvinden: VOLDTÆGT, HJÆÆÆÆLP, VOLDTÆGT, han skal i fængsel!!!!
  Licens: Sig mig en gang, hvad siger du dog? jeg voldtager dig da ikke!
  Kvinden: Nææh men du har jo midlerne til det….

  Hmmm… 🙂

 86. Kære alle

  Jeg lejer et værelse hos en pige, der har internet og TV.
  1. Er jeg pligtig til at betale licens, fordi min roommate har TV og trådløst internet? Det har jo ikke noget med mig at gøre.
  2. I hvilke tilfælde tilmelder DR dig til SKAT?
  3. Hvornår “ender” DR-helvedet typisk – altså hvor langt gider DR at trække det ud – ender inddrivelseskravet ved SKAT (hvor man herefter pr. brev/e-mail får annulleret SKATs inddrivelse af den ulovligt opkrævede licens)?
  4. Hvad “gør” DR herefter – lader de mig så være?

 87. Hej!
  Jeg er i knibe!!!!!
  Jeg har fået et licens brev ind af døren, som jeg først smed ud. Sidenhen fik jeg endnu en regning, her med en rykker på 100 kr, og en meddelse om at SKAT ville blive inddraget eller sådan noget.
  Så jeg kopierede det standardsvar der står oppe i FAQ, hvor jeg tastede en vilkårlig dato ind, for de har jo aldrig været ude ved mig. De var på mit kollegie, men ikke inde ved mig.
  Men nu fik jeg den besked tilbage at jeg skal skrive mit licensnummer og fulde navn for at få aktindsigt! Hænger jeg nu på den?? Og jeg har faktisk ikke noget fjernsyn, kun smartphone og computer selvfølgelig!
  Håber der er hjælp at hente!!!
  Hilsen Sofie

 88. Hi,

  I’m an international student here in Denmark. I did not now about this license tax. On the 22 of Oct 2013 an agent came to my door and ask me if i had some electronic devices and I said that I had only a laptop. Therefore I need to know now what should I do in order to avoid the payment of the DR tax. I really don’t have the money to pay that tax and I barely pay my rent every month. Can I unsubscribe before I receive that letter? It would be really great if you can answer my question and if you can give some advice.
  Best regards

 89. Hej ..

  Tænkte om der er en der har meget forstand på DR licens , der kan hjælpe mig , ? ,, noget med at skrive brev til dem ,. Da jeg er vildt dårlig til det ,.
  Håber der er en sød person der gider hjælpe ..

  Mvh Maria .

 90. Hej.

  Jeg havde en hyggelig samtale med en licensmand for et par år siden.

  Dengang boede jeg på et kollegie og jeg kunne, ved at strække sandheden lidt, overbevise manden om at jeg ikke var licenspligtig.

  Gangen på kollegiet havde fælles radio og tv og den licens betalte vi igennem huslejen.

  Oveni det ville han jo selvølgelig også gerne have at jeg betalte for mine egne sager.

  Jeg havde tv, stor og fin fladskærm, og det indrømmede jeg for ham men da mit værelse ikke havde noget antennestik var der ikke noget at komme efter.

  Jeg havde computer og netadgang men hastigheden havde jeg droslet ned til under grænsen så 2-0 til mig.

  Min mobil havde ikke noget data dengang så intet der og til sidst havde jeg heller ikke nogen radio så selv en rariolicens kunne de ikke få ud af mig.

  I sidste ende er jeg enig med alle her.

  Lyv så det driver for de kan ikke gøre noget som helst 🙂

  \Toni

 91. Hejsa

  Er man licenspligtig hvis man har et TV, men man hverken har kable TV, antenne eller lign.?

  Mvh.
  Peter

 92. Hejsa!
  Nu er jeg blevet godt lun ved tanken om, at kunne spare penge på sådanne ting. Men da jeg er tilmeldt en tv-pakke via ejendommen, og betaler det sammen med huslejen, vil det så have konsekvenser for mit vedkommende at afmelde licensen, da jeg fortsat betaler for kabel-tv? 🙂

 93. Jeg havde besøg af licensmanden, der tilmeldte mig efter lang tid, hvorefter jeg afmeldte mig via linket.
  Jeg har i dag modtaget en mail fra DR, hvori følgende står:
  “Du er blevet tilmeldt medielicens, fordi du den 04. november 2013 har oplyst til vores medarbejder, at der er et licenspligtigt apparat på din adresse.

  Du har efterfølgende sendt os en afmelding, men før vi kan annullere din tilmelding, skal du sende en erklæring på, at du ikke længere har licenspligtige apparater.

  Der er derfor et brev på vej til dig med posten, som du skal underskrive og returnere.”

  Er det bare at underskrive og sende tilbage, når det nu engang kommer, eller hvad? Og skal jeg så betale for de få dage, jeg var tilmeldt licens?

 94. Blev i dag ringet op af licens som kunne se at jeg har tv og internet, det kunne jeg desværre ikke benægte, kan jeg godt afmelde det også slippe for at betale?

 95. Hej med jer.

  Jeg har netop åbnet døren for en licensinspektør hvortil han spørger mig om hvorfor jeg ikke er tilmeldt. Han siger at han kan høre min radio (sandt nok) og jeg forklarer ham at det er en FM radio.

  Han spørger ind til om jeg har et tv eller internet, hvortil jeg siger at det har jeg ikke men jeg låner internet af naboen .. Om jeg har en mobil telefon, ja en gammel nokia som knap nok kan sende sms’er

  Men så siger han at han har haft sager fra folk som får bøder med tilbagevirkende kraft som ikke har betalt deres licens og han kan se at jeg har været tilmeldt på en anden adresse, men at jeg ikke betaler på denne adresse og han ville så vide hvornår jeg flyttede ind.

  Der sagde jeg til ham at det må han kunne se igennem folkeregisteret og at jeg desuden ikke har noget tv eller mobiltelefon på nettet.

  Han svarer bare at han tilmelder mig til licens, men er så venlig og spørge om månedsbetaling (koster 4.50kr) eller ½ årligt ..

  Ahmen! Skal jeg så bare afmelde mig med det brev, fordi jeg gider da ikke betale licens fordi jeg har et flot akvarie i stuen (som måske lyser som et TV) eller en FM radio og en røv gammel mobil telefon.

  Hvad gør jeg?

 96. Hej, super hjemmeside, som jeg tidligere har studeret og forholdt mig til når jeg har modtaget opkald eller girokort fra DR Licens.

  Jeg har aldrig betalt licens og aldrig været tilmeldt. Af og til ringer DR licens eller sender et girokort som jeg plejer at smide ud uden at det har haft yderligere konsekvenser.
  Men for et stykke tid siden ringede DR Licens igen og spurgte om jeg havde TV, radio, internet, smartphone osv. Jeg svarede nej nogle gange og til sidst da jeg blev træt af at svare sagde jeg at jeg ikke vidste hvad hun snakkede om og lagde på da jeg blev spurgt om jeg havde en smartphone. På intent tidspunkt svarede jeg ja til nogen af hendes spørgsmål til om jeg havde dit eller dat.
  Alligevel modtog jeg et elektronisk girokort i min netbank, som jeg bare afviste uden at læse det, da jeg tidligere af og til har modtaget et girokort fra dem som jeg bare har smidt ud uden nogen konsekvenser.
  Men nu har jeg så til min store overraskelse modtaget et nyt girokrt med posten med et rykkergebyr på 100 kr. lagt oven i beløbet, uden at have tilmeldt mig medielicens eller sagt ja til at have TV, internet eller noget.

  Hvordan bør jeg nu forholde mig til girokortet med rykkergebyr? Jeg kan se du har et link til hvordan man aflmedler sig medielicens, men det er vel ikke tilstrækkeligt til at de dropper deres allerede udsendte opkrævning inkl. rykkergebyr, når jeg allerede har modtaget et girokort med rykkergebyr?

 97. Hej.

  Jeg blev ringet op for en måned siden, indrømmede i et øjebliks svaghed, at der var et fjernsyn i min lejlighed. DR sender mig et opkrævningsbrev efterfølgende. Jeg smider det i skralderen efter at have læst med i FAQ’en herinde, går ind på DRs hj.side og framelder mig licens. De sender mig så et brev, hvor jeg skal bekræfte, at jeg vitterligt intet licenspligtigt ejer. Jeg har ikke sendt dem noget svar endnu (og havde egentlig heller ikke tænkt mig det). Så sendte jeg dem en mail med den tekst man bliver anbefalet at skrive (der hvor man beder om aktindsigt, mm.) og de har så sendt mig en mail retur, hvor de beder om det licensnr., der står på indbetalingskortet eller, alternativt, mit fulde navn og adresse, for at de kan behandle min anmodning om aktindsigt.

  Hvad skal mit næste træk være?

  Mvh
  Jens

  • Der er ikke noget farligt i at give dem din addresse… hvis de banker på din dør, så må de ikke komme ind uden en invitation eller ransagningskendele ifølge med politiet. Bare rolig, politiet kommer ikke med da de har vigtigere ting at tage sig af end at hjælpe med at inddrive penge til licenskontoret.

  • Det brev de beder dig svare på er en tro og love erklæring, det kan straffes med fængsel og bøder at underskrive den, velvidende man ikke overholder det.

   Så jeg ville nok vælge at betale frem for at bryde loven…

 98. Håber denne tråd stadig er aktiv 🙂
  Jeg fik i dag min første opkrævning fra DDR og har herefter omgående frameldt mig licens, dog har jeg boet i min nye lejlighed siden den 1/12-13 men har selvfølgelig ingen licenspligtige apparater.
  Mit spm. er om DDR kan kræve betaling selvom jeg først har frameldt mig i dag(7/1-14)?
  Håber der er nogen der kan hjælpe mig 🙂

 99. Når licens Manden kommer , tag jeres kamera ( Ikke jeres smart phone 🙂 ) og film hele mødet med licens fjolset , det skal nok få ham ned på joren . Du er i din fulde ret til at filme ham på din egen ejndom . Jeg garantere de bryder sig ikke om det men det virker . Husk at fortælle ham at du lægger det på youtube 🙂 Det er bare noget de slet ikke kan lide .

 100. Jeg fik rykker nummer 2 for min halvårs licens for ca. en måned siden og regner med at rykker nummer 3 kommer inden længe. Bruger aldrig DR’s kanaler eller radiokanaler så gider simpelthen ikke spilde min SU på det. Så nu har jeg lige afmeldt mig for 5 min siden, skal jeg så betale rykker nummer 3 eller kommer den overhovedet?

  Frustreret studerende.

 101. Hej

  Jeg er ikke meget hjemme pga mit arbejde. Og der hvor jeg bor skal man ha en box fra tv3 viaplay eeller andet sted. Jeg har et lille 3 stik der kun lige kan kører YouTube pga der ikke er noget signal der hvor jeg bor. Kan jeg fra vælge der licens helvede.?

  • Mmm selv om jeg ikke har tvpakker eller inter net. Så er det nok bare det at jeg har et tv til at stå til at se dvd på. Af betale. Jeg spurgte så hvad vis en af jeres folk kikke ind gennem min vinduer og jeg melder ham? Det kan man ikke for det må de godt. ( tror ikke helt på det)

 102. Hvis du ikke betaler din licens, bliver den opkrævet via skat. Så gør de indhug i din løn. Har prøvet det et par gange.

 103. I have tv, computer, iPhone …and i use them, should i pay license if i am a foreigner and i Don t use any DR product cause i dont understand Danish … Or i pretend so ….? A friend og mine wrote this for mé , i only understand bulgarian- lets say- so if i dont understand anything from any DR product Or Channel , should i pay license ?

 104. Hej jeg har faktisk være udsat for ikke en gang at få tilsendt girokort, de trak selv penge på min lønkonto elektronisk betaling som jeg opdagede og standsede , derefter skrev de dog et brev hvor de opkrævede 1200+ rykkergebyr. Jeg er målløs og er pisset så meget af at det bliver afmeldt dog har jeg betalt indtil juli, netop fordi jeg læste mig til at de ville indberette til inddrivelse ved SKAT. Men kan de undersøge at jeg har den store pakke ved yousee eller er jeg nød til at opsige det også. Har længe overvejet og mener de er monopol liderlige, jeg bor i et plans lejlighed og hvis han står på afstand vil let kunne se et tv køre, hvad gør jeg bedst nu, hvordan omgår jeg det?

 105. Hej,

  Vi er i den situation at min kæreste og jeg bor midlertidigt hos min bror. I den forbindelse er vi, udover at min bror betaler licens for sit elektronik, blevet pålagt også at betale licens – således at der betales 2 gange på samme adresse, selvom vores tv osv. er opmagasineret og derfor ikke er på adressen. Vi har skrevet til DR, som fastholder at der skal betales dobbelt licens, fordi vi er to familier der bor i samme hus. Har du et godt råd til, hvordan vi kan forholde os og slippe for at betale, nu hvor vi rent faktisk ikke har Tv stående.

  På forhånd mange tak.

  Vh. Louise Nielsen.

 106. I ved godt i stjæler ved at afmelde den pligtige licens ikke? Resultatet bliver jo bare højere licens til alle os som betaler!!

  • Det var da det latterligste argument i verden for at vi skulle betale licens for noget vi ikke vil bruge! Hvis du betaler licens må det være fordi du gerne vil benytte DRs tjenester, og så må du jo betale det det koster at bruge det. Mælken i supermarkedet koster det den koster. De der ikke drikker mælk skal heller ikke betale for den, blot for at de som faktisk gør det, kan få den billigere?

 107. Hej. Jeg har afmeldt mit licens for længe siden da jeg rent faktisk ikke har tv og radio. Men kun min mobil. Men de bliver stadig ved med at sende regninger til mig og kan ikke få dem til at stoppe eller forstå at jeg ikke har tv. Hvad kan jeg gøre ved det.
  venlig hilsen sabina

 108. Hej jeg har for et månede siden blevet ringet op af dr og kommet til at sige at jeg har et tv og nu ligger der en licens regning i min net bank hva skal jeg gør betale den og afmelde mig eller hvordan får man den væk fra netbanken ?

 109. hej jeg har her for en måned siden ca. fået et brev fra SKAT om at jeg nu har en regning på 3000 som jeg skal betale fra licens da jeg for lidt over et år siden fik et opkald fra en licens mand og kom til at sige at jeg havde en computer. de har derefter tilmeldt mig men min computer kan ikke gå på internettet så er i grunden ikke licenspligtig da mit fjernsyn heller ikke virker. jeg skrev nogen lunde ligesom i har beskrevet man skulle gøre hvis de indragede sagen til skat.

  Jeg skrev at jeg ikke havde oplyst jeg var licens pligtig så de må have tilmeldt mig uden min godkendelse.
  og at jeg ikke har haft modtaget nogen af deres regninger. og at jeg nu havde afmeldt mig licensen.

  deres svar var så at jeg havde tilmeldt mig den xx(kan ikke lige huske den dato de skrev) og at jeg havde oplyst jeg var licens pligtig. og at man ikke kunne afmelde sig med tilbagevirkning. så jeg skal stadig betale de ca. 3000.

  er der nogen der ved om der er noget man kan gøre for at få dem til at droppe sagen imod mig? eller er det bare helt umuligt? da jeg kun har et deltidsjob og ingen SU selvom jeg går i skole har jeg ret så svært ved at betale de penge så det ville være super hvis der var en mulig vej ud af den gæld :/

  • Du skal bede om aktinsigt, og samtidig svine dem til for at have tilmeldt dig licensen uden du har været licenspligtig…

 110. jeg har lige været inde og afmelde mig dr licens, jeg ser kun tyrkisk tv og har en kæmpe parabol hængende i min have, ja det kan godt være at de kan se at jeg har tv da jeg har en parabol stående, men jeg ser kun gratis tv via parabol 🙂 så #¤%&¤ deres licens

 111. Hej :).

  Jeg er blevet ringet op af DR og har siden fået tilsendt en rengning der skal være betalt d. 28.01.14.
  Jeg har været inde og melde mig fra licens, og skrevet en mail som ovenfor beskrevet.
  SKal jeg betale den regning jeg har fået? eller hvad skal jeg stille op med den?

  Kh. Amanda

  • Hej Amanda..

   Hvad er der sket i din sag? Jeg står nemlig i præcis sammen situation nu. Har du betalt eller lod du være? Og i så fald, hvad er der sket efterfølgende?

   Kh Louise

 112. Hej, jeg var på min netbank idag og der var oprettet en betaling til DR-licens som skulle godkendes, men mit spørgsmål er nu, hvordan har de fået fat i mine kontoplysninger, da jeg aldrig selv har oplyst dette til DR, eller tilmeldt mig ?
  Hvordan kan de få adgang til så private oplysninger, uden min tilladelse?
  Håber nogen kan svare på mine spørgsmål.
  Mvh Laila.

  • via din nem konto jeg har lidt samme problem dog med den tilføjelse at jeg betalte for at have haft internet men har afmeldt både licens og internet bagefter mens regningerne bliver ved med at komme leder faktisk bare efter en email hvor jeg kan be om at få dem stoppet

 113. @Lars.

  Tak for gode råd.

  Der mangler lidt præcisering omkring afmelding og girokort synes jeg.

  Jeg blev tilmeldt medielicens via Tlfopringning fra DR. Afmeldt mig via link. Herefter fremsender DR brev om erklæring til underskrivelse af ingen licenspligtige apparater. Den smed jeg ud. Nu kommer der så løbende regninger med rykkere og advarsel om inddrivning fra Skat.
  Så det er ikke nok bare at smide disse girokort ud da man så vil blive trukket i løn som vi hører i denne tråd.
  Hvis man skriver om aktindsigt spørger DR om adresse de kan fremsender via så lyder ikke til de bare vil slippe den.

  Kan vi få lukket ned for den tvivl?

  • “… Herefter fremsender DR brev om erklæring til underskrivelse af ingen licenspligtige apparater….”
   Skulle du ikke skrive under på det stykke papir?

  • jeg er også blevet meldt til af licens manden og har modtaget den
   første rykker – har skrevet til DR men der er intet svar…

   hvad gør jeg lige her?

   skal jeg afmelde mig med det samme – jeg mener jeg har jo ikke engang tilmeldt mig!

  • Du skal underskrive erklæringen om at du ikke har licenspligtige apparater og sende den tilbage til dem. Det er den bekræftelse som de skal ha inden de afmelder dig. Hvis du efterfølgende får besøg af licens nazisten, og han har set dit fjernsyn, så har du lige fået det af en ven. Han tilmelder dig på facistisk vis pr den dato, og dagen efter afmelder du dig igen, fjernsynet har du nemlig afskaffet dig, da du ikke vil have licenspligtige apparater. Det eneste du skal give dem på et sølvfad er din underskrift på den bekræftelse på at du ikke har licenspligtige apparater. Hvis du i sidste ende regner ud hvor meget tid du har brugt på at spare dine licenspenge, så vil du faktisk se at du på denne opgave har en timeløn på niveau med en af DRs topchefer 😉

 114. Hej,

  Gælder der andre regler hvis man har parabol f. eks via Canal digital ?
  Er man så forpligtet til at betale licens, ville mene jeg betaler via det så kaldte kortgebyr.

  Jeg har lige et spørgmål, hvad skal jeg skrive i min email. Hvis jeg aldrig er blevet kontaktet af DR, men dog blevet tilmeldt licens og modtager girokort og er blevet smidt i SKATS inkasso afdeling

  MvH

 115. Hvis du smider regningen ud uden og betale bliver det trukket over din skat PLUS renter… Så pas på med og smid jeres girokort ud…

 116. Hej..

  Igår kom licensmanden og ringede på og af princip lukker jeg ikke op. Desværre havde jeg netop igår ikke trukket gardinerne helt for, og så derfor at licensmanden kiggede lidt, ved dog ikke om han rent faktisk har set hvorvidt jeg har tv. Mit spørgsmål er så hvordan jeg evt. skal forholde mig hvis jeg får en regning? Skal jeg bare gå ind og afmelde mig igen inden regningen skal være betalt eller skal jeg sende en mail til DR?

  Har undgået licens i nu 2½ år. Betalte dog i et halvt års tid med afmeldte den så via hjemmesiden.

 117. Hej,

  Jeg har skrevet til DR1 som i anbefalde.

  Men fik det her svar tilbage:

  Tak for henvendelsen.

  Du beder om aktindsigt i din licenssag. I den forbindelse kan jeg oplyse, at du blev kontaktet af DR Licens den 30. oktober 2013, fordi der ikke blev betalt licens på din adresse.

  Du blev tilmeldt licens, fordi du oplyste, at der var tv, samt internet på adressen, hvilket er licenspligtigt.

  Efterfølgende modtog vi en henvendelse fra dig den 18. november 2013, hvor du selv skrev, at du havde et tv, men at du kun brugte det til at spille på og se dvd film.

  I besvarelsen, som blev sendt til dig den 26. november 2013, fik du oplyst, at vi ikke kunne afmelde din licens, da du både havde oplyst og skrevet, at du havde et tv, hvilket er licenspligtigt, da licensen ikke er en brugerbetaling, men en afgift man skal betale for at være i besiddelse af et licenspligtigt apparat.

  Det betyder, at man skal betale licens for sine apparater, uanset om man bruger DR eller ej.

  Jeg kan derfor oplyse, at du fortsat er tilmeldt licens, hvilket du også fik oplyst i besvarelsen af din henvendelse, som blev sendt til dig den 26. november 2013.

  BEMÆRK! Denne e-mail kan ikke besvares.

  Har du yderligere spørgsmål eller kommentarer kan de sendes fra http://www.dr.dk/kontakt

  Med venlig hilsen

  DR Licens- og Programservice
  Tania Melskens

  Hvad kan jeg nu gøre?

  Mvh

  • du har lige øvet dit golf sving på dit tv. og har efterfølgende smidt det ud. og er derfor ikke længere licenspligtig….. 😉

   eller noget lign.
   vær opfindsom.

 118. Jeg blev i dag ringet op af DR licens, som sagde, at hun kunne se, at jeg ikke var tilmeldt licens. Jeg sagde til hende, at jeg bor sammen med en, og troede at han betalte licens for husstanden. Jeg var nemlig ikke klar over reglen om, at begge parter i en husstand skal betale licens, hvis man ikke er kærester eller ægtefæller. Hun sagde derfor, at hun ville tilmelde mig.
  Mit spørgsmål er nu, om jeg ikke bare kan afmelde mig igen, og hvis jeg bliver ringet op, så bare sige, at det er min kæreste jeg bor sammen med? Er godt klar over, at vi kommer til at betale licens, men så skal vi i det mindste ikke betale det dobbelt.

 119. Hej. Har de egentlig ret til at kigge ind af ens vinduer?

 120. Hvis man ejer et Tv, men som ikke er på ens adresse, men det står hos ens forældre, er man så licenspligtig? Dette kom jeg nemlig til at fortælle Licens manden da han var forbi – Og nu er jeg i tvivl om det kan opfattes som om jeg skal betale???

 121. tak for en fin FAQ..

  Jeg blev ringet op af dr for 2 år siden. blev udspurgt komplet.
  har du et tv –> nej arbejder 24/7 så det har jeg ikk tid til.
  mobil? –> jaaah en gammel nokia 3310 uden radio.
  radio i bilen så? –> nej det er firma-bil.
  han siger så undskyl forstyrrelsen og forsat god aften.
  har ikke hørt fra dem siden.

  alt hvad jeg fortalte ham var løgn og latin..

  luv, luv, luv, benægt, benægt, benægt.

 122. Davs.
  Jeg er 20 år.!?
  Jeg flyttede hjemmefra 2 måneder efter jeg blev 18 og jeg fik ret hurtig en tilmeldings blanket fra dr.!
  Og jeg smed det bare i skuffen og tænkte ja ja den er god med jer.!
  Og folk siger man skal betale og det står i lovgivningen.?
  Men hvordan forholder det sig endelig.?
  Jeg ser ikke dr og kommer heller aldrig til det.!
  Jeg synes deres programmer er kedelig og uinteressant.
  På forhånd tak 🙂

 123. Hej,
  Vi har haft besøg af en licensinspektør, og jeg var desværre ikke hjemme på tidspunktet, så det var min teenage datter der åbnede døren. Hun sagde selvfølgelig at vi ikke havde licenspligtige apparater og derfor ikke betaler licens, men desværre udviklede det sig til en diskution med inspektøren, om hvorvidt man skal betale licens for en smartphone. Hun har ikke skrevet under på noget, men alligevel har inspektører tilmeldt hende til licens, og vi modtog for nogle dage siden et cirokort. Det første vi gjorde var at afmelde licens’en igen, og samtidig sende en klage til DR, som i anbefaler her på siden. Hun fik derefter en bekræftelse på at hun var afmeldt, men at de ville fastholde licenskravet, fra hendes tilmelding og indtil hun afmeldte igen. Jeg skrev derefter til DR igen, hvor jeg afviste at betale for denne periode, da det er licensinspektøren der fejlagtigt har tilmeldt hende. DR skriver så tilbage at man ikke kan afmelde sin licens med tilbagevirkende kraft, og de fastholder deres krav.
  Mit spørgsmål er nu: Kan jeg med sindsro afvise igen og skrive at jeg forventer en retsindkaldelse, hvis de vil gå videre med sagen?
  Der er som sagt ingen der har skrevet under på noget som helst fra DR

  Mvh Morten

 124. Hej Lars
  Vi skal flytte om lidt til et hus, hvor et vindue i stuen vender ud mod vejen. Hvor langt må licensmanden egentlig bevæge sig på éns grund? Må han kun gå fra vejen til hoveddøren, eller må han gerne gå hen til det vindue mod vejen og kigge ind?
  Et andet spørgsmål: Er en computer i sig selv licenspligtig? Hvad hvis man hævder at der ikke er internetadgang på den? ¨
  Jeg håber selvfølgelig aldrig at få besøg af ham på den nye adresse, men du hjalp mig sidst han kom forbi, så det skal nok gå alligevel 😉 Vi har nu levet 8 år som licensnægtere 😀 De 20.000 kr. kan man altså godt finde noget sjovere at bruge på.

  • han må faktisk kun gå fra vejen og til din dør går han andre steder på din grund er det lovbrud men står han og kan kigge ind fra offentligt område er det ikke ulovligt kun hvis han står og strirrer
   hvis der ikke er internet på din pc så er den ikke licens pligtig
   når de ringer så spørger de nemlig om du har internet

 125. En computer uden internetforbindelse eller en computer med maks 255kb internetforbindelse er ikke licenspligtig.
  Dette er blot en detalje DR glemmer at oplyse om.

  Telenor har i øvrigt en funktion på “mit telenor”, som gør at man kan fravælge 3g 🙂

 126. jeg blev ringet op af dr og kom til at sige at jeg havde tv…
  han sendte meldte mig så til licens.
  5 miniutter efter var jeg inde på DR’s hjemmeside og frameldte mig
  nu har de så sendt mig en mail hvor de fortæller mig at de vil sende mig et brev som jeg skal returnere med en erklræing og underskrift på at jeg ikke har licenspligtige apparater før de vil afmelde mig.

  hvad gør jeg? hbis jeg skriver under er det jo teknisk set bedrageri?

 127. Hejsa.
  Jeg blev tilmeldt licens gennem en tlf. opringning i januar.
  Jeg har siden været inde og afmelde mig igen på deres hjemmeside, og får nu som svar, at jeg vil få tilsendt en “tro og love” erklæring som jeg skal underskrive og tilbagesende, før de vil acceptere min afmelding.

  Skal jeg gøre dette eller smide den erklæring ud, og forvente at de har afmeldt mig?

  Tak 🙂

 128. Licensmanden kom forbi i går. Jeg gik ud og lukkede døren op, da vi ikke har dørtelefon. Jeg går ud fra at han har set mit fjernsyn (bor i stuen). Da jeg åbnede døren, viste han skiltet og sagde: “nu har du set skiltet, jeg melder dig til licens, god aften”. Øh okay. Hvad er næste skridt i at undgå licens?

 129. Det passer ikke når i påstår man ikke må optage opkald.

  Persondatalovens paragraf 6 siger intet om optagelse af kald. Den siger at der kun må indsamles data, hvis det er nødvendigt for virksomhedens virke eller f.eks. samfunds interesse, begge dele kan DR sagtens henvise til i forbindelse med inddrivelse af licens.

 130. Hej 🙂

  Hvis man ejer et tv som man kun spiller eks. Playstation derpå. Er man så licens pligtig? Forstår godt man er licens pligtig hvis man kan se DR, og benytter sig af det. Så mener jeg faktisk man skal betale sin licens. Men når man ikke benytter sig af DR, og stadig har tv??

  – Søren

 131. De første 5 år betalte jeg ikke licens (vi boede først i lejlighed, derefter eget hus), en dag kom der en “lincensmand” og bankede på døren, min mand åbnede og forklarede ham at det ikke var vores tv osv. men til ingen nytte. Derefter begyndte der at komme opkrævninger, vi betalte ikke med tilbagevirkende kraft, da ingen kan bevise vi har haft grund til at betale licens tidligere. De første par år blev opkrævningerne betalt som man skal, men en dag besluttede vi os for at prøve at lade være, hvad ville være det værste der kunne ske!? Ville vi blive trukket i retten, vil de bruge tid og resourcer på det!? Svaret er nej! De sender et par rykkere og hvis tredie rykker ikke bliver betalt, trækkes det over skatten. De skal nok sørge for at få deres penge. Ingen i dagens Danmark, har grund til ikke at betale licens er deres svar.

 132. hvis man låner sig til tv mobil .. så ejer man jo ikke nogle aparater der kan tage dr s progammer

 133. Hej
  Jeg har betalt licens i et stykke tid også tænkte jeg nej nu vil jeg altså ikke betale mere… og faktisk glemte jeg så at betale en regning og jeg fik der efter en rykker hvor der stod at såfrem jeg ikke betalte denne rukker ville de sende det til SKAT så de bare ville trække det over SKAT..
  Jeg gik derfor ind og afmelde mig på dr licens og har ikke hørt noget siden. Men nu er jeg bange for at de bare tager licensen over SKAT..
  1) hvordan tjekker jeg om det er tilfældet og hvad skal jeg gøre hvis de gør det??
  Håber virkelig i kan hjælpe mig for er meget forvirret over alt det.. jeg er næsten lige fløjet fra reden
  M.V.H
  Regitze

 134. Hej allesammen
  Hviste ikke man skulle betale licens mere, for dr1 rekamere jo med at naboen giver dig din licens, og du er ikke forbliktet til at give naboen en licens, bare lige en strøtanke.
  Kan i forsat have en god dag

 135. Jeg sidder iøjeblikket og overvejer om jeg skal afmelde licens. Men når man skal afmelde sig via det link som er i F.A.Q skal man indtaste en mail adresse.

  Jeg ville jo så mene at man jo give DR indsigt i at man har en Computer/mobil med internet adgang.. Hvordan har andre gjort det, vis de har afmeldt sig via linket??

  • Du kan altid gå på biblioteket og låne en pc, eller hos naboen, eller hos noget familie eller venner. At man har en mail adresse er ikke ensbetydende med at man har en pc/mobil med internetadgang. Ifølge dansk lovgivning er det den største af to parter der skal løfte bevisbyrden.
   Altså er det DR der skal bevise at du har en af delene. Men de har ingen ret til at gå ind i dit hjem og efterforske om du har det, uden at du giver tilladelse til det. Det eneste de så kan, er at kigge ind ad dine vinduer, og forsøge at intimidere dig til at indrømme at du skal betale licens. Hvilket du ikke skal. Fordi du ikke har hverken tv, computer eller mobil med internetadgang. så afmeld den hurtigst muligt, og brug pengene på noget mere fornuftigt.

 136. Hej
  Jeg skriver for at høre hvordan jeg skal forholde mig, når jeg har afmeldt licens og har fået en bekæftelse på det for nogle måneder siden, men kan så se nu på min konto at DR igår har trukket licens fra min konto? Jeg har self lige fornyligt kommet til at slette min bekræftelse på at de har afmeldt mig, så jeg kan ikke sende den til dem? Men er det muligt at skrive til dem, og få pengene tilbage, når de jo selv har bekræftet at jeg for måneder siden afmeldte mig.
  Vh Amalie

 137. hvad gør man hvis man modtog et girokort for 3 måneder og man var så dum at betale det og man så har modtaget et nyt men en måned efter stadigvæk ikke har betalt det og man agter ikke at betale det ? 🙂

 138. Hejsa
  En ven af mig er også blevet tilmeldt licens efter at der var en licensidiot forbi og han kom til at indrømme at han har iphone. Men så tænkte jeg – kan man ikke bare afmelde sig licens og forklare at man har afskaffet sit iphone? eller skal man benægte at have indrømmet at have licenspligtige apparater? håber meget på et hurtigt svar da indbetalingskort i princippet skal betales inden 9 dage.

 139. Hej. Jeg har modtaget et girokort fra Dr hvor de vil have jeg betaler licens, selvom jeg bor hos min søster og svoger som i forvejen betaler licens.. Hvad gør jeg lige her? De siger bare jeg har en tlf der kan gå på nette skal jeg betale kan det være rigtigt?

 140. Skat kan ikke uden videre inddrive en gæld til Licenskontoret. Du skal protestere overfor skat, som så er forpligtiget til at indhente dokumentation fra Licenskontoret (eller havd det nu hedder). Hvis de herefter fortsætter inddrivelsen har du krav at få inddrivelsen forelagt fogedretten. Det skal du enten forlange skriftligt eller på første møde med skat’s pantefogded. Dette er meget vigtigt! Gør man det ikke, mister man muligheden for at få sagen forelagt fogedretten. Husk også, at bevisbyrden ligger hos agressor, dvs Licenskontoret. Man skal ikke lade sig lokke ud i store forklaringer om hvorfor og hvorfor ikke. Alt hvad du siger vil bliver brugt imod dig. Fasthold at du ikke er licenspligtig og det er op til myndighederne at bevise det modsatte. Husk at Skat er i princippet ligeglad. De har blot mulighed for at inddrive restancer uden om retssystemet, hvis man ikke selv forlanger sagen forelagt fogedretten.

 141. Hej, jeg er flyttet ind til min kæreste og han betaler licens (vi har 2 tv og en radio, samt en mac og en iphone hver) – Jeg har fået min tlf og comp i gave og han har købt sine kontant- men han betaler som sagt. Kan og bør jeg afmelde mig licens? De har sendt kravene for manglende betalt licens til Skat, det er jeg temmelig træt af! Jeg havde bare ikke tænkt over, at jeg kunne afmelde mig nu hvor jeg vi er flyttet sammen. Kan jeg få det hos Skat slettet mon, jeg kan jo nemt bevise, at jeg har været samboende med en licens-betaler (det lyder næsten som en forbrydelse haha) siden 2012..

 142. Dumt spørgsmål måske, men jeg har lige afmeldt min tv pakke.
  Men har jo stadig tv’et.. men de kan vel ikke bon’e mig for at se dvd’er?

  Har ikke pc eller internet.
  De burde i øvrigt lave en lille licens a la radio licens til os som kun har mobil.

 143. Jeg har netop afmeldt mig licens; forbereder mig på evt. skrivelser, opringninger og besøg af Licensmanden.
  Jeg har betalt min licens fast siden 2006 og til nu. Men fakta er, at jeg har været uden fjernsyn siden slutningen af 2009, hvor det digitale signal blev indført. Besluttede mig for, at jeg godt kunne undvære tv, da jeg heller ikke benyttede mig af særligt meget af det, mens jeg havde det. Efterfølgende har jeg af og til set DRs kanaler på min computer, men det er nu ret sjældent. Jeg har lyttet en del til radio og gør det fortsat på min gamle ghettoblaster.
  Nu har jeg valgt også at afskaffe min bredbåndsforbindelse – jeg har et lille “simple living”-eksperiment kørende 🙂 Og nu synes jeg faktisk, det er for langt ude at skulle betale for noget, jeg i årevis næsten ikke har benyttet mig af, og som jeg nu slet ikke bruger. Jeg har dog stadig min iPhone, som jeg har netforbindelse med, og som jeg kan bruge som wifi til min computer – men dette kommer jeg ikke til at benytte til nogen af DRs udbud, da ideen jo netop er at skære kraftigt ned på mit internetforbrug.
  Men grotesk nok er jeg fortsat licenspligtig, udelukkende fordi jeg er i besiddelse af smartphone og en computer umiddelbart uden internet. Jeg har aldrig været sortseer og kommer jo for fremtiden heller ikke til at være det – og radio kan jeg fortsat høre på min gamle ghettoblaster, da det ikke er licenspligtigt.
  Hvis Licensmanden skulle komme forbi, er han hjerteligt velkommen til at kigge indenfor, selvom han jo ikke må (forudsat at min computer og iPhone er gemt af vejen 😉 ). Jeg har en fin, gammel Nokia 3510, jeg kan vise frem. Og i mit tilfælde synes jeg faktisk, jeg har grund til helt ren samvittighed.

 144. Hej,
  Jeg er ved at flytte og ændre min adresse inde på borger.dk (folkeregistret) – nu er jeg bange for at DR Licens opdager min nye adresse og vil opkræve mig nu.
  Får DR Licens oplysninger fra folkeregistret når man flytter eller ?
  Mvh Henrik

 145. Hej Lars, jeg har et spørgsmål ang. “licensmanden”.
  Der er lige blevet ringet på min dør tlf for 5 min. siden. Det var en person som påstod han var fra Gallup og de lavede en undersøgelse omkring radio og tv og havde fået min adresse, men ikke mit tlf nr. Han spurgte om han måtte komme ind… Jeg svarede ham, nej jeg er ikke interesseret, beklager du er kørt forgæves hvorefter jeg lagde på..
  Mit spørgsmål går på om de udgiver sig for at være andre end de er, eller om det bare er mig der er naiv?

  Mvh. Peter

 146. Hej

  Jeg har for et års tid siden afmeldt licens efter en af mine venner fortalte mig om Lars’ facebook side, men for nyligt bankede DR på døren mens mit TV spillede på fuld tryk, så det var lidt svært at afvise det. Men han sagde at han ville sende mig tilmeldelses brevet og den fik jeg aldrig. Planen var self. bare at smide den ud. I dag ringer jeg så til DR og de siger jeg er blevet tilmeldt i det jeg har et TV.
  Hvad gør jeg nu? kan jeg via hjemmesiden afmelde igen uden at få problemer?

 147. Jeg har lige haft besøg af en Licens-mand, som meget hurtigt sagde noget i retning af:
  “Jeg arbejder for Danmarks Radio, og jeg tilmelder dig, fra dags dato, til betaling af licens for din laptop (som han så jeg havde). Har du et tv (hvorefter jeg svarede nej) – Godt, og som sagt er du tilmeldt fra dags dato”.
  Han krydsede af på en seddel at jeg har en laptop, men ved ikke om han så internetkablet til den. Jeg regner nu umiddelbart med at få et girokort….

  Jeg kan vel ikke umiddelbart skrive til DR som ovenstående anbefaling, fordi det jo blev krydset af, at jeg har en laptop, så jeg kan vel ikke sige at jeg ikke har noget licens-berettiget? Heldigvis så han ikke min radio…

  Venlig hilsen endnu en fattig studerende…

 148. Hej..

  Jeg er siden den 15-11-2013 været frameldt licens.

  For et par måneder siden modtog jeg så et giro kort uden at havde tilmeldt mig, eller haft besøg af en inspektør..
  Jeg fulgte rådet og smed det i skralde spanden nu er det så kommet et nyt girokort ind af døren, og denne gang med tilført rykker gebyr ?

  Må de godt det ?
  Og hvad så nu, vil ikke risikere at komme i RKI eller at skulle betale et latterligt højt rykker gebyr ?

  Skal nok lige tilføje at da jeg afmeldte skrev jeg mit eget cpr nr.
  Og regningerne som er kommet er i kærstens navn..
  Men vi bor jo sammen, skal hun også være frameldt selv om det er samme adresse ?

  Vh Martin

 149. Hej!
  Jeg har tidligere, inden jeg så denne side, haft skrevet til DR ang det girokort jeg fik. Min mail lød sådan:

  “Hej!
  Jeg har modtaget et girokort som jeg skal indbetale, efter at have snakket med en af jeres medarbejdere.
  Jeg har fra denne måned afmeldt mig internet og tv, da jeg faktisk ikke bruger det. Jeg ser aldrig tv da jeg kun er meget lidt hjemme.
  og internettet kan jeg sagtens nøjes med at bruge, når jeg er på skolen (eller hvis det brænder, tage hjem til en ven). Jeg synes nemlig det er ubehageligt dyrt det hele.
  Så derfor vil jeg gerne have afmeldt det girokort, jeg har modtaget”

  – Så det har de vel på mig nu?? Deres svar lød, at så længe jeg havde udstyr som fx computer og telefon, og fordi jeg kunne få adgang andre steder, som på skolen, så var jeg licenspligtig..
  Så nu kan jeg vel ikke skrive den mail til dem, og afmelding..?

  • jo det kan du for du har lige solgt alt. tlf, tv og pc. og er derfor ikke længere licenspligtig. afmeld den med det samme.

 150. Hej.
  Jeg har lige fået et brev om licens (igen) OG et brev fra skat om at jeg mangler at betale fra sidste gang.
  Hvad gør jeg?? Vær sød at agere hurtigt, jeg har virkelig brug for hjælp 🙂

 151. Hej.

  Jeg vil gerne afmelde mig licens, men når jeg skal afmelde skal jeg sætte kryds i:

  “Jeg bekræfter, at oplysningerne jeg har givet her, er korrekte. Det er strafbart at afgive urigtige oplysninger”

  Hvordan er det strafbart? Og hvad vil der kunne ske?

 152. Blevet kontaktet af dr pr telefon og har nu fået faktura til betaling i slutningen af måneden.
  Hvordan kommer jeg af med dette?

 153. Hej!
  Tidligere denne måned blev jeg ringet op af DR, og da jeg ikke var forberedt, kom jeg til at indrømme, at jeg havde en computer og internetadgang. Nu har jeg fået et girokort som er for medielicens i perioden 30.6.14 til 30.11.2014. , og den skal betales senest i overmorgen, den 29. I den forbindelse undrer jeg: Kan jeg framelde mig og slippe for at betale denne? Eller bør jeg betale denne ene gang for at være på den sikre side?

 154. Hej
  Når DR skriver “Jeg bekræfter, at oplysningerne, jeg har givet her, er korrekte. Det er strafbart at afgive urigtige oplysninger.”
  Hvad kan de så gøre hvis de oplysninger man giver ikke er rigtige ?
  Er det noget DR sætter ind for at skræmme folk eller er der hold i det ?

  //Morten

 155. Det så trist i disse dage at skat er pisse ligeglade hvad du skriver du kommer til at betale uanset hvad guiden er fin men de sidste 2-3 år har det desvære vist sig umuligt at undsige sig at betale hvis de går den vej.

  Er man en af de uheldige der er røget der hen slipper du IKKE.

  • ja tænk en ekstre gang, inden du sætter dit kryds ved det næste folketingsvalg. Og husk, politikere i et hvilket som helst parti i Danmark, ikke kan, eller vil, have deres egen holdninger i første række, når de først ar valgt ind. så er det partiets generalle holdninger der kommer først, hvis de vil blive siddende på taburetten. og ingen partier i folketinget har lyst til at ændre på licensloven og gøre så det kun er dem der bruger DR. der skal betale.

 156. Hej.
  Jeg har desværre fået samlet mig en licensregning på ca. 50.000kr igennem årene og den ligger hos Skat til inddrivelse. Kan man få den slettet, ved at påstå til DR at man aldrig har haft tv i de år? Skal de ikke kunne bevise at jeg har haft det eller hvad? Jeg afmeldte Licensen for 1års tid siden, da jeg ikke ville have regningen bare steg og steg. Har i evt. andre gode ideer til at få den slettet.
  Hilsen Michael

 157. Måske skulle I stedet diskutere, hvordan man får etableret en fornuftig licens, der tager hensyn til ny teknologi og hvor alle og enhver ikke kan snyde. Lige nu har jeg mest indtryk af en gruppe af mennesker, der udnytter offentlighedsloven til en gang kollektivt nasseri.

  • Jeg anvender ikke DRs tilbud. Jeg betaler min licens. Du udnytter DRs tilbud. Du betaler licens. Hvem er den største nasser?

   • Ja det er nasseri når du vil have at jeg skal betale for at du kan se DDR. Jeg vil hverken se eller høre på DDR men skal stadig betale til det l**t de laver.
    Når jeg en gang imellem kommer til at gå ind på deres hjemmeside, er jeg ved at brække mig over hvor amatøragtigt det er. Fulde af stave og taste fejl. i stort set alle deres artikler. og jeg kan ikke huske hvornår de sidst har stillet et rigtigt kritisk spørgsmål, som ikke var stillet til en anden journalist i DDR. Der ud ovre, så sender de aldrig noget jeg er interesseret i at se på, på nogen af deres kanaler. og hvis de endelig gør så sender de det om formiddagen hvor jeg er på job. og må nøjes med at se hammerslag om aftenen hvor jeg har tid til det. men ok hvis du betaler til mit HBO Nordic og netflix så kan jeg da godt betale til dit DDR. ellers ikke….

 158. § 69. For apparater, som kan modtage og gengive billedprogrammer eller -tjenester, DER ER UDSENDT TIL ALMENHEDEN, skal der betales medielicens.” DRs og TV2s billedprogrammer bliver først UDSENDT, når man anmoder om det, d.v.s. går ind og starter live stream på dr.dk, så hvis man aldrig gør det, er man ikke lovmæssigt forpligtet til at betale medielicens. Med andre ord, er det noget vrøvl hver gang det påstås, at det er en licens på modtagedygtige apparater.

 159. Hej Lars.

  Jeg er også interesseret i at få af vide, om hvad man gør når DR beder om ens adresse, så de kan tilsende aktindsigten? Er det fup fra deres side af?

  Som ovenstående bruger (Simon) skriver, hvad gør man så hvis man afmelder licens, og smider girokortet ud, og der så kommer løbende regninger med rykkere og advarsel om inddrivning fra Skat??

  Sara

 160. Jeg kopierer lige et tidligere indlæg, men ingen havde svaret på det selvom det var det svaret på denne jeg søgte, håber nogen kan hjælpe denne gang.

  Hej

  Tak for god hjemmeside først og fremmest
  Har nu et problem. Der blev den anden dag ringet telefonisk af licensmanden. Enden i samtalen blev, at han ville sende et girokort ud. Hvad skal jeg nu gøre?
  1: Vente på girokortet kommer og derefter sende mail jf. jeres faq til direktion@dr.dk
  2: Skrive til direktion@dr.dk allerede nu?
  3: Afmelde mig licens inde på det link i giver oppe i jeres faq?
  4: Begge dele (men selvfølgelig kun den ene af dem vedrørende direktion@dr.dk

  Vh.

 161. Hejsa og tusind tak for en meget brugbar side. Jeg sider og vil afmelde mig TV Licens for første gang, og det sidste step i denne procedure er; at man skal bekræfte følgende:
  “Jeg bekræfter, at oplysningerne, jeg har givet her, er korrekte. Det er strafbart at afgive urigtige oplysninger”.
  Er korrekt at det er strafbart eller er det kun for at skræmme folk?
  Pft. Michael

  • Jeg sidder og undre mig om det samme, de skal vel stadig bevise at man har en enhed der kan gengive dr’s udsendelser. Enten billeder taget fra gaden, en telefon samtale, eller møder op på adressen. Jeg ser ikke andre muligheder for at de kan finde ud af om du har licenspligtige enheder!

   Hvis man først har indrømmet at man har enheder, så er man bundet til at betale, indtil man afmelder sig igen? Det vil de dog nok finde underligt hvis man gør 2 dage efter første regning haha…

   Men det er nok bedre at en med mere styr på det svarer på dette.

  • Jeg er også mere interesseret i at vide, at hvordan kan de forlange ens e-mail, når man jo “ikke længere” har nogen computer, når man framelder sig licensen? Der er jo “ikke nogen computer længere” til at modtage sådan en bekræftelse af dem længere.

   Desuden, så hvis du har en internetudbyder, så kan de vel indsamle oplysninger via udbyderen til at finde ud af, om man har “aktivitet” på linjen/linjerne, og så på den måde bevise, at man har bedraget staten for licens – og det gælder vel også for telefoni?!

   Det er jo ikke ulovligt via udbydere, at fremskaffe beviser uanset persondataloven?!

   Jeg mangler sgu bare det sidste skub til selv af afmelde mig den forbandede licens, for pt. så samler den og luner sig hos restancekontoret hos SKAT !! :-/

   Håber jeg kan få svar på mine spørgsmål 🙂

 162. I read a lot of interesting content here. Probably you spend a lot of time writing,
  i know how to save you a lot of work, there is an online
  tool that creates readable, google friendly articles in seconds, just search in google –
  k2seotips unlimited content

 163. Hej!
  Jeg modtog et brev omkring at licensmanden havde kigget ind ad mine vinduer og tilmeldt mig licens.
  Samme dag går jeg ind og framelder mig. Der går så et halvt års tid og jeg modtager nu et girokort. Kan det blot ignoreres? Hvis jeg forsøger at framelde licens, så står der på DR’s hjemmeside, at det er strafbart at afgive urigtige oplysninger. Er det sandt?

  På forhånd tak.

  • Hvis der er så stort et problem om man afgiver urigtige oplysninger
   Er det så ikke bare at sælge sine apparater til en kammerat for 25 øre send brevet til Danmarks Radio køb den tilbage fra 0,50 øre Så var oplysningerne ikke urigtig da du afgav dem…
   Og pist væk er den dårlig samvittighed 😉

 164. Når I køber TV hos Bilka/føtex/Salling laves et købsbevis, hvor en fysisk kopi sendes til licens – om Fona, Expert osv. gør det, ved jeg ikke. Så den beder I bare om at få “arkiveret” 😉

 165. Pingback: DR kampagne efteråret 2014 - du behøver stadig ikke betale licens! - Farvel LicensFarvel Licens

 166. Jeg skulle have fundet denne side noget tidligere.
  Blev for nogle år siden tilmeldt licens imod min vilje.
  Jeg fik afmeldt det nogle måneder efter tilmeldelsen, hvorefter jeg så blev bedt om at betale for den tid, jeg var tilmeldt…. Det satte jeg spørgsmål ved, hvorefter de fortalte mig, at det kunne de ikke trække tilbage, da jeg jo havde været medlem i den tid. Så jeg lod den ligge. Den røg så til indkrævning hos SKAT, som jeg så siden har fået betalt. Men den var løbet op i et 7-800 kr.

  Men jeg fik det betalt, og kunne meget gerne have undgået sådan en udbetaling, da licens er noget svineri, og burde forbydes.

 167. Michael hvorvidt det er strafbart, ved jeg ikke. Men medmindre de kan se dine apparater udefra, kan de ikke bevise det modsatte, og som du nok ved, er man i Danmark uskyldig til det modsatte er bevist. Luk endelig ikke en licens mand ind i dit hjem.

 168. Hejsa

  Jeg blev opsøgt af sådan en licens mand som sagde at jeg ikke betalte Licens, ja det kunne jeg jo kun sige ja til, og sagde at når man ingen regning får kan man ikke betale.
  Så han meldte mig til og spurgte om hvor tit jeg ville betale, og jeg hoppede jo i – kendte ikke til jeres side før den anden dag.

  Nu tænker jeg på efter at have betalt det første girokort og jeg så modtager et nyt ed det samme beløb og for en periode i 2014 og fanme for 3 mdr i 2015 – jeg skal betale.
  Så tænker jeg når jeg har en tvpakke med net fra Fullrate – er jeg så i god tro med at afmelde min medielicens, og lade som ingenting som I skriver man kan?

  Jeg har egentlig ikke ikke bedt om at se DR – den er i min tvpakke ( er i alle str pakker) og jeg ser kun DR om fredagen hvad anden uge – disney sjov med ungerne.
  Gider ikke se DR da den er fyldt med genudseendelser 🙂

  Hvordan forholder jeg mig her?
  Sendte selvfølgelig en klage over at blive bonet det samme beløb to gange og at jeg ikke ville betale for 2015 da jeg ikke betaler ting på forskud så længe før.

 169. Hi,
  I just got a call from DR asking me about my license. I told them I don’t use internet at home, I don’t pay any internet subscription, and I just have internet in my mobile. They told me I should pay the license and subscribed me to it since today. I didn’t have any idea about this license system…
  Then I started checking on line and I found your web (very helpful, thanks a lot!)
  I have sent them an email saying I have cancel the data in my mobile, and therefor I cancel my license, and I also canceled my license through the link you give, but what should I do when I receive their letter? Should I pay or can I avoid to do it?
  Thanks in advance!

 170. Hvis nu man har 10 hektarer land og ens hus ligger midt i det hele – Er det så ulovlig indtrængen på grunden, eller er det under “offentligt tilgængeligt sted” ?

 171. Hej.
  Jeg afmeldte d 28. september 2014.
  Fik bekræftigelses mail hvor der bl.a. stod:
  “Hvis du har penge til gode efter afmeldingen, bliver de automatisk udbetalt til din NemKonto. Vær opmærksom på, at der kan gå op til 14 dage, før pengene bliver sat ind på din konto.”

  I hvor lang tid efter 14 dqge skal man vente før pengene går retur, og skal man evt klage ?

  Mvh Kim

 172. Hej alle sammen, blev ringet op her for ikke længe siden af licens manden og kom til at indrømme at jeg var licens pligitg.
  Fik af vide de ville sende et girokort til mig. Hvordan tager jeg den her fra hvis jeg ikke gider betale for licens, skal jeg bare ignorere det jeg får med posten og melde mig ud på deres hjemmeside, eller skal jeg sende dem en mail ?

 173. Hejsa. Jeg undre mig hver gang at jeg betaler min licens, om det kan være rigtigt at jeg skal have en udgift på noget jeg aldrig har benyttet? Jeg vente tilbage til Danmark for 5 år siden, med min mand fra New Zealand. Han kan ikke danske og pga. af dette anskaffede vi os en kolosal stor parabol, som er blevet indstillet til at modtage Sky TV fra England. Den kan ikke modtage dansk tv overhovedet (pga. retningen osv). Vi har ingen danske tv pakker og høre aldrig danske radiostationer heller! Vi har begge computere – men kan det være rigtigt at vi skal betale licens, blot fordi vi har et TV (som vi ikke kan se DK tv på), og fordi vi har computer (pga. job – og iøvrigt gennem vores job)? Mvh, Lise

  • Ja. Hvis du har muligheden for at få den mindste snært af noget DR har haft fingrene i, skal du betale licens. Det vil sige at selvom du har en voldsmadret computer med Windows 95 som ikke vil starte op, skal du betale licens fordi den har det, det kræver at gå på nettet med den.

 174. Når nu man har sendt følgende meddelelse til DR direktionen, hvad kan man så forvente af reaktion andet end, som du nævner at de lægger sig fladt på ryggen? Kan jeg forvente et svar på min henvendelse til dem og at de afmelder mig fra licensbetaling, eller skal jeg selv gøre det?

  Kære DR. Jeg er blevet kontaktet af jer den. XX/XX og jeg forklarede, at jeg ikke var licenspligtig. Alligevel har I imod min vilje og i strid med loven tilmeldt mig medielicensen. Jeg anmoder venligst om, at I frafalder kravet imod mig, og jeg anmoder om aktindsigt i min licenssag, så jeg kan få overblik over grunden til den fejlagtige tilmelding. Husk at overholde tidsfristen for aktindsigt som angivet i forvaltningsloven.

 175. Hej alle,

  Min gruppe og jeg er netop i gang med en eksamensopgave på Københavns Universitet, ang. unge og ældres forhold til medielicens. Vi ville derfor blive rigtige glade, hvis I gider bruge nogle minutter på at udfylde vores spørgeskema: https://docs.google.com/forms/d/1rr7SEp8hmnB002w-L-aFvYGNOeydMu-fDGXJ2kR7qTw/viewform?usp=send_form#start=invite

  *Undersøgelsen bliver kun brugt i forbindelse med en eksamensopgave, og jeres svar er anonyme.

  Venlig hilsen
  Sofia

  • Så er den besvaret…
   Håber ikke det var for sent?! Det er sjældent jeg kigger her forbi 😉 hehe

   MVH
   Michael W

 176. hvad gør man når de truer med at indkræve deres “licens” gennem skat?

 177. HASTER!
  For en måned siden kom licensmanden og sagde at han kunne se at jeg ikke betalte licens. Jeg kom til at indrømme at jeg havde et tv og bredbånd, men det skriver han vel ikke ned? Han må jo ikke optage vores samtale?
  Jeg har efterfølgende modtaget en regning som jeg skal betale i morgen. Jeg har skrevet til DR og bedt om aktindsigt, og de beder mig nu om mit CPR-nummer eller mit navn og adresse. Jeg har ikke lyst til at give dem nogen af delene. Hvad skal jeg give dem? og hvad skal jeg svare tilbage?
  Kan nogen hurtigt hjælpe mig når jeg faktisk skal betale regningen i morgen?

  • jo det skriver de ned. alt hvad du siger kan og vil de bruge imod dig. så sig intet andet end det der er nødvendigt, nemlig at du ikke er licenspligtig og ikke andet. og hvis de spørger om hvilken tlf du har eller om du har internet. så kommer det ikke dem ved. du Ikke er forpligtet til at svare på noget som helst.

   det du skal er at give dem dine oplysninger (cpr eller navn og adresse) og så skriv under på at du ikke længere har licenspligtigt udstyr, når den kommer med posten. desværre slipper du nok ikke for at betale for den tid du har været licenspligtig

 178. Kommer licensmanden ind på min ejendom, får han på munden. Det er nemt nok. Bare påstå at i følte jer truet af en fremmed mand på jeres grund, og så ellers bare bank dem sønder og sammen.

 179. Hvad med bare at betale de småpenge og lade vær med at nasse på alle andre .. ?

  • hvem er det lige der nasser. mig der ikke ser eller høre DR, og ikke vil betale for det. eller dig der vil ha jeg skal betale for at du kan se DR???

 180. Vil bare pointere at SKAT.dk inddriver pengene hvis du ikke betaler… gennem din løn hvis du ikke frivilligt betaler regningen fra dem…. been there, done that…. ????

 181. Jeg har lige fået et brev fra skat omkring licens osv. Har aldrig haft en oppe, tilmeldt mig eller betalt/reageret på nogen af deres breve jeg fik for 3-4år siden. Alligevel dumber sådan en her ind, hvad gør jeg præcis?

 182. Jeg er blevet tilmeldt Licens, men jeg har ingen licenspligtige apparater. I påstår jeg har talt med jer i girokortet I har sendt mig, men det er direkte løgn. I bedes framelde mig hurtigst muligt.

  Licensnummer: 40723528

 183. Hej.
  Havde i sidste uge besøg af en licens mand, ret så ubehagelig og påtrængende. Selvom jeg forklarede at jeg ikke rigtig kendte til licensreglerne og ikke vidste om jeg var licenspligtig har jeg nu modtaget et girekort ind af postkassen.
  Er det nok at skriver til e-mailen til dem jf. FAQ og så vil de afmelde girokortet og tilmeldingen eller skal jeg selv afmelde på dr’s hjemmeside og samtidig sende e-mailen?

 184. Jeg afmelder mig licensen nu 🙂 (fingers crossed)

  Men så slog det mig, kan di se at du afmelder fra din egen pc eller skal jeg gå på biblioteket for at afmelde mig?
  ellers en fin side til kampen mod support grupperne til Mafiaen vi kalder regeringen 🙂

  DR, AK81, det sq lidt det samme…

 185. Hej 🙂

  Pt. er jeg tilmeldt licens, men vil gerne afmelde det. Det er bare sådan, at når jeg vil afmelde står der: “Jeg bekræfter, at oplysningerne, jeg har givet her, er korrekte. Det er strafbart at afgive urigtige oplysninger.” – Problemet er, at jeg har TV og net, men bruger ALDRIG nogle af DR’s programmer på nogen måde, men kan jeg godt afmelde mig, eller er det rent faktisk strafbart?

 186. Skal jeg personligt betale licens, hvis jeg ikke har fjernsyn og internet/tlf-abonnement /computer/smart-phone betales/ejes af mit firma?

 187. Min kæreste og jeg har længe diskuteret om vi skulle afmelde DR licens.
  Jeg er får at vi afmelder det og sparer en masse penge til ferie istedet for til DR licens.
  Men min kærester, er bange for at vi bliver meldt til politiet osv, da hun har læst på EB at der er vedtaget nogle love i år 2013 i regeringen om, at man skal betale licens osv.
  Men er det er sikkert at fra melde sig licens, uden at komme til at hænge på anmeldelser til diverse offentlige ting.

 188. Hey guys.

  Last night I was at work and my roommates stupidly opened the door to the “License guy”. He then said one by one the names that he had about this apartment and even more stupidly they said “Yes” for them living in the apartment and also said that I live there, when he asked about my name. Then he checked something in his notebook and left. What is going to happen now?
  I know that I can unsubscribe, I checked the website. But I don’t know whether we have been subscribed at all… How can I check that? Is there some kind of a list where I can check for our names? Or should I send an e-mail to DR asking for them to tell me whether I am subscribed?

  Thank you in advance!

 189. Is there a place where I can check whether I am signed in for paying license? I know that I can cancel it, but I need to check before that, that I am signed in.
  The “License guy” came 2 days ago and my roommates opened the door and he wrote down our names. That is why I am asking.

 190. Hej!

  Er det muligt at blive afkrævet licens for computer/tlf, som er fra ens arbejdsplads? f.eks. firma-pc og firma-computer?
  – Det er jo ikke en selv som ejer udstyret.

 191. er der nogle steder man kan se om man er blevet tilmeldt licens?

  Jeg har nemlig haft besøg af en licensmand, der sagde han ville tilmelde mig, fordi han havde kunne se fjernsynslys fra mine vinduer. jeg protesterede selvfølgelig, men det syntes ikke at påvirke ham.

  så nu går jeg og venter på at høre fra dem DR. Men er der nogle steder man kan se sin aktuelle licens status ?

 192. Hej. Jeg blev ringet op af en licens dame engang i november mdr. jeg blev helt forvirret med en skrigende unge på armen og svarede ‘JA’ på spørgsmålet om jeg havde tv og internet! Idiot… 🙂
  Jeg har så i dag modtaget en regning på 1090kr. men jeg vil simpelthen ikke betale den.
  Hvad skal jeg gøre??

 193. hvad hvis man har en parabol i forhaven som de kan se og man så melder at man ikke gider betale licens?

  • der må godt stå en parabol i haven. “den er jo ikke sluttet til noget inde i huset”. men det er bestemt en dårlig ide at sige at man ikke gider at betale licens, så kommer du bare til at betale. du skal sige at du ikke er licenspligtig og derfor ikke skal betale. og hvis de spørger om du har tv, tlf eller pc med net, så benægt det. og sig det ikke kommer dem ved hvad du har i stuen.

 194. Hej.

  Kan DR se, og der ved opkræve licens hvis man tilmelder sig DR pakkeleg, som man skal gøre via sin mail?

 195. jeg kom til at fortælle en licensmand, at jeg havde internet, kan jeg stadig sende brevet fra ovenstående?

 196. Er det muligt at ringe til sit internet & tlf selvskab og bede dem om at blokere IP’er til DRs sider?
  På den måde uden at du ejer et fjernsyn er du praktisk ikke i stand til (uden proxy) at komme ind på deres lorte side der ikke har råd til serverplads til at have ting liggende i mere end i perioder.
  Fordi ting som Piratebay da det kørte var IP blokeret fra ISP’ens side, og grundet ved jeg ikke nøjagtigt ud over at det var set som en ulovlig data overførsel.

  Er der nogen der har forsøgt sig i den retning?

 197. Pingback: 10 simple tips til at spare penge op, til din rejse! - Rejs jorden rundt med backpack

 198. Hej alle. Efter et telefonopkald, hvor jeg indrømmede, jeg havde adgang til internet, blev jeg tilmeldt licens. Jeg har nu afmeldt igen, men jeg har inden fik jeg en regning på elektronisk indbetalingskort. Sker der noget, hvis jeg ikke betaler denne? Venligst Jesper.

 199. Hej 🙂

  Jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg skal håndtere min situation her, så jeg håber nogen kan hjælpe!

  Jeg flyttede hjemmefra i Maj 2014 og havde aldrig haft noget med medielicens at gøre og vidste egentlig ikke så meget om det. Jeg fik et opkald en måned eller to efter indflytning og i forvirringen fik jeg sagt ja til at de skulle tilsende mig en tilmelding (De spurgte aldrig direkt om mine apparater). Har siden da modtaget 2 giro kort som begge er røget i skraldespanden og har nu også modtaget et girokort fra SKAT.

  Hvad skal jeg gøre i denne situation? Jeg har netop frameldt mig licens på dr.dk, men hvad kan jeg gøre ved regningen på 1500kr fra SKAT?

  vh Morten

 200. Hej gutter.

  Her til aften var jeg så “heldig” at få besøg af licensmanden. Jeg blev mildest talt ret paf, så jeg nåede ikke lige at skrue den rigtige “jeg-er-ikke-licenspligtig-mine” på, så han skrev nogle krydser og gik videre.
  Nu er jeg så sikkert tilmeldt skidtet. – Jeg er dog lidt i tvivl angående det nedlagte analoge TV-signal. nu er det sådan at jeg har et TV af ældre model og ingen tuner til modtagelse af digitalt. Hermed er det vel som sådan ikke et licenspligtigt apparat?

 201. Hej,
  Jeg har modtaget et girokort fra DR, har læst igennem jeres faq og kan se der står man ikke behøver reagere på det hvis jeg ikke har været i kontakt med dem. Jeg bor sammen med nogle andre og en af dem åbnede for licensmanden og bekræftede hun havde en mobil (hun har også fået en regning). Når jeg ikke har talt med dem og i princippet ikke ved han har været der (overhørte det ved et tilfælde) så kan han vel ikke bare tilmelde mig… kan jeg ikke bare ignorere regningen?

 202. Hej. har fået en fint brev fra dr, hvor der står føgende: licensinspektøren har noteret: fladskærm på væg i stuen, oberveret igennem vindue fra gårdsplads foran stuehus.

  Efter min mening han han ikke lov at køre op i min gårdsplads og kigge gennem mit vindue.
  kan jeg sende dem det her brev:
  Der var være en licens mand forbi, og ulovligt kigget gennem mit vindue ifølge persondataloven, hvor han har noteret et tv hængende på vægen (tvet er defekt), den 14/12-14, han har tilmeldt mig uden kontakt først.
  jeg er ikke licenspligtig.
  Alligevel har I imod min vilje og i strid med loven tilmeldt mig medielicensen. Jeg anmoder venligst om, at I frafalder kravet imod mig, og jeg anmoder om aktindsigt i min licenssag, så jeg kan få overblik over grunden til den fejlagtige tilmelding. Husk at overholde tidsfristen for aktindsigt som angivet i forvaltningsloven.

  Mvh: ……

 203. Hej!

  Jeg har en bekendt (udlansk studerende) som har en smartphone, ingen internet.
  Han har også en computer, men ingen internet i lejligheden, udover en nabos wi-fi som han bruger i ny og næ.
  Han blev set af licensmanden med smartphone i hånden.
  han svarede ikke ja til at det var hans, men begyndte at spørger om spørgsmål vedrørende licensmanden tilstedeværelse.
  Han har modtaget giro-kort, ikke gjort nogen ting, udover at spørger mig til råds.

  Hvad siger jeg til ham?

 204. Hej..

  Jeg har været i kontakt med DR, og jeg har fået følgende mail tilbage:

  “Tak for din henvendelse om afmelding af licens.

  Vi kan ikke afmelde din licens og vil gerne forklare dig, hvorfor du fortsat skal betale licens.

  HVEM ER DÆKKET AF EN LICENS?
  En licens dækker licensbetaleren, ægtefælle eller kæreste og deres børn, hvis de har samme folkeregisteradresse.

  Man kan med andre ord ikke være dækket af en bofælle, venner, søskende, bedsteforældre eller en udlejers licens.

  HVILKE APPARATER ER LICENSPLIGTIGE?
  • Tv
  • Computer med internetforbindelse
  • Smartphone med internetforbindelse
  • Tablet eller andre enheder med internetforbindelse.

  Hvis du ikke har nogen licenspligtige apparater, skal du kontakte os igen, så vi kan afmelde din licens.

  MERE INFORMATION
  Du kan læse mere om licens på dr.dk/licens.
  Du er også velkommen til at ringe til os på telefon 70 20 13 13 mandag-torsdag kl. 9.00-16.30 og fredag kl. 9.00-14.00.”

  Da jeg sjovt nok ejer en PC – men ikke tv, så ser jeg stadig ingen grund til at betale licens, da jeg ikke benytter mig af nogle af DR’s service.

  Hvad skal jeg svare tilbage, for at de gider “fucke” af helveds til?

  • Min situation er lignende – jeg har ingen TV, men har pc med internet – og jeg forstætter kampen med DR.
   Jeg skrev dem den følgende mail:

   Min klage vedrører DR medielicens og jeg vil forklare, hvorfor jeg ser situationen an som uretfærdig.
   Jeg ejer ingen TV og der er heller ikke nogen mulighed for kabel TV på den 2.sal i huset, hvor jeg bor.
   Derudover bruger jeg min pc til at passe mine studier, jeg bruger det ikke til online tv radio tjenester. Ligeledes bruger jeg min mobiltelefon til tale og sms. Det er heller ikke en telefons eller computers primære funktion at vise tv-programmer og jeg ejer dem ikke af den grund.
   Jeg ser en del uretfærdighed i DRs licens og måden den bliver opkrævet på, fordi at opkræve betaling for frivillige og gratis offentligt gjorte programmer strider imod de europæiske menneskerettigheder for informationstilgængelighed. Jeg er ikke faktisk bruger af DR public service, selvom jeg har informationsfrihed via internettet, hvilket jeg som menneske er berettiget til.
   Jeg vil foreslå at DR i stedet for indfører brugerbetaling med abonnament eller brugerprofil på hjemmesiden. Eller opkræve licens i forbindelse med abonnement til tv-pakke hos kabeludbydere eller antenneforenninger.

   Med venlig hilsen, Anna

   Så skrev de:

   Tak for din henvendelse om, at du er blevet kontaktet af os og blevet tilmeldt som licensbetaler. Vi vil gerne fortælle dig lidt mere om licensen.

   HVORFOR BETALER VI LICENS?
   Formålet med licensen er at sikre, at udbuddet i programmer og internettjenester afspejler mangfoldigheden af kultur og interesser i det danske samfund. Licensen sikrer desuden, at vi har et medieudbud i Danmark, som er fri af politiske og kommercielle interesser.

   Folketinget vedtager reglerne og fastsætter prisen for licens.

   På dr.dk/licens kan du læse meget mere om licensen, bl.a. hvordan licensmidlerne fordeles. Her kan du også finde Kulturministeriets Bekendtgørelse om licens og public service-aftalen, som beskriver grundlaget for DRs virke.

   HVEM SKAL BETALE LICENS?
   Du skal derfor betale medielicens, hvis du har tv, smartphone, computer, tablet eller andre enheder med internetadgang.

   Licensen er ikke en brugerbetaling, men en afgift man skal betale for at være i besiddelse af et licenspligtigt apparat. Det betyder, at man skal betale licens for sine apparater, uanset om man bruger DR eller ej.

   LOVGRUNDLAGET FOR LICENS
   Medielicensen er beskrevet i kap. 10 i Lov om radio- og fjernsynsvirksomhed (Lovbekendtgørelse nr. 988 af 6. oktober 2011 med efterfølgende ændringer), som er vedtaget af Folketinget.

   Kulturministeren har med hjemmel i ovennævnte lov udstedt Bekendtgørelse om medielicens, hvor de nærmere betingelser for licens, herunder størrelsen af medielicensen, fremgår.

   Som du skriver, så fastslår Den Europæiske Menneskeretskonvention (EMRK), art. 10, stk. 1, ganske rigtigt, at enhver har ret til ytringsfrihed, herunder bl.a. frihed til at modtage oplysninger og tanker mv., men ikke at denne ret skal ske uden betaling.

   I EMRK Art. 10, stk. 2 fremgår det desuden, at udøvelsen af disse frihedsrettigheder kan underkastes formelle bestemmelser, betingelser eller restriktioner, som er foreskrevet ved lov, fordi den medfører pligter og ansvar. For licensen gælder det altså, at den er lovbestemt i førnævnte Bekendtgørelse om medielicens og Lov om radio- og fjernsynsvirksomhed.

   Jeg kan tilføje, at Den Europæiske Menneskeretsdomstol i 1996 i en sag om den tyske radiolicens afgjorde, at den ikke var i strid med art. 10 i EMRK.

   Medielicensen opkræves således retmæssigt både i henhold til Grundloven, Lov om radio og fjernsynsvirksomhed og i overensstemmelse med EMRK’s art. 10.

   Venlig hilsen…

   Jeg overvejer at afmelde mig alligevel, og at sende dem dette somm svar:

   Jeg accepterer, at man betaler licens for at få et bedre og reklamefrit indhold af DRs public service.
   Men samtidig krænker I ens frihed, fordi I giver internetbrugere ingen mulighed for at bruge internettet frit og vælge/fravælge informationerne man vil benytte der. Atlså, jeg benytter ikke DRs ydelser, når jeg går på internettet, men dette anerkender I ikke. Man kan ligeledes kalde amerikanerne for licenspligtige selvom de ikke ser dansk fjernsyn på nettet.
   På denne måde mener jeg, at ved at beskytte friheden af DRs ydelser med en licens, ødelægger I informationsfriheden man har over internettet.

   • Kampen skal ikke tages med DR, men med folketinget. da det er dem der har lavet loven om licensmidler. Altså sæt dit kryds med omtanke.

 205. Hej.

  jeg har lige haft besøg af den såkaldte licens mand som igennem mit vindue har set jeg har en tv skærm. tv’et har ingen tilslutning til kanaler og bliver kun brugt når der bliver smidt en dvd på.
  han har nu tilmeld mig licens af den grund at skærmen i sig selv er licens pligtig og sagde jeg skulle afskaffe den hvis jeg afmeldte licensen. kan dette virkelig passe at man ikke kan have en skærm stående uden nogen form for tilslutning af kanaler.

  mvh simon

 206. Så har modtaget et brev fra SKAT om at jeg har en licens gæld på næsten 3000. Så jeg er meget forvirret. Jeg flyttede ind hos min søster for næsten 2 år siden hvor der pludselig en dag dukkede en licensmand op og spurgte om vi havde diverse elektroniske apperater. Vi sagde godt nok ja ti vi havdel mobil, computer og tv men at det ikke virkede (vi anede intet om licnes på det tidspunkt) så sagde han at han ville sende et brev senere hen.. Så kom regningerne både enkelvis til mig og min søster. Betalte dem aldrig. Så her fornylig som sagt har jeg modtaget brevet fra SKAT om at jeg skal betale for medielicens. Men flyttede tilbage til mine forældre sidste år, (som betaler licens) hvor jeg kan se i brevet at de har krævet et større beløb end tidligere, faktisk den største af dem alle på 1218kr, i den periode hvor jeg har boet hos mine forældre???? Jeg er meget forvirret og sindsyg irriteret. Er det mig selv der har fået skaden til at ske eller har de gang i noget meget svinerisk? Håber der nogen der kan hjælpe ! Har trods alt det stadig skrevet en klage, den der står længere oppe – er meget uviden på licenpunktet så er klar over det måske giver bagslag.

  • Sålænge du på ingen måde skriftligt har indrømmet, du var licenspligtig, kan de intet gøre dig.
   Skriv et brev til indrivelsescenteret i skat og forklar du uretsmæsig er blevet tilmeldt af en overivrig licensopkræver, så falder sagen til jorden.

 207. Kære venner,

  Har lige lejet en lejlighed i KBH og tænker på licensen. Jeg har ikke tv og planligger ikke at købe en, men fik at vide fra lejligheds ejeren at DR få besked fra min internetudbyder lige så snart jeg tilmelder mig hos dem. Er det rigtigt? Vil DR komme og banke på min dør med det samme? eller få jeg automatisk et brev fra dem?

  På forhånd tak for svaret

  • Hej Lora

   Nej det mener jeg ikke er sandt da du som tilmeldt kunde hos en internet udbyder er dækket af persondata lovgivningen, dvs at de ikke må vidregive dine kundeoplysninger eller om du overhoved er kunde hos dem, disse oplysninger kan kun udleveres ved en retslig kendelse

  • Sig at du købte det, men at det ikke er aktivt. Giv så lidt information som muligt, eftersom de ikke må spørge ind til det. Det er jo reelt en normal ting, at have internettet klar, hvis man en dag skal bruge det, ligesom at have et TV som “ikke er tilsluttet” ikke er så super underligt.

 208. Skal man betale medieafgift hvis man har en fladskærm der ikke kan gå på nettet og en DVD eller blueray afspiller og ellers ikke modtager signaler fra antenne parabol eller antenneselskab.

  Skal man betale medieafgift hvis man bor i en lejlighed hvor det er tvungen at betale til antenne men man bruger det ikke?

 209. Tak for den overskuelige information 🙂

  Det er da en mærkelig indgang du har valgt til en god guid: at underkende personlige holdninger ved at fortælle mig hvordan jeg skal forholde mig til licens “og bare lyve og gøre oprør”, det må man da selv om. Ellers fint.

 210. Nu har jeg læst og læst men har ikke rigtig fundet mit svar, der er sådan at jeg har købt en telefon på afbetaling, kan dr se det?
  På forhånd tak (:

 211. Jeg har lige læst jeres fantastiske guide, og den vil helt sikkert blive anvendt flittigt hvis jeg får et besøg 🙂
  Jeg har dog stadig et spørgsmål. Jeg står og skal flytte hjemmefra og bliver pludselig i tvivl om man er tilmeldt licens som udgangspunkt og jeg så skal afmelde mig, eller om jeg først skal afmelde hvis jeg er blevet tilmeldt?

  Mvh. Mikkel

 212. Jeg har afmeldt licens, da jeg ikke længere har internet. Jeg har faktisk kun en computer, men er det nok til at være licenspligtig? Er det nok at fortælle, at den ikke har netværkskort og derfor ikke kan gå online nogetsteds, men udelukkende bruges til at se DVD’ere og skrive på? Jeg har virkeligt svært ved at forstå konceptet “computer med internetforbindelse”. Hvori består “forbindelsen”?

 213. Jeg afmelde mig, Dr Licens
  Men fik en uge efter, et brev fra dem
  Hvor i der stod, at jeg skal BETALE for 6 måneders Licens.
  ( Afmelde Licens i februar.
  Så jeg skal betale dem ca 1000 et eller andet, fra Januar til Juni?
  Selvom jeg har afmeldt det???

 214. I afmeldingsformularen hos DR skal man anføre sit CPR-nr. Har DR ret til at forlange det?

 215. Hej jeg har lige fået dette svar:

  Kære (..)

  Du har tidligere rettet henvendelse og bedt om Aktindsigt. På baggrund af de oplysninger som du fik i den første korrespondance, har vi ikke yderligere at tilføje, og vi anser hermed sagen for afsluttet.

  Vi henviser til nedenstående klagevejledning:

  Klagevejledning
  Det er desværre ikke muligt at klage over DR’s afgørelser til anden administrativ myndighed (§ 69a, stk. 4, jf. § 17, stk. 4 i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed).
  Hvis du er fortsat er uenig i vores afgørelse, må vi derfor henvise dig til de almindelige danske domstole.

  Dette svar kommer efter jeg fik aktindsigt i min sag, hvor de påstod at jeg d. 14 juli blev opsøgt af en licens-mand og at jeg efterfølgende sagde at jeg havde licens pligtige apparater! For det første har jeg ikke det! For det andet på den påståede besøgs dato d. 14 juli var jeg på vej hjem fra en ferie i Portugal, hvilket jeg kan bevise!

  Jeg har ikke råd til en advokat osv., men hvad skal man gøre når de direkte lyver, samt ikke vil gøre noget ved klagen??

  Vh/Rasmus

 216. har netop fået licens opkrævning, da jeg har den lille tv pakke gennem TDC. Jeg har ikke tilmeldt mig men har fået en reminder på licens fra dr. Jeg ser ikke dr tv kun tv2 og andre kanaler hvad gør jeg.

 217. Nogen der kan svare på om jeg skal betale medielicens i følgende tilfælde:
  Jeg har en virksomhed og den er registreret på samme adresse hvor jeg bor.
  Alle mine apparater, der har adgang til internettet, og tv er ejet af virksomheden.
  Virksomheden har betalt medielicens (den er så afskaffet nu)
  Skal jeg betale medielicens?
  Mvh Kasper

 218. Hej! jeg er lige blevet ringet op af licens manden, jeg er kommet til at oplyse ham om at jeg har en iphone, er også kommet til at give samtykke til at han melder mig ind i licens systemet, hvad gør jeg? 🙁

 219. Hej!

  Jeg er lige blevet ringet op af Licens – og var desværre MEGET uforberedt og sagde at jeg ejer en pc.
  Herefter gav jeg udtryk for at godt ved at dette kræver, at jeg skal betale licens, hvorefter at jeg skyndte mig at lægge røret på (licens-kvinde blev ved med at snakke).

  Hvad sker der nu? Og hvad gør jeg?

  mvh Sofie

 220. Hey, men at DR Licens ikke dø én gang? Jeg er træt af at betale mere for disse

 221. Hej FarvelLicens.dk

  Jeg havde lige besøg af Licensmanden. Jeg fortæller så min historie, at jeg næsten ikke er hjemme for tiden og når jeg endelig er, så sover jeg grundet arbejde.

  Jeg fortæller ham, at jeg har et TV som ikke er slået til osv. grundet det ikke bruges. Han fortæller mig så, at bare jeg har et TV så skal der betales. Kan dette virkelig være rigtigt?`Det er jo fuldstændig det samme som hvis jeg har et gammel kasse tv til, at stå nede i stuen med støv osv på fordi det er blevet aflagt. Er dette virkeligt licenspligtet?

  Lukkede ham ikke op, men han ville stadigvæk tilmelde mig grundet jeg har et fjernsyn som ikke er slået til.

 222. Jeg har lige afmeldt mig dr licens men jeg har forinden fået en regning på 1.230 kr. er jeg forpligtede til at betale den?

 223. Hej,

  Husk på, at det kun er ved MPEG-4 tv og video udstyr (eller hvis et MPEG-2 udstyr er tilsluttet en set-top box der kan omforme signalet), at der er licenspligt.

  Så man kan roligt se DVD’ere og videobånd med godt gammel MPEG-2 udstyr, uden at skulle betale 1 kr. i licens.
  Så smid endelig ikke dit gamle MPEG-2 udstyr ud !

  Hvis Licensbørge bare “ser” et TV tændt , KAN det jo være en gammel MPEG-2 type, ikke ?
  Og hvis det slet ikke er tændt, kan han normalt ikke se det. (Jeg går ikke ud fra, at de kender TV’ene så godt, at de kan finde ud af hvilken type det er udefra et vindue…)

  I nødstilfælde (hvis Licensbørge stædigt fortsætter, og evt. tilmelder dig, indsender du en erklæring iflg. Licensbekendtgørelsens § 26 stk. 6.

  For dem der allerede betaler – hvis du er så heldig at skulle på ferie eller til udlandet i mere end 3 måneder, kører du (helt lovligt) dine “syndige” apparater fra hjemmet og over til en kammerat der betaler licens.
  Dem du skal bruge tager du selvfølgelig med dig.
  Så er du jo i udlandet med dem, og apparaterne befinder sig derfor ikke i husstanden længere.
  Afmeld licensen i god tid, og skriv at du fra den og den dato (afrejsedatoen) ikke har nogle licenspligtige apparater længere.
  Denne løsning er 100% ok.

  Spar penge – husk at afmelde din internetforbindelse ved længere bortvarighed – ned til en måned er vist også ok, men det afhænger af udbyderens regler. Husk at der skal tilmeldes igen 10-14 dage før, du vil have internetforbindelsen tilsluttet !

 224. Hej,
  jeg har skrevet til DR licens for at afmelde mig, som det står i guidelines i den her dise, men jeg har ikke hørt fra dem. Ved i om mailen: direktion@dr.dk er stadig gyldig?
  Tak for hjælpen

  • Det er den ikke.

   Har netop kontaktet dem på den email og fik følgende svar:

   “Tak for din henvendelse. Denne e-mailadresse er ophørt. Kontakt i stedet DR på dr.dk/kontakt.

   Venlig hilsen DR”

 225. Hej.

  Jeg ville afmelde licens, udfra den vejledning der står skrevet her. Men da jeg kommer ned til feltet om ‘Jeg bekræfter, at oplysningerne, jeg har givet her, er korrekte. Det er strafbart at afgive urigtige oplysninger’ bliver jeg lidt i tvivl. Hvad kan der ske her? På forhånd tak 🙂

 226. Hej. Jeg ved ikke helt om der bliver svaret på det her spørgsmål eller ej, men nu forsøger jeg alligevel.
  Min kæreste og jeg havde afmeldt os licensen. MEN jeg blev ringet op i dag, fordi jeg havde overdraget mit mobil nr til mig selv. Jeg snakkede med en fra licens og dummede mig, og nu er der et giro kort på vej. Hvad er bedst at gøre:
  Afmelde licens igen eller skriver til direktion@dr.dk og skrive at vi har afmeldt os telefon abonnement med internet?
  Håber på svar, på forhånd tak!

 227. Min svigermor er flyttet fra Sydamerika og til os her i DK, jeg betaler licens, men nu har hun fået rykker fra DR om at betale licens, selv om hun ikke ejer noget licenspligtigt apparat. Kan hun nægte at betale licens ?

 228. Hej alle.
  Håber nogen kan hjælpe med svar.
  – kan man godt bare uden videre, altså uden at have været i dialog enten i telefonen eller personligt møde godt bare være tilmeldt licens ?
  Jeg står nemlig i flytning og har netop skiftet adresse og bor ikke længere ved mine forældre – har DR pligt til at oplyse mig omkring min tilmelding – hvis de uden videre tilmelder mig! Eller finder jeg først ud af om de pludselig hat valgt at tilmelde mig når jeg modtager et girokort !

 229. Jeg haaber nogen kan hjaelpe mig her! Mit “problem” kort fortalt:

  Jeg stoppede med at betale min licens for et halvt aar siden (uden at afmelde mig) efter at vaere flyttet. Jeg har nu afmeldt mig licens, og sagt til dem jeg ikke havde apperater til brug af licens det sidste halve aar. De siger jeg skal betale med tilbagevirkende kraft for det halve aar jeg stadig var tilmeldt, og sender girokort/regninger for den periode. Nogen der ved om jeg kan komme ud af at betale det? Det er 1200 kr.

  Venlig hilsen
  Joan

 230. Er der nogle som ved om mail adressen direktion@dr.dk Virker..
  For lederen af Licens kontoret svare ikke på min henvendelse og/eller tør ikke forklare sig til min Advokat…
  Mvh. Kent

 231. Email adresse til licenskontoret hos DR.

  Jeg forsøgte i dag at skrive til licens@dr.dk og fik svar fra
  DR mailserveren at adressen ikke findes.

  Jeg nævner dette, da man forskellige steder på nettet
  finder anbefaling om at skrive til licens@dr.dk.

  Er der nogen, der kender en fungerende email adresse
  til DR licenskontoret?

 232. Elsker denne hjemmeside!
  Har bare lige et spørgsmål ang. min licens-sag.
  følgende er sket:
  1. licensmand møder op, jeg siger nej tak og lukker døren.
  2. Jeg får på trods af dette et girokort tilmeldt
  3. jeg gør som foreskrevet – sender en mail hvori der står “Kære DR. Jeg er blevet kontaktet af jer den. XX/XX og jeg forklarede…” og afmelder mig desuden på DR’s hjemmeside, og smider girokortet ud.
  4. Licens svarer rent faktisk på min mail at de gerne vil give mig aktinsigt – de skal bare bruge mit fulde navn og adresse eller licens nummer (som jeg ikke længere har, eftersom jeg smed det ud)…
  5. jeg ignorer denne mail. men idag er der så tumlet et nyt girokort ind hvor der står at jeg efter min afmelding har en rest-licens på 82kr som jeg mangler at betale frem til afmeldingsdato.

  Spørgsmål:
  Eftersom jeg ikke har tænkt mig at skænke DR en krone, hvordan slipper jeg så bedst udenom dette girokort..? vil jeg få tilsendt rykkere hvis jeg ikke betaler de 82kr? og skal jeg i så tilfælde kontakte DR igen og gøre dem opmærksomme på at jeg ikke er licenspligtig. og så fremt de svarer mig igen, hvad svarer jeg så tilbage?

  Mvh Marie

 233. Hvad gør man hvis man er tilmeldt (og selv har sagt ja til det) men står i en situation hvor man bare ikke har råd til det lige i øjeblikket? Kan i princippet ikke bare smide girokortet ud, for så kommer der vel rykkere?

 234. De skriver inde på DR’s hjemmeside, at det er strafbart at opgive falske oplysninger (at man siger man ikke har licenspligtige apparater).
  Kan det passe?
  Eller skal man bare lade som ingenting, afmelde, og håbe på de lader en være?

 235. Hej til alle
  nu har jeg selv kommet til det som jeg har kun læst og hørt om- licenceinspektor!! Han ringer pænt på døren og da jeg ikke forventer nogen, kommer jeg forsigtigt til døren…Kan se manden står ved døren med øre på døren. Undrer mig hvem han er og åbner døren på klem. Mens han fortæller at han er fra dr og viser mig et lille identifikations kort, har han mega travlt til at se ind i lejligheden. Jeg svarede at han få ikke lov til at kigge ind og smækker døren foran hans næse. Jeg har ikke Tv eller radio, men har en telefon og computer. 10 dage efter får jeg i min postkasse et brev fra DR med krav om licensen betaling. Oven i købet takker de at jeg har tilmeldt mig efter et besøg af deres inspektør!!!! Åv kunne kvæle dem for den påstand, for jeg aldrig tilmeldte mig til noget som helst! Med det samme kopierer jeg en af de tekst som kan findes på denne side og sender mail til Dr direktion. Nu er der gået et par dage siden og jeg har ikke fået et svar fra DR. Skal jeg også afmelde licensen eller er det nok med mailen som jeg har sendt til dem?

 236. Kan man få penge tilbage, hvis man ved en “fejl” har været tilmeldt Licens over en periode uden at have nogle af de licenspligtige apparater?

 237. Hold da helt K… Det er usmagelig. Det svare til at vores buskunder ikke vil betale busbillet og stjæle i en butik. Jeg synes også at varene i supermarked er for dyre, må jeg så også stjæle dem ? Der er ikke mange i dette land der kan påstå at de ALDRIG ALDRIG ALDRIG ser eller høre en smule DR. Jeg betaler gerne de småpenge for at være lovlydig.

  • Du er godtnok en idiot. Tror du alle i verden er som dig. Jeg ser TV fra hele verden gennem Youtube, Netflix og andre udbydere som bliver betalt direkte. Teoretisk kunne jeg se danske programmer, men ærligt talt så er det så ringe at jeg ikke har det mindste lyst til det. Danse og bage konkurrancer og udenlandske produktioner som jeg ligeså godt kan se på Youtube. Kald du lige prisen på et stort fladskærms TV årligt for småpenge. Hvem er du, Donald Trump?

 238. Jeg meldte mig uden at tænke videre over det til licensbetaling elektronisk. Efterfølgende modtog jeg en opkrævning på betaling via posten. Jeg har imidlertid, efter at have gransket denne side, besluttet mig for, at det bliver et rungende nej tak. Jeg har derfor fulgt linket på siden og afmeldt mig. Bør jeg være betænkelig ved, at jeg selv “ønskede” at tilmelde mig i starten — hvorefter jeg så afmelder mig før jeg betaler?

  Venlig hilsen,
  O

 239. Er blevet kontaktet af licens som påstår at jeg har mobiltelefon med internet. Har prøvet at sende dem den mail i foreslår uden den store succes. De har givet mig aktindsigt og afviser min klage. De skriver at sagen er overdraget til skat. Hvad skal jeg gøre?

 240. Hej,

  Jeg er stadig lidt i tvivl –
  Jeg har altid betalt licens, men har i dag talt i telefon med DR, og derefter afmeldt mig licens, fordi jeg sagde at jeg ikke længere har nogle licenspligtige apparater. Lad os sige, at det nu var løgn (rent hypotetisk). Der står på DRs hjemmeside, at det er strafbart at afmelde sig såfremt man HAR licenspligtige apparater.
  Hvilken straf kunne man i så fald forvente, og hvordan ville de opdage at der var blevet snydt? (Det er stadig rent hypotetisk)

  Vh Karen

 241. Hej

  Jeg fik besøg af Licensmanden i dag, jeg gik i panik og indrømmede at jeg havde tv og computer. men sagde at jeg havde været ude at rejse.

  Hvad skal jeg gøre? har jeg fucked det op nu? eller er der en vej udenom Licensen?

  mvh. Jacob

 242. Hej.
  Hvordan skal jeg forholde mig hvis jeg har sagt til dr licens at jeg ikke har tv, computer eller smartphone og de alligevel sender en regning som jeg ikke har betalt. nu har de så sendt en ny med rykkergebyr og skriver at hvis jeg ikke betaler så over skat den?

  mvh klaus.

 243. Goddag folkens, jeg har to spørgsmål.

  Jeg købte for et halvt aar siden et TV og har ikke rigtigt tjekket min post med mindre jeg har ventet på bestemte ting, optagelse på uddanelse mm.
  Jeg fik et giro kort som jeg sadge “lol no” til og ignorede. Kan jeg risikerer en rykker for dette? Hvis det kommer til spørgsmaal vil jeg fortælle at TV var en gave til forældre.

  Næste er at jeg grundet min lejligheds tilstand er nød til at at have et start fed internet stik hængende ud af vinduet og ned i kælderen.
  Kan jeg bort forklare dette som et strømstik?

 244. Spørgsmål! Hvordan kan der ligge en faktura fra DR licens i min netbank til godkendelse, som jeg aldrig selv har tastet? Jeg har kun talt telefon med DR og nævnte i den forbindelse aldrig mit bankforbindelse.

  • Jeg kan supplerende oplyse, at jeg tidligere har betalt radiolicens.

 245. Hvad nu, hvis man HAR et TV stående?
  “De” kan vel ikke kræve, at man smider det ud?

  “Ja, jeg har afmeldt min licens!
  Ja, jeg har en mobil-tlf. En gammel Nokia, der bestemt ikke er en smart phone! (kan købes på nettet til 50,-)
  Ja, jeg har et TV stående. Men det er til salg. Vil du købe det?
  Ja, jeg har en bærbar. Den er til at skrive word-dokumenter på!”

  Så er der vel ikke noget at komme efter for dem?

 246. Hej :)..
  Jeg står og vil til at købe nyt tv, hvordan undgår jeg at blive fanget i licensfælden ?

 247. DDR..OG CO !
  Skal afgå ved langsom kvælnings- død !!!

 248. Hey, I just received a letter where it said “tak for din tilmelding til licens. Du blev tilmeldt, da du blev kontakted af en af ores medarbejder…”. The strange part of this is that I have never talked to any of them. I did receive a lot of calls from a secret number last week but never picked up. Can I write this to them? (and it is ok to answer in Danish)

 249. Hej Folkens

  Fremragende side:-)

  Hvis jeg modtager girokort efter afmelding kan jeg så risikere og komme i retten pga manglende betaling?? eller kan jeg med ro i sindet brænde lortet af bogstavlig talt, og ligeledes også gøre det med ro i sindet?

  Claus Lorentzen

 250. Jeg fik besoeg idag i Horsens, kommer hjem fra en 9 timers arbejdsdag og 45 min. koekoersel. Fuck, hvor det kan pisse mig af der staar saadan en stasi-taeve i indkoerslen lige som jeg koerer ind. Betaler 20 i skat hver maaned til negere og psykisk syge…. DR er da ogsaa blevet lidt en negerkanal med alle de farvede dyr der er paa skaermen. Han spoerger om smartphones osv. Og jeg svarer hva rager det dig, faa dig et arbejde og pis ud af min indkoersel din lille mongol! Saa siger han at han kommer om 6 mdr igen. Jeg glaeder mig 🙂

 251. Kan dr anmelde en til politiet hvis de mener man har tv men siger at det har man ikke?

 252. Drupal is one of these effective software packages
  that helps people and businesses publish content on their websites.
  You will also need to delegate your domain name to the hosting space, details on this are provided by your hosting provider.
  Japanese Gardens – Although the gardens are technically in Fort Worth, Texas, it is only a short drive.

 253. Videregiver teleselskaberne information til DR Licens?

  Jeg skiftede teleskab for nyligt (til Telmore, dvs. TDC) og blev kort derefter forsøgt ringet op af DR Licens. I dag har jeg så modtaget et brev med opfordring til at betale licens. Det er efterhånden et år siden, de sidst forsøgte, så jeg er overbevist om, at skiftet til nyt teleselskab har forårsaget dem til at prøve igen. Hvilket så medfører, at mit ny teleselskab har videregivet information til DR Licens om dette.

  Det er svært at finde information på nettet om, hvorvidt teleskaber rent faktisk videregiver informationer til DR Licens, så jeg opfordrer andre til at fortælle, om de har oplevet det samme som jeg. Eller måske der er nogen, der ligger inde med insiderviden?

  Bedste hilsner

 254. Jeg fik nogle uger siden besøg af licensmanden og kom til at røbe at jeg havde en computer. Derefter har jeg modtaget en regning fra DR. I forbindelse med besøget oplyste han ikke at han var fra DR og han blev ikke oplyst om der var internetforbindelse på min computer, men jeg blev alligevel skrevet på hans liste.
  Jeg har siden da skrevet en mail til DR, men de har blankt afvist min klage.
  Hvad kan jeg gøre? Jeg nægter simpelthen at skulle betale licens, når jeg ikke engang benytter deres services.

  På forhånd tak for svaret

 255. Er man license pligtig når blot man har et TV også selvom det kun bruges til at se DVD og andet ikke netværks eller antenne signal relateret ??

 256. Hey. Dette er primært en besked til FAQ.

  Kunne i være flinke at sende mig en mail med nogle eksempler på hvorfor man ikke skal betale licens. Specielt hvis man er international studerende.

  Grunden er at jeg bor på et internationalt kolliege hvor DR’s lejesvende er begyndt at dukke op og TRUE studerende til at betale.

  Så jeg ville gerne lave en evt. flyer eller ihvertfald have noget jeg kan fortælle dem så de ikke bliver så bange når de kommer til mig og spørger hvad det er de har gjort forkert siden de får en bøde af den størrelse.

  Hvis i vil hjælpe mig må jeres svar meget gerne være på engelsk.

  Mvh.
  – Thomas

 257. hejsa..

  Jeg blev tilmeldt dr licens og jeg sendte dette:
  Kære DR. Jeg er blevet kontaktet af jer den. XX/XX og jeg forklarede, at jeg ikke var licenspligtig. Alligevel har I imod min vilje og i strid med loven tilmeldt mig medielicensen. Jeg anmoder venligst om, at I frafalder kravet imod mig, og jeg anmoder om aktindsigt i min licenssag, så jeg kan få overblik over grunden til den fejlagtige tilmelding. Husk at overholde tidsfristen for aktindsigt som angivet i forvaltningsloven. Med venlig hilsen…”

  Og de svarede:

  Kære x x

  Vi har den 30. oktober 2015 modtaget din mail, hvor du skriver, at du fejlagtigt er blevet tilmeldt medielicens.

  Din Licenssag
  Du beder om aktindsigt i din licenssag. I den forbindelse kan jeg oplyse, at du blev kontaktet af en af vores licensinspektører den 19. oktober 2015, fordi der ikke blev betalt licens på din adresse.

  Du blev tilmeldt licens, fordi du oplyste, at du havde tv på adressen, hvilket er et licenspligtigt apparat. Det er lovpligtigt at betale licens, hvis man har licenspligtige apparater. Derfor tager vi løbende kontakt til personer på adresser, hvor ingen er tilmeldt licens, for at høre om de skal tilmeldes.

  Licensinspektøren noterede følgende ved tilmeldingen:

  Acc. har TV og internet INSPEKTOER 19.10.2015

  Du er derfor fortsat tilmeldt licens, og vi må bede dig om at indbetale det fremsendte indbetalingskort.

  I Danmark er alle forpligtiget til at betale licens, hvis de har licenspligtige apparater. Man skal betale medielicens, hvis man har tv, computer, tablet, smartphone eller andre enheder med internetadgang eller tv-tuner.

  Licensen er ikke en brugerbetaling, men en afgift man skal betale for at være i besiddelse af et licenspligtigt apparat. Det betyder, at man skal betale licens for sine apparater, uanset om man bruger DR eller ej.

  Du kan læse mere om licens og licenspligten på dr.dk/licens.

  Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 70 20 13 13 mandag til torsdag kl. 9.00-16.30 og fredag kl. 9.00-14.00.

  Klagevejledning
  Det er ikke muligt at klage over DR’s afgørelser i sager om opkrævning af licensafgift til anden administrativ myndighed. Se radio- og fjernsynslovens § 69a, stk. 4 jf. § 17, stk. 4. Hvis du fortsat er uenig i afgørelsen, henviser vi dig til at få efterprøvet lovligheden af DR’s afgørelse ved de danske domstole.

  Venlig hilsen

  Lene Jensen
  Assistent, DR Licens- og Programservice

  Hvad kan jeg gøre ?

 258. Hej,

  jeg er automatisk, af en licensinspektør, blevet tilmeldt licens (afmeldte den i 2014). Jeg smed den første opkrævning ud (som der står på denne side at man kan gøre uden problemer), derefter har jeg modtaget 3 opkrævninger.
  DR vil ikke, efter jeg har skrevet til dem at jeg ikke har licenspligtige apperater og jeg desuden kan bevise at inspektøren umuligt kan have besøgt mig (jeg var slet ikke hjemme), opgive deres krav (og har afvist min klage) fra den automatiske tilmelding indtil jeg igen kom hjem (1 1/2 måned senere) hvor jeg afmeldte mig igen.

  Mine spørgsmål er nu :
  1) Vil jeg blive trukket på skatten hvis jeg ikke betaler?
  2) En advokat koster 5000 kr for et par timers arbejde, findes der andre muligheder?
  3) Kan jeg stoppe betalingen gennem skatten ved at gå på kommunen?
  4) hvad nu ?

 259. Jeg er blevet tilmeldt af lincensmanden, og han har noteret jeg selv har indrømmet at jeg havde et TV hvilket jeg ikke har gjort. Så sidder lidt i saksen nu. Utroligt!

 260. Hejsa

  Håber I kan hjælpe?
  Jeg har haft besøg af licensmanden tilbage i slut september og oplyste jeg ingen licenspligtige apparater havde, men alligevel har jeg nu modtaget 2 girokort fra dem, uden at jeg har tilmeldt mig.
  Kan umiddelbart se oppe i Q&A afdelingen at jeg bare skal smide dem ud, når jeg ikke selv har tilmeldt mig, men dette er kun hvis jeg ikke har haft kontakt med licensmanden. I dette tilfælde fortalte jeg ham jo, at jeg ingen licenspligtige apparater havde.

  Så skal jeg lade som ingenting og smide dem ud, eller skal jeg skrive til dem og sige at jeg er blevet tilmeldt, til trods for at jeg ikke har nogen licenspligtige apparater??

  På forhånd tak
  Kasper

 261. Hej
  Jeg kan simpelthen ikke forstå det er lovligt at påtvinge os licens bla. bare fordi man ejer en smartphone?
  Har læst flere. Artikler omkring lovgivning der måske viser at DR ikke har ret til denne opkrævning.
  Vil derfor spørge om der er opbakning for oprettelse af en indsamling til førelse af retsag for at se om vi kan få stoppet dette tyranni?
  Kommer der positiv respons vil der blive oprettet en Facebook site med dette formål.
  På forhånd tak

 262. Hvis licenshomoen kigger ind af vinduet, og skriver i rapporten at han har set ting. Kan man ikke bare benægte? Hvis bevisbyrden ligger hos DR, kan de vel ikke bevise det, med mindre de tager et billede af din stue fra vinduet, hvilket jeg håber, er ulovligt?

 263. Jeg oplyste overfor den medarbejder fra DR der kontaktede mig, at jeg ikke havde nogen licenspligtige apperater, alligevel noterede han, at jeg tilgår internettet fra min smartphone. Nu har jeg fået en indbetalingsblanket i min netbank. Hvordan forholder jeg mig til den? Jeg kan vel ikke ‘bare’ afvise den? (Hvordan i alverden kan de overhovedet sende en indbetalingsblanket, når jeg ikke har sat Licens på min betalingsservice??)

 264. Hej.
  Skal jeg underskrive, at jeg ikke har licenspligtige apparater eller er det nok at jeg siger det til DR. De vil åbenbart have mig til at skrive under på en erklæring at jeg ikke har licenspligtige apparater?`

  Mvh,
  Sunny

 265. hej tænker på om licensen følger mig når jeg flytter ?
  en anden ting er hvordan og hvorledes med streaming ? kan se at man kun kan få adgang til DR streaming tjeneste hvis man betaler licens………det hænger vel ikke helt sammen når man skal betale licens for at have internet……

 266. Hej 🙂
  Jeg har skrevet mailen som i anbefalede til DR, da de helt uberretiget har tilmeldt mig licens.

  ”Kære DR. Jeg er blevet kontaktet af jer den. XX/XX og jeg forklarede, at jeg ikke var licenspligtig. Alligevel har I imod min vilje og i strid med loven tilmeldt mig medielicensen. Jeg anmoder venligst om, at I frafalder kravet imod mig, og jeg anmoder om aktindsigt i min licenssag, så jeg kan få overblik over grunden til den fejlagtige tilmelding. Husk at overholde tidsfristen for aktindsigt som angivet i forvaltningsloven. Med venlig hilsen…”

  Skal jeg efterfølgende også gøre noget via det her link for at afmelde mig?
  http://www.dr.dk/om-dr/licens/selvbetjening/afmeld-medielicens

  Mvh Mikkel 🙂

 267. Pingback: Afmeld licens - Sådan afmelder du medielicens - VIRKER

 268. Skrev dette til DR: Først sendte jeg en klage over tilmelding og krævede aktindsigt….. der kom intet retur… venter stadig. Så i dag skrev jeg dette under afmelding: Efter samtale med en af jeres medarbejdere, er jeg fejlagtigt blevet tilmeldt licens fra d. 18-12-2015, denne fejl bedes rettet omgående…
  Det er på ingen måde ok, at tvangstilmelde folk.

  Som jeg fortalte medarbejderen, ser jeg IKKE TV, satelit eller andet overhovedet, lytter ikke til radio eller noget som helst. Det er en ret man selv bestemmer over.

  Med venlig hilsen

 269. Hejsa. Jeg har lige haft en “sød” dame i røret som mente jeg manglede at betale min licens. Indrømmede så dumt nok at have en tlf og ipad, samt min kærestes iPhone. (de spurgte iøvrigt hvad for nogle tlf vi havde??)

  Nu er spørgsmålet så, kan jeg slippe for deres lorte girokort?

  Venlig hilsen en DR hater

  • Har efter den klassiske opringning fået licens opkrævning – den blev naturligvis forsøgt afmeldt med det samme. Det virkede bare ikke, fordi medarbejderen jeg talte med har oprettet en sag der hedder “kirstine godiksen: telefon med internet” på trods af at jeg aldrig er blevet spurgt om hvilken telefon jeg var i besiddelse af.
   Så det læner DR Licens sig selvfølgelig op af og det virker ikke som de rykker sig for mine klagemails, hvor jeg oplyser at jeg har en gammel skrammel nokia uden internet.
   Jeg overvejer at ringe til DR Licens og oplyse at jeg altså er i besiddelse af en gammel telefon og bede dem afmelde mig.
   Alternativt kan jeg beskylde medarbejderen for at lyve – men det virker vel næppe.
   Hjælp, hvad er mine muligheder?

 270. Har haft besøg af licensmanden, han blev dog i gadeplan og jeg havde en snak med ham i dørtelefonen. Han sagde han havde informationer om at jeg betalte til min internetudbyder, kan det være rigtigt?

  • De har ikke adgang til denne indsigt.
   Og hvis de har, så kræver din DAB radio internetforbindelse for at virke, og der er ikke licens på radioer længere.

  • Hvis din internet udbyder, har vidregivet dine oplysninger, er dette et lovbrud og du kan retsforfølge dem.
   De har (som alle andre) ingen pligt til at oplyse nogetsomhelst til licens.
   På ingen måde må virksomheder oplyse eller give adgang til deres kundekartotek…det er kun Skat og politiet (forudsat en dommerkendelse), der må kræve adgang til den slags registre.
   DR licens er en privat virksomhed (politisk farvet og får penge fra statskassen)…som privat virksomhed, kræver det de anlægger sag mod dig OG en dommerkendelse, før deres advokat overhovedet kan få adgang til kundekartoteker m.m.

  • Nej det kan det ikke da de ikke har adgang til de oplysninger

  • Opkrævning af medielicensen er i modstrid med Den Europæiske Unions Charter om Grundlæggende Rettigheder Artikel 11, hvoraf det fremgår at:
   ” Enhver har ret til ytringsfrihed. Denne ret omfatter meningsfrihed og frihed til at modtage eller meddele oplysninger eller tanker uden indblanding fra offentlig myndighed og uden hensyn til landegrænser.
   Mediefrihed og mediernes pluralisme respekteres.”

   Når licensmyndigheden – Danmarks Radio – kræver at man skal betale medielicens fordi man er i besiddelse af et apparat – f.eks. en PC – der kan modtage modtage billeder og film – dvs. en hurtig forbindelse – overtræder de højest sandsynligt ovennævnte charter.
   Det siger sig selv at det er en voldsom indskrænkning af ens ytringsfrihed når man bliver udelukket fra at deltage i offentlige debatter og meningsudveksling på nettet som f.eks. på Facebook, Youtube og.lignende.

   Medielicensen er uanstændig og det er uforståeligt at der ikke er et eneste parti der gør noget ved denne asociale og udemokratiske afgift. Men måske “forstår” Danmarks Radio blot ikke selv – eller vil gerne misforstå – Medielovens § 69
   som lyder:
   § 69. For apparater, som kan modtage og gengive billedprogrammer eller -tjenester, der er udsendt til almenheden, skal der betales medielicens.

   Her fremgår det at man kun skal betale for programmer der er udsendt til almenheden og som kan modtages med et apparat f.eks. en PC. Men hvis man ikke ønsker at se deres programmer – dvs. ikke klikker ind på Danmarks Radios hjemmeside og ser TV, så er man ikke en del af den almenhed der modtager noget som helst.
   Danmarks Radio og licensmyndighederne og politikkerne manipulerer og fordrejer loven groft. Afgiften er antagelig ulovlig hvis den blev prøvet ved en domstol. Jeg vil til sidst takke personen bag denne hjemmeside:

   http://2plus2er4.dk/Medielicens/

   hvorfra jeg har alle oplysningerne . Den er et besøg værd. Så reglen må være at man kun skal betale medielicens hvis man modtager deres programmer. Bruger man ikke tjenesten bliver man desværre nød til at sige at man ikke har alle disse apparater, selvom det er noget sludder.

 271. Jeg har også et DR licens problem.
  I december modtog jeg et ‘rykker 2’ brev fra licens. Har aldrig modtaget hverken en regning eller et ‘rykker 1’ brev. Har ej heller tilmeldt mig licens, DR licens har heller ikke været på besøg eller ringet mig op. Jeg forstår det simpelthen ikke. Jeg har skrevet til DR licens som påstår at jeg i august måned telefonisk tilmeldte mig både TV og smartphone. Det undrer mig, da jeg ikke ejer disse licenspligtige apparater. Det er nu efterhånden blevet til mange mails og meget mudderkast frem og tilbage, hvor de påstår at jeg har tilmeldt mig og jeg vedstår at jeg ikke har tilmeldt mig. Jeg er kort sagt TRÆT af det.
  Er der nogen som har oplevet noget lignende? Og hvad gjorde I?
  Jeg har nu taget rådene herinde om at bede om aktindsigt i min sag og forklaret dem at de har handlet i strid med loven, men syntes nu det er meget at skulle true med det. Jeg håber dog at de nu kan lade mig være i fred.
  Jeg kan godt forstå at nogen ikke vil betale licens, når de er så stride.

 272. Fik besøg af licensmanden ringet på, endte med at åbne og spurgte om jeg lige var flyttet ind etc afviste alt og han gik.

  Senere fandt jeg ud af at han havde forsøgt at ringe på også hos naboen, hvilket jeg syntes er underlig adfærd..

  Han sagde ikke om jeg var tilmeldt eller ej så mon man skal sende en mail til direktionen i dr?

 273. Jeg har lige modtaget nedenstående mail retur fra DR til trods for at jeg har brugt den standard tekst for at afmelde mig Licens. Det skal sige at jeg hverken sagde til ham manden at jeg havde TV eller Computer. Har ikke ejet en computer i MANGE år så hvor det flabet at han bare skriver det. Gode råd søges, hvad skal jeg gøre nu for at være sikker på at blive afmeldt, de skriver jo jeg skal tage den til domstolene, WTF? :S

  Kære Marie

  Vi har den 2. februar 2016 modtaget din mail, hvor du skriver, at du fejlagtigt er blevet tilmeldt medielicens.

  Din Licenssag
  Du beder om aktindsigt i din licenssag. I den forbindelse kan jeg oplyse, at du blev kontaktet af DR Licens den 20. januar 2016, fordi der ikke blev betalt licens på din adresse.

  Du blev tilmeldt licens, fordi du oplyste, at du havde både tv og pc’er på adressen, hvilket er et licenspligtigt apparat. Det er lovpligtigt at betale licens, hvis man har licenspligtige apparater. Derfor tager vi løbende kontakt til personer på adresser, hvor ingen er tilmeldt licens, for at høre om de skal tilmeldes.

  I Danmark er alle forpligtiget til at betale licens, hvis de har licenspligtige apparater. Man skal betale medielicens, hvis man har tv, computer, tablet, smartphone eller andre enheder med internetadgang eller tv-tuner.

  Licensen er ikke en brugerbetaling, men en afgift man skal betale for at være i besiddelse af et licenspligtigt apparat. Det betyder, at man skal betale licens for sine apparater, uanset om man bruger DR eller ej.

  Ved tilmeldingen har inspektøren noteret følgende i sin log:
  20.01.2016 KRQ Manuel Tv og pc INSPEKTOER 20.01.2016

  Du er derfor fortsat tilmeldt licens, og vi må bede dig om at indbetale det fremsendte indbetalingskort.

  Du kan læse mere om licens og licenspligten på dr.dk/licens.

  Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 70 20 13 13 mandag til torsdag kl. 9.00-16.30 og fredag kl. 9.00-14.00.

  Klagevejledning
  Det er ikke muligt at klage over DR’s afgørelser i sager om opkrævning af licensafgift til anden administrativ myndighed. Se radio- og fjernsynslovens § 69a, stk. 4 jf. § 17, stk. 4. Hvis du fortsat er uenig i afgørelsen, henviser vi dig til at få efterprøvet lovligheden af DR’s afgørelse ved de danske domstole.

  Venlig hilsen

  DR

 274. Hej!
  Nogen der kender DR licens mailadresse?
  Har fået et rykkerbrev fra dem og vil sende en klage, men kan ikke finde deres mailadresse nogen steder.

 275. Jeg har længe været afmeldt licens, men da min kæreste så flyttede ind blev hun tilmeldt til licens…
  Vi har nu fået rykket nr 2 og står til at skulle betale over 1400,-
  Hvad kan vi gøre i vores situation? Kan hun bare gå ind og afmelde sig også smide regningen i skraldespanden?

  • Når du får rykker er det fordi i er tilmeldt, så sørg for at i begge er afmeldt (https://www.dr.dk/om-dr/licens/afmeld-medielicens).
   Personligt ville jeg nok betale og bare være glad for at være afmeldt fremadrettet, men jeg kan ikke svare på om der er nogen måde at slippe for det i jeres situation.

 276. Nogle der ved, om det kan skabe problemer at afmelde licens, hvis man har et CVR-nummer?

 277. Hvis man er blevet kontaktet – man har forklaret at man ikke har licenspligtige apparater/ er flyttet hjem til forældre.. 14 dage efter kommer der et girokort hvor der står: Tak fordi du har tilmeldt dig licens. Du blev tilmeldt, da du blev kontaktet af en af vores medarbejdere, og du får her dit første indbetalingskort.
  Så sender jeg en mail med: ”Kære DR. Jeg er blevet kontaktet af jer den. XX/XX og jeg forklarede, at jeg ikke var licenspligtig. Alligevel har I imod min vilje og i strid med loven tilmeldt mig medielicensen. Jeg anmoder venligst om, at I frafalder kravet imod mig, og jeg anmoder om aktindsigt i min licenssag, så jeg kan få overblik over grunden til den fejlagtige tilmelding. Husk at overholde tidsfristen for aktindsigt som angivet i forvaltningsloven. Med venlig hilsen…”

  Hvad sker der så? Skal jeg afmelde mig dr licens på nette også? Fristen for betaling af girokortet er udløbet – hvad kan der ske?

 278. Når man afmelder sig på siddn, står der at det er strafbart at opgive forkerte oplysninger.
  Nogen der ved hvordan strafbart ?

 279. Som virksomhedsejer ejer jeg formelt ingen tv / ipad / Iphone. Er det korrekt at når jeg ikke ejer licenspligtige apparater at jeg ikke skal betale licens – ifølge loven ?

 280. Jeg er lige flyttet i lejlighed, og fik så et brev fra DR. Jeg vidste ikke noget om alt det her, før en ven sagde det til mig, ugen efter at jeg havde sendt tilmeldingen ind til dem.. Dammit!
  Hvis jeg så afmelder mig nu, vil jeg så have et problem? Og kan jeg bare meddele at jeg ikke har nogle licens pligtige produkter, som virker?
  Et problem er at man fra gaden (offentlig grund) kan se mit TV, så hvis jeg får besøg af en DR mand, kan han så gøre noget?
  Og vil jeg kunne risikerer at skulle betale tilbage med tilbagevirkende kræft?

 281. Hej alle Stefanie her.
  Det startet med at jeg første gang meldte mig fra licens(har lige tjekket min mail og har åbenbart en kvittering for det), så kom licens manden og konkluderet at jeg skulle betale licens(gennem dørtelefonen/gaden) selvom jeg sagde at jeg IKKE havde nogen licenspligtige apparater.
  Så meldte jeg mig naturligvis fra igen(har åbenbart IKKE en kvittering for det).
  Nu har jeg så fået en licens regning ind af døren. Ringer så til dr licens og fræk som hun er siger hun sku at jeg skal kunne bevise at jeg har meldt mig fra… Sletter aldrig noget på min email, kan det ske at de med vilje ikke

  har sendt en kvittering med anden gang?
  Har hun ret i det hun siger?
  Hvad gør jeg?
  Tak 🙂

 282. Hej håber stadig at der er nogen der svarer herinde.

  Jeg har afmeldt mig licens men så kom der en licensmand og meldte mig til. Jeg skrev at om aktindsigt (som foreslået). De skrev tilbage at det var oplyst jeg havde computer og stadig skulle betale. Skrev igen det var forkert og har så lige modtaget en mail idag hvor de har afmeldt mig – dog ikke i perioden hvor det har stået på. Jeg blev sur og skrev i alt hast at der ikke kunne passe og trykkede send – og glemte at slette sendt fra min iphone ? ret idiotisk.
  Nogen der ved hvordan jeg er stillet nu? Kan jeg sige det er fra en andens telefon jeg har sendt ?

 283. Hey lækkert med en masse god info.
  Jeg blev for længe siden automatisk tilmeldt og tænkte bare at nu havde de “fundet” mig, og så SKAL jeg jo betale for det siger alle. Men nu står jeg her og kan tydeligt se at det er humbug. Kan jeg bare framelde mig og sige jeg ikke har noget udstyr mere ? Eller hvordan skal det foregå og hvad kan jeg forvente bag efter ? For jeg tvivler på de bare giver op. Jeg har ikke brug for de penge de har STJÅLET fra mig, men jeg har heller ikke lyst til at pumpe mere i deres toplønninger.

 284. Hejsa 🙂
  Jeg fik et opkald efter at have flyttet i lejlighed af DR. I opkaldet panikkede jeg og endte med at indrømme at jeg havde et mobilabonnement med 3g. Jeg har derefter modtaget nogle betalingskort, hvor jeg kan begynde betalingen. Jeg har dog ikke betalt dem noget, og tænker derved, om jeg SKAL betale det beløb selvom jeg melder mig ud af licens, eller skal jeg bare bide i det sure æble?
  Hilsen en ung mand 😀

 285. Hvis man sender dem en mail ved de jo at man har internet, hvilket gør en licenspligtig

  • Nu kan de jo ikke se hvor du sender mailen fra. Desuden kan du også sende mails fra en interenet forbindelse på under 256kbit, som er grænsen for hvornår man skal betale medielicens.

 286. hej je er meet meet træt af licensmanden han er meet fræk år rundt med privat tøj hvor bor vi i tidlie ddr eller hvad

  • hej je er meegt meget træt af licensmanden han er meet fræk år rundt med privat tøj hvor bor vi i tidlie ddr eller hvad

 287. Har ikke tilmeldt mig til dr, og har fået en del giro kort som er blevet smidt ud, men har nu fået besked fra SKAT at jeg skylder medielicens?? Troede ikke SKAT blandede sig i den slags. Men det ændrer stadig ikke på at jeg nægter at betale licens
  Hvornår mon der kommer opkrævning fra DSB, for selv om jeg ikke kører i tog, så har jeg jo muligheden for det.

 288. Hejsa, jeg har fulgt jeres strålende anvisninger om at anke deres tilmelding og har sendt mails imod dem huggende mine SKATTEpenge!! nu er autosvar imidlertidigt;

  Tak for din henvendelse. Denne e-mailadresse er ophørt. Kontakt i stedet DR på dr.dk/kontakt.

  Venlig hilsen DR

  jeg har dog sendt samme mail på deres autoformular kontakt – ved ikke om jeg får samme respons…

  Yderligere er mit spørgsmål, hvad gør man hvis de ignorere ens klage !? hvad kan man stille op

 289. Jeg har oplevet at yousee videregiver min info til DR.
  Hvilke internetudbydere kan man melde sig til ved som ikke “sladrer” til DR?

 290. Jeg har prøvet at få DR til at droppe en tvunget tilmelding men de nægter at droppe den og vil nu sende regningen videre til skat.
  Jeg har bedt om aktindsigt men har ikke modtaget noget de ignorerer bare forespørgslen.
  Hvad gør jeg?
  Skal jeg rive dem i retten Eller er der en anden vej?

 291. Hej er det stadigvæk nogen der er aktive på denne side ??

 292. Vi havde fået en opkrævning fra licens og fulgte derfor jeres guide til at afmelde sig, og det lykkedes fint, men nu får vi regninger med rykkergebyrer på 100 kr. per rykker. Det føles lidt forkert at skulle betale rykker gebyr af en regning man ikke skal betale, så nu er vores spørgsmål, skal vi skrive til dem igen og sige at vi ikke gider at betale for rykker gebyret eller hvad skal vi gøre?

 293. Hey.

  Jeg er for 14 dage siden blevet tilmeldt licens og har betalt regningen og sidenhen meldt mig af igen og har nu fået endnu en girokort…… Skal den ikke bare ud med god samvittighed selv om der står at forfalds datoen er til den 1-7-2016 ?

  Martin

 294. Hjælp jeg kan ikke komme ud af min aftale alle links jeg går ind på virker ikke og da jeg ringede for at blive afmeldt begynder de bare med at det er noget man skal gøre over nettet
  Hjælp ved ikke hvad jeg nu skal gøre

 295. kan man hvis man bor sammen med sin ven ikke bare lade som om man er kærester for at slippe for halvdelen af tv licens?

 296. Jeg havde for en lille måneds tid siden besøg af licens manden. Jeg stod med min smartphone i hånden, og kunne derfor dårligt komme uden om.
  Han tilmeldte mig. ?
  Jeg har siden været inde og ændre så betaling kører over betalingsservice, af frygt for at der lige pludselig kommer en kæmpe bøde, hvis jeg skulle glemme en betaling.

  Jeg vil egentlig ikke betale licens, af præcis de årsag som i har til grund for denne side. Det er forkert og uretfærdigt.

  Men kan jeg godt bare gå ind og afmelde mig igen, uden det kommer til at have nogen betydning?

  • Du kan sagtens afmelde dig igen, de vil nok opkræve penge én gang, men så vil du i det mindste være afmeldt i fremtiden.

 297. Jeg har lige haft licens manden på besøg og han sagde DR kunne hive mig i retten, hvis jeg løj om min licens-pligt. Er det noget nyt eller er det bare deres nye bluff?

 298. Mange har internetadgang via arbejdet eller hos naboen eller vennerne – så der er intet udiøst ved at afmelde over nettet.

  Mathilde vedr. du havde en telefon i hånden. Kunne licensmanden se om det var din eller om det blot var en telefon du havde lånt fra en af dine gæster der var på besøg?

  Morten Licensmanden har ret i de kan hive dig i retten… Hvad vil de vinde – og hvad ville de hive dig i retten for?
  Jeg har endnu IKKE hørt om et eneste scenarie hvor DR har prøvet hive en person i retten, det lyder ikke plausibelt at den ville komme så langt. Dertil må du altid gøre brug af retten til ikke at inkriminere sig selv, hvorfor bevisbyrden i givet fald vil være EKSTREM svær for DR. Fordi det er jo dig som skal EJE telefonen, tv’et computeren etc. Og det er selvfølgelig en du kender der er ejeren af disse som netop betaler licens. Du har internetforbindelse og tv-pakke. Dette skyldes at du gerne vil give dine gæster muligheden for at kunne gøre brug af deres telefon, tv, computer mv. når de er på besøg. De må selvfølgelig kun gøre brug af “deres” udstyr hvis de er licensbetalere.

  Anyway det korte af det lange er at det ville være op ad bakke for DR at skulle gennemføre sådanne tiltag dertil en omtale der hurtigt ville skabe ramaskrig blandt befolkningen og derfor nok også på politisk niveau som kunne påvirke fortsættelsen af licenspligt.

  Der har til dato endnu ikke været et eneste retsligt tilfælde. Så du kan roligt slappe af, og begynder de at true for meget, kan du altid sige du lige har fået noget udstyr og derfor påbegynder licensen.

 299. Jeg afmeldte mig licens helt tilbage i 2014, men fik alligevel besøg af licensinsprktøren.
  Kom desværre til at fortælle, jeg havde en PC fra min arbejdsgiver, for kun at kunne tjekke emails.

  Alligevel blev jeg tilmeldt og fortalte derfor, at jeg havde afleveret PC´en tilbage, da jeg ikke ville betale for noget, jeg ikke havde adgang til, og fik følgende svar:

  “Tak for din henvendelse om afmelding af licens.

  Du er blevet tilmeldt medielicens, fordi du den 30. august 2016 har oplyst til vores medarbejder, at der er et licenspligtigt apparat på din adresse.

  Du har efterfølgende sendt os en afmelding, men før vi kan annullere din tilmelding, skal du sende en erklæring på, at du ikke længere er licenspligtig.

  Der er derfor et brev på vej til dig med posten, som du skal underskrive og returnere.”

  Kan de virkelig tillade sig det, når alle andre bare kan framelde sig uden at underskrive noget som helst?

  Jeg ser aldrig TV, og har derfor frabedt mig TV signal fra min udbyder, men har stadig internetadgang med wi-fi, så gæster kan benytte deres bærbare.

 300. ” Når uret bliver til ret, er modstand en pligt”
  Folket, vi bliver sgu nød til at gøre noget ved det her license lort, fucking snyltere der kommer og stjæler ens penge på lovligvis, og det her tarvelig repræsentative pis system vi har her i DK gør ikke en flying fuck about it!
  DEL på facebook Instagram, alle fucking medier i kan finde bare del for guds skyld, så vi kan komme ind i 2016 hvor folk opretter en account får at se en kanal og ikke den anden vej rundt, FUCK DR SUCK MY DICK!

 301. Hej,

  Jeg fik fornylig en skrivelse fra DR1, om at de havde været forbi mit hus og kunnet se et TV gennem vinduet ud mod vejen. Derefter har jeg fulgt dine anvisninger om at skrive ind til DR1 om at jeg ikke er licenspligtig og at de imod min vilje og i strid med loven nu har tilmeldt mig medielicensen.
  Jeg har så fået denne mail tilbage og ved nu ikke, hvad jeg skal gøre.
  Er der nogen, der har prøvet det samme eller som kan hjælpe mig her?

  Kære xxx

  Vi har den 13. september 2016 modtaget din mail, hvor du skriver, at du fejlagtigt er blevet tilmeldt medielicens.

  Din Licenssag
  Du beder om aktindsigt i din licenssag. I den forbindelse kan jeg oplyse, at en af vores licensinspektører besøgte din adresse den 10. september 2016, fordi der ikke blev betalt licens på din adresse.

  Du blev tilmeldt licens, fordi licensinspektøren observerede et tv på din adresse, og så er du licenspligtig.
  Licensinspektøren noterede følgende ved tilmeldingen:

  Formodningsregel; TV; 10-09-2016 17:15; Et TV kunne ses bag vindue i gavl ud til gaden; Vindue; Hjemme: Nej.

  Du oplyser nu, at du ikke har nogen licenspligtige apparater. Før vi kan afmelde din licens, skal vi bede dig om at underskrive og returnere erklæring nederst i denne mail inden 14 dage fra dags dato.

  Vores tilmeldingsprocedure
  Det er lovpligtigt at betale licens, hvis man har licenspligtige apparater. Derfor tager vi løbende kontakt til personer på adresser, hvor ingen er tilmeldt licens, for at høre om de skal tilmeldes.

  Ifølge lovgivningen om licens må licensinspektøren, gå frem til din indgangsdør – han må ikke træde inden for din dørtærskel, men han må gerne gå på vejen/stien og gå ind på andre fællesarealer, fx i en opgang. Han må gerne tilmelde beboeren på adressen, hvis han kan se et licenspligtigt apparat gennem indgangsdøren eller et vindue. Det gælder, uanset om der er nogen hjemme eller ej.

  I Danmark er alle forpligtiget til at betale licens, hvis de har licenspligtige apparater. Man skal betale medielicens, hvis man har tv, computer, tablet, smartphone eller andre enheder med internetadgang eller tv-tuner.

  Licensen er ikke en brugerbetaling, men en afgift man skal betale for at være i besiddelse af et licenspligtigt apparat. Det betyder, at man skal betale licens for sine apparater, uanset om man bruger DR eller ej.

  Klagevejledning
  Det er jf. § 27 i Bekendtgørelse om medielicens, udstedt af Kulturministiet den 27. december 2014, ikke muligt at klage over DR’s afgørelser om medielicens til anden administrativ myndighed. Hvis du fortsat er uenig i afgørelsen, henviser vi dig til at få efterprøvet lovligheden af DR’s afgørelse ved de danske domstole.

  Erklæring – ingen licenspligtige apparater
  Du kan udskrive og sende den udfyldte erklæring retur, enten vedhæftet som svar på denne mail eller med posten til:

  DR Licens
  DR Byen
  Emil Holms Kanal 20
  0999 København C.

  Erklæringen skal være os i hænde senest 14 dage efter datoen, hvor du har modtaget denne mail.

  Navn: xxx
  Licensnr.: xxxx

  Jeg bekræfter, at jeg ikke har nogen af følgende apparater:

  • Tv
  • Computer med internetforbindelse
  • Smartphone med internetforbindelse
  • Tablet og andre enheder med internetforbindelse.

  _______ ___________________________________
  Dato Underskrift

  Venlig hilsen

  Jannie Dakhlala
  DR Licens

  • Hej Lisbet. Hvad Mail adresse sendte du den til? For jeg prøver og sende den samme mail.

 302. Jeg er ikke meldt til Licens, har ikke haft besøg af licensmanden og tvivler stærkt på han har kunne kigge ind grundet gardiner. Men uanset har jeg ikke fået besked på han har kigget ind. Jeg modtager dog hver mrd regninger og rykkerer fra Licens, hvor beløbet jo løber op.

  Kan jeg godt bare ignorer de her regninger/rykkerer jeg modtager, også selvom beløbet på dem er ved at løbe op? 🙂

 303. Jeg har et spørgsmål –
  Jeg blev ringet op og fik sagt, at jeg havde en iPhone og fik et par uger efter en faktura, jeg skulle betale.
  Dagen efter, gik jeg ind på DR’s hjemmeside og afmeldte mig licens og sagde, at jeg ikke længere havde nogle elektroniske apparater med adgang til internet.
  Nu er jeg dog i tvivl om, hvorvidt jeg stadig skal betale denne faktura eller om jeg godt bare kan smide den ud? Og hvis jeg nu betaler den, bliver de så ved med at sende mig flere, når jeg har afmeldt mig licens? :/

  • Hej.
   Jeg fik også et brev i sommers om, at jeg skulle betale licens. Jeg gjorde det samme som dig og afmeldte mig licens. Jeg har ikke hørt fra dem siden.

 304. Tak for alle gode råd og vejledning….
  Jeg har dog fulgt alt og skrevet ikke mindre end 3 breve til DR med den ordlyd foreslået – de har dog 1) ikke overholdt forvaltningslovens tidsfrist 2) ikke givet mig nogen for for “akt-indsigt” and end at de skrev tilbage at en licens-inspektør havde været og snakke med mig (hvilket er direkte løgn!?!) og 3) de bliver ved med at sende regninger med renter og rykkergebyrer på trods af mine 3 breve samt 2 telefonsamtaler hvor jeg oplyste at jeg IKKE er licenspligtigt samt at jeg ALDRIG har tilmeldt mig.
  Hvad skal jeg gøre nu ? – gode råd – eller er der en advokat/Jurist som har lyst til at “gøre noget ved det” for mig ? 🙂

 305. ser kun et problem med at smide regningen ud da SKAT nu automatisk trækker pengene fra dig har betalt over 5000kr til license selv om jeg var hjemløs de blev bare trukke af skat

 306. Hej,
  Jeg fik en opringning fra DR Licens, hvor de spurgte om de klassiske spørgsmål, hvor de eneste jeg kommer til at sige “ja” til, er når han spørger om vi har internet. Der svarer jeg, at vi kan fange universitetets internet. Det det eneste, som jeg husker jeg siger ja til. Hvorefter han siger fint, så vil jeg ikke forstyrre mere. Jeg troede jeg var sluppet, men de har så udfra samtalen noteret, at jeg har et licenspligtigt apparat.
  Det har så resulteret i et brev om opkrævning, som er kommet ind af døren nu her idag.

  Skriver jeg så (som foreslået) den mail til direktion og beder om aktieindsigt, fraskrivelse mm.? Jeg har selvfølgelig ikke betalt regningen.

  Vh

 307. E-email adressen til DR der er opgivet i artiklen er forældet. Nogen der ved hvilken adresse man bør skrive til nu?

   • DR’s selvbetjening KRÆVER at du oplyser dit CPR-nr. og at du har en e-mail som de kan sende deres svar til.

    Det syntes jeg er rimeligt groft: Ikke alle har en e-mail (eller ønsker ikke at oplyse om det) og jeg kan ikke se hvad mit CPR-nr. har med DR at gøre?

    Jeg har selv netop idag benyttet DR’s selvbetjening og sendt dem den indsigelse du har formuleret øverst på siden (efter først at have prøvet den ‘gamle’ e-mail). Jeg har dog skrevet i formularen, at jeg ønsker at modtage svar per brevpost (snail mail).

 308. Hvad så med bil, der sidder jo ofte en radio i, og alle kan vist få at vide hvem en bil tilhøre.

 309. Hey guys

  I’ve gotten a letter from DR asking me to pay for my license (as ive been paying for the past 2 years every half a year). I did not pay it on time and it is written that it will be collected by SKAT. Is that true? What can happen if I did not pay in time?

 310. Hej..
  Nogen der har oplevet følgende…
  Jeg er blevet tilmeldt licens, efter at en af DR’s medarbejdere ringede til mig, og selvom jeg fortalte at jeg ikke var licenspligtig. Jeg har prøvet at skrive til DR (samme ordlyd herover), for at få dem til at slette tilmeldingen, men de fastholder, da de siger at jeg ved samtalen har oplyst at jeg har en firmabetalt telefon med internetadgang (hvilket jeg ikke har sagt).
  Hvad gør man så? Smider man bare girokortet ud, selvom de sikkert vil begynde at fremsende rykkere m.m
  Mvh Stine

  • Hej Stine,

   Du beder om agt indsigt i sagen, og beder om bevis for at du har oplyst at du har en firmabetalt telefon med internet, da DR ikke må optage samtaler, så har de ingen bevis for at du har sagt det, og så kan de ikke fastholde at du skal betale licens.

 311. hej. hvad hvis den boligforening man bor i har indgået aftale med fibia om internet til alle lejemål? så vil de jo mene at man skal betale licens.

 312. Jeg har modtaget et brev fra DR, hvor de beder mig tilmelde mig licens.. Hvis jeg ikke gør dette vil de kontakte mig igen fremover..

  Jeg har smidt brevet ud..

  Hvad kan jeg ellers gøre?

  • Du behøver ikke gøre noget. Hvis de ringer til dig kan du evt. lade være med at tage telefonen (de plejer at ringe fra numre der starter med 3520), men du kan også bare snakke med dem og svare nej til, at du har licenspligtige apparater og internet.

   Hvis du får et nyt brev, så forsplild endelig ikke chancen for at komme af med nogle brugte batterier, som du kan sende retur i deres svarkuvert. 😉

   • Ha ha, den med batterierne har jeg aldrig prøvet 🙂

    Selv har jeg en gammel Nokia telefon, der ikke kan gå på nettet, når de ringer og spørg om jeg ikke er licens pligtigt

 313. Hej.
  Jeg står i den situation hvor jeg blev ringet op for et par måneder siden, jeg havde ikke tid til at tale med manden, så han sagde han ville sende mig materiale om licens. En uges tid efter kommer en regning ind af døren, den smider jeg ud. Nu har jeg så modtaget en rykker + regning frem til marts 2017. Jeg har lige haft ringet til dem, og været uforstående overfor regningen og rykkeren da jeg aldrig har oplyst jeg var licenspligtig, dog får jeg sagt i dumhed jeg ejer et tv der ikke er sat til (hvilket det faktisk ikke er) og derfor får jeg at vide jeg er berettiget til regningen, frem til jeg skaffer mig af med alle mine licenspligtige apparater. Jeg har nu været inde at afmelde min licens, dags dato, men hvad skal jeg gøre med regningen og rykkeren der er frem til marts måned, den skal være betalt inden 3 dage ellers kommer der en ny rykker?

  Med venlig hilsen
  En meget forvirret borger.

 314. Jeg har hemmeligt nr – hvordan kunne DR ringe mig op?

  Har de lov til at få nummeret udleveret andet steds fra?

  • Jeg mener der findes både hemmelige og beskyttet tlf.nr. Hemmelige nr. betyder blot at andre ikke kan se nr. Hvor imod beskyttet nr. netop er beskyttet så andre ikke kan få fat i nr.

 315. Jeg forstår det ikke. Der står at man er forpligtet til at betale licens hvis man ejer et apparat. Eller hvis man låner eller lejer et. Betyder det så at jeg også skal betale licens hvis jeg låner bibliotekets computer på biblioteket. Det er lidt svært at skrive en mail om at man vil fratages hvis man skal betale det på trods af lån ??

 316. En licens mand ringede på min dør tlf og begyndte at forklare hvem han var og hvad er skulle til for at være licens pligtig, da han således nævner at det gælder diverse apparater siger jeg kun okay og slutter samtalen. Altså aldrig sagt ja til at have disse licens pligtige apparater. Alligevel har jeg nu modtaget et en regning som siger “du er blevet tilmeld medielicens efter et besøg af en af vores licensinspektører” – tænker bare hvilket besøg, igennem en dør tlf ? WTF.

  Nå spørgsmålet er således skal jeg bare gøre som guiden ovenover siger, da de har ingen ret til at kalde det et besøg og har på ingen måde bekræftet at jeg har de licens pligtige apparater ?

 317. Hej, jeg har et sprøgsmål, hvordan kan jeg komme udenom licensen hvis jeg har kommet til at sige jeg har en mobil med internet på. Der blev ringet fra DR og de præsenterede ikke sig selv i starten så jeg troede det var et mobil selskab. damen sluttede med at sige der ville komme et brev med en regning til licens.
  Hvordan kommer jeg udenom nu? 🙁

  • Jeg oplevede præcis det samme og kom også til at sige at jeg havde internet på telefonen og at det var fra mobilselskabet 3..
   Hun spurgte ikke om det var en fejl at jeg ikk var tilmeldt licens men gik nok bare ud fra at jeg var licenspligtig og sagde venligt at jeg ville blive tilmeldt og et girokort ville blive sendt afsted.. var lidt paf og prøvede at få sluttet samtalen hurtigt. Hvad gør man nu?? Kan jeg afmelde mig den med det samme, eller vente til girokortet er ankommet? Jeg har en gammel tastatur telefon som backup, jeg kan vel argumenterer for at jeg ikke kan tilgå internet gennem den telefon?

 318. Jeg har for nylig haft besøg af licens – tv kan ses ude fra vejen (der er dog tale om en privat vej med grundejerforening – hvordan er man stillet her?) skal man blot æde det og lade sig tilmelde, eller hvad er der af muligheder? Hvad med konsekvens ?

 319. Hej.

  Min mand blev ringet op af en fra DR licens. Han er fra USA og kender ikke til det licens shit. Han kom til at svare ja, til at han har en telefon med internet i. Nu har vi fået et girokort. Jeg vil absolut ikke betale for det pis. Er det nok at afmelde det på deres hjemmeside? eller skal man gøre mere? Nogen skriver om, at man skal sende DR en mail??? HJÆÆÆÆÆÆLP

 320. Jeg har et problem. De har tilmeldt mig efter opringning. Jeg sagde, at jeg havde iphone, og at jeg ikke ville betale licens. Det sagde hun at jeg skulle, men sagde så, at jeg ville afmelde mit internet.
  Nu har jeg skrevet og bedt om aktindsigt. Og de har noteret det jeg lige skrev her. Så de har gjort noget imod persondataloven §6, da de ikke oplyste om at samtalen ville blive optaget?
  Hvad kan jeg gøre videre herfra for ikke at betale? Udover at afmelde mit internet på mobil?

 321. Spørgsmål: Min kæreste og jeg fik besøg af licensmanden, for et par uger siden. En anden i opgangen beboer lukkede ham ind, og han bankede derfor direkte på døren indtil vores lejlighed. Når man åbner døren, kigger man lige ind i stuen, og han kunne derfor se vores TV, som kørte i baggrunden. Han tilmelder os derfor licens, og vi har nu fået en regning ind af døren for det næste halve år. Vi er begge to i mod licens, men vi er usikre på, nu da licensmanden har set tv’et, om vi kan komme uden om?
  Hvad sker der hvis vi melder os fra og ikke betaler regningen?

 322. Hey everybody.

  My case was hard. dr wanted to steal my money through my bank by
  creating betalingsservice without my permission, then they wanted to
  do it through skat. The letter to dr didn’t work, then the Aktindsigt
  letter didn’t work. My complaints to skat, skat Inddrivelse, and skat
  Ankestyrelsen didn’t work. So finally I’ve decided to go to court. One
  can request it by writing to restanceinddrivelsesmyndigheden, which is
  skat Inddrivelse. Several days after writing I got letters from dr and
  skat that my debt was cancelled. Here is the letter that did it:

  Til
  SKAT Inddrivelse
  Postboks 49
  4930 Maribo

  Ifølge lov om inddrivelse af gæld til det offentlige § 18, begærer jeg
  at restanceinddrivelsesmyndigheden indbringer indsigelsen for
  fogedretten. Bemærk at loven giver ikke noget mulighed for afvisning
  af min begæring.

  BEGRUNDELSE

  LBK nr 29 af 12/01/2015 Gældende

  § 18. Fogedretten træffer efter begæring afgørelse om indsigelser
  vedrørende kontrolafgifter for overtrædelse af bestemmelserne i
  færdselsloven, lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jernbaneloven og
  lov om trafikselskaber, som skyldneren fremsætter over for
  restanceinddrivelsesmyndigheden om dels kravets berettigelse, dels
  berettigelsen af en afgørelse om lønindeholdelse og om en gennemført
  modregning. Begæringen fremsættes over for
  restanceinddrivelsesmyndigheden, som indbringer indsigelsen for
  fogedretten. Afgørelse træffes efter reglerne i retsplejelovens §§
  499-503.

  UNDERSKRIFT

  • On what grounds did they charge Licens? Was it after a control visit at your home?

 323. Hej må de kryds tjek, om man fek har adgang Yousee..?

  Og hvad med når de ringer til 1, så ved dr at man har mobiltelefon
  så jo bekendt kan gå på nettet..?

 324. Jeg flyttede ind hos min søster sidste år og hun havde fjernsyn men havde ingen kanaler hun har aldrig nogensinde fået brev fra licens lige indtil jeg flyttede ind så fik jeg et brev fra licens om at jeg skulle betale det var så hende der åbnede brevet og læste det, og så ringede hun til dem og sagde at hun ikke havde et fjernsyn eller noget og at det var mig som fik bred lige efter jeg er flyttet ind. så valgte hun at betale dem fordi de sagde at det skulle hun oprevet var jo i mit navn så hun betalte dem da jeg følte at jeg intet havde med dem at gøre og var på ingen måde tilmeldt eller havde talt med nogen fra det e så valgte hun at betale dem fordi de sagde at det skulle hun oprevet var jo i mit navn så hun betalte dem da jeg på ingen måde selv var tilmeldt eller noget. Jeg flytter så her den 1. januar og så har jeg lige fået en rykker brev om at jeg skal betale licens fra december måned af og seks måneder frem men jeg har på ingen måde et fjernsyn eller nogen elektronisk apparat eller en smartphone da min lejlighed er under renovering . de siger så at det er min søster har åbnet og betalt min regning så har hun ligesom bekræftet at jeg har disse ting og det så juridisk set grunden til jeg så skal betale . Jeg fortæller så at jeg er flyttet og jeg er på ingen måde har betalt og at det er min søster og jeg er flyttet og det giver ikke nogen mening jeg skal betale så meget . Den første jeg ringer til noter at jeg har sagt at jeg bruger en smartphone og har internet og det har jeg på ingen måde sagt jeg ringer så igen til den anden hvor der bliver lagt på med det samme fordi jeg bliver sur over at der bliver lagt ord i munden på mig . jeg ringer så tredje gang og får en meget sød medarbejder i røret hvor han fortæller at han sletter gebyret og sletter denne regning men at jeg skal betale fra den 1. januar til dagsdato som er den 15. februar 2017 og det bliver omkring 300 kr. men igen føler jeg stadig ikke at jeg skal betale da jeg ikke bruger nogle af de apparater . Hvad skal jeg gøre i denne her situation? Min søster har jo allerede åbnet mine breve og betalt licensen fordi hun blev bedt om det selvom det var på mit navn og jeg intet anede og har aldrig nogensinde fået licensbrev indtil er flyttet ind hos min søster og nu er jeg så flyttet for mig selv. Skal jeg bare betale de 300 kr. eller skal jeg stadig sige at jeg ikke vil betale det er på ingen måde bruger disse licenspligtigapparater?
  Hilsen Andreea

 325. Hej
  jeg har før afmeldt uden problem, denne gang mødte de op en aften hvor jeg fik besked om at jeg vil modtage brev fra dem snarest. Jeg skrev så en mail til dem, lignende det som du anbefaler længere oppe. Situationen er nu at de påstår jeg har sagt jeg har Tv (hvilket er løgn) og at jeg bare skal betale. Hvad gør jeg nu.

  Med venlig hilsen

  Anders

  • Hvilken mail skrev du til? Har du fået noget ud af det, eller sidder du fast? Jeg sidder selv i samme situation.

 326. Hej.
  Først, kanon hjemmeside, med god information.
  Jeg er i dag blevet ringet op af licens – gjorde som jeg plejer: fortæller dem at jeg ingen licenspligtige apparater har.
  Da han spurgte til min telefon, sagde jeg at det var en arbejdstelefon. Nu vil hr. Licens sende en tro og love erklæring han vil have at min arbejdsgiver underskriver. Hvordan forholder jeg mig?

 327. Jeg kom til at åbne døren for en licensinspektør af dumhed, jeg var totalt forvildet men han kom ikke på noget tidspunkt ind i min lejlighed. Så får jeg et girokort hvor der står jeg er blevet tilmeldt uden jeg selv har gjort noget eller givet manden tilladelse!

  Skal jeg skrive en mail til dem eller smide girokortet ud? (det er ikke en blanket)

 328. Mens jeg ikke var hjemme, lukkede min kæreste licensmanden ind og indrømmede at vi havde internet. De har nu sendt os et girokort til betaling af licens. Ignorerer jeg girokortet eller skal vi nu framelde os først?

 329. Jeg blev for nogle måneder siden ringet op, og som den vatpik, jeg er, indrømmede jeg, at jeg var licenspligtig og blev tilmeldt medielicens. Jeg har imidlertid ikke betalt de regninger, jeg har modtaget med posten, og nu har jeg modtaget et girokort, hvor der står de regninger, jeg ikke har betalt. Jeg har efterfølgende været inde og afmelde mig medielicens, og desuden har jeg flyttet adresse. Hvad vil der ske, hvis jeg lader være med at betale de regninger, jeg skal betale?

 330. Hej! Kan man forhindre DR i at ringe en op? Efter at de har ringet til mig og jeg har fortalt jeg ikke er livenspligtig har de sendt er brev hvor der står at de løbende vil ringe mig op for at følge op på om jeg stadig ikke er licenspligtig. Kan man sende en besked retur til dem om at jeg ikke giver min tilladelse eller noget? Det er super træls ellers

  • der er masser af apps der blokerer for div. numre.

   Jeg bruger “truecaller” der fortæller den at det er licens der ringer, så lader man jo bare være med at tage den 🙂

 331. Lad mig lige hører jeres ekspertise på den her situation:

  Dr duden (frederik, håber du får influence seriøst), ringer mig op (ja ved godt jeg skulle havde lagt på, men har svært ved sådan noget fordi det uhøffeligt) :

  Dr: har du tv eller internet?
  mig: Nej intet tv, og der er jo internet på alle mobiler (selv uden 4g kan man jo ikke komme uden om det):
  Dr: så skal du betale licence som alle de breve du har fået
  Mig: har ikke fået noget, men i sender bare what ever:

  Spørgsmål:
  1. Kan de kræve forsinket gebyr så jeg skal betale for flere perioder (der stod i teksten, potentielt men ikke i realiteten?)
  2. Bør jeg bare bide i citronen nu hvor jeg sagde ja til mobilen, og betale fra nu af, selvom jeg er ufatteligt meget imod princippet i license.
  3. Kan jeg ignorere det uden konsekvens (som jeg muligvis har gjort de sidste par år, wink*)
  4. Er der noget jeg skal være opmærksom på nu/forberede mig på/forvente?

  Og tak for denne hjemmeside, virkelig genialt arbejde.

 332. Hejsa, jeg er studerende og skal snart flytte ind i en lejlighed og jeg regner på ingen måde med at skulle bruge mit TV til rent faktisk at se TV så derfor vil jeg meget gerne undgå at betale licens, kan se at det sagtens kan lade sig gøre, men jeg vil dog gerne have internet, er det stadig muligt ikke at betale licens men at have internet?

 333. Hej,

  Jeg er Studerende og har betalt licens i over 2 år. Men synes bare det for mange penge, kan man godt komme ud af det når man har betalt eller er det næsten umuligt når man først har betalt en gang ?

  Hilsen Nanna

  • Ja det spørgsmål kunne jeg også godt tænke mig besvaret.

 334. Hej, Dr påstår at de har været hjemme hos mig hvor jeg oplyste at jeg havde tv.
  Det er decideret løgn! Der har været en udenfor i opgangen, hvor jeg oplyste at jeg ikke havde noget, og at han gerne måtte gå igen da jeg havde travlt. Jeg har slet ikke vidst at de havde tilmeldt mig, og nu er det røget til indrivelse hos SKAT. Jeg har sendt dem mails og skrevet at der aldrig har været en inspektør hos mig, men de nægter at give sig, selvom det de siger aldrig er sket. Hvad gør jeg?

 335. Hej,
  Jeg har netop modtaget brev fra DR med faktura på opkrævning af licens for mart/april måned.
  De har tilmeldt mig efter “et besøg af en af DR’s licensinspektører.”
  Jeg har ikke haft nogen samtale med manden der ringede på døren, men kort og venligt oplyst ham om, at han kan skrive et brev med en anmodning, såfremt han ønsker at tale med mig. Jeg sagde pænt farvel og lukkede døren. That’s it.

  Jeg har sendt DR en mail via deres selvbetjening (https://www.dr.dk/om-dr/licens/selvbetjening/kontakt-dr-licens), med ordlyden øverst på denne side. Jeg har imidlertid ikke oplyst hverken CPR-nr. (som jeg ikke kan se hvad DR skal bruge til) og heller ikke en e-mail. Felterne i DR’s formular SKAL dog udfyldes, så mit CPR-nr. blev til “000000-0000” og min e-mail til “no@email.dk”.

  Nu er jeg lidt i tvivl om hvad jeg skal gøre:
  – Smide fakturaen ud, vente på en rykker og tage ‘hele turen’ med inddrivelse gennem SKAT og begære
  at restanceinddrivelsesmyndigheden indbringer indsigelsen for fogedretten (som Guerilla John ovenfor d. 9/2-17)?
  – Afmelde min licens (via DR’s hjemmeside)?

  Hvad gør jeg?

  • Brug deres klage formular, det har jeg lige gjort i det jeg også bare er blevet tilmeldt uden nogen form for kontakt. Det er godt nok grove metoder de bruger, for det er jo påstand mod påstand, dog er det stadig DR som har bevisbyrden, men det pisser mig helt vildt meget af, at man skal bruge tid og kræfter på sådan en gang “bondefangerig” som det er, når man blot tilmelder folk på den måde. Føj for en fremgangs måde…

 336. Hi,

  direktion@dr.dk virker ikke mere. Er der andre email addresse som vil kan send texten:

  Kære DR. Jeg er blevet kontaktet af jer den. XX/XX og jeg forklarede, at jeg ikke var licenspligtigt. Alligevel har I imod min vilje og i strid med loven tilmeldt mig medielicensen.
  Jeg anmoder venligst om, at I frafalder kravet imod mig, og jeg anmoder om aktindsigt i min licenssag, så jeg kan få overblik over grunden til den fejlagtige tilmelding. Husk at overholde tidsfristen for aktindsigt som angivet i forvaltningsloven. Jeg forventer naturligvis, at I får annulleret SKATs inddrivelse af den ulovligt opkrævede licens. Med venlig hilsen…”

 337. Hurtigt spørgsmål: Jeg har lige snakket med en gut fra DR over telefonen, hvor jeg kom til at indrømme, at min telefon havde internetadgang. Jeg sagde dog også, at jeg formentlig ville flytte ind hos min kæreste inden for de næste par uger (en stor, fed løgn) for på den måde at udsætte det. Han sagde, han ville ringe tilbage om to uger.

  Jeg tænker, at jeg, når de ringer, blot tager telefonen og siger, at jeg solgte min telefon og købte en ny – en ældgammel Nokia – et par dage efter, jeg blev ringet op første gang.

  Er der nogen, der kan bekræfte, at det er vejen frem? Alternativt kunne jeg lade være med at tage telefonen, men jeg forestiller mig, at jeg hænger på den, nu hvor jeg har kvajet mig med min indrømmelse.

 338. Er lige blevet ringet op af DR og desværre kom jeg til at sige, at jeg havde mobil bredbånd, hvorefter hun tilmeldte mig med det samme. Det er jo grove metoder de bruger! Blev så sur at jeg bare smækkede røret på. Troede man skulle have en smartphone og gerne måtte have mobil bredbånd hvis man ikke har en smartphone.

  Hvad gør jeg så nu?

  • Jeg har selv lige skrevet til dem via den adr og fik et autosvar med henvisningen til dr.dk/kontakt., dog virker denne heller ikke!! Jeg har blot udfyldt en henvendelse via deres klage formular, så nu må jeg ser hvad det bringer af svar.

 339. Hej,
  Jeg har netop haft åbnet døren for licensmanden da jeg troede det var kæresten der kom hjem
  og han så desværre at jeg havde en smart-phone stikkende ud af lommen. Prøvede så at prakke
  ham på at det var min kærestes, men han faldt sjovt nok ikke for den.
  Jeg har i snart et helt år nægtet at betale licens og har heller ikke haft brugt deres “service”
  så jeg vil helst undgå at betale.

  Kan i hjælpe mig ift. hvad jeg så gør nu?
  Venter jeg bare på et girokort og afmelder mig eller kan jeg aktivt klage ind og stoppe tilmeldings processen?

 340. Jeg er Karin Paul. Jeg har et lån på $ 100000 fra en långiver. Jeg lovede at hjælpe ham med at reklamere for hans ydelser til alle, der har brug for lån. Kontakt venligst ham, hvis du endda har brug for et lån. Collins James Financial Company. Kontakt email-adresse: collinsjames420@hotmail.com

 341. Hvis du støtter muslimske traditioner som bl.a EID fester i Koncerthuset, så skal du bare betale licens

 342. Jeg har netop skrevet til DR. Det er korrekt at den angivne e-mail adresse ikke længere virker, nu kan man kun kontakte dem via. deres kontaktformular. Det er også smart – så kan man nemlig ikke bevise, at man har skrevet til dem! De påstår godt nok at der vil komme en bekræftelses-mail, men den udebliver altså.

 343. Hvad sker der, hvis jeg bare stopper med at betale?
  Hvis jeg afmelder det via deres hjemmeside, så kræver det bl. a. NemId.
  Det virker underligt, at jeg skal afmelde licens via en computer, som jeg jo “ikke ejer” 🙂

 344. HJÆLP
  Er blevet tilmeldt licens efter de ringede søndag aften. Jeg informerede tydeligt at jeg ikke var licens pligtig og er nu blevet tilmeldt licens og har fået en faktura. Har skrevet en mail ud fra skabelonen omkring frameldelse af licens, men den mail jeg skal sende til direktion@dr.dk eksistere ikke og kan ikke finde ud af hvor jeg så nu skal sende min mail til.

 345. Jeg talte med en medarbejder fra Licens i telefonen for en måneds tid siden, hvor hun tog mig med bukserne nede. Så hun tilmeldte mig DR Licens. Fint nok, men jeg har aldrig modtaget nogen faktura? Hvor kan man se om man rent faktisk er tilmeldt, og hvilken dato de kan opkræve penge fra?
  Jeg har kun modtaget det der standard brev, hvor jeg kan tilmelde mig licens, hvilket jeg synes ville være åndsvagt, når hun allerede har tilmeldt mig.

 346. Hej! Lige et lidt tricky spørgsmål:

  Efter 2 iturevne licensbreve har DR ringet mig op, hvorpå jeg har forklaret, at jeg ingen licenspligtige apparater ejer. Det er alligevel endt ud i et girokort, som der kommer rykker på hvis det ikke betales. Et telefonopkald fra min side af har nu resulteret i, at de vil sende mig en “tro og love erklæring” som jeg skal underskrive og sende retur til dem.

  Mit spørgsmål er nu, hvad jeg kan gøre? At underskrive noget og få det ind i deres sygstem er vel som at skyde sig selv i foden tænker jeg, især når det er et juridisk dokument. Der må være en anden udvej for at undgå at betale, men hvordan?

 347. Hvem end der er moderator på denne side, så bør I vende kommentarsporet om, så nyeste kommentarer kommer øverst. Bare et godt råd…

 348. Kan man afmelde tv licensen når man er tilsluttet et fællesantenne net hvor man betaler for en tv pakke. ??

 349. Nu tror i vel ikke at DR ikke læser med herinde, og diverse mail man kan sende for at undgå licens osv læser de jo også så de ved udmærket hvad agendaen er når de modtager jeres ynkelige forsøg på at slippe. De fleste af jer har rigeligt råd til at betale licens så betal og luk røven, måske det kunne hjælpe pensionister og andre dårligt stillede så licensen ikke stiger mere og mere. Om man kan lide licens eller ej så det besluttet og alle der betaler sin licens nasser i på som ikke gør.
  Naturligvis skal man ikke betale hvis man ikke er pligtige til det men det vist en meget lille del det handler om.
  Føj

  • årh hold dog kæft bedstefar
   Det må jo være DR’s ansvar at sørge for at deres tjenester ikke er tilgængelige for licensnægtere, istedet for at sige at bare fordi man KAN se deres produkter så GØR man det også.

   Skal man også melde hele danmark for børneporno bare fordi vi har apparater der kan bruges til at finde det? nej vel skat? <3

   Har ingen interesse i at finansiere skod-programmer og genudsendelser af matador, og hvis man vil se nyheder så er der heldigvis mere end et sted at finde dem.
   DR er unødvendig.
   Og det er da knapt "forsøg" på at slippe når det virker

  • Har du bil?? I så fald, så vil du vel også blindt indvilge i at betale en fast, årlig afgift til Storebæltsbroen – uanset om du nogensinde benytter den eller ej. For du jo har muligheden for at benytte den, i og med at du har en bil. Og så kunne det måske også gøre den billigere for os andre at benytte den. Samme tossede logik.

 350. I have noticed you don’t monetize your site, don’t waste your
  traffic, you can earn additional cash every month because
  you’ve got hi quality content. If you want to know how to make extra
  $$$, search for: best adsense alternative Wrastain’s tools

 351. Kære Gruppen,

  Er der noget nyt her? Er der nogen der kan starte kompagne ligesom change.org men en der gælder i DK så folketinget skal tage det til revidering?

 352. Hej Alle. Jeg har brug for hjælp. Licens er virkelig efter mig. De ringede for et par måneder siden og jeg tog den. Jeg sagde at jeg ikke var licens pligtig men de spurgte mig hvis telefon er det jeg snakker med jeg sagde at det var mit arbejds telefon. . Nu kræver de underskrift fra mit arbejdssted som skAl underskrive at jeg har adgang til net via mit arbejde.
  Jeg snakkede med en af dem I går hvor Han siger at jeg skal have den underskrift fra mit arbejde da jeg har oplyst jeg har adgang til net på arbejde. .

  I det brev skal jeg også bekræfte en masse love og regler hvilke jeg ikke har lyst til da de burde of stole på deres bebore når design oplyser at de ikke er licens pligtig. .

  Hilsen Sisi

 353. Hej, jeg er lidt forvirret over alt det her licens, og har ærligt talt været træt af at skulle betale det, når det eneste jeg bruger er min computer. Har intet andet, og så synes jeg ligesom mange andre, at det er en totalt åndssvag regel at man skal betale licens!

  Men mit spørgsmål er så; Jeg har lige modtaget et “brev” i E-boks med at skulle betale medielicens på lidt over 1200 kr, og nu fandt jeg så denne hjemmeside, ved at søge: “hvorfor skal jeg betale licens?”. Hvad gør jeg, hvis jeg nu ikke gider at betale de penge nu? Fristen er i starten af oktober, men vil helst bare undgå at skulle betale og melde mig af. Kan de finde på at sende bøder hvis ikke man betaler? Jeg er lidt langsom til at forstå hvordan det hele forgår med licens og licensmanden.

  Tak for en god service og hjemmeside!

  • Du afmelder dig bare licensen på DR’s hjemmeside. Se hvordan oppe i FAQ’en. Så annullerer DR regningen.

   Og husk, du er IKKE forpligtet på nogen måde til at lukke licensmanden ind, hvis han skulle komme forbi. Og licensmanden har ligeledesINGEN ret til at få at vide, om du er licenspligtig eller ej.

   Og de telefonnumre, DR ringer fra, starter alle med 3520. Disse numre skal du derfor ignorere, så ryger du ikke i “fælden”.

 354. Licens lars har været forbi d.1 sep han påstår at han kan se ipads og tilmelder mig licens. Jeg får en oppkrævning d.10 sep. Hvor jeg afmelder licens og skriver til dr og beder om aktindsigt i sagen som nævnt på siden, og jeg forklarer at jeg aldrig har sagt jeg er licenspligtig som dr løgnagtig skriver til mig. Jeg får så svaret at de ikke ser noget grundlag for at frafalde kravet og at der er en regning på vej til mig på de 10 dage jeg har været licenspligtig. Hvordan forholder jeg mig?
  Kan man ryge i rki eller få rykkergebyr osv hvis jeg nægter at betale?

  • Hvis ikke DR har leveret noget entydigt bevis på at du er licenspligtig, så har de reelt ingen sag mod dig.

   Og licensmandens påstand om ipads er ikke noget bevis i sig selv. I så fald er det DR, der skal bevise at det er dig, der ejer de pågældende ipads, og det ved de godt selv, at de ikke kan.

   Så, afmeld dig licensen og ignorér fremtidige henvendelser fra DR. Også meget gerne de telefoniske; alle DR’s telefonnumre begynder med 3520.

 355. Her er det i skal bruge, det er i hvert fald vedtaget ved lov. og er understøttet af grundloven.

  Bekendtgørelse af lov om mark- og vejfred (Mark- og vejfredsloven)
  Færdsel på fremmed grund

  § 17. Den, som uden ejerens tilladelse eller anden hjemmel færdes på anden mands grund eller som færdes ad en privat vej, hvor det ved færdselstavle eller andet lovligt opslag er tilkendegivet, at færdsel eller færdsel af den pågældende art er forbudt, straffes med bøde.

  Sæt et skilt op ved skel linie på din ejendom og henvis til Mark og vejfredsolvens §17, Så skulle den ged være barberet

 356. Hej jeg har sendt mail med “Jeg er blevet kontaktet af jer den. 13/08 og jeg forklarede, at jeg ikke var licenspligtig. Alligevel har I imod min vilje og i strid med loven tilmeldt mig medielicensen. Jeg anmoder venligst om, at I frafalder kravet imod mig, og jeg anmoder om aktindsigt i min licenssag, så jeg kan få overblik over grunden til den fejlagtige tilmelding”.

  Licens siger så jeg har sagt i en samtale med dem den 12/08 at jeg har mobil med internet og det har jeg ikke.
  hvad gør jeg efter dette ?

  • Jeg har fået svar på min mail.
   Kære xx

   Vi har den xx. september 2017 modtaget din klage over afgørelse om licenspligt.

   Vi optager ikke vores samtaler.

   Vi har nu gennemgået din klage over vores afgørelse af september 2017 og finder ikke, at der er grundlag for at ændre afgørelse, idet der ikke foreligger nye væsentlige oplysninger af betydning for sagens afgørelse.

   Vi fastholder derfor, at du er licenspligtig pr. XX. august 2017 til XX. september 2017 . Der er lagt vægt på de samme forhold som anført i mail til dig af XX. september 2017.

   så de siger de ikke har beviser og bare påstår noget.
   skal man så bare lade vær med at betale ?

   • Udover at DR ikke har efterkommet din aktindsigtsanmodning, og dermed har overtrådt forvaltningsloven, så har de med deres svar til dig også vist, at de reelt ingen sag har mod dig.

    Så du skal bare afmelde dig licensen igen. DR har ingen beviser mod dig, men de har immervæk bevisbyrden.

    Og fremover bør du ignorere (eller bedre endnu, spærre for) ALLE telefonopkald, hvor nummeret starter med 3520, for så er det DR der forsøger sig.

    • Din oplevelse ligner meget min egen og min situation blev løst ved at jeg BÅDE klagede (som dig) og sendte en afmelding og trods de afviste, så må de på et givent tidspunkt alligevel have afmeldt mig, for 7 måneder senere modtager jeg atter igen, breve om tilmelding, disse brev smider jeg blot ud eller sender retur (hahaha)
     Held og lykke…

 357. Hej,

  jeg fik for et par måneder siden et opkald fra Radio Syd(tror jeg vist det var), hvor jeg i en brændert kom til at afsløre, at jeg har en smartphone med net. Det var første gang jeg var stødt på noget fra DR og havde troet de skulle sige, at de var fra DR. Men nu har de så sendt mig girokort og et rykkergebyr, da jeg ikke har været hjemme til at kunne tage mig af det. Spørgsmålet er nu om jeg stadig kan sende en mail(som beskrevet i jeres FAQ ovenover) til DR og sige, at de ulovligt har tilmeldt mig og jeg erklære hermed at jeg ikke har nogle licenspligtige apparater?
  Jeg er 99% sikker på, at samtalen ikke blev optaget, da personen i telefonen ikke sagde noget om det. Jeg tror desværre ikke, at jeg kan finde datoen for, hvornår samtalen fandt sted. Jeg ved ikke om det har en betydning?

  Venlig hilsen desperat studerende

 358. Hejsa!

  Blev ringet op af DR licens, i forbindelse med en flytning.
  Jeg oplyste dem at jeg ingen licensberettigede apparater havde, og at biblioteket var en god ting..

  Men, da jeg samtidig er tilmeldt robinsonlisten, dvs. frabeder mig skriftlige og telefoniske henvendelser, studsede jeg faktiskt over deres henvendelse, og ringede tilbage, for at spørge om DR licenskontoret ikke var forpligtet, i lighed med andre virksomheder, til at undersøge om jeg fremgår af listen, og derved vide at de IKKE måtte kontakte mig.

  Medarbejderen som jeg talte med ved begge lejligheder, var den samme, var kompetent, men måtte være mig svar skyldig.

  Ved I herinde om DR licenskontor er forpligtet til at følge robinsonlisten, vedr. skriftlig OG telefonisk kontakt? Har googlet, læst svar og spørgsmål, herinde, men kan ikke finde oplysninger omkring det?

  • Det er desværre kun telefonsælgere, som Robinsonlisten beskytter imod.

   Men opkaldsspærring/chikanefilter på telefonen beskytter mod ALLE uønskede opkald man helst måtte være fri for. Taler af erfaring 🙂
   Og ALLE DR’s telefonnumre begynder med 3520.

 359. Kan det passe at jeg ikke kan framelde mig licens, når der står min anmodning er sendt afsted, men så bagefter kommer der en side, hvor der står, at det mislykkedes, hvilket vel og mærke sker på alle mine browsere, det virker mærkeligt. Hvad kan jeg gøre?

  • Jeg oplever det samme – i dag, 06-11-2017

   Har du fundet en løsning?

   Vh. Sofie

 360. Her i Socialdemokratiet betaler vi alle licens – alle yder, alle nyder.

  Jacob Bundsgaard

  P.S. Der er jo snart valg – husk det!

  • Troede I hed Socialdemokraterne.

   Men Socialakrobaterne passer nok endnu bedre.

 361. Der blev ringet på min ringeklokke, og dum som jeg er åbner jeg døren uden at spørge hvem det er, det var så licens manden, Jeg bor i en lille etværelses lejlighed og han kunne derfor se min computer og krydsede mig af.
  Jeg bruger ingen af DR’s tjenester er der en måde jeg kan komme ud af det her på?

  VH. Morten

  • Hej Morten, du må gerne eje en computer. Du behøver jo ikke at have internet blot fordi du har computer og derfor bør du blot oplyse at du ikke har internetforbindelse til din pc, men at det er en pc som du bruger på job eller studie!

 362. Kan man på nogen måde undgå at have Licensmanden til at rende og glo ind af ens vinduer?
  Har skriftligt frabedt dem komme på vores grund, det skider de åbenbart på.

  • Lav en civil anholdelse – oplys ham, at du føler dig truet af hans adfærd, og at du ser ham som indbrudstyv. Han er på privat grund og luer ind af vinduet – det er i mine øjnene længe nok. Hvis han ikke vil vente til politiet kommer, må du tilbageholde ham med magt.
   ( kan anbefale politigreb, og placere personen på maven )
   Politiet må overtage sagen fra de ankommer, og licens bumsen har fået en lærestreg!

  • DR skal betale 45.000 kr til dig hvis de træder på din grund og kigger i din vindue. Anmeld ham til politiet for vindueskiggeri, og DR skal betale 45.000 kr til dig.
   Nægter at betale licens. De kan ikke få oplyst af internetudbyder at du har internet ellers ikke af telefonselskabet, og de må ikke undersøge dig ellers ikke komme hjem hos dig og elers ikke spørge dig om noget. Giro korterne er ikke en aftale, den bliver det hvis du begynder at betale dem. Ignorer girokortene. Og følg vejledningen beskrevet øverste, hvis de trænger sig mere til eller true med at melde dig hos skat.
   Husk at de har ingen ret i det de gør og ingen magt men den du giver dem ved at for eksempel fortælle dem at du har tv-pc-smartphone udstyr eller ved at lad dem ind. De ringer? hæng røret på og de kan intet gøre mere. Svarer du, siger at de må aldrig nogensinde ringe til dig igen og så må de det ikke mere.
   Ringer de ved døren? svar ikke, eller åben døren og sig at de skal væk i en fart eller du ringer til politiet for forstyrelse af privatlivs fred.
   De er ingenting, de er bare nogle dørsælgere som er efter din penge, og er ikke en myndighed.
   DR er bare et fjernsyn kanal, og har ingen magt og ingen beføjelse. De er ikke berettiget i at opkræve penge fra dig, og husk at de er allerede blevet betalt via den skat du betaler og de moms du betaler i din internet og telefonregning og når du købt apparaterne, da 70% af DR indtægterne kommer fra staten, dvs. vores altsammen skat.

   Civil ulydighed er vores eneste våben mod den monopol og misbrug. De laver terror mod den danske befolkning og skulle anholdes som terrorister.

 363. Har nogen erfaring med at klage over DR’s afgørelse (ved de danske domstole)? Jeg er simpelthen træt af deres løgnagtig opdigtning af ting.
  De siger de har observeret et TV apparat gennem mit vindue, hvilke er decideret løgn påstand de kommer med, da jeg har ikke ejer eller har ejet et TV i rigtige mange år (og har mine naboer der kan vidne da jeg altid har mine gardiner oppe), desuden ejer jeg ingen license pligtig apparat.
  De vil stadig have jeg betaler for perioden de selv har tilmeldt mig, det er så frækt!!!
  MVH, M.

 364. Hejsa. Jeg vil høre om det er nok blot at afmelde sig licens på DR’s side eller skal man også skrive en mail? 🙂

  • Jeg ville gøre begge dele blot for at dobbelt sikre mig, så har du i hvert faldet gjort dit for et nå igennem til dem.

 365. Kan DR se hvis man installerer DR’s app på et smart tv eller anden enhed ?

  Har DR lov til at tjekke, hvis man køber TV2 Play eller andre TV2 kanaler ?

  • Nej de har ingen muligheder for at tjekke dette og de har ingen lovhjemmel til at få disse oplysninger udleveret fra andre udbydere.

 366. Jeg dummede mig lidt forleden, jeg fik en opringning af licenskontoret og sagde med det samme at jeg ikke er licenspligtig. Da de så spurgte om hvad jeg talte fra, svarede jeg en arbejdstelefon af ren refleks. Nu har de sendt mig en blanket som min arbejdsgiver skal udfylde, men jeg har altså ikke en arbejds telefon, så det vil jeg helst ikke bede min arbejdsplads om… nogle gode råd, eller er det bare at betale 1 retning og så afmelde bagefter?

 367. Kan nogen venligst afklare dette en gang for alle:

  1) Kan man gennem vindueskiggeri tilmelde folk til licens, fordi man konstaterer der er et TV eller andet licenpligtigt apparat i det pågældende rum?

  a) Er svaret anderledes, hvis det er svært eller umuligt at se noget fra et offentligt tilgængeligt sted (fortov, gård, have ved lejlighedsbebyggelser?

  b) Er svaret anderledes hvis det er nemt og muligt at se fra et offentligt tilgængeligt areal?

  c) Hvad hvis der er taget billeder?

  For oven er der nemlig lidt forskellige svar.

  På forhånd tak.

  • Licensbekendtgørelsen – Bekendtgørelse om medielicens – retsinformation.dk

   Kapitel 1

   Medielicensens størrelse m.v.

   § 1. Efter radio- og fjernsynslovens § 69, stk. 1, skal der betales medielicens for apparater, som kan modtage og gengive billedprogrammer eller -tjenester, der er udsendt til almenheden. Medielicens opkræves af DR, DR Licens.

   Stk. 2. Ved apparater, som kan modtage og gengive billedprogrammer eller -tjenester, der er udsendt til almenheden, forstås

   1) tv-modtagere eller andre former for billedfremvisere,

   2) computere, mobiltelefoner, tablets eller andre enheder, der kan modtage og gengive billedprogrammer eller -tjenester, såfremt der via apparatet er internetadgang, eller

   3) computere med modtageenheder, der kan modtage og gengive billedprogrammer og -tjenester via radiobølger (tv-tunere).

   Stk. 6. Dokumentation efter stk. 5 kan bestå i skriftlige erklæringer fra f.eks. indehaveren/brugeren, gavemodtagere eller långivere af et licenspligtigt apparat og skal mindst indeholde oplysning om, at besiddelse af apparatet hos den besøgte husstand er ophørt, eller at apparatet ikke er licenspligtigt, jf. § 1, hvorved forstås en computer uden adgang til internettet eller andet netværk, et apparat med en digital MPEG2 modtager/tuner eller analog modtager/tuner, som ikke er tilsluttet en digital set-top boks, fællesantenneanlæg eller lignende. Dokumentation efter 1. pkt. skal være modtaget hos DR Licens senest 14 dage efter licensinspektørens besøg.

 368. Hej

  Er der nogen der kan svare på om teleselskaberne videregiver information til DR om at man er kunde hos dem. Det er jo en anelse hovsa-agtigt at sige at man ikke har nogen apparater, hvortil de så ville kunne svare: ‘Hvorfor har du så et internetabonnement?. Det har teleselskabet oplyst os’.

 369. Når hundredevis af danskere gør den samme lidt unormale ting, og næste dag får en noget ubehagelig
  oplevelse, så siger statestikken, at der ER en sammenhæng. Dette er dog desvære næppe nok til at rejse en
  anklage der kan holde i retten. Men når nu de fleste er overbeviste, om at det er DR der er skyld i denne
  ubehagelige oplevelse, dagen efter man framelder sin DR Licens, så kunne man måske finde en vej til at løse
  problemet..!
  Her er min oplevelse af hvad der sker, når man opsiger sin DR Licens: Jeg fik den gode ide at opsige de
  ting, som jeg ikke kommer til at bruge i nærmeste fremtid derhjemme, som f.eks Internetforbindelse og DR
  Licens. Jeg havde godt nok hørt rygte om, at DR Licens bruger grove metoder, men det skræmmer altså ikke
  mig. Efter at jeg kom hjem næste dag og så at døren var sparket ind, og lejligheden var rodet noget rundt,
  dog uden at der lige var stjålet noget, så var jeg klar over at det nok var DR Licens der stod bag. Og efter
  lidt googling på nettet var der faktisk nogle, der havde været udsat for præcist det samme, Og masser der
  “bare” havde en samtale med et ret ubehagelig Licens mand. Jeg har politianmeldt sagen, men der var ikke
  lige nogen beviser, og beviser var alt hvad politiet var intereseret i at se på.

  Jeg kan helt følge dem der gerne vil stå klar med tæskehold når DRs kriminelle udsending kommer på besøg,
  men hvad skal der rent fatisk til helt lovligt, for at stoppe DR i det her pjat?
  Måske kunne man lave en fælde med at sætte kameraer op, og optage DRs krimelle udsending, når han rent
  faktisk sparker døren ind. Men selvom om denne kriminelle mand blev fangent, så er det er jo langt fra
  sikkert, at man ville kunne forbinde denne person direkte med DR Licens. Man bliver nærmest nød til at
  overvåge denne kriminelle udsending(efter at man har fundet ham), for at se hvordan han får sine instrukser
  fra DR om hvilken dør han nu skal sparke ind.

  Måske hvis man ligesom crowdsourced en advokat til at tage sagen, kunne der måske ske noget positivt i
  sagen. Jeg er da frisk på at bidrage et par tusind, til hjælp til en advokat…

 370. SIGER NEJ TIL DR MAFIA METODER

  DR skal betale 45.000 kr til dig hvis de træder på din grund og kigger i din vindue.
  Anmeld ham til politiet for vindueskiggeri, og DR skal betale 45.000 kr til dig.

  DR mafia må IKKE kigge i din vindue for at se om du har et tv apparat eller ej.
  Det er imod grundloven paragraf 72 og de må ikke komme hos dig uden at du blive oplyst om det på forhånd og de kan ikke få lov til at komme ind eller kræve at du åbne døren for dem.
  Ikke engang politiet kan det!

  Du er IKKE forpligtet i at oplyse dem om noget som helst! HUSK DET!!

  Hvis via telefon eller fysisk besøg manden truer dig med politi eller andet, spørg direkte “ER DET EN TRUSSEL??!”
  Lav gerne en optagelse af telefonsamtalen og af besøget.
  Vi skal skabe en bevisbyrde mod DR
  NOK ER NOK!!

  Nægter at betale licens.
  De kan ikke få oplyst af internetudbyder at du har internet ellers ikke af telefonselskabet, og de må ikke undersøge dig ellers ikke komme hjem hos dig og ellers ikke spørge dig om noget. hverken telefoniske eller via fysiske besøg på din bopæl.
  Når de ringer spørg: hvor har i mit telefonnummer fra??
  Hvis de kender dit navn spørg “hvor har i fået mit navn at vide fra??”
  Deres svar vil nemlig afsløre at de har brugt ulovlig metoder for at få det, da de må ikke få nogen som helst oplysninger om dig at vide og må ikke undersøge dig på nogen måde.
  Så optag samtalen og anmeld dem hos politiet..

  Giro kortene er ikke en aftale, den bliver det hvis du begynder at betale dem.
  Ignorer girokortene.
  Og følg vejledningen beskrevet øverste, hvis de trænger sig mere til eller true med at melde dig hos skat.

  Husk at de har ingen ret i det de gør og ingen magt men den du giver dem, ved at for eksempel fortælle dem at du har tv-pc-smartphone udstyr, eller ved at lad dem ind.

  De ringer? hæng røret på og de kan intet gøre mere.
  Svarer du, siger at de må aldrig nogensinde ringe til dig igen og så må de det ikke mere.
  Ringer de ved døren? svar ikke, eller åbner døren og sig at de skal væk i en fart eller du ringer til politiet for forstyrrelse af privatlivets fred.

  De er ingenting, de er bare nogle dørsælgere som er efter din penge, og er ikke en myndighed.

  DR er bare et fjernsyn kanal, og har ingen magt og ingen beføjelse.
  De er ikke berettiget i at opkræve penge fra dig, og husk at de er allerede blevet betalt via den skat du betaler og de moms du betaler i din internet og telefonregning og når du købt apparaterne, da 70% af DR indtægterne kommer fra staten, dvs. vores altsammen skat.

  Civil ulydighed er vores eneste våben mod den monopol og misbrug. De laver terror mod den danske befolkning og skulle anholdes som terrorister.

  Du skal ikke være bange og skal ikke føle dig afpresset og truet.
  Husk at det er DR banden som er tyverne og kriminelle, og ikke dig, da deres metoder er ulovlig og i strid med Grundloven, og at de stjæle penge fra alle via den penge de får fra staten hvert år, og som de lever meget højt på!

  Du kan rolig sige nej til at betale licensen og ikke være bekymret.
  Det du gør er ikke ulovlig, men din ret, og DR har ingen magtbeføjelser i at opkræve nogen form for betaling fra dig.

  Næste gang DR mafia mand ringer ved din dør, vis ham fuck finger og sig til ham “Find dig et ordentlig job!!” og slam døren på hans næse.

 371. Tak suzette,
  for dine dejlige ord, men nu vil de have mig til at skrive under på en tro og love erklæring. hvis jeg ikke gøre det skal jeg betale og hvis jeg gøre sliber jeg med at betale.
  Hvad skal jeg gøre?

 372. DR kontaktede mig. Jeg fortalte dem, at jeg intet havde. Alligevel har licensmanden skrevet, at jeg har smartphone med internet, men ikke husker hvilken udbyder jeg har (???).
  De sender mig en regning. Jeg er ikke hjemme i en længere periode og ser brevet sent – forventede jo i øvrigt ikke at få en regning, da jeg fortalte, at jeg ikke var licenspligtig. Jeg kontakter dem, og de afmelder mig igen. Dog skal jeg betale for den periode, hvor jeg ikke kontaktede dem og fortalte, at det var en fejl. Nu klager jeg over det, og de siger til mig, at jeg skal betale for den periode, fordi jeg oplyste, at jeg havde smartphone med net. Har skrevet til dem, at det er løgn – jeg har aldrig sagt, at jeg havde det, så de har meldt mig til mod min vilje og i strid med loven. Håber, at det får dem til at give mig mine 733 kr tilbage

  • Hej Kevin

   Det samme skete for mig, og har haft en længere dialog med dem og det viser sig de er ligeglade med bevisbyrde osv.
   Jeg endte med at skulle betale pengene eller modtage rykker/RKI osv.
   De er desværre blevet hensynsløse og skænker ikke loven en tanke.

   Jeg trøster mig med disse mennesker mister deres job når licens bliver en skat/afskaffet

 373. I have noticed you don’t monetize your website,
  don’t waste your traffic, you can earn additional bucks every month because you’ve
  got high quality content. If you want to know how
  to make extra bucks, search for: Boorfe’s tips best adsense alternative

 374. Hej
  Jeg bor i et midlertidigt hus, skal jeg også betale licens???

 375. Så var vindueskiggeren forbi og tilmeldte os, da han påstod at kunne se et tv fra offentlig vej.
  Det kan man ikke, og det var ikke tændt.

  Formularen via E-boks om “jeg har ikke længere licenspligtige apparater giver fejlmeddelelse.

  • Hej, vindueskiggeren var også forbi os i dag, jeg fortalte ham også at vi intet tv har, men han tilmelder os alligevel.

   Formularen via e-boks virker heller ikke hos mig, mon de snyder så man ikke kan melde sig ud?

 376. Det er, som om emnet er dødt lidt hen, siden 2014… Det er farligt at lade sådan en ting dø ud, før der definitivt er gjort noget ved det! Vi er havnet tilbage i frygt og det vil jeg virkelig ikke se. Ja de er hensynsløse og skruer bissen på, men så må folkestanden fandeme bide igen!
  Jeg synes der skal startes mere brok omkring det her! Tag det i medierne, aviserne, start underskriftindsamlinger, protester, der skal gøres mere ud af det, end bare at diskutere det på nettet, hvor INGEN af de vigtige personer der har magten til at ændre det, kan se det!
  Vi kan alle være store i slaget og ignorere dørmændene og ikke betale, men der vil intet ske, før vi stopper med at være passive!!

  • Jeg er enig med dig, at vi skal starte med at samle underskrifter, protester. Det hjælper ikke at brokke sig.

  • Det var en sag man sagtens kunne samle de nødvendige 50.000 underskrifter for at få taget op i folketinget.

   I dag er det et krav at du kan modtage digital post – altså at du er i besiddelse af en smartphone, iPhone, iPad, Android-tablet eller en computer med kontakt til internettet, for at kunne blive kontaktet af det offentlige. De sender kun fysiske breve, hvis du har “fået tilladelse” til at modtage disse fordi du ikke forstå eller ejer en computer (min egen mor er et godt eksempel).

   Det vil sige at det offentlige i dag “tvinger” dig til at være på internettet, og dermed “tvinger” dig til at have en licenspligtigt apparat. Og mon ikke det er derfor de nu vil flytte licensen over på skatten? De er vel blevet klar over at de er på tynd is med hensyn til licensen – deres gamle bekendtgørelser holder ikke i dagens Danmark. Ingen der modtager digital post kan påstå at de ikke har et apparat der er på nettet.

   Det er jo rent bondefangeri, at det offentlige med den ene hånd tvinger dig til at være på internettet – og med den anden hånd kræver at du betaler licens, fordi du har det apparat det kræver at det offentlige kan kontakte dig digitalt.

 377. I see you don’t monetize your website, don’t waste your
  traffic, you can earn extra cash every month because you’ve got hi quality content.
  If you want to know how to make extra $$$, search for: Mertiso’s tips best adsense
  alternative

 378. DR nægter at forholde sig til at jeg har oplyst at jeg ikke er licenspligtig!!

  Vi har den 18. januar 2018 modtaget din klage over vores afgørelse om din licenspligt.

  Vi har nu gennemgået din klage over afgørelsen og finder ikke, at der er grundlag for at ændre afgørelse, idet der ikke foreligger nye væsentlige oplysninger af betydning for sagens afgørelse.

  Du har i din aktindsigt fået et print af inspektørens log, over hans besøg på din adresse den 11. januar 2018.

  Som vi tidligere har oplyst, så skal vi ifølge reglerne have den fremsendte erklæring retur med din underskrift, før vi helt kan annullere din tilmelding til medielicens, da du er blevet tilmeldt fordi licensinspektøren observerede et tv på din adresse den 8. januar 2018, hvilket stadig er gældende, selvom du nu skriver, at du ikke har nogen licenspligtige apparater.

  Vi fastholder derfor, at du er licenspligtig i perioden 8. til 17. januar 2018. Der er lagt vægt på de samme forhold, som anført i mail til dig af 11. januar 2018.

  Reglerne om licenspligt fremgår af gældende bekendtgørelse om medielicens, BEK nr 1580 af 27/12/2014 . Du kan desuden læse mere om licensreglerne på vores hjemmeside: dr.dk/licens

 379. Hej allesammen.

  Jeg er stor tilhænger Farvellicens.dk og har efter jeres opfordring aldrig betalt en krone i Licens, men er bange for at jeg er tvunget til det nu?

  Min situartion:
  Jeg boede det første halvår af 2017 i Australien og flyttede tilbage til Danmark d. 4 august 2017.
  Her ringede en dame fra licens blot 3 dage efter for at tilmelde mig licens. Jeg forklarede hende som altid at jeg ikke har nogen licenspligtige apparater og at jeg ikke skulle tilmeldes licens, og vores samtale sluttede fredeligt.
  En uge senere modtog jeg dog alligevel et giro kort fra licens, og da jeg jo netop havde for blot en uge siden forklaret dem at jeg ikke var licenspligtig blev brevet arkiveret lodret.
  Nu et halvt år senere har jeg så modtaget et nyt girokort på min e-boks med to rykkere, og har kontaktet licens for selvfølgelig at slippe af med denne regning da jeg jo har forklaret dem at jeg ikke er licenspligtig. I tilfælde af at jeg ikke betaler sender de den jo bare videre til skat, som så opkræver licensen derover?
  Jeg har som sagt kontaktet dem for at slippe, men de siger at jeg SKAL betale fordi jeg ikke har meldt mig ud senest 14 dage efter jeg modtog det første giro kort, og jeg derfor er nød til at betale for licensen i perioden 4. August til 26. Januar.

  Mit spørgsmål er så om det virkelig kan passe? Jeg forklarede dem jo pænt dengang de ringede at jeg IKKE var licenspligtig, og alligevel sender de bare et giro kort? Det kan da ikke passe at jeg skal betale efter sådan en fræk opførsel fra deres side af?

  Håber i kan hjælpe mig!

  Med venlig hilsen
  Jonas Petersen

  • De kan ikke kræve at du melder dig ud, hvis du aldrig selv aktivt har tilmeldt dig. De må lige som alle andre ikke bare samle kunder op på den måde. Hvis du har forklaret dem at du ikke har licenspligtige apparater, og at din telefon er en Nokia 101 uden netadgang, så har de ikke noget at komme efter.
   Men lad være med at sende dem en mail, hvor der i bunden står “Sendt fra min iPhone” 🙂

 380. Når man køber et tv online..bliver man så tilmeldt licens med det samme ?
  Hvordan undgår jeg dette

 381. Er der nogen som ved om man godt må have en dvd afspiller? Jeg ejer nemlig en sådan og er blevet sådan utilpas over at vide at der nu går en inspektør rundt i det område jeg bor. Har nemlig for første gang haft besøg af en inspektør. Det må være meget mærkeligt ikke at have lyst til at have medier i sit hjem her i min nye landsdel *S*. Jeg plæderede at jeg var igang med at undersøge om jeg var licenspligtig når min datters skole har pålagt hende at have en bærbar som hun skal kunne komme på intra med hjemmefra til lektier und so. Men selvfølgelig fik jeg et girokort hvor der stod jeg havde tv. Hm…. og de svarer ikke på mit spørgsmål vedr. min datters folkeskolekrav.

 382. Nogle af jer har vist ingen fantasi…

  Angående mobilnummer : Det er ikke licenspligtigt at have et mobilnummer.

  Angående mobiltelefon : Sig at du har en Nokia 101.

  Kostede mig ca. 199.- for et par år siden, og kan ABSOLUT ikke modtage internet med billedvisning, hvilket gør livet meget lettere.
  Til gengæld har den dual SIM, den ringer klart og tydeligt, og har meget lang batteritid.

 383. Burde der ikke være bruger indflydelse for licensbetalere, som stemmeret til DR’s bestyrelse og evt. afstemning om program- og journalistik-politik.
  Så man har indflydelses på den tvungne services mange borgere betaler, uden mulighed for at skifte til anden services udbyder der bedre tilgodeser ens krav til program- og journalistik-politik.

 384. Hvis man selv har tilmeldt sig, og man derefter melder sig ud, skal man så betale når de sender regningen? Jeg har fået 2, hvor den ene er med en rykker på 100kr og en trussel med at den bliver sendt til inddrivelse hos skat. Hvad skal/kan man gøre der?

 385. Husk lige, at det er dumt at sidde og poste alt muligt på f.eks. Facebook, Twitter, Instagram og lignende, hvis man påstår at man ikke har apparater med adgang til internettet.
  Selvfølgelig checker DR i dag den slags.
  At påstå at det er en firmatelefon, når man har den med på ferie, på diskotek eller andre for jobbet uvedkommende steder vil de ikke hoppe på.

  At det så er fuldstændig håbløst i dagens Danmark, hvor det er et krav fra det offentlige, at man kan modtage digital post via internettet, altså at man er tvunget til at have internet – og dermed et licenspligtigt apparat i form af en smartphone, tablet eller computer – det er en anden sag. Det er i mine øjne rent bondefangeri.

  • DR burde sætte en betalinsmur op på deres side. Her kunne du logge ind med dit licensnummer og en kode som du får på din kvittering for indbetaling af licens.

 386. Hej.
  DR har fornyligt kontaktet mig med rykkere for betaling af licens fra december 2016.
  De hævder at have tilmeldt mig, da jeg efter deres udsagn selv har accepteret at have licenspligtige apparater. jeg har aldrig haft kontakt til en licensmand! De har før ringet på min dør, men jeg har ikke svaret.
  Jeg har forsøgt at sende de “standard-beskeder”, som er skrevet herinde, men intet virker, og de skriver nu, at sagen er afsluttet, da de ikke mener, der foreligger nu udsagn der er af betydning for deres afgørelse…
  Hvad skal jeg gøre? Jeg har skrevet, at jeg ikke har licenspligtige apparater og aldrig har haft det.

 387. hey, min kæreste betalte licens, da hun boede for sig selv, så flyttede vi sammen, og betaler nu ikke licens, hun stoppede betalingen da hun flyttede fra sin gamle lejlighed.

  vi har nu boet sammen i 4 måneder, og hun har nu modtaget en regning på 2700,- hvordan kommer hun uden om at betale den?

Comments are closed.