Succeshistorier fra licensnægtere

Nedenfor kan man læse et udpluk af historier fra folk, der nægter at betale licens og enten har afmeldt den, eller aldrig har været tilmeldt ordningen. Det er nemt og ufarligt at være licensnægter!

Peter:

Jeg har siden jeg var 18 år ikke haft andet indtægt end min SU, og har derfor haft svært ved at skulle aflevere 210,- om måneden til licens.

Har haft besøg af licensmanden et par gange (på de forskellige adresser jeg har boet på igennem tiden) Dog altid på min. 2 sal. Han har derfor ikke kunne se igennem vinduerne.

Er kun blevet tvangstilmeldt 1 gang (jeg ville ikke åbne for dørtelefonen da jeg sagde jeg lige var trådt ud a badet.. så tvangstilmeldte han mig da jeg jo så ‘havde’ noget at ‘skjule’ når jeg ikke ville åbne døren nede).

Det blev dog hurtigt løst med en mail til DR ang. den uforskammede opførsel jeg var udsat for af licensmanden og fik faktisk en undskyldning på mail :D:D og de godkendte selvfølgelig min afmelding. Modtager stadig breve fra dem i ny og næ, men ikke flere besøg.

Alt i alt har jeg sparet 8* 2200 = 17.600 DKK !! :O:O

Rasmus:

Min succeshistorie er kort. I overbeviste mig for mere end 3 år siden, at det var sikkert og nemt, at melde sig ud af licensen. Jeg fik godt 400 tilbage, ud af de penge jeg havde betalt for et kvartal, og siden da har jeg ikke hørt fra DR, udover deres “Få det ud af verden” breve, de sender rundt til alle.

Heidi:

For mit vedkommende holdt jeg bare op med at betale licens ved flytning.
DR’s breve er bare blevet arkiveret lodret i skraldespanden, hvor de hører hjemme.
Og når de har ringet, har jeg bare afvist dem, med henvisning til at jeg var ude hos en kunde.
Og så slukkede jeg min telefon i nogle timer.
De forsøgte så igen et par dage i træk, hvor på jeg reagerede som ovenfor nævnt.
Nu har jeg ikke hørt fra licensopkrævningen i et par år.
Med undtagelse af et enkelt brev som ligeledes røg på forbrændningen

Casper:

Jeg er lige flyttet og blev her 3 måneder efter ringet op af hr. licens.
Blev spurgt “skal jeg tilmelde dig både medie- radio licens eller kun radio licens?”.
Jeg svarede bare ingen af delene, og så begyndte han at spørge til mit udstyr, og jeg fortalte at jeg hverken havde Tv, smartphone, internet eller radio…
Og efter 1 min. lagde han på og jeg slap for licensen…

Jesper:

De sidste to gange jeg har åbnet døren og de var der har jeg bare sagt til dem at jeg intet licenspligtigt har, og at jeg faktisk har bedre ting at lave end snakke med dem, det virker fint.

Thomas:

For noget tid siden, lad os sige ca. et år, blev jeg ringet op af DR, og der sagde jeg blot, at jeg ikke ejede licenspligtige apparater, netop for ikke at være licenspligtig, og det virkede over al forventning.

For ca. en måned siden var en DR-mand på rundgang på kollegiet, og i et anfald af svaghed kom jeg til at indrømme, at jeg var licenspligtig. Jeg afmeldte mig dog dagen efter, fik en regning, ringede og spurgte om jeg skulle betale for den ene dag, fik nej til det, og har derfor stadig ikke betalt licens 🙂

Heimir:

Jeg har været ‘licenspligtig’ i … 7 år nu? Har aldrig betalt en krone. Har fået besøg af licensmanden nogle gange – især da jeg boede på et kollegie på Amager. Dér gik de systematisk rundt i alle gårdene. Men via Facebook røg der lynhurtigt en melding ud fra den første der fik besøg, om at de var derude igen, og så – på mystisk vis – åbnede ikke én eneste kollegianer døren op 😉 På mit seneste besøg, truede manden med at tilmelde mig – og jeg sagde; “Det skal du være mere end velkommen til. Jeg vil se frem til at bruge 10 sekunder online, på at afmelde mig igen, og gøre dit arbejde fuldstændig nytteløst.” … jeg blev ikke tilmeldt!

Kristian:

Bliver ringet op af nummeret 3520 5257, og glemmer i forvirringen, at alle DRs numre starter med 35-20. Jeg bliver mødt at en meget venlig kvinde, der lige skal høre, om det ikke er en fejl, at jeg ikke er tilmeldt licens. Hun gennemgår derfor diverse licenspligtige apperater, som jeg høfligt svarer, at jeg intet har af; Tv, computer, internet, smartphone. Selvfølgelig alt imens jeg sidder og browser på min computer, snakker fra min Xperia Arc, og har DR K kørende i baggrunden.
Kvinden undskylder forstyrrelsen, og vi ønsker hinanden en fortsat god dag 🙂 Sådan klarer man den!

174 thoughts on “Succeshistorier fra licensnægtere

 1. Jeg har været såkaldt licenspligtig i 2 år nu, men naturligvis aldrig betalt en krone. Har vejledt en håndfuld af mine venner til at sige fra til tvangsfinansiering af X-factor mv. Hvem tager ikke imod et tilbud om at spare 2352 kr.?
  Har aldrig hørt mere fra dem end de sædvanlige trusselsbreve, men de kan endelig aflægge et personligt visit. De får ikke en krone ud af mig.

 2. Sidste efterår faldt jeg for en af de “dårlig samvittighed” reklamer, og tilmeldte mig. Ved tilmelding gjorde jeg tydeligt opmærksom på, at jeg ønskede månedsbetaling, da jeg på daværende tidspunkt var sygemeldt med dårlig økonomi.
  Alligevel dumper der et girokort i postkassen på et halvt års betaling. Jeg ringer til dem, og får at vide, at “desværre kan du ikke benytte dig af månedsbetaling, da du så skulle have tilmeldt dig 3(!) dage før, så du kan betale den fremsendte regning, og så betale månedsvis fremover!”.
  Dagen efter ringede jeg til dem, og afmeldte. De kviede sig lidt, men da jeg oplyste at det ikke var noget problem at videresende en mail, hvori det bekræftedes at der var lukket for kabel-tv i min lejlighed, måtte de jo kapitulere.

 3. Det er over 10 år siden, jeg frameldte min licens, dels fordi det tog en stor del af min SU dengang, dels fordi jeg helt stoppede med at se tv og dels fordi jeg fandt idéen helt vanvittig. Idéen med licens er så ikke blevet bedre med tiden pga. medielicensen og kombineret med DR’s manglende evner til at styre pengene, ser jeg stadig ingen grund til at betale.

  Jeg har boet det samme sted i 7½ år og for første gang på de 10+ år, fik jeg besøg af en licensmand i sidste uge. Det gik hurtigt op for mig, at han ikke havde noget som helst konkret at komme efter, selvom han påstod at et eller andet var blevet anmeldt hos mig og han i virkeligheden blot forsøgte at manipulere et forkert svar ud af mig. Der var dog ikke noget at komme efter, da jeg pure nægtede at have noget licenspligtigt og han gik igen. Jeg har ikke fået noget fra DR efter, så han har ikke tvangstilmeldt mig, lader det til, selvom han åbenlyst ikke troede på mig.

  Jeg har naturligvis fået breve fra DR de sidste par år, altså om det ikke ville være rart “at få bragt det i orden”, men de har været længe om at sende en mand.

 4. Jeg har aldrig haft fjernsyn, og jeg har derfor aldrig betalt licens. Da den nye medieafgift blev indført i 2007, hvor man pludselig skulle betale en afgift blot for at have adgang til internettet, så jeg ingen grund til at ændre på gamle vaner 🙂

  Har tidligere (før 2007) fået besøg af licensmanden, og kunne ærligt erklære, at jeg ikke havde tv men derimod 30 m. bøger, og at han var velkommen til at komme indenfor og se efter. Men det måtte han ikke, erklærede han, selv ikke hvis han blev inviteret inden for. Det var jo interessant nok. Siden er jeg kun blevet generet af DR’s til tider særdeles perfide og anklagende breve, der mere end antyder, at man skulle snyde, hvis man ikke betaler licens/medieafgift.

 5. @ ‘Succes-Kristian’
  Jeg synes det burde være op til det individuelle individ, om man ville betale licens eller ej, under forudsætning af, at man så ikke brugte DR. Når du bruger DR samtidig med du nægter at betale, er det, det samme som at snyde i skat. Hvis man ikke vil fællesskabet bør man kunne melde sig ud, flytte, etc. – men det andet er bare dybt egoistisk, usolidarisk, og burde slet ikke være til inspiration for nogen som helst.
  Det er kort sagt bedrageri, når det er værst.
  Og så er du stolt af det?

  Øv!

  • Hele problematikken er jo er at DR’s kundeforhold bygger på et tvangsægteskab. Derudeover jeg kan jeg godt følge dig i at mennesker der forventer gratis tv er egoistiske.
   Dog vil jeg jeg mene én ting er at undlade at betale, men herefter er det jo ikke muligt at fravælge deres service. Personligt ser jeg ikke DR eller benytter dr.dk af den grund at jeg ikke betaler for det, da jeg som mange andre mener at pris og kvalitet bør følges ad og det ligner mere og mere en utopi hos DR.

  • ja gu skal han da være stolt… jeg er for “kylling” til at gøre det… men jeg betaler da mit canal digital… og hvor fisme skal dr have specialbehandling????

  • Det DRs forretningsmodel den er gal med. Det kan ikke være mit problem, at DR har en dårlig måde at drive forretning på.

  • Jeg ville også være stolt hvis jeg havde nerverne til at stå imod en public service organisation, der åbenlyst misbruger deres position til politisk at manipolere de selvsamme mennesker der er tvunget til at betale for det.

   Og så forsøger lille DU at skamme folk der protesterer?

   ØV!

 6. I vores gamle lejlighed, hvor vi boede fra jeg flyttede hjemmefra og 4 år frem, havde vi aldrig hørt et ord fra licens. Men så da vi flyttede, gik der kun nogle uger, så holdt der en bil udenfor vores rækkehus med lyset tændt i lang tid. Jeg kunne se en mand sidde inde og bladre nogle papirer igennem. Lidt efter ringede det på. Jeg var overbevist over at det var licensmanden, så jeg åbnede selvfølgelig ikke. Samme stunt gentog sig på præcis samme tidspunkt de følgende dage.

  Efter det, gik der et halvt år præcist, hvor det ringede på. Jeg ventede egentlig gæster, så jeg åbnede selvfølgelig døren, og der stod han så! Jeg nægtede pure og smækkede døren i hovedet på ham. Lidt efter fik jeg en regning, hvor der stod at jeg “efter samtale med licensmanden havde fortalt at jeg var licenspligtig” bla, bla, bla….

  Efter Lars’ råd skrev jeg en vred mail til dem, og de lagde sig totalt ned på knæ for mig. Det er snart et år siden, og jeg har ikke hørt et ord siden, og heller ikke fået de sjove breve fra dem med “få det nu ud af verden”, og hvad de ellers finder på. Har de mon opgivet os??

 7. Jeg har i meget lang tid ikke haft TV og naturligvis heller ikke betalt licens.
  Men da man pludseligt skulle betale licens for at have en smartphone, en computer med internet etc. så begyndte jeg. Jeg er på igen måde tilfreds med at skulle betale licens, men jeg kan ikke se det som andet end snyd ikke at gøre det.

  At vores elendige politikere så har gjort det så man reelt ikke kan undgå at betale licens må man jo bare begræde!

  • Det er da på ingen måde snyd ?!?! Please vogn op! Hvorfor tror du at DR skal have penge for at du har købt et produkt der er produceret, markedsført og solgt af virksomheder som INTET har med DR er gøre ?

   Det er da på ingen måde dem der skal sælge dig rettighed til at eje et produkt du allerede har købt og betalt af nogen andre ?

   • Forkert. Man er blevet prakket på et produkt man ikke har bedt om, uagtet om du har TV eller ej. Jeg betaler feks. heller ikke licens til youtube fordi jeg har muligheden for at set, ej heller få facebook penge af mig… samme med alle mulige andre sider.

    Det er helt og aldeles urimeligt at man skal tvinges til at betale for det. For min skyld kunne de pille DR’s kanaler ud af min TV pakke, og blokkere min ip – vi lever i 2013 – de har de teknologiske løsninger til at komme uden om tvang – de vælger bare ikke at bruge dem.

    Ud over det, så er det vel begrænset hvor meget de stadigvæk betaler for Dallas, Dollars, Huset på Chr. Havn, Den lille doktor på prærien og hvad de nu ellers genudsender

 8. Jeg har længe gået og tænkt at en lov er en lov og skal følges lige meget hvor dum eller til ulempe den er.

  Men efter jeg igen fik dummebøden på 1200 kroner for at have pæne moderne ting fik jeg endelig nok. Pengene er få nok i forvejen, og man bliver ikke mæt af at se madprogrammer.
  Jeg læste denne side igennem og fik frameldt mig licens. Det var nemt, hurtigt og smertefrit. (Jeg brugte faktisk mere tid på at få DR’s numre ind i min telefon bagefter)

  I dag kom så en mail fra banken. Der er blevet sat 1200 kr. ind på din konto. Det var så dagen, hvor jeg for første gang i mange år kunne sige “Tak, DR!”. Ikke nok med at jeg ikke skal betale fremover, så har de ulejliget sig med at tilbageføre pengene.

  Så er verdenen ikke så sort endda.

  • Du er jo selv skyld i det. At du tillader dig at bo i et moderne samfund og have moderne ting i dit hjem – så SKAL det jo gø galt før eller siden 😀

   • Hvad er det da for noget fis?! Det er sgu da ikke ens egen skyld, samfundet forandre sig og man er bare nød til at følge med da man er afhængig af Tlf og internet osv i dagens Danmark.

    • Hej Karina. Det var tydligvis sarkasme, hvis du skulle være i tvivl. Ingen grund til at udstille sig selv som mindre end almindeligt begavet, bare fordi man nægter at hoste op til Danmarks største rockerklub.

 9. Jeg fik i foråret besøg af Hr. Licens og han kunne åbenbart skimte mit fjernsyn fra hoveddøren. Jeg fortalte ham at jeg ikke skulle have noget fra dem. Han sagde det var fint og bad mig betale regningen fra Skat når de overtager sagen, i stedet for. Jeg regnede selvfølgelig ikke med han måtte tilmelde mig uden mit samtykke.

  Jeg fik så i telefon med en DR repræsentant et par uger senere at vide at Hr. Licens havde tilmeldt mig alligevel og de vidste oven i købet at det var et LG fjernsyn (købt i Elgiganten og sikkert derfra de ved det). Jeg bad den kvindelige repræsentant om at afmelde mig og det gjorde hun i et gnavent træk. Det skal siges at jeg bagefter også afmeldte mig manuelt, via deres hjemmeside, for at få en bekræftelse på afmeldingen. Det var i marts 2012 og har intet hørt siden.

  Desværre kom Skat så efter mig et halvt år senere, angående de 2 uger DR nåede at have mig tilmeldt, takket være den hjerteløse Hr. Licens. Det er dog til at overkomme og egen dumhed jeg ikke tjekkede op på besøget noget før.

  Udover denne lille fælde har jeg ikke betalt licens siden foråret 2007.

  I perioden 2007 til marts 2012 fik jeg cirka 4 breve om året fra DR og de er alle røget i skraldespanden da det skærrer mig dybt i sjælen at skulle betale for noget jeg hverken bruger eller har tænkt mig at bruge, lovpligtigt eller ej! They can take me to jail!

  Fakta:

  Jeg kan ikke se fjernsyn hvor jeg bor, da det kræver alt muligt udstyr og derfor unødig besværlighed. Så TV generelt, har været undværet i 5 år. Her er heller ingen antenne mulighed så det skal også foregå med eksternt udstyr. Min telefon er importeret fra USA, en Sony Ericsson TM506 som ikke kan bruges til internet i Danmark, da den er knyttet T-Mobile i USA. Desuden er hele DR’s online domæne blokeret på mine to computere samt min iPod, som alligevel kun kan finde ud af Wi-Fi.

  Hvis man bruger DR’s programmer og services og føler det er tilfredsstillende produkter, syntes jeg helt klart man bør overveje at betale hvad disse nu koster. Men det må man jo selv om.

  Bare mine ord.

  Casper

 10. Hej mit navn er nichlas jeg flyttede ind på kollegiet i nakskov sidste nytår og blev ringet op en søndag morgen af en kvinde fra licens der spurgte om jeg var meldt til eller det var en fejl jeg sagde det var en fejl fordi jeg lidt bange for at betale for noget ekstra fordi jeg ikke vidste man skulle medle sig til nu har jeg kørt næsten et år med licens jeg ser stor set aldrig tv bruger kun mit tv til at spille playstaion 3 med og også det er sjældent jeg bruger aldrig DRs hjemmeside/sider og har overvejet at afbestille men jeg er lidt bange for at komme i kontakt med skat jeg kan meget hurtigt blive nervøs for at komme i fedtefadet men jeg synes det er lidt noget snyd at skulle betale 1100 hver halve år er der nogen der måske kan guide mig lidt i hvad jeg kan forvente at licens vil gøre imod mig og tips til at forblive licensfri jeg lever på en SU så licens er lidt af en dræber

 11. Jeg har ikke betalt licens siden jeg var 19 år, i dag er jeg 34, simpelthen ved at ignorere henvendelser og diverse girokort. Der kommer jævnligt post fra DR, i samme intimiderede tone som altid, og hver gang ryger det i skraldespanden. Derfor – nægt at betalt. Særligt hvis du, som undertegnet, ikke har set DRs ynkelige programflade de seneste 10-15 år.

 12. Jeg har boet på en institution i 10 år. og har fået mange breve fra dem. Så ringede jeg ind til dem en dag fordi jeg nemlig ikke var licenspligtig, da institutionen betalte fælles licens… Og nu er jeg jo så fraflyttet stedet, og har stadig ikke hørt et ord fra dem. 🙂

 13. Ville elske at betale for mine tvkanaler hvis jeg selv kunne vælge hvilke af dem jeg ville have. Men nægter 100% at betale for noget jeg bliver tvunget til, ISÆR DR1 som er det værste gang elendighed (eller i hvert fald var det da jeg boede hjemme og mine forældre altid så skidtet). Radio betaler jeg med glæde P3 er noget af det fedeste.
  Har været sortseer uden problemer i mange år. Sidst jeg blev tjekket var en dag det bankede på døren gættede jeg øjeblikkeligt at det måtte være fra DR som de stod der i deres fiiine tøj. De stod lidt som om de ikke helt vidste hvad de skulle sige, og jeg tænkte at eftersom de havde banket på min dør måtte de jo også være dem der lagde ud..
  Endelig siger den ene “Ja goddag, det er fra DR licens”
  – “Åh det var godt, jeg troede I var fra Jehovas vidner!!”
  “Jaaa… Nej. Øhhh.. Du har jo tv…?!”
  – “Næ det har jeg ikke. det står garanteret også på det papir du har i hånden? Det er vel derfor I er her?!”
  “Øøhh ja”
  Pause……
  – “Jamen så farvel da”
  “Farvel”

  Har heldigvis ikke hørt fra dem siden.

 14. Har afmeldt mig licens. Jeg er på SU og kører altså i minus hver måned. Så må staten sætte SU’en op, hvis den vil have flere penge. Eller ned og så afskaffe licens. Kan virkelig ikke forstå at folk gider at betale for socialistisk propaganda og elendigt streaming online. Jeg har intet TV, og får det aldrig, det er spild af tid.

  Giv os valget? Du ville hellere aldrig nogensinde betale for netflix, hvis du ikke brugte det, vel? Kultur skal være gratis og frit for ALLE samfundslag, ikke kun for dem som har råd til det.

  • Helt fint du ikke vil betale for noget du er tvunget til uanfægtet om du bruger servicen eller ej.
   Men at brokke sig over at din SU = din løn for at studerer, ikke er høj nok, er ikke holdbart. Glæd dig over vi dog får gratis undervisning samtidig med staten betaler dig for at studerer.

  • … Du vil ikke modtage velfærds statens “Socialistiske” propaganda… men du modtager SU – er det da ikke velfærdsstatens “socialistiske” håndsrækning, kan godt forstå du ikke vil betale SU, men dit argument er direkte til grin!

   • Nej det er ej din fede kæmpenar. SUen er kraftstejlermig ikke noget “Staten” betaler for. Det er noget den almindelige borger betaler.
    Jeg var på arbejdsmarkedet i 17 år inden jeg ramte universitetet, og har betalt uendelige mængder skat til staten, og har jeg så absolut intet imod, men vil du være sød at tænke din tanke til ende før du begynder at ytre dig om hvem der betaler hvad? Der er intet der er gratis eller ren gave i det her land, eller noget land for den sags skyld. Det er købt og betalt af borgere, og jeg skal kraftpedervæltermig love dig for at regnestykket ikke går op, fordi den unægteligt vage regering, ikke kan administrere et budget på fornuftig vis.

    Og Frk. Katja. SUen er ikke løn. Det er en leve understøttelse der overgåes af selv kontanthjælpen. Dessuden er SUen ikke designet til at kunne leve for. Hvis du hopper let og glad som en snottet elefant, ind på deres nok så fine hjemmeside kan du se at det budget staten lægger for en person på SU, som minimum kræver at du låner 2800 kr om måneden, dette vel og mærke af staten selv.
    Så kan vi sidde og være evigt forgældede, og guffe gynter på fader formynder resten af vor sparsomme dage, hvis det er det man lyster. Lige præcis derfor min opsparing blev dynget sammen på et årti før jeg påbegyndte nogen form for uddannelse. Jeg skal ikke have del i deres pis, jeg skal ikke have deres SU, jeg skal ikke betale deres licens, og jeg skal velgud ikke betale for en flok slattenfnatter der ikke kan tage sig sammen og lave noget konstruktivt udover at fede den af på kontanthjælp.

    Gud bevares, folk kan ryge ned og have brug for at blive samlet op i en kortere periode, eller blive udsat for en skade der ikke tillader dem at arbejde permanent. Disse mennesker skal jeg med glæde forsørge, men næste gang jeg hører en eller anden fednakket hykler prale med at han har kunnet fede den af på dovenskabsforesorgen i to år, ved at spille for dum til dum i arbejde, sprænger jeg i luften.

    Fat nu forhelvede bare at man ikke skal falde på knæ og være staten evigt taknemmelig for den lækre SU. Tak ham minkavleren i små socialister har så travlt med at få ned med nakken fordi han driver et “moralsk tvivlsomt” erhverv. Det er ham der betaler top skat, ikke staten, de casher bare max pension fra samme fond som SUen kommer fra.

    • Du er vist ikke én der studerer samfindsvidenskab eller disse afgreninger.

     Jeg kan forstå der er nogle grundlæggende principper du og de fleste andre borgere er uenige om.

     Tal pænt, din mor er her ikke.

     – Frank

    • Hold kæft du er en hykler, Poul Erik.
     Su’en er noget staten betaler til dig som de har tjent på at lave fede aftaler med kommunerne om at lave såkaldte ”flygtningelejre”
     Du har sikkert aldrig arbejdet og er en af disse ”personer” som lever fedt i to år på kontanthjælp fordi du ”spiller’ for dum til at arbejde…

     Gud fri mig vel – sikke en samfundstaber!

 15. så tog jeg modet til mig til og melde mig ud af dr licens efter og have læst jeres erfaringer herinde fra..

  blev tvangstilmeldt da jeg fik installeret kabel tv da jeg købte hus og troede egentlig nu sad jeg i saksen men kan se nu at så nemt er det ikke for dem.. så nu må vi se om hvad deres næste træk er nu..

  spændt på og se om jeg får penge retur 🙂

  DØD OVER TVANGSLICENS

  • Hejsa – Måske et dumt spørgsmål, men når du har kabel, hvordan “slap” du så for licensen?
   – Har selv kabel, men DR’s kanaler er ikke engang kodet ind på mit fjernsyn, for ser dem aldrig. Havde tænkt at hvis man havde kabel, så var der nok ikke noget at komme efter?!
   Nogen der har svar/erfaringer at dele ud af?

   • Det at du skal betale licens, har intet med kabel at gøre, jf. LicensBKG.
    § 3. Betalingspligten påhviler indehaveren/brugeren, uanset om apparatet er ejet, lejet eller lånt. Hvis brugeren er en anden person end indehaveren, påhviler betalingspligten brugeren.
    Stk. 2. Betalingspligten indtræder uanset den nærmere benyttelse af apparatet, herunder hvilken kanal, websted eller tjeneste indehaveren/brugeren af apparatet vælger.
    Stk. 3. Betalingspligten indtræder uanset distributionsformen, antenneforholdene eller serverkapaciteten hos program- eller tjenesteudbydere.

    Det har noget at gøre med at du har internet, og i princippet har mulighed for at bruge deres ydelser.

 16. Har været licenspligtig i en del år efterhånden, siden 1988. I starten fik jeg besøg osv. men i de sidste mange år har jeg bare betalt radiolicens 160 kr. hver halve år og det har holdt DR væk både med breve, opkald og besøg. Har ikke hørt noget fra dem i over 15 år nu. Jeg betaler med glæde de småpenge for at slippe for dem. Jeg tror efterhånden kun de kontakter dem der slet ikke betaler noget.
  Rigtigt fed side…

 17. Hej guys 🙂

  Tilmeldte mig uheldigvis licens sidste år, tror det var oktober 2012 – var flyttet hjemmefra og anede derfor ikke så meget til licens. Har nu afvist deres 2. betaling på min konto, nægter simpelthen at lægge 1200 kr. igen!! Ser aldrig x-faktor og det shit + min tv-pakke ved viasat er afmeldt.
  Kan nogen fortælle mig hvordan fremtiden ser ud, kommer Lars, breve osv.?

 18. Så lykkedes det efter et girokort at få DR til at frafalde fakturaen:

  Min mail:
  Til: do-Direktion
  Emne: uberettiget licensopkrævning

  Kære DR.

  I har imod min vilje og i strid med loven tilmeldt mig medielicensen. Jeg anmoder venligst om, at I frafalder kravet imod mig. Frafaldes kravet ikke anmoder jeg om aktindsigt i min licenssag, så jeg kan få overblik over grunden til den fejlagtige tilmelding. Husk at overholde tidsfristen for aktindsigt som angivet i forvaltningsloven.

  Svar:
  Vi har den 15. marts 2013 modtaget din mail, hvor du skriver, at din samlever [Navn fjernet] fejlagtigt er blevet tilmeldt medielicens.

  Jeg kan bekræfte, at hun nu er afmeldt igen.

  Din licenssag
  Du beder om aktindsigt i hendes licenssag. I den forbindelse kan jeg oplyse, at hun blev kontaktet af en medarbejder fra DR Licens den 18. februar 2013, fordi der ikke bliver betalt licens på jeres adresse.

  Der må dog være sket en misforståelse mellem hende og vores medarbejder angående hendes accept af tilmeldingen. Vi beklager fejlen og den ulejlighed det har medført jer.

  Venlig hilsen

  [Navn fjernet]
  DR Licens- og Programservice

  DR
  DR Byen
  Postboks 888
  DK-0999 København C
  T + 45 7020 1313
  D +45 3520 3615
  http://www.dr.dk/licens

  • Hej!
   Jeg er nysgerrig efter at vide om du først betalte girokortet du fik tilsendt? Jeg spørger da jeg i dag har haft følgende oplevelse;
   Jeg blev ringet op af licens, hvilket jeg desværre var uforberedt på. Jeg tilstod derfor at jeg havde computer og at jeg godt vidste at man så skal betale licens og derefter lagde jeg på – og fik ikke licensdamens svar.
   Er jeg hermed tilmeldt? Eller hvad tror du, at der kommer til at ske nu?
   Mvh Sofie

 19. Folk bør ikke engang betale de 160,- medmindre de bruger tingene. Det er komplet og aldeles grotesk at man skal betale for noget, man ikke bruger. Jeg ser absolut INGEN af DR’s programmer, og kommer heller aldrig til det. Det kan sidestilles med kriminalitet, at borger bliver påtvunget at skulle betale for noget, de ikke bruger. Hvad bliver det næste? At vi skal forudbetale for dvdfilm, da vi jo “så selv kan vælge, om vi vil se dem eller ej?” Det er fuldstændig latterligt, hvad vi finde os i fra regeringen, og så længe folk bare betaler, så er der ingenting, der ændrer sig.

 20. Syntes det er så latterligt at betale 2200 kr hvert år for noget vi aldrig bruger. Min kæreste og Jeg ser stort set aldrig tv. Men har aldrig turde melde mig ud da flere siger man så bare får regninger der er store for alle de forsømte betalinger. Og ender i RKI fordi man ikke betaler?

  Men må indrømme, jeg overvejer det mere og mere efter jeg har sidet og læst samtlige kommentare fra folk her på siden, igennem.

  Men hvad hvis licens manden kommer forbi, og tilfældigvis kigger ind ad vinduet og ser vores tv? Så kan jeg vel ikke nægte det? Eller hvordan er det?

  Kunne godt tænke mig lidt mere vejledning. Hvad jeg skal gøre hvis de tvangs indmelder mig, de skriver eller ringer eller i værste tilfælde en dag står og banker på døren?

  /Marlene

  • Hvis licensmanden dukker op og spotter dit tv, så lader du ham bare indmelde dig, og så kan du dagen efter udmelde dig, eller ringe til dr licens og klage og sige, at det er pure opspind – at du hverken ejer det ene eller andet licenspligtige! Evt bed dem om aktindsigt, for det giver dr en masse arbejde!!
   Tvangsindmelder de dig er det samme metode – benægt, benægt, benægt!!!

  • Hvis licensmanden konstaterer at du har et fjernsyn – enten ved at lure ind ad vinduet eller se det fra døråbningen, hvis man skulle være så uheldig at komme til at åbne op, så nytter det ikke noget at afvise.
   Men husk, at du dagen efter tilmeldingen kan framelde dig uden problemer 😉
   Jeg er 23 år gammel og har ikke betalt licens i de fire år, jeg har været udeboende, og jeg har aldrig haft nogen problemer med dem, udover de sædvanlige “få det nu ud af verden”-breve, som i øvrigt er yderst velegnede til at tænde op med.
   Et lille tip til sidst; når man køber elektronisk udstyr (mobil, tv, computer osv.) så husk ALDRIG at udfylde addresse-skemaet fra producenten. Jeg har hørt rigtig mange historier om, at det er dér, staten får folks navne og adresser fra så de kan tjekke op om man betaler og i sidste ende opsøge én 🙂

  • Påstand mod påstand, og iflg retsplejeloven skal de gøre dig opmærksom på at samtalen optages.
   Har selv lige haft besøg hvor manden swipede løs på sin telefon, men hvis han optog samtalen er det ugyldigt bevismateriale fordi jeg fik ikke af vide at han optog mig.

   Afmeld dig bare og hvis licensmanden en dag banker på, kan du (hvis hus) bede ham om at forlade matriklen og hvad han så har set igennem vinduerne anses som overtrædelse af privat grund – og så har DR ingen sag.

  • Da jeg for anden gang måtte afvise en fremmeds tilmelding af mig, skrev jeg sligt :

   “I september/oktober overdrog en bekendt mig et brev fra DR Licens, som var sendt til hendes adresse. Kravet var en anden rykker for licens, som jeg aldrig har tilmeldt mig, og som jeg ikke var bekendt med, at jeg var blevet tilmeldt. Jeg ved ikke hvem, der kunne have tilmeldt mig DR’s licens. Måske DR selv eller/og tredjemand ude på løjer? Jeg ved det ikke. Jeg besvarede brevet den 4. oktober, hvorved jeg forklarede, at jeg ikke var licenspligtig, og jeg afviste samtidig regningen, (brevet af den 4/10 er vedlagt).
   Derfor anmoder jeg venligst og for anden gang om, at I frafalder kravet imod mig, og denne gang anmoder jeg hermed også om aktindsigt i min licenssag, så jeg kan få overblik over grunden til den fejlagtige tilmelding.
   (…)
   Da DR’s licensafdeling ikke har besvaret brevet, men sendt kravet til inddrivelse ved skat, beder jeg ligeledes om agtindsigt i min licenssags i forbindelsen mellem DR og skattevæsenet, så jeg kan få overblik over, hvorfor DR ikke har rettet henvendelse til mig, men sender kravet til inddrivelse hos skattevæsenet uden at have sendt mig rykkere. Husk også her at overholde tidsfristen for aktindsigt som angivet i forvaltningsloven.
   Udlægget, som skattevæsenet truer med at foretage, er naturligvis ulovligt på grundlag af en licenstilmelding, som DR eller tredjemand har oprettet, og som jeg ikke har været bekendt med, før jeg modtog en anden rykker, som jeg besvarede og afviste.
   Af pragmatiske grunde vil jeg forsøge at finde den ukendte licensregistrering på DR’s hjemmeside med henblik på at selv at framelde den, ikke fordi jeg på nogen måde samtykker eller anerkender den ukendte tilmelding, men for at tvisten skal forblive på bagatelniveau.(…)”

   DR svarede:
   “(…)
   Din licenssag
   Du beder om aktindsigt i din licenssag. I den forbindelse kan jeg oplyse, at du blev kontaktet af en medarbejder fra DR Licens den 9.6.2013, fordi der ikke bliver betalt licens på din adresse.

   Der må dog være sket en misforståelse mellem dig og vores medarbejder angående din accept af tilmeldingen. Vi beklager fejlen og den ulejlighed det har medført dig.

   Vi giver SKAT besked om at annullere kravet imod dig.
   (…)”

   Så længe DR ikke har en accept, er sagen klar: DR’s egen licenstilmeldingen er ulovlig. DR indrømmer endvidere overfor mig, at det er DR’s egen licensopkræver, som har tilmeldt mig uden retsgrundlag. En “misforståelse” kalder DR tilmeldingen !!! Der var absolut intet at misforstå. Han tilmeldte mig i ond tro og med vilje. Måske derfor ønsker DR med kravet om aktindsigt, at lukke sagen , fordi DR’s egen licensopkræver kunne have forfalsket min underskrift og svindlet min identitet for at tilmelde mig? Jeg ved det ikke? Det forbliver nu i spekulationernes domæne.

   Tak Lars, for dette nyttige forum….

  • Hvis de banker på døren, så svarer du nej til alle deres spørgsmål ( Har du tv, mobil, computer o.l.) Da de bankede på min dør en gang, spurgte han endda hvordan vi så fik vores nyheder og til det svarede jeg “Jeg læser avis”.
   Min kæreste kom ved et uheld til at sige ja til damen der ringede, fordi han blev overrasket. Efterfølgende ringede vi og afmeldte igen, og gav desuden udtryk for at vi synes det er uhøfligt at ringemens man er på arbejde og ikke rigtig har tid til at forholde sig til deres spørgsmål.
   Hvis de sagde de kan se jeg har købt et fjernsyn, ville jeg fortælle dem, at det er en gave.
   Og havde de først set mit fjernsyn gennem vindue eller lignende, og derved blev tilmeldt, ville jeg kontakte dem få dage efter/næste dag og sige jeg havde bortskaffet det. Desuden ville jeg nok påpege, at det vist ikke er helt lovligt at stå og lure ind af folks vinduer.
   Hvis de i døren spørger om de må komme ind og se, ville jeg sige nej. De har ingen dommerkendelse til at komme ind og kan heller ikke få det.
   Så gå du bare i gang me dat afmelde 🙂

   • Det er faktisk helt lovligt for dem at se ind ad vinduerne, såfremt dette kan gøres fra gaden (de må ikke liste rundt i din private have og kigge ind). Men ellers har du ret i at man kan afmelde sig med beskeden om at man har bortskaffet apparatet.

 21. Jeg har ikke ejet et tv siden 97 og ikke haft radio siden 2002, netop fordi ingen af delene sagde mig en pind.
  Jeg bruger internet og ja man kan jo næsten ikke købe en telefon i dag uden det er en smartphone, så det har jeg også men det kunne aldrig falde mig ind at besøge DR / TV2 eller andre tver’s hjemmesider, simpelthen fordi det rager mig langt væk.
  Begrundelsen om at man skal betale medielicens, fordi man har adgang til deres sider, er lige så stupid som hvis jeg laver en hjemmeside og så opkræver DR fordi de kan få adgang.
  Jeg betaler heller ikke månedskort til biografen, teateret, syklubben eller andre steder, bare fordi jeg har adgang, jeg betaler når jeg bruger det!
  Luk siden med et logind, evt. med “Nem ID” eller med licensnummer og en kode så har ikke alle adgang og medielicensen kan placeres hos dem der faktisk bruger siderne!

 22. Jeg blev tilmeldt licens d. 1/5 2012. betalte de første 2 regninger og meldte mig derefter til mdr betaling i god tid. Fik en bekræfelses mail om tilmeldingen til PBS betalingen i marts måned. I Juni måned kom en rykker på 1400 kr. Jeg skrev til licens uden svar. Så ringede jeg og fik at vide de ville slette rykker gebyr og optage PBS fra august. Her i august fik jeg igen en rykker på 1600 til betaling den 28/8 2013, og så igen en rykker på samme nu bare på 1800 til betaling den 1/9 … altså rykker nr 2 inden betalingsfristen for den anden var nået.. Jeg brugte halvanden time for at komme igennem til licens kontoret og de beklagede fejlen… jeg skulle bare liige betale regningen på de 1600 og SÅ ville min licens komme på PBS til oktober…. Jeg hader de idioter..

  • Nej, For hele pointen her er jo netop vi ikke vil betale for noget vi ikke ser/bruger.

   Der er jo så nogen åndsforladte stats snyltere herinde der synes man skal prale af at snyde sine samfundsfæller.

   Ja dr’s hjemmeside er helt til grin,hjemmeside login er bygget ind i noget så simphelt som en wordpress hjemmeside skabalon.

 23. Jeg har nu prøvet flere gange og afmelde mig 🙁 men det virker ikke..
  Har flere gange fået deres brev ind af døren men det ender i skraldespanden hver gang, jeg vil ikke tvinges til at betale for det.

 24. Jeg har nu læst jeres side her, og har afmeldt min licens!! (Selvom jeg betalte sidste licens d.1.okt :/ )

  Hvad skal jeg nu gøre, hvis de ringer eller sender girokort?

 25. DR ved godt, at mange slet ikke ser deres udsendelser. Hele verdens tv samt internet har gjort dem uinteressante. De målretter samtlige deres programmer, inkl. radio, til ungdomsprogrammer i håb om at lokke ungdommen til, fordi det er gruppen som er mindst bange for at sige stort nej til tvang. Der indkasseres licens også fra ældre borgere, men hvor er de på skærmen? Denne ungdoms-fixering har påvirket samfundet helt ind i Christiansborg, hvor politikere hyres direkte fra efterskolerne. DR burde hedde DDR, fordi købetvang ifm ytring ikke hører hjemme i et demokrati. Ytringsfrihed betyder frihed for tvang. DR tillader ingen af deres kunder at bestemme indhold. DR alene taler. DR alene bestemmer. DR alene kræver … penge for at lade folk i fred… når de kommer rundt og banker på hos folk; præcist som den Italienske mafia. Public service min R. Det eneste DR håber på er at få mere indflydelse politisk, mere magt over borgerne. Se blot hvordan, i diverse nyhedsudsendelser, de uhindret jagter folk og stiller dem i forhør.
  DRs tone i samfunds/nyhedsdækning er overvejende negativ, nedgørende, aldersfjensk og ensidig københavnsk. Giv DR én tv-kanal og én radiokanal, privatisér de andre, med et budget på 1 krone pr. borger i Danmark.

 26. Har været uden licens siden jeg flyttede hjemmefra, det går fint. Bare ignorer breve og hvis de ringer så læg på eller sig du ikke har nogen licenspligtige apparater. TV-kiggeri er for zombier anyways.

 27. DR’s licensopkræver tilmeldte mig. DR skrev senere:

  “Din licenssag
  Du beder om aktindsigt i din licenssag. I den forbindelse kan jeg oplyse, at du blev kontaktet af en medarbejder fra DR Licens den 9.6.2013, fordi der ikke bliver betalt licens på din adresse.

  Der må dog være sket en misforståelse mellem dig og vores medarbejder angående din accept af tilmeldingen. Vi beklager fejlen og den ulejlighed det har medført dig.

  Vi giver SKAT besked om at annullere kravet imod dig.”

  DR kalder licensopkræverens tilmelding af mig for en misforstelse. Der var absolut intet at misforstå. Han var i ond tro, da han tilmeldte mig, og han gjorde det med vilje. Måske forfalskede han min underskrift, måske svindlede han min identitet? Måske derfor ønskede DR, at lukke sagen, da jeg bad om aktindsigt. Jeg ved det ikke. Men så længe, at de ikke har ens accept – og mine klager var umisforståelige – er sagen klar: Man er ikke tilmeldt licensen uden ens accept.

  Tak Lars, for et nyttigt forum.

  • Det med aktindsigt lyder fornuftigt.
   Min eks er fraflyttet min ejendom og vi har betalt “Hustands licens” via budget og det budget har jeg overtaget..
   Men her næsten 2 år efter hun er flytte ja så ringer der en og udgiver sig at han ringer fra DR og siger at jeg betaler hendes licens.. Nææ siger jeg jeg betaler hustanden.. og vil gøre det fremover… Han udbeder sig min eks CPR nummer og så spørger jeg ham om han er dummere en NETS.. Man oplyser da ikke en andens CPR nummer.. Men jeg beder ham sende noget på skrift om hvad det er, han har gang i.. og ind dumper en licens opkrævning i mit navn. Så nu vil jeg bede om aktindsigt.. og få stoppet de svinske opringninger! De bruger mafia metoder som jeg ikke tror på kan holde i Forbrugerklagenævnet.
   Tak for god side..

   • Du behøver faktisk overhovedet ikke foretage dig noget, hvis du af en eller anden mærkelig årsag stadig betaler husstands licens, og de sender dig endnu en opkrævning. De har absolut INGEN sag, og det er ren tumperi at sende en opkrævning mere til en adresse der allerede betaler. Du skal blot ringe ind og sige at du på adressen har modtaget et girokort, og at du på din betalingsoversigt kan se du allerede betaler, hvis du gerne vil gøre et eller andet. Men du kunne reelt blot læne dig tilbage og lade DR spilde en masse penge og tid på at sende rykkere, for til sidst at sende det hele til SKAT. De behøver nemlig først der at gøre skat opmærksom på at du helt planmæssigt betaler via PBS, og at du slet ikke kan forstå du har modtaget et sådan giro kort. Det er også meget sjovere at se hvor meget arbejde DR får ud af en sådan en tumpet licens mand.

 28. hej jeg har i nu 1½ år ca været tilmeldt licens men uden at betale da jeg ved en fejl kom til at sige jeg havde computer da de ringede til mig. nu har jeg lige fået et brev fra skat om at jeg skal betale min gæld på næsten 3000 kr. jeg lever på su vil derfor høre om nogen af jer kan hjælpe mig med hvad jeg kan gøre jeg har ingenting underskrevet så kan jeg med rette sige at tilmeldingen dengang ikke er berettiget af mig, for de kan vel ikke dokomentere samtalen når det er så længe siden. så jeg kan vel påstå jeg aldrig har sagt jeg havde noget licens pligtigt og at jeg entetn aldrig har fået breve eller at jeg troede det bare var noget de sendte i håb om jeg bare ville betale og at jeg derfor ikke skal betale den regning?

  • Hej Maddie..

   Skriv et brev til dem, hvor du beklager, men at det ikke er var din laptop som du brugte, men din fætters eller kusines.. whatever.
   Så længe de ikke har nogen dokumentation på dig, kan de vel ikke kræve noget.. Blot skriv at det er en misforståelse..
   Nu har vi jo hørt fra andre brugere, at DR licens bruger urimelig metoder, og den eneste vej at bekæmpe urimelige metoder, er ved at anvende dem selv.

   • Det er et direkte dårligt (og måske ulovligt) råd du giver der Kasper. Hvis hun skriver et brev til dem, hvor der står, at hun bruger/brugte en andens laptop, så er hun i en værre situation end før. For det er ikke et spørgsmål om, hvem der ejer laptoppen, men hvem der bruger den. Så det er ret dumt, for nu giver hun dem dokumentation for, at hun faktisk brugte en laptop da de tilmeldte hende. Ergo, hendes forsøg på at undslippe bliver lænken, der holder hende trælbunden.

  • Sorry Maddie, tror desværre ikke du slipper når først sagen er røget videre til skat, den tid man officielt har været tilmeldt ser det ikke ud til at der er nogen måde at slippe for at betale.

   • Jo Esben, selvom SKAT har overtaget sagen, betyder det ikke, at man ikke kan slippe for den tid, man har været tilmeldt. Der er eksempler på andre, der har sluppet for opkrævning efter at de bedte om aktindsigt jf. forvaltniforvaltningsloven. Spørgsmålet er, om hun har været tilmeldt på forkert grundlag eller ej.

  • Den er svær at gøre noget ved, når du først HAR accepteret tilmeldingen. Og det har du, fordi du ikke har bestredet regningen, da den kom.
   Betal, og afmeld dig hurtigst muligt. Det kan være at du kan få lavet en afdragsordning, grundet klemt økonomi.
   Men som sagt, du har – direkte og indirekte – accepteret for de halvandet (nu sikkert to) år, fordi du ikke aktivt har meldt fra.

   • Ja, men man kunne måske argumentere for, at hun ikke har vidst til det og ikke har accepteret regningen. Hun skriver nemlig, at hun troede at de sendte regningen i håb om at hun ville betale. Det kan fortolkes flertydigt.
    Man kan fortolke det som, at hun ikke vidste, at hun var tilmeldt, men troede det var en invitation til at tilmelde sig f.eks.

 29. Er det rigtigt at anden eller tredie gang licensmanden kommer så kan fogden være med? Det har jeg hørt og så får man en bøde og krav om tilbagebetalingsret for alt tiden man har “snydt”.

  Er det en skrøne eller ?

  • 1:
   Nej, fogeden vil aldrig dukke op så længe du følger alle de vejledninger og råd her fra siden.

   2:
   Hvordan ville de for øvrigti også kunne fastslå at du har været licenspligtig i den tid der ER gået? Det kan de på ingen måde bevise, medmindre du selv indrømmer det.

 30. Har netop afmeldt mig og min bedre halvdel fra DR licens – er mega spændt på hvordan reaktionen bliver!…
  Håber da på det bedste, det største problem er nok de snildt kan se vores fjernsyn gennem vinduet – bor på landet så langt ude at gardiner ikke lige er noget vi har..

  Hvordan bortforklare man evt det hvis ham dr manden kommer forbi?.

 31. Man har nærmest slettet “gendarm tiden” af danmarkshistorien. Mange jydske idrætsklubber begyndte omkring 1900 at øve skydning som protest mod københavn. Derfor hedder de Skytte og Idrætsklubber. I lille målestok er licensen det samme. Vi skal betale til Refshaleøen og lign. ligegyldigt hvad.

 32. Jeg syntes dette er et fantastisk site. Jeg blev som mange andre ringet op, var hurtig nok til at sige jeg ikke havde et tv, men blev så taget på “sengen” at jeg har en smartphone. Den er jo også medielicens på den øv øv. Jeg fik girokort, gik ind og meldte mig fra med det samme, samt som der står i FAQ sendte en mail, som der bliver foreslået. Fik svar tilbage, at enten skulle jeg sende licensnummer eller fulde navn. Var herefter rundt på dette site, for “hvad skulle jeg nu gøre”. Som hjælp til andre, der kommer i samme situation, i kan roligt sende licensnummeret. Jeg vil her poste den mail, jeg fik dagen efter, hvor man kan se at min “sag” nu er afsluttet 😉

  Kære XXX

  Tak for din mail med de manglende oplysninger, som vi har modtaget den 8. juli 2014.

  Din Licenssag
  Du beder om aktindsigt i din licenssag. I den forbindelse kan jeg oplyse, at du blev kontaktet af DR Licens den 25. juni 2014, fordi der ikke blev betalt licens på din adresse, samt at du blev tilmeldt licens, fordi du oplyste, at du havde en smartphone med internet, hvilket er licenspligtigt.

  Det er nemlig lovpligtigt at betale licens, hvis man har licenspligtige apparater. Derfor tager vi løbende kontakt til personer på adresser, hvor ingen er tilmeldt licens, for at høre om de skal tilmeldes.

  I Danmark er alle forpligtiget til at betale licens, hvis de har licenspligtige apparater. Man skal betale medielicens, hvis man har tv, computer, smartphone eller andre enheder med internetadgang.

  Licensen er ikke en brugerbetaling, men en afgift man skal betale for at være i besiddelse af et licenspligtigt apparat. Det betyder, at man skal betale licens for sine apparater, uanset om man bruger DR eller ej.

  Der må dog være sket en misforståelse, da du skriver, at du ikke har nogen licenspligtige apparater, og jeg kan derfor bekræfte, at din licens er afmeldt igen, og du kan se bort fra det indbetalingskort, som du har modtaget.

  Du kan læse mere om licens og licenspligten på dr.dk/licens.

  Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 70 20 13 13 mandag til torsdag kl. 9.00-16.30 og fredag kl. 9.00-14.00.

  Venlig hilsen

  Tania Melskens
  DR Licens- og Programservice

  DR
  DR Byen
  Emil Holms Kanal 20, opg. 8-5
  DK-0999 København C
  T +45 3520 3040

 33. Hej. Jeg er nyudsprunget licensnægter. Trods mine 23 år på bagen, har jeg aldrig (før nu) betalt licens. Jeg røg i deres fælde, da jeg uvidende om hvilke numre de anvender, blev ringet op af en meget rar dame, der var så venlig at tilmelde mig licensen. Jeg er rigtig dårlig til at lyve, så jeg sagde jo selvfølgelig, at jeg havde fjernsyn, telefon og computer… Jeg har dog lige meldt mig ud igen, da jeg synes det er uretfærdigt, at man er tvunget til at betale til et program (om det er radio eller tv er mig ligegyldigt!), som man ikke selv har valgt. Jeg har for ikke mindre end en uge siden dog betalt licens helt frem til starten af december. Kan I sige mig, om jeg får nogle af disse penge igen?

 34. Jeg har nu fra dagens dato afmeldt min licens, og jeg håber og tror på alle dem som har skrevet på
  denne site, at DR bare er fulde med crap.

  Jeg vil lade høre fra mig hvordan min succeshistorie vil gå. Nu vil jeg bare vente på at jeg bliver ringet op af DR.

 35. Jeg har idag kl 20.30 haft besøg af Hr. Licensmand.
  Min kæreste og jeg har tit før jeg fik mit eget sted debatteret meningen med at betale licens eller at lade være. Idet jeg ikke ejer et fjernsyn, og aldrig benytter mig af DR’s services havde jeg bestemt mig for at jeg ikke ville opsøge licensen selv, da det tager 1/5 ud af mit budget om måneden.

  Da Hr. Licensmand bankede på døren, troede jeg faktisk at det var viceværten, idet jeg stadig ikke har hilst på ham (kun over telefon) og flyttede ind igår. Da jeg åbner døren starter han med at stikke sin smartphone op i hovedet på mig og spørge om det er mit navn der står på displayet.
  Det er det, og idet jeg faktisk ikke ved at det ikke er en lov at betale licens, samtidig med at der står en voksen mand meget tæt på min intime sfære, tager jeg ubevidst en underdanig rolle og giver ham mine oplysninger.
  Det er faktisk først bagefter, da jeg har snakket lidt med min kæreste om besøget at det går op for mig hvad der er sket. Jeg er blevet intimideret i mit eget hjem, af en voksen mand – for at skulle betale for noget jeg ikke engang benytter mig af,, og som heller ikke er lovpligtigt!
  Besøget var så ubehageligt, og jeg følte mig så krænket at jeg faktisk stadig sitrer – skønt ubehaget lidt efter lidt bliver erstattet af vrede over krænkelsen af mit privatliv.

  Jeg har nu frameldt mig licens og indsendt en klage – godt hjulpet på vej af rådene herinde. Nu håber jeg næsten bare at han kommer igen, så jeg kan bruge min nyeerhvervede viden til juridisk (og bogstaveligt) bede ham skrubbe af H til.

  Al ros til jer på siden, som kan bekræfte mig i min mistanke, og give råd til os “inspektionsjomfruer”.

 36. Først og fremmest tak til Lars. Dernæst vil jeg stemme i med det glade budskab. Jeg afmeldte mig sidste år, og har ikke haft med dem at gøre siden. Jeg har to gange haft opkald fra det suspekte nummer 35205275, men jeg tager naturligvis ikke opkald fra ukendte fremmede. Nummeret afvises nu automatisk på min smarte telefon. Skulle det dog ske at jeg får uønsket kontakt med statsfjernsynsbøller, vil jeg med fornøjelse bede dem rende og hoppe. Når man først har fået en slurk frihed, skal der meget til for frivilligt at lade deres danskfjendske hænder tag penge fra mine lommer igen.

  Længe leve Lars.

 37. Jeg har tidligere betalt licens, og gider simpelthen ikke det pjat længere.. Nu har jeg så modtaget endnu et girokort efter jeg er flyttet til en ny by. Hvordan anbefaler I at håndtere situationen?
  Skal jeg bare smide regningen ud, eller skal jeg melde mig fra, og erkende ved tro og lov at jeg ikke har en computer (hvilket jeg har)?
  Må sgu erkende, at jeg er en smule intimideret af de mulige konsekvenser ved at ”snyde”..

 38. Hvis du får licens-manden i døren så hent blot et stykke papir og kuglepen. Bed ham venligst notere navn, cpr-nr og privat adresse så du kan komme ud og se hvad han har af spændene ting i sit hjem. Hvis han ikke synes det er en god idé kan man jo spørge om det så ikke er lidt dobbeltmoralsk og hyklerisk at påtage sig et job hvor man synes det er ok at gøre mod andre. Jeg bryder mig ikke om fremmede mennesker i mit hjem. Han har det højst sandsynligt på samme måde 🙂

 39. Jeghar aldrig betalt licens,.og er derfor ikke skyldig i produktion af journalistisk venstreparts propaganda, for over 50.000 kr.

 40. Jeg har ikke betalt licens i 8-10 år efterhånden, men har naturligvis alle de licenspligte apparater.. Har gennem årene ind imellem fået de såkaldte “få det ud af verden” breve ind af døren… Nu har jeg så idag fået brev om, at en licensmand har været forbi på min adresse for en måned siden, og set ind af min dør at jeg har et tv i stuen, og er derfor blevet tilmeldt licens. Jeg har straks afmeldt mig igen, og sendt en klage til DR, og skrevet at det er ukorrekt, og bedt om dokumentation på deres påstand.

  Jeg HAR tv i min stue, og han har uden tvivl set det, men problemet er, at han ikke kan se min stue fra min hoveddør, så han har været inde i min PRIVATE have og kigget gennem havedøren, hvilket han IKKE har ret til, han må kun betræde offentlige steder… Min “undskyldning” til DR er, at han må have taget fejl af min og en af naboernes have, da der ikke er husnumre i haverne, og jeg bor i rækkehus med naboer på begge sider 😉

  Nu er jeg spændt på, om der sker yderligere – nægter i hvert fald at betale den regning på lidt over 1200 kr jeg har fået ind af døren 😉

  • Hvad så, hvis de tilmelder en uden man selv har gjort det?
   Så dukker der jo en regning op, kan man roligt bare smide den ud? Eller ryger det til inddrivelse hos SKAT?
   MVH

   • Hej Jens,
    hvis først regningen er kommet, vil den ryge videre til inddrivelse hos SKAT, hvis ikke du betaler.
    Hvis du ikke mener, at du er licenspligtig kan du dog nemt framelde dig “med tilbagevirkende kraft”.
    Det vil derfor være en fejl fra din side, hvis du ikke betaler og heller ikke afmelder dig.

 41. Hej.

  Jeg har skrevet til DR Licens at jeg ikke har licenspligtige apparater og at jeg anmoder om aktindsigt i min sag.

  Nu har jeg modtaget en e-mail hvor der står at jeg skal bekrafte med min underskrift at jeg ikke har licenspligtige apparater

  Jeg bekræfter, at jeg ikke har nogen licenspligtige apparater:

  · Tv

  · Computer med internetforbindelse

  · Smartphone med internetforbindelse

  · Tablet og andre enheder med internetforbindelse.

   • Spørgsmål:
    “Vil ministeren bekræfte, at borgerne ikke har nogen som helst forpligtelse til at indsende
    en underskreven erklæring om, at der ingen licenspligtige apparater er i husstanden,
    og oplyse, om ministeren mener, det er acceptabelt, at licenskontoret undlader
    at oplyse dette i et brev, man har udsendt til husstande, hvor der ikke betales licens,
    sådan at disse borgere må få det indtryk, at de har pligt til at udfylde, underskrive og
    indsende en sådan erklæring?”
    Svar:
    Jeg har i anledning af det stillede spørgsmål anmodet DR om bidrag til besvarelsen af
    spørgsmålet. DR har oplyst følgende:
    ”DR kan bekræfte, at en borger ikke er forpligtet til at indsende en erklæring om, at der
    ingen licenspligtige apparater er i husstanden.
    DR kan oplyse, at baggrunden for DRs anmodning om en sådan erklæring primært er et
    hensyn til de borgere, der ikke har licenspligtige apparater i husstanden. En erklæring
    herom medfører, at DRs kampagneaktiviteter, herunder kampagnebreve, ikke målrettes
    direkte mod denne gruppe af borgere i en periode på ca. 1-2 år. DR finder, at dette er
    i de pågældende borgeres interesse. Baggrunden for anmodningen er således også et
    udtrykt ønske fra den pågældende gruppe af borgere om at blive undtaget fra DRs

 42. Har lige akkurat for 5 minutter siden frameldt mig DR licens og ser allerede frem til ikke at betale for dårlig kvalitet af tv programmer som virker til at være udelukkende det som DR og TV2 sender, ja generelt alle danske tv kanaler sender. Må ærligt sige at jeg forventer mere af tv kanaler jeg er mere eller mindre er “tvunget” til at betale for. Når det så er sagt ville jeg egentlig ikke have noget problem med at betale TV licens hvis prisen afspejlede kvaliteten af hvad de nu engagn sender men det gør den bare så absolut ikke. Til sidst kan jeg overhovedet slet ikke se hvordan DR kan tillade sig at opkræve licens for brug af internet og telefon, mig bekendt har de hverken opfundet internettet eller telefonen, DR må sgu bare sætte password logins på deres hjemmeside og DR apps, hvis de er så bange for at folk strømmer ind og ser deres bras gratis så er det problem løst.

 43. Jeg synes, at tv kanel timer skal købes hver for sig for se dem, således at man kan fravælge deres forfærdlige programmer som giver ingen mening samfundet. for eks. kage konkurance og sporløst osv.
  Jeg vil ligeledes gerne dele en sjov oplevelse jer om licensmandens skæbne hos os for ca. 15 år siden.
  Jeg boede på et kollegieværelse 4 sal, og hvor vi alle levede af SU, og alle har haft en gammel fjernsyn isit værelsene som købt i loppemarkederne (gav 100 kr. husker jeg) og samtidig købte vi en ekstra til vores fælles stue.
  Da license manden brød ind i gangen og forsøgte hos min nabo, som blev gal på manden, idet hans fjernsyn var allerede gået stykker for langtid siden, og krævet til at undeskrive for sidste 6 måneder. og det endte med at naboen smed den gammel kasse ud vinduet uden at se hvad der var ned på jorden,,, oops… det var licensmanden privatbil, der blev smadret af kassen, men licensmanden opdagede ikke at det hans bil,, og gik videre til vores fælles stue, mens nogen skyndte sig ned og fjernede den gammel fjensyns stumper, og licensmanden forsøgte at få en tilmeldings underskrift på stue fjernsyn. vi sendte ham til administrations kontor for underskrift og sagde den lå i kælder etagen, da han kom ned i kælderen låste vi døren udfra,,, der gik en time før han blev løsladt.
  Jeg boede yderliger 5 år på adressen, og vi så ingen skygge af manden…
  DR må selv forstår at folk med su indkomst kan ikke bidrage deres møg programmer, og hvem ved at de planlægger et sporløst program i månen…Jo Niels Amstrongs mor bor der…

  • Én ting er at afsige jer at betale licens. Jeg er med, og går gerne forrest! Jeg bliver både stødt og vred over denne historie, da det både er hærvær på privat ejendom og friheds berøvelse. Føj! Ja undskykd mig, men det er simpelthen direkte ækel behandling af en mand der passer sit arbejde. Vist havde han tiltvunget sig adgang til jeres kollegie (går ud fra han er blevet lukket ind, og ikke har hverken gjort skade på bygning, eller brudt nogen låse op), men det står absolut ikke mål med at spærre manden inde, og smadre hans bil!

 44. Har meldt mig ud . Jeg benytter aldrig DDRs “public service” og nægter at støtte deres kulturmarxistiske propagandavirksomhed. Den dag de med rette kan kalde sig Danmarks Radio vil jeg gerne bidrage.

 45. Hej.
  Jeg har at jeg blevet ringet op af licens modtaget en rykker om at jeg manglede at betale licens. Derfor skrev jeg til Dr., at dette måtte være en fejl og jeg ønskede aktindsigt i min sag osv. Der fik jeg en mail om at min sag vil blive behandlet inden for den næste måde. Jeg har nu modtaget nedstående mail, hvor de rigtig nok har afmeldt mig licens, men påstår at jeg skal betale for perioden december-feb, idet mange ikke kan afmelde sig med tilbagevirkende kraft.
  Hvad gør jeg i denne situation.

  Kære xx

  Vi har den 11. februar 2015 modtaget din mail, hvor du skriver, at du fejlagtigt er blevet tilmeldt medielicens.

  Din Licenssag
  Du beder om aktindsigt i din licenssag. I den forbindelse kan jeg oplyse, at du blev kontaktet af DR Licens den 03. december 2014, fordi der ikke blev betalt licens på din adresse.

  Du blev tilmeldt licens, fordi du oplyste, at du havde tv og internet på adressen, hvilket er licenspligtigt.

  Vores tilmeldingsprocedure
  Det er lovpligtigt at betale licens, hvis man har licenspligtige apparater. Derfor tager vi løbende kontakt til personer på adresser, hvor ingen er tilmeldt licens, for at høre om de skal tilmeldes.

  I Danmark er alle forpligtiget til at betale licens, hvis de har licenspligtige apparater. Man skal betale medielicens, hvis man har tv, computer, smartphone eller andre enheder med internetadgang.

  Licensen er ikke en brugerbetaling, men en afgift man skal betale for at være i besiddelse af et licenspligtigt apparat. Det betyder, at man skal betale licens for sine apparater, uanset om man bruger DR eller ej.

  Du skriver nu, at du ikke har nogen licenspigtige apparater, og vi har afmeldt licensen fra den 11. februar 2015, som er den dato, vi modtog din henvendelse.

  Der skyldes derfor fortsat licens for perioden fra den 03. december 2014 til den 11. februar 2015, hvilket fastholdes, fordi reglerne er sådan, at man ikke kan afmelde licens med tilbagevirkende kraft, en afmelding har tidligst virkning fra den dato, vi modtager den skriftligt. Du vil modtage et reguleret indbetalingskort med posten.

 46. Hej og fed side 😀
  Nu har jeg afmeldt min licens efter jeg har fået regning og rykkere breve fra starten af året selv om jeg aldrig har tilmeldt mig, har hverken tv eller smartfone eler radio men internet hvaså 🙂 ?

 47. Kan man sende brev til DR via mail fra tlf eller iPad ? Tænker bare, hvis de kan se det er sendt fra tlf eller iPad er man vel afsløret ???

 48. Jeg må indrømme at jeg er fuldstændig på bølgelængde hvad angår hele ideen i at nægte at betale for noget man ikke bruger. Jeg er også helt enig i at Licensen bør afskaffes, og at DR i stedet bør gå over til en abonements ordning ligesom stort set alle andre udbydere af TV tjenester. Men i mange af historierne ovenfor kan jeg læse at man ikke vil betale for at kunne benytte DRs tjenester, men benytter dem alligevel. Og lige netop her synes jeg desværre det begynder at klinge hult. Enten er man gratist eller også er man friheds bevidst. Vil man stadig gerne benytte sig af DRs tilbud, så betal i det mindste radio licens.
  Ellers så lad være med at benytte jer af DRs tjenster overhovedet, hvis i vil have sympati for jeres bevidste modstand imod liensen.

 49. For få uger siden fik jeg det lidt ventet besøg. af hr licens.
  da jeg er lidt af et rodehoved har jeg en vane med kun lige at stikke hoved ud af døren.

  han spørg om jeg lige er slyttet ind da jeg ikke er tilmeldt licens, hvor til jeg svare at jeg sådan er rimlig ny inflyttet. hant ilbyder så en folder til at tilmelde mig licens, hvor til jeg takker nej, jeg ville hellere bruge 5 min når jeg kommet på arbejdet og se om jeg skulle have noget der krævet jeg fik tilmeldt mig. han incisteret og jeg sagde bare at det syntes jeg var spild af penge og foldere. hvor til han pænt takket af og gik videre.

  Det er så godt nok 1½ år siden jeg flyttet ind, men det er jo også sådan næsten ny indflyttet 😉
  jeg har endnu ikke hørt fra dem siden, dog havde jeg noget tv lyd i baggrunden en serie på kanal 5 og heldigvis ikke reklamer, det spurgte han dog ikke ind til.

  skulle DR have lyst til at spørge ind til hvad lyden kom fra, så er det bare en dvd afspiller, med et par højtalere og en skærm ej at forvæksles med et tv. da en skærm i dag jo stadig ikke kan gå på nettet kan den jo umuligt være licens pligtig 😀
  skulle der komme nogle problemer så er jeg da af præncip klar til at tage den helt til ende 🙂

 50. Her er et lille udpluk fra Bekendtgørelse om medielicens:
  § 13 Stk. 4. Beløb under 50 kr. for lidt betalt medielicens opkræves ikke.
  § 14. Afmelding, jf. § 4, skal ske skriftligt til DR Licens. Afmelding har tidligst virkning fra den dag, DR Licens modtager afmeldingen.
  Stk. 2. Ved afmelding tilbagebetales for meget betalt medielicens. Beløb under 50 kr. tilbagebetales dog ikke.
  § 15. Tilmelding og afmelding kan ske via internettet på adressen http://www.dr.dk/licens. Tilmeldings- og afmeldingsblanketter for medielicens kan også fås hos DR Licens, DR Byen, Emil Holms kanal 20, 0999 København C, tlf. 70 20 13 13.

 51. Jeg har boet alene i næsten 12 år nu, og jeg har ALDRIG betalt en krone til Licens. Jeg har én gang boet med en kæreste, og der betalte han.. (det gjorde han jo også før jeg flyttede ind)

  Licensmanden har jeg heller aldrig haft besøg af, er aldrig blevet ringet op af DR eller noget.. Jeg er åbenbart en af de få heldige der slipper fuldstændig for dem.. Indtil videre. 🙂

 52. Se at få det gjort!

  Det er lige så nemt og ufarligt som der skrives om alle steder her på siden. Jeg har ignoreret licens brevene i ca. 15 år nu. For et par år siden dukkede der en licensmand op ved min dør, og da jeg var uforberedt (og ikke kendte til farvellicens.dk) smækkede jeg blot døren i da manden havde introduceret sig. I det døren smækker hører jeg manden sige “Jeg tilmelder dig”. Og rigtig nok får jeg et brev med en information fra DR om at jeg er blevet tilmeldt, ingen regning endnu. Jeg skynder mig da ind på DR’s hjemmeside og afmelder mig. Kort efter får jeg igen et brev fra DR hvor jeg på tro og love skal underskrive at jeg ingen licenspligtige apparater har. Det gør jeg så, og vupti er jeg afmeldt, uden nogensinde at modtage en regning. Selvom mange har haft succes med at ringe og maile til DR, så er det klart den nemmeste metode blot at afmelde sig på DR’s hjemmeside så snart man skulle være blevet tilmeldt.

  At det er nemt og ufarligt er et klart faktum, om det er moralsk forkert er så op til dig selv at vurdere. Ingen skrupler her!

 53. Sikke et arbejde der er lagt i siden her 🙂 Det er også vildt at licens skal betales og er så dyrt når man sikkert i forvejen betaler 400-500 kroner for sin tv-pakke hvor kanalerne indgår.

 54. -Hej 04-08-15
  Har nu betalt licens i snart 20 år , kan jeg bare melde mig ud uden problemer. Har fiber net med program pakke hvor DR indgår?

 55. Hej!
  Jeg har afmeldt min licens i går, efter at have læst alle jeres kommentarer.
  Hvornår hører man noget fra dem? Man skulle vel tro man fik en email omkring noget. Jeg vil gerne vide om det er gået igennem, da jeg seriøst er træt af at smide penge ud af vinduet. Har netop betalt en regning på 1200kr, som jeg også vil vide om jeg får igen…

  Er der nogen der kan hjælpe?

 56. Havde I dag “besøg” af licensmanden. Han ringede på min dørtelefon, hvorfra vi havde en kort snak.
  Han spurgte kun om, om jeg havde computer og TV. Sagde nej til begge dele.
  Han spurgte hverken ind til smartphone eller radio – men jeg havde musik kørende i baggrunden, som han med stor sandsynlighed kunne høre.
  Er det mon grund nok til, at blive tilmeldt licens? Venter i spænding..

 57. Hvis I oplever licens bumsen på jeres grund, så tag et billede og ring til politiet

  Sig at der går en mystisk person rundt på jeres matrikel og kigger skummelt ind af vinduerne, samt at I føler jeg bange.

  Politiet kommer straks og fjerner personen fra DR Licens.
  Har brugt det flere gange, alle med succes.

 58. At slippe for den medielicens spm vi har for tiden er nu egentlig meget nemt. Har sagt til DR at jeg ikke har noget licenspligtigt apparat og har desuden fået mit arbejde til at skrive under på at det er dem som betaler min internet forbindelse (hvilket det også er) og så er den ged ellers barberet.

  Kan ikke lige lade være med at rette en skarp kommentar til DRs spots om at licens er noget vi giver til hinanden. Lort og lagkage. Licens er noget som man giver til DR og som man ikke får noget som helst igen for. Ved godt at der også gives noget til TV2 og radio 24/7 men hovedparten går til DR, og så længe der skal laves så tåbelige programmer som x-faktor og diverse haveprogrammer samt Jacob Riising der rejser verden tynd med din senile mor, så er det i hvert fald ikke værd at betale til.

 59. Nogen idé til, hvordan man skal forholde sig, hvis man har arbejdsgiver betalt internet/mobiltelefoni?

  Vi bor i lejlighed, så Hr. Licensmand kan ikke umiddelbart lure ind af vinduet hvad vi har af licenspligtige apparater, men er lidt i tvivl om, i forhold til SKAT, hvordan man slipper for at betale licensen. SKAT kan jo ud fra vores årsopgørelser se, at vi bliver beskattet af arbejdsgiverbetalt internet/telefoni?

  Mvh.
  John

 60. Jeg bliver ved med at få lisensbreve og rykkere, da DR ringede mig op første gang var jeg helt 100 på at det var en inder som ville prøve at stjæle mine penge. Jeg har en computer og en computerskærm så hvis jeg havde lyst kunne jeg tage ind på deres hjemmeside og lytte til deres radio, men jeg er ikke en 78 år gammel kone endnu, så radio og TV er ikke lige min kop té, sidst jeg så TV var for 4 år siden i min vens kælder da vi så dronningens nytårstale. Vi lever ikke i ’80erne mere, vi har computere og telefoner til underholdning, TV og radio er oldtidsmedier, filthy first-generation entertainment.
  Man kan ikke tillade sig at tvinge folk til at betale for noget man ikke bruger, DR kunne i det mindste PRØVE at få computernørder som mig med i deres utallige unødvendige services, som f.eks 100MBit internet og grave fibernet cabler rundt om hele danmark. Lad os se på Sydkorea deres stat giver alle folk adgang til en gratis internet service lige meget hvor du bor i Sydkorea, men hey! DR er jo ikke styret af staten, det er derfor muligt for dem at tvinge alle folk til at betale licens, siden det er ulovligt for staten at påtvinge licens på nogen her i Europa.

  I stedet er DR bare som en trafikskole som giver dig et motorcykelkørekort og kræver de 5300 det ville koste dig i en anden skole, gud ved om du nogensinde har tænkt dig at køre på motorcykel.

 61. Hej,
  Jeg blev ringet op af DR og kom i forvirringen til at indrømme jeg ejer en computer. Jeg er på SU og føler derfor det er rigtig mange penge. Når jeg læser alle kommentarene igennem, kan jeg se, at mange bare har været inde og afmelde sig. Til allersidst skal man trykke “ja” til at alle oplysninger er korrekte, og at det er strafbart at oplyse ukorrekte oplysninger – er det noget man skal være bange for, eller skal jeg bare trykke ” ja” på trods ?

 62. Har netop forsøgt at afmelde mig licens efter en ufrivillig tilmelding, som åbenbart skete, da jeg blev ringet op fra en DR medarbejder. Jeg er et ærligt menneske, og mener jeg har fuld ret til en internetforbindelse uden at skal finansiere DR´s programmer. Det har jeg så bare ikke ret til, og skal betale, for hvis ikke, jeg gør det, er jeg kriminel. Har sendt en klage på DR´s hjemmeside, og må nu vente spændt på udfaldet. ER SÅ FUCKING HAMRENDE VRED!!! For mig er det en ren principsag; hvis den danske stat mener, det er så vigtigt, vi kan se/høre DR, så må de jo lægge det oveni skatten, eller blokere, så vi må bruge en licenskode for at bruge deres programmer. Engang betalte jeg gladeligt radiolicens, jeg havde heller ikke andet. Rimelige penge for mig, men nu existerer den licens ikke mere, og NEJ om jeg betaler dyre penge for noget, jeg ikke har ønsket, bare fordi jeg har brug for en netforbindelse!
  PS! blev faktisk ret skuffet over, der ikke kom en licensmand, så jeg virkelig kunne ha diskuteret. Lidt sølle, at de er gået over til tlf.opkald!!!!

 63. Jeg har fået en regning fra DR på 1300 kr for licens. Jeg har aldrig betalt licens og jeg er aldrig blevet kontaktet før nu. En dame fra DR ringede og fortalte at jeg skulle betale osv. Jeg lagde derefter på. Nu har de sendt mig regningen, hvorpå de skriver “tak for din tilmelding. Du blev tilmeldt da du blev kontaktet af en af vires medarbejdere” hvad sker der hvis jeg ikke betaler ?

 64. Jeg blev ringet op at DR licens, hvor de ivrigt prøvede at få mig til at sige at jeg havde et licenspligtigt apparat. Jeg siger jeg ikke har noget, hvor de efter siger, at de kan se jeg har flere telefon abonnementer med internet tilknyttet. Dette svare jeg ikke på og til sidst syntes jeg, at de er så ubehøvlet at jeg ligger på.
  De sender efterfølgende opkrævning af licens, hvor jeg efterfølgende følger jeres instruks om afmelding af licens pr. mail. Jeg få denne mail tilbage.

  Kære X

  Vi har den 23. december 2015 modtaget din mail, hvor du skriver, at du fejlagtigt er blevet tilmeldt medielicens.

  Din Licenssag
  Du beder om aktindsigt i din licenssag. I den forbindelse kan jeg oplyse, at du blev kontaktet af DR Licens den 16. oktober 2015, fordi der ikke blev betalt licens på din adresse.

  Du blev tilmeldt licens, fordi du oplyste, at du havde en telefon med internet på adressen, hvilket er et licenspligtigt apparat. Det er lovpligtigt at betale licens, hvis man har licenspligtige apparater. Derfor tager vi løbende kontakt til personer på adresser, hvor ingen er tilmeldt licens, for at høre om de skal tilmeldes.

  I Danmark er alle forpligtiget til at betale licens, hvis de har licenspligtige apparater. Man skal betale medielicens, hvis man har tv, computer, tablet, smartphone eller andre enheder med internetadgang eller tv-tuner.

  Licensen er ikke en brugerbetaling, men en afgift man skal betale for at være i besiddelse af et licenspligtigt apparat. Det betyder, at man skal betale licens for sine apparater, uanset om man bruger DR eller ej.

  Ved tilmeldingen har vi noteret følgende i vores log, som bliver logget i licenssystemet dagen efter:
  17.10.2015
  KRQ
  Manuel
  X (telefonnummer) Opl. internet på telefon (sender regler og bekendtgørelse).
  TELEMARKETING
  17.10.2015

  Du er derfor fortsat tilmeldt licens, og vi må bede dig om at indbetale det fremsendte indbetalingskort.

  Du kan læse mere om licens og licenspligten på dr.dk/licens.

  Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på tlf. 70 20 13 13 mandag til torsdag kl. 9.00-16.30 og fredag kl. 9.00-14.00.

  Klagevejledning
  Det er ikke muligt at klage over DR’s afgørelser i sager om opkrævning af licensafgift til anden administrativ myndighed. Se radio- og fjernsynslovens § 69a, stk. 4 jf. § 17, stk. 4. Hvis du fortsat er uenig i afgørelsen, henviser vi dig til at få efterprøvet lovligheden af DR’s afgørelse ved de danske domstole.

  Venlig hilsen

  Kenneth Linde
  Fagkoordinator, DR Licens- og Programservice

 65. Jeg er blevet snydt af DR der har kontakte mig per telefon. Nu har jeg fået et girokort med krav om licenc betaling.

  Hvordan kan jeg afmelde licencen og hvad er konsekvensen ved afmelding af licenc.

  PS. Afmelding formular ser ret intimiderende ud.

  VH. E

 66. Jeg betaler ikke licens, da jeg ikke har et tv. Jeg ser ikke fjernsyn. Og jeg er berettiget/forpligtiget til at kunne tjekke nyheder i forbindelse med luftalarm og kriser. Jeg er tvunget til at have internet så jeg kan tjekke eboks og ellers fungerer online, som nu er mere et krav end et privillgium. Det er pokker mig frækt at kræve licens for tilgang, som faktisk er påkrævet.

  Licens bør være sat på noget man kan vælge fra og til. Og da jeg ikke kan fravælge net adgang, da jeg så ikke har tilgang til nem-id, netbank, borgerservice og nyheder ifb med krise, får de ikke en reje af mig.

 67. hej alle . . og …
  Er enig med alle, at det er for dårligt , at skulle betale til licensen, der ikke tager hensyn til om man er på SU , på sygeløn – eller tjener 5-700.000 pr år . Og at argumenterne om dårlig samvittighed er SÅ ynkelige ..

  Men lad være med at prale af, at mens du taler med licensmanden i din smart phone, at du har både tv og internet apparater kørende .. Arrogant og lidt dårlig bonderøvs-stil , efter min mening .. 🙂

 68. Vi døjer pt. med at DR har tilmeldt vores adresse på et usandt grundlag.

  27 maj 2015 kommer en licensmand hen og banker på, på en adresse vi juridisk ikke ejer endnu. Det er mig som åbner døren og han nægter at give sig til kende, hvor jeg er tæt på efter 3 gange at have spurgt hvad han vil at smække døren i igen.

  Han spørger så om vi har licenspligtigt udstyr, hvilket jeg bekræfter ikke er tilfældet (for en gangs skyld er vi faktisk helt reelle og har valgt ikke at have TV, computer eller smartphones fordi de forstyrrer i hverdagen, istedet bruger vi det i arbejdstiden).

  Nå men efter få dage får vi en tilmelding. Selvom manden blev inviteret indenfor! Jeg ringer, jeg skriver og nu her snart 1 år efter kræver de fortsat penge for hele perioden, der er kommet rykkergebyrer på sidenhen selvom jeg har gjort indsigelser hver gang.

  Nu kommer sagens kerne dog, da vi bad om aktindsigt. Her påstår licensinspektøren at han har talt med min kone der siger vi har et TV. Det er så langt fra sandheden som vi overhovedet kommer, hun stod på sit arbejde og har vidner på det. Han har kun talt med mig og sælgeren af huset, samt fået en rundtur i huset som han afslog.

  Nu påstår de at pga. ADRESSEÆNDRING i folkeregisteret at det er en valid grund til at vi skal betale licens, vi har ej heller gjort det tidligere – jf. vi intet licenspligtigt ejer.

  Jeg er så fortrønet over deres mafiametoder, men heldigvis har vi penge nok, og tager den hele vejen via domstolen. Opfølgning følger!

 69. Jeg har afmeldt licens men inden for et år er licens manden kommet tre gange! hvornår kan man anmelde dem for chikane?

 70. Hej,

  Hvordan kan det være at DR ved man fornylig har købt en smartphone…??
  Hvilket jeg så også har, men hvem giver dem disse oplysninger??

 71. Jeg er blevet tvangstilmeldt licens af en statsansat vindueskikker. Licensgestapo venter 1 måned med at informere mig, og vil ikke fjerne kravet fra denne måned uretsmæssige tilmelding og slutter med.

  Klagevejledning
  Det er ikke muligt at klage over DR’s afgørelser i sager om opkrævning af licensafgift til anden administrativ myndighed. Se radio- og fjernsynslovens § 69a, stk. 4 jf. § 17, stk. 4. Hvis du fortsat er uenig i afgørelsen, henviser vi dig til at få efterprøvet lovligheden af DR’s afgørelse ved de danske domstole.

 72. Jeg kunne godt bruge nogen kloge hovedes hjælp, jeg betalt licens men har ikke rigtig råd til og jeg er barnge for at afmelde det da de så sikker bare sender en rykker. Hvad skal jeg gør noget hjælp mig af med det lort

 73. Har ikke betalt licens i flere år nu, går dog ud fra jeg er tilmeldt siden siden jeg bliver ved med at modtage rykkere med jævne mellemrum. Aner ikke om man kan se noget sted om man er tilmeldt eller ej?.
  Mit spørgsmål er så hvis jeg vælger at afmelde mig nu, vil de så opkræve for de år jeg ikke har betalt gennem fx skat? For så vil de vel antage at jeg har været tilmeldt, men bare ikke har betalt. Og hvis jeg ville afmelde mig nu, ville de så kunne bekræfte at jeg har været tilmeldt indtil nu og dermed også kunne opkræve de penge fra tidligere.
  Nogen der har stået i lign. sistuation og kan komme med en forklaring?.

 74. Jeg har et fjernsyn, men det er ikke sat til. Jeg har computer og smartphone, men jeg nægter at betale så meget som en rød reje til DR. Jeg har modtaget op til flere breve, samt opkald hvor jeg blot har fortalt dem at jeg ikke ejer nogen af de efterspurgte apparater. Det er en lodret løgn, men jeg nægter at betale DR for internet som jeg allerede betaler så rigeligt for.
  Hvis de skulle komme i tanke om banke på min dør lukker jeg med glæde op, men de får intet ud af det.
  Jeg håber virkelig at der til sidst er så mange licensnægtere at politikkerne tvinges til at ændre lovgivningen. Den nuværende lovgivning er elendig.

 75. Hvordan forklarer man sig ud af den, hvis man modtager et opkald? Fortæller man bare det er en gammel telefon uden internet?

 76. Hej farvelicens! Tak for en god brugbar side. Jeg er for 16 dage siden flyttet til ny afresse og har selvfølgelig ikke tilmeldt mig licens og har heller ikke planer om at betale til dem.
  Problemet er at jeg bor i en forhøjet stuelejlighed, og når det er mørkt udenfor kan lyset fra fjernsynet ses. Kan jeg løbe fra den hvis jeg bliver konfronteret tror i? Har overvejet at sige, at det er en lampe som skal forestille lyset fra et tv så indbrudstyve tror der er nogen hjemme 😉

 77. Hej!

  Er for første gang blevet ringet op ad Licens, som selvfølgelig ville tilmelde mig. Jeg var slet ikke forberedt, og derfor vidste jeg ikke, hvad jeg skulle sige, andet end ja, ja og ja.

  Hvad kan jeg gøre? Har jo ligesom indrømmet, at vi har tv, mobil osv.

 78. Hej. Jeg har siden medio 2014 ikke betalt licens, meldte ikke en flytning til dr. Har så fået tilsendt girokort hver 1/2 år, men ikke betalt og agter ikke at gøre det. Jeg har så pga andre omstændigheder med skat fået at vide at jeg er i restance hos dr og at det så kommer til at påvirke mit skattekort.
  Har ellers læst at skat ikke samarbejder med dr.
  Er der nogen der har afmeldt sig på dr´s hjemmeside og med hvilket resultat?

 79. Jeg har været licenspligtig i 36 år og ikke betalt en krone. Jeg startede som licensnægter på kollegiet, og har siden hyppigt fået besøg af licensmanden på diverse adresser. Jeg bor nu på strandvejen i Nordsjælland, så det er meget skægt, når jeg påstår, at jeg ingen apparater har, der gør mig til licenspligtig. Licens er noget værre noget så hold jer væk fra det møg!

 80. Min kæreste og jeg har nægtet licens lige siden vi flyttede sammen for 4 år siden. Vi bor ikke inde i byen men i et rækkehus i en landsby. Her kommer Licens manden ikke, men hvis han gør bliver der nægtet adgang i en pæn tone… Det er to plan og vi har TV & PC oven på så at lure får han ikke noget ud af. Til gengæld bliver der ringet meget til min kæreste… vi har nu lært at 35 20 er et tlf nr man ikke tager.. Men indtil da sagde hun bare pænt nej til alt (ingen tv ingen mobil med net adgang ingen computer… radio er jo blevet lovligt nu uden licens).

  Jeg ser med glæde DR’s kanaler og er da glad for jeg ikke støtter det mere end TV pakkens kroner / min SKAT.

 81. Jeg synes personligt at det er dybt godnat at man skal betale for alt det skrammel de sender nu til dags og endda flere ting er genudsendelser. Jeg har et princip og det er at jeg ikke vil betale for noget jeg ikke bruger og har ikke set tv i over 5 år da jeg foretrækker at se streaming eller dvd så jeg selv bestemmer hvad jeg ser og hvornår ikke mindst

  Men hov…….sådan er det jo ikke. Jeg skal jo have et tv for at kunne se mine film eller en pokkers dyr pc skærm hvis du skal have en skærm i 40 tommer størrelsen. Men hvorfor skal jeg straffes fordi jeg vælger den billige løsning i form af et tv og jeg har heller intet tv signal netop fordi det ikke interesserer mig det de sender. Det er et fortidslevn fra dengang tv var ved at komme frem hvor du skulle betale abonnement for at se det og alt respekt for det for der skulle jo udvikles og gang i møllen. Men i disse dage anno 2016 og fremefter hvor streaming er så populært som det er synes jeg politikerne skal gøre noget ved det og afskaffe dette fortidslevn

 82. Licens er sku for dyrt. Jeg ville bare sige i mine yngre dag betalte jeg heller ikke licens i flere år det var først den dag jeg flytte ind et sted hvor der var kable tv så kom de, et par dage efter jeg var flytte ind.

  Dog kunne de af gode grunde ikke bevise jeg hade haft Tv før i det pap kassen og Tv-et var kommet et par min før de selv stod i døren og de kunne sige forvel til 2 trætte expret mænd som der bar mit 65kg SONY VEGA op på 2 sal 🙂

  Men Igen over 200kr om måneden er alt for for meget !!!

 83. man betaler for at have parebol og betaler for den pakke man vil have og i den pakke er også dr så der for betaler jeg sku ikke lisens vorfor skulle jeg betale to gange for en kanal som jeg betaler for over canal digatal

 84. Jeg betaler heller ikke licens, og kommer aldrig til det! Forældet tvangspis, der ikke hører hjemme i et morderne samfund, og når man i dag kan læse, at en chef i DR tjener 3.5 million!!!! kr om året, så bliver man dælme harm! Toppen i DR scorer i øvrigt alle sindssyge millionlønninger!

  Jeg synes, at mange herinde ofte retfærdiggører deres manglende licensbetaling med: “Jeg bruger ikke, og ser ikke deres lort”, og det forstår jeg ikke. Personligt, betaler jeg næsten 500,- pr. md. for min tvpakke, og jeg ser de kanaler, der er i den pakke, hvis det passer mig. En sjælden gang i mellem viser DR en håndbold, eller fodboldkamp, og den ser jeg da, hvis det passer mig – jeg har betalt for min dyre tvpakke i forvejen, så jeg agter da også at bruge det indhold, der er der i! Der er da ingen af de ca. 50 andre kanaler, jeg kan tage, og betaler for, der forlanger ca. 200kr om måneden i ekstra afgift! Det hører da ingen steder hjemme – det er simpel tyveri!

  Hvad angår medielicensen, så er den endnu mere til grin! Jeg betaler i forvejen kassen for strøm, internet og pc, hvilket er de ting, der giver mig adgang til internettet. Det er ikke DR, der gør det, og derfor skal de ikke påtvinge mig at betale for MULIGHEDEN for at tilgå deres hjemmeside, eller produkter online! Der er da ingen andre hjemmesider, der fungerer sådan! Så må de lave brugerbetaling på deres sider, og så kan de jo se hvor mange mennesker, der kan bruge deres lort!

  Så se nu bare de kanaler I betaler for i jeres tvpakke – I snyder ikke DR på nogen måde. Hvis der er nogen, der snyder, så er det vist dem!

  /Nissen

 85. de har fundet ud af jeg har tv. jeg har så bare afmeldt ved at trykke på at jeg er flyttet over til en anden som betaler.. hvis de ikke hopper på den. kan jeg så bare lade være med at betale ? bliver beløbet bare højere ? bliver jeg vedhæftet ?

 86. Jeg blev ringet op af 35-206035 licenskontoret i dag.
  Er der nogen som ved hvorfor man skal betale licens, hvis man har internet, Selvom man ikke ser dansk TV på nettet eller kabeltv ? Skal man virkelig betale for noget som man ikke bruger i dagens Danmark! DR kan sporer om du steamer DR tv via IP adresse!
  Reply ?
  TK on 29/06/2017 at 18:26 said:
  Hej Kære lisence nægtere.
  Jeg har fået en regning si starten af februar som jeg har ignoeret. Der blev skrevet at der blev sigetet et tv. Vi ha adrig haft tv , desuden måtte lisencemanden har stået på stolper for at kigge ind i vinduerene. Jeg har kontaktet denne lisence mafiaorganisation, at de skal annulere denne påstand og regningen som rykkerne. De siger dog at de ikke “KAN” melde det fra.
  Jeg har fået en 2. rykker men ikke modtaget nr 1. Det er også ulovligt. Nu gå jeg videre med sagen til forbrugssomdusmanden. Så er der flere der stå i en samme eller ligende situation så lad os evt. gerne slå os sammen. Vi stå stærkere og giver dem mere modstand end bare en.
  SKAT OG License
  2. Er der nogen der ved noget om, hvis lisencemafiaen indberetter gebyren til SKAT. Fordi det er de nettop begyndt med at gøre. Er der nogen der har succes erfaringer med dette?
  3. Er der nogen der ved noget mere konkret til reglerne. Jeg forstå den sådan at jeg godt må fx have internet adrgang eller en tv stående eller en mobil etc. Sålænge den ikke er tilkoplet til at jeg bruger mig af DRs service?

 87. Hej.

  Jeg blev for lidt tid siden ringet op af DR omkring Licens, fordi jeg er flyttet ind hos min kæreste (han betaler ikke licens og har aldrig gjort det – det har jeg heller ikke selv) og kan dårligt huske hvad vi snakkede om, mindes bare jeg sagde at min kæreste betalte det; har i hvert fald ikke fortalt hvad jeg ejede af ting; det spurgte hun slet ikke om.. Har nu fået en regning fra Licens som jeg selvfølgelig ikke gider betale – kan man lade være med det og hvad kan der i værste tilfælde ske hvis ikke jeg gør det ? Skal jeg bare afmelde mig, og hvordan gør jeg det? Kan de se, at min kæreste ikke betaler? jeg har fået regningen i MIT navn, selvom det er min kærestes lejlighed ??

  Håber I kan hjælpe 😀

  • Når du først har fået regning fra dem, så har de tilmeldt dig. Du skal derfor straks få afmeldt dig igen, og klage over, at de har tilmeldt dig. Du kan desværre være nødt til at betale den regning frem til perioden, du afmelder dig igen. Det er noget skidt, hvis de sender det til skat, og så skal de helt sikkert nok få deres penge, da skat har nogle større sanktionsmuligheder. Derfor handler det om ikke at blive tilmeldt i første omgang. Du kan se herinde, hvordan du afmelder dig. Når din kæreste og dig bor samme sted, kan de jo se, om der betales licens på den adresse. Det har din fyr jo ikke gjort, så nu har de taget chancen og tilmeldt dig jo.

 88. Vi har siden januar ikke haft nogle licens pligtige apparater og har afmeldt mig dengang. Så modtog jeg en regning i dag om DR har meldt mig til licens uden min viden.
  Jeg ringede ind og brokkede mig og deres forklaring var at de syntes det var mærkeligt at vi havde afmeldt licens og meldte os til uden grund. Nu står vi og skal betale en stor regning for noget vi ikke har og de er pisse ligeglade.
  Hvad gør jeg? De vil have pengene uanset hvad og der er intet jeg kan gøre ved det…

  De gik med til at sende et brev hvor vi kan afmeldt os igen men vi skal stadig betale den regning… hjælp!

 89. Tak for en god side!

  Jeg har haft besøg af inspektør 3 gange indenfor 1 år. Første gang i vores hus, her skulle jeg lige hurtig dreje mig ind på hvem som stod der og få sagt det rigtige 😉 at jeg ikke er licenspligtig og har aldrig været det. FARVEL!

  Så solgte vi huset, flyttede i lejlighed, imens vi byggede nyt hus. 6 mdr. efter, stod samme mand ved vores dør. Nu var det ikke så svært, kunne hurtig genkende ham, ingen licens her, FARVEL!

  Så gik der 6 mdr. mere, vi var flyttede i det nye hus. Så kom selv samme person k… igen. Jeg kunne se han kunne genkende mig og var en smule forvirret over samme person bag disse adresser. Her sagde jeg blot FARVEL! og lukkede døren. Imens jeg kunne høre ham stå og råbe udenfor, “DU SKAL BETALE LICENS!” Han råbte så højt, så selv min datter kom ud af sit værelse og sagde, hvad sker der. Hehe.

  Ingenting skete der, ingen breve, ingen tilmeldinger.

 90. Jeg er i dag blevet ringet op af licens. Han spørger mig sædvanligt om jeg har tv/internet, hvor jeg svarer nej. Derefter stiller han endnu et spørgsmål, som jeg hører som ‘har du mobil?’ Jeg svarer ja, hvortil han begynder at forklare mig jeg så er licenspligtig. Jeg forklarer ham det er en gammel Nokia, og ikke hørte hans spørgsmål ordentlig, om hvor vidt det var en smartphone. Han siger det nu er for sent at ændre forklaring og jeg nu er tilmeldt licens og selv må melde mig ud, hvis det er.
  Derhjemme står internettet i mit navn, og jeg vil bare vide om jeg sikkert kan melde mig ud af licens uden at blive grebet i skattefusk eller lignende, og senere skulle betale bøde?

 91. Da jeg flyttede hjemmefra for ca 15 år siden, der tilmeldte jeg mig radiolicens. Radiolicensen er nu afskaffet, og siden da har jeg været licensfri.
  De sender breve til mig et par gange om året, men dem ignorerer jeg.
  De er indenfor de sidste par år begyndt at ringe til mig nogle gange om året.
  De indleder så med at sige at det må være en fejl at jeg ikke er tilmeldt, derefter remser de så op har du internet/ computer/ fjernsyn der er det nemt nok at svare nej.
  Siger til dem at jeg bruger internettet på biblioteket.
  Til sidst spørger han så: hvilken mobiltelefon har du? Hertil svarede jeg “en gammel Nokia”
  Nu kunne vi sige pænt farvel.
  Når de ringer, så bare tag dig tid til at tænke over hvad du svarer til dem.

 92. Det er lidt som i 70’erne når man sad ude på bøh-landet, lyset blinkede og man var bange for vindueskiggere.
  Eller når man var kommet til at ringe lidt for meget telefon-gas når far og mor ikke var hjemme. Gemte sig under sengen, og troede at gestappo kom og hentede en.

  Kan huske da jeg boede på kollegie, der mødte jeg faktisk licens-woman i døren til min lejlighed. Hun var med det samme helt vild, for jeg bar min walkman. Der er vel radio i den skrydede hun, og det var der, men det fik hun ikke at vide. Så gik den vilde jagt ud på alle de nærliggende kollegier, nu kommer svinene.

  Den anden dag blev jeg ringet op af 35205240, det var tydeligt at mit tv kørte i baggrunden, men fyren i den anden ende syntes tydeligvis at være indforstået og vant til at notere løgnene som svar på hans spørgsmål.

  Folkekirken man man vippe ud, men DR bliver sku ved.

  Er der forresten ikke en lov der giver alle ret til at kommunikere ud over landets grænser, det ved jeg at radio-amatører benytter sig af. Kan man så ligge en afgift oven i, hvis man nu vælger at benytte internettet til denne aktivitet ?

 93. Har også haft mange besøg af licensmanden gennem tiden. Jeg har aldrig betalt licens.
  Senest besøg var i november 2017..
  Mit svar var som det plejer at være.. “Jeg har ikke betalt licens de sidste 20 år, men på den anden side, så har i heller ikke sendt noget nyt de sidste 20 år, sååå deeet.” Og så lukkede jeg døren. 😀

 94. Hej.
  Jeg afmeldte licensen, men fik et brev om at licensmanden gennem vinduet kunne se, at jeg ejede licenspligtige apperater. Jeg bor dog på 3. og tror næppe på, at han/hun har kunne se noget som helst, medmindre han har stået ovre i en andens lejlighed og set det derfra.
  Jeg fulgte derfor rådet herinde om at ignorere brevet, da det blot var et “skræmmebrev”, de benyttede for at få mig til at betale.
  Jeg har nu modtaget en rykker på 100 kr. – hvad skal jeg gøre? Er der nogle, der har oplevet noget lignende?
  Hjælp modtages gerne, tak 🙂

  • Enig, det er helt fucked.

   Nu må deres forældet lort om det licens snart lukke.

   Hvorfor skal man betale ligeså meget mere bare fordi man bor alene … Grrrr.

  • Det er ikke ulovligt at eje et TV uden at betale licens, hvis du ikke modtager et TV signal og kun bruger det til at se videofilm på, og jeg mener ikke “licens” har ret til at kontrollere, om det er rigtigt.

   Jeg har været udsat for det samme, men afmeldte mig bare igen.

 95. Jeg kunne godt tænke mig at én eller anden med den rette viden, opdaterer siden her med den nyeste info om hvad man gør når de sætter SKAT på sagen. Eftersom der både er tale om at SKAT kan tilbageholde ens løn eller trække den over skatten man betaler. Kunne der ikke være en kyndig person med nogen flere updates?

  • Hej Søren

   SKATs gældsinddragelse kommer kun i funktion, hvis du har undladt at betale din licens.

   Den eneste måde at undgå dette på er ved hurtigst muligt at afmelde din licens. Så har du nemlig ingen gæld til det offentlige, som SKAT skal inddrive.

 96. Hej alle. Jeg er enig med Søren kunne vi få en NY opdatering på hvordan tingene forgår, jeg har fået flere rykkere og et enkelt brev om at de vil sende det ind til SKAT, nu har jeg fået et giro-kort på e-boks. hvad gør jeg? skal jeg skrive til dem jeg ikke er licens forpligtet ? eller hvad gør man

  • Jeg er også lige blevet tvangstilmeldt … Det er så sygt.

   Ser også gerne der kommer information om hvordan man skal forholde sig nu.

   • Godt så, here goes: Skriv tilbage via e-boks/borger.dk samt til DR https://www.dr.dk/om-dr/licens/selvbetjening/afmeld-medielicens-0 ,
    At du ikke ejer tv eller radio. At du naturligvis bruger e-boks og andre digitale løsninger, fx netbank, og at du gør dette fra en pc på dit lokale bibliotek. Eller en internet-café eller hos venner, who cares.
    At din telefon er en udmærket Nokia 3310, der som bekendt ikke kan gå på nettet. Du er blot lidt retro, hvilket er hipt.

    Diverse intimiderende breve fra DR smider du ulæste i affaldscontaineren.

    Skulle du blive ringet op af en eller anden studentermedhjælper hos DR siger du blot, at du ikke ejer medielicenspligtige apparater, og at du er helt klar på reglerne, farvel og tak.

    Eventuelle licensinspektører skal have en dommerkendelse for at komme ind i din lejlighed, og det har de af gode grunde ikke, da en dommerkendelse kræver særlig bestyrket mistanke, og da dommerne i øvrigt ikke gider blande sig i den slags petitesser. Så bed om at se denne, og licensinspektøren er nede af trappen igen.

    Simpelt som altid.

  • Du har åbenlyst ikke afmeldt licensen men blot undladt at betale. Hvis du havde afmeldt licensen, ville SKATs inddrivelsessystem ikke gå igang. Du og Søren må hellere se at komme i gang.

 97. Jeg er netop blevet ringet op af en formentlig sød studine, der spurgte til mine apparater. Jeg forklarede hende kontant, at det havde jeg talt med en af hendes kolleger om for ca. 1 år siden, og svarene i øvrigt var de samme: Nej, nej, nej og nej. Jeg ejer ikke et tv (hvilket er korrekt), mens det er løgn for så vidt angår tlf med netadgang samt internet.
  DR er forlængst holdt op med at sende de kvartalsvise fodpostbreve til mig, da portoen klart overstiger mit bidrag til hestetransport, skyhøje direktørlønninger og aftrædelsesordninger, enorme budgetoverskridelser i forbindelse med MGP og bygningerne i DR-byen. Jeg bidrager nemlig med kr. 0.

  Jeg har ikke betalt licens i ca. 30 år og har ingen planer om at gøre det, blot fordi det nu hedder medielicens og dermed er udvidet til stort set alt, der kan gå på nettet. Hvad fanden vil de gøre ved IoT (internet of things), når køleskabe, radiatortermostater, alarmer osv. også er på nettet??

  Jeg var tæt på at ønske hende tillykke med, at hun snart mistede sit overflødige studiejob, da licens efter alt at dømme kommer på finansloven og skal betales over skatten. Javist, det bliver lidt dyrere for mig, men billigere for studerende, kontanthjælpsmodtagere osv., og man sparer hele dette licensopkrævningscirkus.

 98. Hej,

  Jeg har også fået en rykker hvor de involverer SKAT. Men jeg har aldrig tilmeldt mig licens. Kan DR tilmelde mig licens efter de har snakket med mig i telefonen hvor jeg sagde at jeg ikke har licenspligtigt apparater? Kan jeg nogen steder undersøge om jeg er tilmeldt licens? Skal jeg betale rykkeren som jeg har modtaget eller vil den ellers blive inddrevet hos SKAT? Og er det et problem at hver gang jeg afmelder mig licens på https://www.dr.dk/om-dr/licens/selvbetjening/afmeld-medielicens-0
  og trykker på ‘OK’ ved ‘Besvar: Jeg har ikke længere licenspligtige apparater’ så dukker denne besked op:

  “Der opstod en uventet fejl
  Din forespørgsel kunne ikke gennemføres. Prøv venligst følgende:
  Genstart din browser og log på igen
  Gentag din forespørgsel
  Hvis fejlen gentager sig, kan du prøve igen senere eller kontakte e-Boks brugersupport. Her skal du venligst oplyse følgende fejlkode, der kan bruges til en videre fejlsøgning.
  Fejlkode:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.